874

Κώστας Ζαφείρης

Δεν του λείπει κάτι

Γεια χαρά σε όλους.

Πλησιάζουμε στο μέσον της διαδρομής της κανονικής περιόδου στη φετινή Ευρωλίγκα και το πράγμα αρχίζει και γίνεται όλο και πιο σοβαρό.
Σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Καζάν κόντρα στην Ούνικς, η οποία μαζί με τη Ρεάλ είναι οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης.
Από 6 νίκες στα τελευταία 7 ματς προέρχονται οι Ρώσοι που έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να κάνει καλή δουλειά αποδεικνύοντας (ξανά) ότι αξίζει να βρίσκεται σε πάγκο ομάδας που συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.


Τέσσερα είναι τα «κλειδιά» της Ούνικς (Λορέντζο Μπράουν, Κάνααν, Χεζόνια και Τζον Μπράουν), το γνωρίζει καλά αυτό ο Μπαρτζώκας και το απόγευμα θα δούμε αν το σχέδιο… εξόντωσής τους θα «λειτουργήσει».
Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στο μακρινό Καζάν προερχόμενοι από το εμφατικό διπλό στο Μιλάνο (το πρώτο στη φετινή Ευρωλίγκα) σε ένα παιχνίδι που κατέθεσαν στο παρκέ – κάποιες – από τις αρετές τους.


Πετάει φωτιές η Ούνικς, όμως νομίζω ότι δεν λείπει κάτι από τον Ολυμπιακό για να την κάνει στους Ρώσους.
Πάμε και στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, στο ριμέικ του τελευταίου τελικού της Ευρωλίγκα που έγινε πριν λίγους μήνες στην Κολωνία.
Η Εφές υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, με τους Τούρκους (χάνει το σημερινό ματς ο Σίνγκλετον) να βρίσκονται σε καλό φεγγάρι (τέσσερις σερί νίκες) και τους μπλαουγκράνα να οδηγούν σταθερά την κούρσα μαζί με τη Ρεάλ.


Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου: οι απουσίες των τραυματιών Χίγκινς και Καλάθη είναι πολύ σοβαρό πλήγμα για τον Γιασικεβίτσιους, όμως πιστεύω ότι από το μυαλό του Σάρας δεν έχει βγει ο – προ λίγων μηνών – χαμένος τελικός στη Γερμανία και αυτό θα έχει φροντίσει να γίνει αντιληπτό στους παίκτες του. Εν κατακλείδι, η διαίσθησή μου λέει ότι οι Τούρκοι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα σήμερα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης