2958

Billaras

Δεν…πέτυχαν στεκιά!

Τώρα τι να γράψεις και τι να πεις; Εχω βρεθεί πολλές φορες στη ζωή μου σε αυτή την άχαρη θέση, με την αμηχανία να σε κατακλύζει. Να πρέπει να γράψεις κάτι, ενώ γύρω σου, κοντά σου, χάνεται κόσμος. Ενώ ο φόβος κατακλύζει τους πάντες. Θα ήθελα να γράψω επί του θέματος, αλλά δεν το κάνω. Κρατώ την άποψή μου γιά μένα. Και δεν υπάρχει και χώρος γιά ευχολόγια.

Να γράψω το κοινότυπο “ας ευχηθούμε να είναι το τελευταίο”; Μα…και αυτονόητο είναι ότι αυτό ευχόμαστε όλοι και -δυστυχώς- δεν το πιστεύω, όπως δεν το πιστεύουν και οι περισσότεροι. Γι αυτό λοιπόν, μόνο θλίψη και συμπόνοια γιά τους χαμένους. Και γιά το κλείσω, ο φόβος δεν πρέπει να νικήσει. Ξέρω, είναι δύσκολο, είναι τρομακτικά δύσκολο, αλλά δεν γίνεται να κοιτάς με μισό μάτι τον διπλανό σου επειδή απλώς έχει άλλο χρώμα ή επειδή έχει άλλη ταυτότητα….

Πάμε, με βαριά καρδιά, στα δικά μας. Ευτυχώς δεν έχει αγώνες γιά να αναγκαζόμουν να γράψω κείμενο με προτάσεις κλπ. Προφανώς με τέτοιο πρόγραμμα δεν έχει παιχνίδι. Πότε θα γίνει λίγο παιχνίδι; Νέα στήλη Πέμπτη βράδυ, αργά, γιά τα ματς της Παρασκευής (και όσα έχει το Σαββατοκύριακο ελάχιστα) και μετά επόμενη στήλη μεσημέρι Δευτέρας γιά τα ματς της Δευτέρας.

Οι καθολικοί έχουν Πάσχα, με εθνικές δεν ασχολούμαι και φιλικά και τέτοια, μόνο τις μικρές Αγγλίας κοιτάω (αγωνιστική Παρασκευή-Δευτέρα) και την Β' Ισπανίας. Φυσικά, μικρό παιχνίδι. Και σοβαρά στοιχήματα από Απρίλιο. Σημειώστε επίσης ότι η Kingbet θα κυκλοφορήσει Πέμπτη κι αυτή, μιάς κι εδώ έχουμε την 25η Μαρτίου. Γιατί λοιπόν γράφω σήμερα; Κατ'αρχάς, δύο λεξούλες γιά την Κυριακή: Εγινε νίκη.

Και θα μπορούσε να είναι και μεγάλη, αν στο 50-50% διάλεγα σωστά! Μεταξύ Φροζινόνε και Θέλτα ήμουν, να είναι το τρίτο μαζί με Νυρεμβέργη και Αγιαξ. Πέρασαν και τα δύο, από εκεί ηρθε η νίκη. Τρίτο διάλεξα την ιταλίδα, όχι την σπανιόλα. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε. Κι ετσι, ενώ συνολικά πήγε καλά (με κέρδος βγήκε το ΣΚ), θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα.

Η Γουέστ Χαμ του Σαββάτου και η Θέλτα της Κυριακής. Ενα…τίποτα, ένα κλικ ήταν. Ξέρω πάντως κόσμο που πληρώθηκε με καλύτερη χημεία, ειδικά την Κυριακή (γιατί πέρασε και η Σοντερίσκε, πέρασε και η Ταραγόνα, γενικά βγήκαν μεγάλα σημεία). Οπότε, πρόσημο θετικό και ετοιμαζόμαστε γιά την τελευταία ευθεία, αρχές Απρίλη-μέσα Μάη. Ο δεύτερος λόγος που έγραψα; Ξέρω ότι επειδή δεν έχει σοβαρό κουπόνι δεν πήρατε πολλοί εφημερίδα.

Και σκέφτηκα να βάλω κι εδώ το σημερινό μου κείμενο της Kingbet. Να διαβαστεί παραπάνω. Αφορά στα ante post στοιχήματα στην Αγγλία, στην φετινή Premier League. Μου φαγε κάμποσες ώρες να τα βρω αυτά που κυκλοφορούσαν πέρυσι τον Αυγουστο, και δεν αναφέρομαι μονάχα στην Λέστερ και το 5000 προς 1 που έδινε γιά τίτλο. Αυτό το ξέρετε. Μάζεψα πολλές αποδόσεις του Αυγούστου 2015, γιά όλες σχεδόν τις ομάδες.

Το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του. Οι μπουκ…δεν πέτυχαν στεκιά. Στεκιά όμως! Κι αυτό πρέπει να σας λέει πολλά…. Ιδού το κυριότερο κομμάτι του κειμένου: “Ξεκινάμε από τα …βασικά. Τι μας λέγανε οι μπουκ γιά κατάκτηση; Ποιά ήταν τα φαβορί τον Αυγουστο του 2015 πριν την σέντρα; Ας “μιλήσουν” πλέον οι αποδόσεις: Τσέλσι 2.

20, Μάντσεστερ Σίτι 3.40, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5.00, Αρσεναλ 5.00. Η…αγία τετράδα. Δεν…πέτυχαν στεκιά. Καμιά από τις 4 δεν έχει πιθανότητα να πάρει τον τίτλο, άντε…χατηρικά να πούμε ότι έχει κάτι ελάχιστες η Αρσεναλ. Αλλά έχουμε και συνέχεια! Το…σιγουράκι! Αν έπαιζε κάποιος ότι αυτή θα είναι η τετράδα, ανεξάρτητα τελικής κατάταξης, έδινε 1.

80. Μιλάμε γιά…μπετό. Τώρα μέσα στην τετράδα είναι μόνο οι δύο και…μπορεί να μείνει μόνο η μιά. Μένοντας στς αποδόσεις γιά τη μάχη του τίτλου, ψάχνουμε να βρούμε την…Τότεναμ. Την μοναδική ουσιαστικά ομάδα που απειλεί την Λέστερ. Που έχει καλές πιθανότητες. Εδινε…67.00. Καλά κρασιά δηλαδή. Να μείνουμε στις “μεγάλες”; Δώστε βάση σε ένα διάνθισμα: Η Τσέλσι έδινε 1.

44 (!) οτι θα είναι η κορυφαία ομάδα του Λονδίνου.Το φορκάστ (ακριβής θέση 1ου-2ου) Τσέλσι-Σίτι έδινε 6.00, το ανάποδο φορκάστ (Σίτι-Τσέλσι) έδινε 7.00. Η Μάντσεστερ Σίτι έδινε 13.00 να παραμείνει αήττητη στο Etihad. Εχει ήδη πέντε ήττες εντός. Η Αρσεναλ γιά το αντίστοιχο έδινε επίσης 13.00. Η Μάντσεστερ Σίτι να έχει τον 1ο σκόρερ στην ομάδα (οποιονδήποτε παίκτη), έδινε 2.

63! Αλλά γιά τους σκόρερς θα τα πούμε παρακάτω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει ένα οποιδήποτε τρόπαιο έδινε 3.00! Αμα βγει νοκ άουτ μεθαύριο από το FA CUP, πάει κι αυτό το μπετ. Και η Λέστερ; Η Λέστερ που ήταν γιά τον τίτλο; Αυτό το ξέρετε. 5000 προς 1. Εβαζες μιά λίρα, έπαιρνες 5.000. Πάει να πει “δεν υπήρχε στο χάρτη”. Θέλετε κι άλλη απόδοση-βουνό; Εδινε 500 φορές τα λεφτά σου ότι μπορεί να είναι στην τετράδα! Ας φύγουμε από την κορυφή, πριν πάμε στην ουρά, μερικά ακόμα αντε ποστ , που δείχνουν πόσο μα πόσο έξω έπεσαν οι μπουκ συνολικά στις εκτιμήσεις τους: Η Αστον Βίλα έδινε μόλις 6.

00 ότι θα είναι η…κορυφαία ομάδα των Μιντλαντς (Στόουκ, Λέστερ, Γουέστ Μπρομ οι άλλες). Η Σαουθάμπτον απόδοση φαβορί 3.2 να είναι…κάτω από τη δεκάδα. Την θεωρούσαν… αποδυναμωμένη. Η Νιουκάστλ μόλις 4.5 γιά να είναι στην πρώτη…δεκάδα. Εδώ γελάνε. Η Νόριτς μόλις 2.75 ότι θα είναι καλύτερη στο φινάλε από τις άλλες νεοφώτιστες (Μπόρνμουθ, Γουότφορντ).

Αυτά λένε πολλά. Εχουν πέσει 100% έξω σε όλα τα επίπεδα. Και πάμε παρακάτω, στην…ουρά. Πρώτο φαβορί γιά φούντο ήταν η Γουότφορντ. Στο…ταπεινό 1.67. Δεύτερο η Νόριτς στο 2.00. Τρίτο η Μπόρνεμουθ στο 2.38 (οι τρεις νεοφώτιστες δηλαδή). Μετά η Σάντερλαντ στο 2.88, μετά η Βίλα στο 3.50 και μετά η Λέστερ στο 4.00. Ε, πέτυχαν και κάτι. Τρεις από αυτές χαροπαλεύουν.

Αλλά -αφήστε τη Λέστερ- σε Γουότφορντ και Μπόρνμουθ, αστόχησαν οικτρά. Εχουν σωθεί ήδη. Εδώ κολλάει ακόμα ένα περί Λέστερ. Οπως είπαμε, έδινε 5000 γιά τον τίτλο, 500 γιά την τετράδα και 4,5 γιά να πέσει. Εδινε και…2.20 (δυνατό φαβορί) να είναι κάτω από τους 39 βαθμούς, το όριο δηλαδή της σωτηρίας. Την ίδια ώρα (κρατηθείτε) η Γουέστ Χαμ έδινε μόλις 1.

85 (“μπετό” δηλαδή) ότι θα είναι κάτω από τους 45 βαθμούς. Γελάει ο κόσμος. Αν τα δείτε συνοπτικά, θα διαπιστώσετε ότι έχουν πέσει έξω σε…όλη την Premier League. Στην Τσέλσι; Στην Σίτι; Στην Γιουνάιτεντ; Στην πρώτη τετράδα; Σε αυτές που θα πέσουν; Στη Σαουθάμπτον; Την Γούεστ Χαμ; Την Νιουκάστλ; Την Τότεναμ; Και…οκ, η Λέστερ είναι άλλο ανέκδοτο.

Επεσαν εντελώς έξω γιά τις 15 από τις 20 ομάδες. Η πραγματικότητα, σήμερα, 22 Μαρτιού, η βαθμολολογία, είναι εντελώς έξω από αυτό που περίμεναν…. Πάμε και στους σκόρερς; Πρώτο φαβορί ήταν ο Αγουέρο, δεύτερο ο Κόστα, τρίτο ο Ρούνει, τέταρτο ο Ζιρού. Κοιτάς το ταμπλό σήμερα. Κέιν 21 γκολ, Βάρντι 19, Λουκάκου 18. Ουδεμία σχέση δηλαδή και εδώ.

Και μάλιστα, ενώ ο Κέιν είχε πάει σούπερ και πέρυσι, ήταν αποκάλυψη. Εκτιμούσαν ότι…δεν θα το ξανακάνει. Ηταν 5ο φαβορί με απόδοση 15.00. Και υπήρχε και αντε πόστ που έλεγε “Κέιν κάτω από 10 γκολ φέτος, απόδοση 4.5). Ο Λουκάκου ήταν…κάπου στα χαμένα, με απόδοση 40.00 (γιά την ακρίβεια, ήταν 22ο φαβορί). Ο δε Βάρντι; Καλά, αφήστε το. Δεν ήταν καν στη λίστα με τους υποψήφιους 1ους.

Επρεπε να το ζητήσεις γιά σου δώσουν απόδοση. Οταν κάτι τέτοιο όντως συνέβη, έδωσαν απόδοση…500 προς 1. Δεν έχει πλάκα; Και τέλος, γιά “παίκτης της χρονιάς” (που είναι πιθανότατο να βγει ο Βάρντι, το θεωρώ βέβαιο αν το πάρει κιόλας η Λέστερ), επίσης δεν υπήρχε στη λίστα παικτών. Πρωτοβγήκε στη λίστα, μετά από 4 μήνες πρωταθλήματος, τέλη Νοέμβρη.

Απόδοση; 6.00. Ούτε καν τότε φαβορί δηλαδή…. Συμπέρασμα: Η πιό τρελλή σαιζόν όλων των εποχών, η χρονιά της…αλεπούς. Σε όλα τα επίπεδα, σε όλες σχεδόν τις ομάδες, στους παίκτες, σε όλα, οι μπουκ έπεσαν…όχι απλά έξω, αλλά…εκτέθηκαν. Και συμπέρασμα δεύτερο; Τα άντε ποστ είναι μεγιστη παγίδα όταν μιλάμε γιά φαβορί. Αν τα παιξεις (τα φαβορί) και υποθηκεύεις τα λεφτά σου γιά 9-10 μήνες και πρέπει να παίξεις πακέτα σε.

.σιγουράκι και…τα κλαις αν γίνει αυτό που γίνεται φέτος. Αντίθετα, όποιος είχε δει κάποιο όνειρο με τη Λέστερ, τα…πήρε χοντρά. Δεν χρειάζονται πολλοί. Είκοσι παλαβοί να βρεθούν, αρκεί. Οπως και γενικά στο στοίχημα. Ο παίζων φαβορί, χάνει. Ο παίζων αξίες, θα είναι η κερδισμένη μειονότητα…” Αυτά έχουν δημοσιευτεί σήμερα και …να τα θυμάστε.

Λένε πολλά. Κυρίως λένε ότι και οι εκτιμήσεις των μπουκ πέφτουν έξω. Και…πολύ έξω μάλιστα. Αλίμονο αν δεν έπεφταν, δεν θα υπήρχε στοίχημα! Τίποτα άλλο, ραντεβού Πέμπτη βράδυ πλέον από εδώ. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες Κέρδη από 20/3: 872 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.212 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras