1287

Κώστας Ζαφείρης

Δεν το σκέφτονται καν…

Γεια χαρά!

Συνεχίστηκαν και στην πρώτη μέρα της 2ης αγωνιστικής της Euroleague τα… απρόοπτα.  

Τι παρακολουθήσαμε; την 2η κολλητή εντός έδρας ήττα της Εφές που από ότι φαίνεται χωρίς τον Λάρκιν χάνει το 50% της ισχύς της, τον περίπατο των «νυχτερίδων» στην Μαδρίτη και τη νίκη στις λεπτομέρειες της ΤΣΣΚΑ επί της Μακάμπι.

Απόψε, η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Σάρας και τον άμεσο συνεργάτη του (Μασκολιούνας) στον πάγκο (διαγνώστηκαν με Covid – 19), κάτι που σημαίνει ότι τους «μπλαουγκράνα» κόντρα στη Ζενίτ θα κοουτσάρει ο 2ος βοηθός του Γιασικεβίτσιους, ο Μασιούλις (τον είχε στο τιμ του και στην Ζαλγκίρις). Ο ιός χτύπησε και τους Ρώσους του Τσάβι Πασκουάλ (σήμερα αντιμετωπίζει την μεγάλη του αγάπη), καθώς τέθηκαν εκτός ο σκόρερ Οστιν Χόλινς και ο… αδιάφορος Πούσκοφ.

Προς το under θα πήγαινα εδώ.

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας θα βγει στο παρκέ ενισχυμένος με τον αθλητικό Αμερικανό σέντερ, Τέρι (ξεμπέρδεψε με τον ιό) αλλά και τον πολύπειρο γκαρντ Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια (έπαιζε ξανά στους Σέρβους το 2017). Με Ζόραν Ντράγκιτς λογικά η Μπασκόνια, περίεργο παιχνίδι, αν μου έβαζαν το… πιστόλι στον κρόταφο θα πήγαινα στον άσο.

Ξανά, πίσω, στη Ρωσία. Η Κίμκι τα έχει κάνει μαντάρα στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Κουρτινάιτις να προσπαθεί τα τελευταία 24ωρα να συγκροτήσει αποστολή για το ματς με την Ζαλγκίρις. Εξω (λόγω Covid – 19 ή τραυματισμούς) οι Σβεντ, Τίμα, Μονρό, ΜακΚόλουμ, Γιόβιτς, Μίκι και Βορόνοφ! Χωρίς Λοβέρν (Covid – 19), Γκαρίνο, Μπλάζεβιτς (τραυματίες) οι Λιθουανοί.

Το αφήνουμε στην ησυχία του.

Τίποτα στον γερμανικό εμφύλιο Αλμπα – Μπάγερν (αμφίβολος στους Βαυαρούς ο ψηλός Μάλκολμ Τόμας), τίποτα στο ζευγάρι Αρμάνι (εκτός οι Μίτσοβ, Πάντερ) – Βιλερμπάν (αστεία η απόδοση του άσου), οπότε αυτό που μου έμεινε και κράτησα είναι τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στο ελληνικό clasico κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ναι και οι δύο είναι ανέτοιμοι και οι δύο έχουν απουσίες (Μποχωρίδης, Πιερ Τζάκσον από τη μία – θα κάνει ντεμπούτο ο πλέι μέικερ Σάικς/εκτός ο Ζαν – Σαρλ από την άλλη) και οι δύο ψάχνουν να βρουν ρυθμό, αυτοματισμούς και τις συνεργασίες τους στην επίθεση, όμως στα μάτια μου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περισσότερες λύσεις και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μπουν στη σεζόν με 0/2.

Αυτό, θα δώσει το πάτημα σε κάποιους να αρχίσουν την γκρίνια, με τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να μην θέλουν ούτε καν να σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο.  

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης