1180

Κώστας Ζαφείρης

Δεν την εγκαταλείπω στα δύσκολα

Γεια χαρά σε όλους.

Αγριεύει το πράγμα στην Ευρωλίγκα, ζορίζει το θέμα σε όλους τους τομείς τόσο για τις ομάδες όσο και για όσους βάζουν τα χρήματά τους σε κάποιες από αυτές σε κάθε στροφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός (11-10) έχει μπροστά του μία ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή στο Μιλάνο (13-7) κόντρα σε μία Αρμάνι που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι (τέσσερις κολλητές νίκες), αλλά συνεχίζει να παίζει με απουσίες (επιστρέφει ο έμπειρος Μίτσοφ, εκτός ο καλός ρολίστας Μπρουκς, ερωτηματικά ο πολύτιμος Σιλντς που έχει χάσει τα τελευταία, όπως επίσης και ο γκαρντ Ρολ).

Την ίδια στιγμή, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην Ιταλία χωρίς τον χρήσιμο – κυρίως για την αμυντική τους λειτουργία – Παπανικολάου, ενώ γυρίζει ο Λαρεντζάκης που τα πηγαίνει μια χαρά όποτε ο Μπαρτζώκας τον ρίχνει στο παρκέ.

Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε πάρει το ροζ φύλλο (86-75), όμως από τότε έχουν αλλάξει αρκετά και το σημαντικότερο για τους Ιταλούς είναι ότι έχουν γίνει πιο σοβαροί.

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεπεράσει το σοκ από τον τρόπο που έχασαν στο Κάουνας, όμως αυτό που δείχνει τον τελευταίο μήνα η ομάδα του Μεσίνα σε στέλνει αριστερά μία ή άλλη.  

Η πρώτη στροφή της – κρίσιμης – «διαβολοβδομάδας» που ξεκινάει σήμερα ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης με το παιχνίδι Βαλένθια (11-10) – Ζαλγκίρις (12-9) στο «La Fonteta».

Σε εξαιρετική κατάσταση στη σούπερ ανταγωνιστική ACB οι «νυχτερίδες», τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία στην Ευρωλίγκα και εκτός οχτάδας. Εχω γράψει αρκετές φορές τούτη τη σεζόν για την Βαλένθια και συγκεκριμένα για την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο κόουτς Πονσαρνάου. Δεν θα την… εγκαταλείψω τώρα στα κρίσιμα κι ελπίζω να κάνει το ίδιο και εκείνη…

Εξαιρετικά δείγματα μέχρι τώρα από τον ρούκι κόουτς (στην Ευρωλίγκα), Μάρτιν Σίλερ, όμως στα μάτια μου η Βαλένθια είναι ανώτερη από τους (και φέτος) τιμιότατους Λιθουανούς.

 

Στο πινακάκι πρόσθεσα και κάποια under/over πόντων παικτών που έχουν ένα ενδιαφέρον.    

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης