2949

Billaras

Διήμερο με ρίσκο!

Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Μάκη, είναι λίγο…ξενερουά το πρόγραμμα. Λίγο όμως. Και εν μέρει συμφωνώ, όχι απόλυτα! Καλημέρες, μπήκε Απρίλης, τελική ευθεία. Εκεί που θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μάκη είναι ότι δεν πρέπει να το πιέζουμε. Από εδώ και στο εξής, σταδιακά, όλα μεταβάλλονται. Ως τώρα κοίταγες φόρμα-απόδοση και μετά απουσίες, παράδοση κλπ.

Τώρα κοιτάς …βαθμολογία, άρα κίνητρο. Μόνο που..αυτό κοιτάνε και οι μπουκ και βλέπουμε αποδόσεις που δεν λένε την αλήθεια. Σαφώς κάπου θα γίνουν “εκπτώσεις”, αλλά κι αυτές πρέπει να είναι περιορισμένες και να έχουν και όριο. Το σημείο του 2.50 δεν μπορώ να το παίξω στο 2.00-1.90 επειδή η τάδε καίγεται! Γιά να καίγεται, είναι..μπάζο.

Και μπορώ να θυμηθώ άπειρες (πραγματικά άπειρες) περιπτώσεις που έχει καεί κόσμος με αυτό το ρημάδι το κίνητρο. Ναι, θέλει (να σωθεί) η τάδε. Μπορεί; Κι αν μπορεί, στο…πόσο μπορεί; Γι αυτό, το νου σας. Οπως επίσης το νου σας και στα…πουλάκια. Αυτό το ΣΚ δεν βλέπω να κελαηδάνε, αλλά θα..ακουστούν κι αυτά σύντομα. Σχέσεις, κονέ, χρωστούμενα, νταραβέρια, κλπ κλπ.

Προφανώς και γίνονται πολλά τέτοια αυτή την εποχή (πάντα γίνονται απλά τώρα γίνονται περισσότερα), αλλά δεν είναι “δωσμάν” ότι πετάει κι ότι κολυμπάει. Με αυτά ως πρόλογο, πάμε στο παρασύνθημα. Ξεκινάω…ανάποδα. Από την Κυριακή! Εσβησα μερικά σημεία (πχ Εσπανιόλ, πχ Παλέρμο), κράτησα μιά τριάδα και μόνο, αυτή θα παίξω από σήμερα και πάπαλα, δεν θα ανεβάσω αύριο στήλη.

Χέρτα 2 (4.33)-Μπέβερεν 1 (3.60)-Μπαστιά 1 (3.25). Η Γκλάντμπαχ θα είναι χωρίς Ράφαελ και η Χέρτα μπορεί να “σβήσει” την ορμή της, η Σταντάρ μάλλον…σταματάει να ασχολείται με τα πλέι οφ (βγήκε Ευρώπη, πήρε το κύπελλο, ίσως παίξει με αλλαγές-δοκιμές), η Μαρσέιγ…έχει ακόμα Μίτσελ που δεν θέλουν να τον βλεπουν ούτε τα σημαιάκια του κόρνερ στο Βελοντρόμ.

Απλά και ωραία, τρία ψηλά σημεία σε ένα σύστημα και τέλειωσε η Κυριακή. Ερχόμαστε στο σήμερα. Προφανώς και περισσότερες επιλογές, αλλά όχι και τόσο δυνατές. Επεσε σβήσιμο αβέρτα. Η αρχική λίστα είχε: Μπόρνεμουθ, Νιουκάστλ, Τότεναμ, Μάδεργουελ, Μπάρνετ, Γουένσντεϊ, Μπρίστολ Σίτι, Σάουθεντ, Γουόλσολ, Τορκί, Μπόρχαμ, Νταμπάρτον. Φαβορί σήμερα δεν θα διαβάσετε, δεν ψήνομαι γιά κάποιο.

Ολα είναι μεγάλα στο νησί. Μην τα…βλέπετε πολλά, δείτε πόσα θα μείνουν! Εσβησα…όλη την Premier. Η Μπόρνεμουθ θα το παίξει…χύμα και άνετη και είναι κρίμα, γιατί με τα χάλια πίσω η Σίτι είναι γιά κόντρα. Η Νιουκάστλ πάει σε “τελικό” με απουσίες”, η Τότεναμ με προβλημάτισε πολύ αλλά κάτι με χάλαει (ίσως και η απόδοση). Εσβησα τα δύο σκωτσέζικα, η μεν Μάδεργουελ είχε καλό σερί αλλά προ διακοπής (αν δεν είχε διακοπή θα μιλάγαμε αλλιώς σε κάμποσα ματς), η δε Ντάμπαρτον δεν με πείθει, όσο κι αν έχει κίνητρο.

Εσβησα τα δύο της Championship. Γουένσντεϊ γιατί είναι χαμηλό το 2.87, Μπρίστολ Σίτι ακριβώς γιά το λόγο που έσβησα Μάδεργουελ, την διακοπή δηλαδή. Προ διακοπής είχε πέντε στραβές η Χαλ, 4 στα 6 διπλά η Σίτι, μου έκανε. Τώρα όμως κάνω πίσω. Εσβησα και Σάουθεντ, εδώ είναι χαμηλό το 2.87, περίπτωση Γουένσντεϊ. Σβήνω και Τορκί, χαμηλό το 3.10 γιά ομάδα μέσα στη ζώνη, ενώ έρχεται κι από φάπα-τάληρο.

Και…πόσα έμειναν! Μπάρνετ-Γουόλσολ-Μπόρχαμ! Μόλις τρία! Γι αυτό έλεγα ότι ναι μεν είχε πολλά η αρχική διαλογή αλλά δεν με έψηναν… Μπάρνετ στο 3.50 δέχομαι, είναι σε καλύτερο φεγγάρι από την κάκιστη (ειδικά εντός) Μόρκαμ. Γουόλσολ…παραδέχομαι, τα έχει όλα υπέρ της. Φρέσκια, εξαιρετική εκτός, στόχο, πλήρης. Και Μπόρχαμ είναι…λιγάκι λαγός αυτό, στο 3.

60 το κρατάω. Καλή νίκη, τρίμπαλο στη Ντόβερ, είναι οριακά έξω από τη ζώνη, ομάδα καλή εκτός έδρας. Κι έτσι απλά, έκλεισα με το νησί. Οι αποδόσεις είναι όλες γύρω στο 3.00-3.50, οπότε πάω σε trixie, όχι σε patent. Και μένουν τα εκτός νησιού τα σημερινά… Κατ΄αρχάς έχω μιά λίστα με…βουνά. Εξέλσιορ (10.00, στο 9.00 το draw no bet), Μπέτις (11.00, στο 8.00 το draw no bet), Νις (6.

00). Αυτά θα παιχθούν όπως είναι, σε μονά. Η Εξέλσιορ είναι…κορούλα της Φέγενορντ, μακάρι να μην είχε κίνητρο η “μεγάλη”, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Η Μπέτις βρίσκει μιά Ατλέτικο που εδώ και καιρό δεν είναι καλά. Χωρίς Γοδίν, με κάμποσους διεθνείς με υπερατλαντικά ταξίδια, με ήττα-ανατροπή στη Χιχόν, χωρίς το εύκολο γκολ, με την Μπάρτσα μπροστά της! Οκ, η καλύτερη άμυνα κόντρα στην χειρότερη επίθεση, αλλά οι αποδόσεις αξίζουν ρίσκο.

Η δε Νις έχει πάλι Μπεν Αρφα σε…τοπ φόρμα, η Παρί έχει τη Σίτι, εκανε ήδη ήττα εντός, και προ Τσέλσι κάτι 0-0 έφερνε εντός, άρα…μπορεί να ξαναχτυπήσει ο κεραυνός. Τι έμεινε από εκεί και πέρα; Κόνιασπορ τώρα νωρίς, Ινγκολσταντ, Κάρπι, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Γκρόντινγκ, Λα Κορούνια. Αυτά έχω. Σβήνω το τούρκικο που είναι νωρίς και ίσως μείνει και στο Χ.

Σβήνω Ινγκολσταντ γιατί είναι μικρό το 2.90 (πάντως τέτοιο μπάζο να είναι ψηλά φέτος σε όλη την Ευρώπη, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο σαν την Σάλκε, είναι παροιμιώδης η….τύχη της, να μην το πω αλλιώς). Κάρπι-Φορτούνα-Γκρόντιγνκ-Κορούνια. Αυτά πλέον κοιτάω. Α, και έχω και ένα φαβορί μαζί με over, την Ρεν. Τα ζυγίζω. Σβήνω την Κορούνια, είναι περισσότερο ενστικτό, αλλά δεν αποκλέιω να ασχοληθώ μαζί της αργά, που δεν θα'χει κάτι άλλο, να την δω στο live.

Και πάιρνω τα άλλα τέσσερα (τη Ρεν σε combo του 3.00 με άσο και over) και τα κανω ένα yankee. Και τώρα έκλεισα. Βλέπετε, παίζω και ομάδες που καίγονται (και προφανώς είναι μπαζάκια), αλλά σε σωστές αποδόσεις. Ξέρω το ρίσκο μου, αλλά οκ, κοιτάξτε πχ το σετ Γκρόντινγκ-Στουρμ και το σετ Κάρπι-Σασουόλο και μετά κοιτάξτε το Τουλούζ-Καέν! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.720 μονάδες. Ποντάρισμα 2-3/4: Trixie: Γουόλσολ 2 (3.00)-Μπόρχαμ 2 (3.60)-Μπάρνετ 2 (3.50), με 45 μονάδες σε κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα. Ολο μαζί 150 μονάδες. Yankee: Ρεν 1+over (3.00)-Γκρόντιγκ 1 (3.50)-Κάρπι 1 (3.40)-Φορτούνα 2 (3.40) με 10 μονάδες στην τετράδα, 20 σε κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 40 σε κάθε δυάδα (ακόμα 240). Ολο μαζί 330 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Εξέλσιορ 2 DNB (9.

00) με 25 μονάδες. Μονό αποδεκτο: Μπέτις 2 DNB (8.00) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νις 2 (6.00) με 40 μονάδες. Και από 5 μονάδες σε κάθε δυάδα, ακόμα 15 σύνολο. Trixie Κυριακής: Χέρτα 2 (4.33)-Μπέβερεν 1 (3.60)-Μπαστιά 1 (3.25) με 10 στην τριάδα και 40 σε κάθε δυάδα, όλο μαζί 130 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 720 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.000 μονάδες. Μοιάζουν πολλά, αλλά δεν είναι.

Γιατί σήμερα παίζω 590 μονάδες, αλλά αύριο…μόλις 130! Σαν να παίζω δηλαδή στο μέσο όρο μου, 360 μονάδες τη μέρα, δηλαδή νορμάλ παιχνίδι. Και με δεδομένο το ρίσκο, σημείο κάτω από 3.00 δεν υπάρχει. Μιά παρένθεση: Από όλα τα σημεία, βάση απόδοσης, ένα ακόμα θα μπορούσε να παιχθεί μονό, η Χέρτα αύριο. Οπότε σκεφτείτε το κι ανάλογα πράξτε, να δούμε τι θα γίνει και σήμερα.

Νέα στήλη την Τρίτη, θα απολαύσουμε ντέρμπι σήμερα, θα χορτάσουμε μπάλα, λίγο πριν τις 5 θα είμαι και στο chat, κλασικά, όπως κάθε Σάββατο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras