1402

Μάκης Μηνδρινός

Δεν το συνηθίζει το μάτι

Χαιρετώ! Δεν μπορώ να πω ότι χόρτασα μπάλα βλέποντας τους Αγγλους το Π/Σ/Κ που μας πέρασε, όμως πάνω-κάτω το περιμέναμε. Οι ομάδες είναι σαφώς επηρεασμένες, ήταν κάποια παιχνίδια που πραγματικά θύμιζαν φιλικά. Απλά επειδή δεν είναι φιλικά και υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο, τα ρίσκα ήταν ακόμα λιγότερα σε σχέση με τα φιλικά.

Επίσης, η εικόνα παρά ήταν παράταιρη. Δεν ξέρω, ίσως επειδή έχει συνηθίσει το μάτι μου στα αγγλικά γήπεδα, να μου φάνηκε ακόμα περισσότερο ξενέρωτη η φάση χωρίς κόσμο. Στην Μπουντεσλίγκα δεν μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, στην Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορούσα να το συνηθίσω με τίποτα. Καλά, στην Τσάμπιονσιπ, ακόμα χειρότερα. Κάποιες ομάδες αποφάσισαν να βάλουν φιγούρες οπαδών α λα Γκλάντμπαχ, αλλά προφανώς δεν μαζεύτηκαν πολλές, με αποτέλεσμα να γεμίσουν μόνο 3-4 σειρές και το υπόλοιπο να είναι άδειο (π.

χ. Σέφιλντ Γουένσντεϊ).

Στοιχηματικά σε μία επιλογή κατέληξα, στη Νότιγχαμ. Και για μερικά δευτερόλεπτα δεν το πληρωθήκαμε, καθώς η ισοφάριση ήρθε στα χασομέρια. Αν το δούμε εντελώς ψυχρά και αντικειμενικά, πάντως, η ισοπαλία ήταν το λιγότερο που άξιζε η Σέφιλντ. Μεταξύ άλλων, έχει χάσει και μία ευκαιρία που δεν γίνεται να τη χάσεις! Νομίζω ότι θα είναι στο TOP-5 των χαμένων ευκαιριών όλης της σεζόν.

Χθες, είδαμε δύο εξαιρετικές ρεβάνς πλέι οφ στη Λιγκ 2. Είδαμε δύο ανατροπές. Η Εξετερ στην παράταση λύγισε την Κόλτσεστερ, η οποία στην κανονική διάρκεια είχε μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ η Νορθάμπτον έκανε τρελή εμφάνιση και ανατροπή, επικρατώντας 3-0 στο Τσέλτεναμ (είχε χάσει 0-2 στο πρώτο ματς!).

Μεσοβδόμαδα έχει εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά όχι στην Τσάμπιονσιπ. Επειδή το πρόγραμμα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, η στήλη θα είναι περισσότερο κάτι σαν απολογισμός του τι είδαμε το Σ/Κ στην Πρέμιερ, παρά αναλύσεις των αγώνων και στοιχηματικές επιλογές. Πάμε να τα δούμε ανά παιχνίδι.

Πρέμιερ Λιγκ

Λέστερ – Μπράιτον: Δίκαιο το 1-1 της Λέστερ στο Γουότφορντ, σε ένα ματς που γενικά είχε καλό ρυθμό (από τα λίγα της αγωνιστικής) και θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε.

Για λίγα δευτερόλεπτα δεν πήρε το τρίποντο η Λέστερ, καθώς προηγήθηκε στο 90’ με γκολάρα του Τσίλγουελ (ο οποίος είναι καθοδόν για την Τσέλσι), όμως από στημένη φάση δέχθηκε την ισοφάριση στο 93’. Η Λέστερ εκτός απροόπτου θα είναι στην τετράδα, είναι αυτή τη στιγμή στο +8, ενώ εκκρεμεί και η τελική απόφαση της ΟΥΕΦΑ για την περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μπράιτον πήρε σπουδαία νίκη επί της Αρσεναλ και μάλιστα με ανατροπή, παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Δεν είναι ότι έκανε εμφανισάρα, όμως έβγαλε πάθος και εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στην Αρσεναλ. Σίγουρα πήρε τα πάνω της ψυχολογικά, όμως εκτός έδρας ελάχιστες φορές φέτος έχει ικανοποιήσει.

Πολύ μικρός ο άσος στο 1.

70-1.75 για να ασχοληθούμε σοβαρά, γενικά δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον.

Τότεναμ – Γουέστ Χαμ: Για την Τότεναμ, η φάση είναι «σαν να μην πέρασε μια μέρα». Προβληματική πριν από τη διακοπή, ίδια εικόνα και την Παρασκευή. Σε ένα εντός έδρας ματς, έστω και δύσκολο κόντρα στη Γιουνάιτεντ, είχε παθητικό ρόλο, έμοιαζε να μη ξέρει τι θέλει, χαμένη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Εγινε απειλητική μόνο όταν έβρισκε χώρους και έφευγε στην αντεπίθεση. Κατά τ’ άλλα, μπορεί το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Γιουνάιτεντ να είναι αμφισβητήσιμο, όμως ο βαθμός είναι το περισσότερο που άξιζε η Τότεναμ.

Πάνω σ’ αυτή τη λογική λοιπόν, σκέφτηκα σοβαρά την κόντρα της στο εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ. Εξάλλου, γκέλαρε εντός απέναντι στη Γουέστ Χαμ και πέρσι (έχασε 1-0) και πρόπερσι (1-1), ενώ πριν τρία χρόνια νίκησε 3-2 και ενώ έχανε έως το 89’ 2-1.

Το θέμα μου δεν είναι να κοντράρω την Τότεναμ εντός έδρας, το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορώ να εμπιστευθώ την Γουέστ Χαμ. Μια ομάδα που αδικεί τον εαυτό της και πλέον έχει μπλέξει άσχημα, παλεύοντας για την παραμονή.

Εξαιρετικό υλικό, ατομικά είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας, όμως φαίνεται εντελώς αδούλευτη.

Και η έλευση του Μόγιες είναι αυτό που λέμε «ήρθε κι έδεσε». ΟΚ, τη βελτίωσε κάπως αμυντικά, όμως είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια που είδαμε τη Γουέστ Χαμ να παίζει ισορροπημένα, να είναι σοβαρή και αμυντικά και επιθετικά. Απέναντι στη Γουλβς τις προάλλες, έδειχνε να πατάει καλύτερα, είχε και ευκαιρίες να προηγηθεί, όμως από τη στιγμή που δέχθηκε το 1-0 στο 73’, «πνίγηκε».

Υπό νορμάλ συνθήκες το διπλό θα έδινε 7.00+. Αλλά υπό νορμάλ συνθήκες ίσως να μην το κοίταζα τόσο πολύ. Η Τότεναμ δεν είναι σε νορμάλ συνθήκες, δεν πατάει καλά. Από το 5,00 μέχρι το 6,00 μπορεί κάποιος να βρει το διπλό, προφανώς μπορεί να πάρει και κάλυψη.

Μάντσεστερ Γιουν. – Σέφιλντ Γιουν.: Η Γιουνάιτεντ συνέχισε το αήττητο σερί της και μετά τη διακοπή, παίρνοντας 1-1 στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ.

Ηταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα, ο Μπρούνο Φερνάντες την έχει ανεβάσει ένα επίπεδο επιθετικά, αυτό είναι δεδομένο. Ισως αν είχε ένα πιο… killer επιθετικό από τον Μαρσιάλ, να φαινόταν ακόμα περισσότερο η επιρροή του Πορτογάλου στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ. Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Σόλσκιερ δείχνει να πατάει καλά.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ναι μεν έχασε 3-0 από τη Νιουκάστλ στο δεύτερο παιχνίδι της μετά τη διακοπή (στο πρώτο πήρε ισοπαλία 0-0 από την Αστον Βίλα), όμως το σκορ την αδικεί λίγο.

Όχι ότι άξιζε να νικήσει, όμως όσο το ματς ήταν 11 με 11 (έως το 50’) η Σέφιλντ κρατούσε σχετικά εύκολα αυτό που ήθελε (ήταν 0-0). Μετά την αποβολή προφανώς άλλαξαν τα δεδομένα, αν και είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει κάποιο γκολ. Ηταν η μόλις τρίτη εκτός έδρας ήττα της Σέφιλντ φέτος!

Δεν βλέπω έκπληξη για να είμαι ειλικρινής, όσο τίμια κι αν είναι η Σέφιλντ.

Επίσης δεν νομίζω ότι το ματς θα ανοίξει πολύ. Αλλά οι μπουκ το έχουν καλά διαβασμένο και στα γκολ, με το under να είναι φαβορί. Πάμε παρακάτω.

Νιουκάστλ – Αστον Βίλα: Μπήκαμε σε μια κρίσιμη εβδομάδα για τη Νιουκάστλ, καθώς φουντώνουν οι φήμες ότι εντός αυτής θα ολοκληρωθεί το μεγάλο deal με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της στους ζάμπλουτους Σαουδάραβες.

Είναι ένα deal που το περιμένουν πως και πως, καθώς αν ολοκληρωθεί η ομάδα θεωρητικά θα χτιστεί σε εντελώς διαφορετική βάση. Το καλό για τη Νιουκάστλ είναι ότι αγωνιστικά δεν αγχώνεται, καθώς μετά το 3-0 επί της Σέφιλντ στην επανέναρξη, ουσιαστικά έπιασε το όριο παραμονής που είναι οι 38 βαθμοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αδιάφορη από ‘δω και πέρα, εννοείται ότι θα παλέψει όλα τα ματς, εξάλλου οι περισσότεροι δίνουν «εξετάσεις» (παίκτες, προπονητές) ενόψει της επόμενης ημέρας.

Αγωνιστικά, η Νιουκάστλ βρήκε και τα έκανε κόντρα στη Σέφιλντ, ίσως αν η αντίπαλος δεν έμενε με δέκα παίκτες στο 50’ η έκβαση της αναμέτρησης να ήταν διαφορετική. Μέχρι την αποβολή, δεν υπήρχε σκορ, μετά άρχισε να βρίσκει φάσεις (και γκολ) η Νιουκάστλ.

Από την άλλη, η Αστον Βίλα προηγήθηκε της Τσέλσι, όμως μέσα σε λίγα λεπτά δέχθηκε την ανατροπή (1-2) και έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο, μένοντας εντός ζώνης υποβιβασμού.

Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο φέτος, με την Αστον Βίλα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να πάρει αυτό που θέλει εξαιτίας της… αστείας αμυντικής συμπεριφοράς της. Άλλος ένας τελικός μπροστά της, δεν αποκλείω να πάρει κάτι από το ματς, αλλά στο 3,15 δεν ψήνομαι να πάρω το ρίσκο.

Νόριτς – Εβερτον: Χρόνος υπάρχει για τη Νόριτς, το -6 δεν είναι πολύ μεγάλη απόσταση για να καλυφθεί, όμως η ίδια δεν δείχνει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Στην τελευταία θέση του πίνακα και όταν σε ένα εντός έδρας ματς που θεωρητικά είναι στα μέτρα σου, όπως αυτό με τη Σαουθάμπτον, χάνεις 0-3, ε, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά η Νόριτς έχει τα προβλήματά της, κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε και ο προπονητής της. Επιπλέον, χωρίς τον κόσμο χάνει τη δυναμική του «Κάροου Ρόουντ», μίας από τις πιο… φασαριόζικες έδρες της κατηγορίας.

Η Εβερτον έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, σε ένα ματς που πρωταρχικό στόχο είχε να μην ηττηθεί και από ‘κει και πέρα αν μπορούσε να «κλέψει» και τη νίκη. Δεν ήθελε πολύ για να το πετύχει, καθώς στα τελευταία λεπτά ανέβασε στροφές και είχε τις ευκαιρίες της (και δοκάρι) για να πάρει το τρίποντο. Είναι δεδομένο πως με τον Αντσελότι στον πάγκο έχει στρώσει αμυντικά.

Διπλό βλέπω παρά το τεράστιο κίνητρο της Νόριτς. Το ίδιο βλέπουν και οι μπουκ, που προσφέρουν το διπλό κάτω από το 2,00. Προφανώς καμία αξία.

Γουλβς – Μπόρνμουθ: Ανεπηρέαστη από τη διακοπή η Γουλβς, συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, πολύ σπουδαίο διπλό στην έδρα της Γουέστ Χαμ (2-0). Όχι ότι εντυπωσίασε με την απόδοσή της, γλίτωσε μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις να μείνει πίσω στο σκορ, όμως με την κυνικότητα που τη χαρακτηρίζει, είχε υπομονή, βρήκε το γκολ στο 73’ και όλα μετά έγιναν πιο εύκολα.

Στο -5 από την τετράδα, ισόβαθμη στην πέμπτη θέση με τη Γιουνάιτεντ. Εχουμε πει, πάντως, ότι τα δύσκολα για τη Γουλβς είναι όταν καλείται να κάνει παιχνίδι, να έχει τη μπάλα πολύ ώρα στα πόδια της.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα τη βρει… μπαστούνια απέναντι στην Μπόρνμουθ και δεν ψήνομαι κιόλας να πω την αλήθεια να ψάξω την έκπληξη.

Δεν ψήνομαι γιατί η Μπόρνμουθ δεν βγάζει τη φρεσκάδα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Εχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, δέχεται πολύ εύκολα γκολ, ενώ έχουν σκάσει και διάφορα εντός αποδυτηρίων, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της, τουλάχιστον όσο είναι ο Χάουι στον πάγκο.

Ισως εδώ έχει νόημα το goal/goal, το οποίο δίνει πάνω από 2,00.

Λίβερπουλ – Πάλας: Δεν ήταν καλή η Λίβερπουλ μετά τη διακοπή, ήταν εκτός ρυθμού. Προφανώς επηρεασμένη από τη διακοπή και από το γεγονός ότι παίκτες-κλειδιά δεν έπαιξαν ή δεν ήταν σε καλή μέρα. Παρ’ όλα αυτά μένουν τα τυπικά για να πάρει το πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να το κάνει και κόντρα στη Σίτι στις 2 Ιουλίου.

Η Πάλας νίκησε σχετικά εύκολα και στο Μπόρνμουθ (2-0) και με την τέταρτη αυτή σερί νίκη της ανέβηκε αθόρυβα στην 9η θέση! Εξαιρετική σεζόν, με τον Χόγκσον να ξέρει πώς να παίρνει το 100% από τους παίκτες του.

Θεωρώ ότι θα τη δυσκολέψει τη Λίβερπουλ, από ‘κει και πέρα όμως δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα πάρει κάτι από το ματς.

Μπέρνλι – Γουότφορντ: Η Μπέρνλι έχασε πανεύκολα τη Δευτέρα το βράδυ από τη Σίτι όμως έχοντας ήδη φτάσει τους 39 βαθμούς, ουσιαστικά έχει σωθεί. Αν το δούμε ψυχρά, η Μπέρνλι βαθμολογικά είναι αδιάφορη από ‘δω και πέρα.

Αντίθετα, η Γουότφορντ εξακολουθεί να παίζει την ύπαρξή της σε κάθε ματς. Με τη Λέστερ ήταν καλή κατά διαστήματα, έστω κι αν αμυντικά δεν ήταν αξιόπιστη.

Πριν δω αποδόσεις, το διπλό της Γουότφορντ το είχα σημειωμένο, περιμένοντάς σε οριακή απόδοση αουτσάιντερ. Περισσότερο αγωνιστικά και λιγότερο επειδή ο Ντάιτς είχε παλαιότερα ένα πέρασμα από τη Γουότφορντ.

Παρ’ όλα αυτά, οι μπουκ δεν είναι χαζοί, παίζουν και αυτοί με το κίνητρο και βλέπουμε ένα σετ με τον άσο στο 3,00 και το διπλό στο 2,50. Εκεί όχι, δεν παίζω, ας έρθει ό,τι θέλει το ματς.

Σαουθάμπτον – Αρσεναλ: Η Σαουθάμπτον πέρασε αέρας από το Νόριτς, συντρίβοντας 3-0 την αντίπαλό της. Εξαιρετική όταν βρήκε χώρους, σε πολύ καλή κατάσταση ο Ινγκς, γενικά έδειξε να πατάει καλά.

Επαιζε, βέβαια, κόντρα στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, οπότε τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή. Η ουσία είναι ότι έφτασε τους 37 βαθμούς και αγκάλιασε την παραμονή.

Για την Αρσεναλ, τα είπαμε και στο ραδιόφωνο την Παρασκευή. Τα χάλια της έχει, έσκασαν και απουσίες, ειδικά εκτός έδρας είναι μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας! Κατάφερε να χάσει με ανατροπή και από τη Μπράιτον, σε ένα ματς που προηγήθηκε και έδειχνε ότι μπορεί να το καθαρίσει.

Αίσθησή μου είναι ότι δεν θα χάσει και στο Σαουθάμπτον. Αλλά είναι απλά αίσθηση και τίποτα περισσότερο.

Εντελώς μοιρασμένο το σετ, δεν αφήνει περιθώρια για να σκεφτούμε σοβαρά να παίξουμε κάτι.

Τσέλσι – Σίτι: Το μεγάλο μας της αγωνιστικής. Η Τσέλσι παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ στο Μπέρμιγχαμ από την Αστον Βίλα, δικαίως έφτασε στην ανατροπή (2-1).

Παραμένει στην τετράδα, κινείται ήδη για την επόμενη σεζόν, γενικά δείχνει να το πηγαίνει καλά ο Φρανκ Λάμπαρντ παρά το γεγονός ότι η σεζόν στηρίχθηκε σε πολλούς πιτσιρικάδες. Βγάζει υγεία και γενικά η Τσέλσι μοιάζει να είναι στο σωστό δρόμο.

Η Σίτι καθάρισε το βράδυ της Δευτέρας τη Μπέρνλι (5-0), κατά διαστήματα έπαιξε καλά, αν και η αλήθεια είναι ότι εμφανίστηκε άκρως αποτελεσματική.

Στο ματς με την Τσέλσι θα βγουν σαφώς ασφαλέστερα συμπεράσματα, αν και υπενθυμίζω ότι για την ομάδα του Γκουαρντιόλα αυτό θα είναι το τρίτο ματς μετά της διακοπή, καθώς είχε προηγηθεί το εξ αναβολής 3-0 επί της Αρσεναλ.

Εκανα σκέψεις για άσο, αλλά έμειναν σκέψεις. Λογικό το over, αλλά χαμηλά.

Συμπερασματικά, μόνο η Γουέστ Χαμ μου «μίλησε» λίγο παραπάνω, όμως δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι κιόλας.

Απόψε το ματς, δεν παίζω κάτι pregame, ίσως όμως ρίξω κάνα ψιλό στο live. Βλέποντας και κάνοντας. Από την Παρασκευή μέχρι… τις διακοπές, οι Αγγλοι θα παίζουν συνεχώς, κάθε 2-3 μέρες, οπότε θέλει υπομονή. Νέα στήλη, αν δεν αλλάξει κάτι, την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος