424

Tzini

Διακοπές στο Περού…από το Μαρόκο!

Φίλες και φίλοι του Betsellers, καλημέρα σας! Το φαν μπετ με την Tanger δεν μας βγήκε τις προάλλες, όμως η οριακή νίκη με 1-0 της Wydad, έφερε κάποιες μονάδες ακόμα στην κάβα μας. Σε αυτή τη στήλη δεν θα σας ταλαιπωρήσω πολύ με τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και πάω κατευθείαν στα στοιχηματικά του ΣΚ αλλά και λίγο πιο… μακροπρόθεσμα!

Αρχικά στο Μαρόκο έχουμε φουλ αγωνιστική αυτό το ΣΚ και παραδόξως έχουμε τιμές σε όλα τα παιχνίδια.

Αυτή τη φορά θα αφήσω στην άκρη τις μεγάλες και θα ασχοληθώ με τις πιο μικρές ομάδες. Oι μεγάλες της Καζαμπλάνκα έχουν δύσκολα ματς, η Raja μέσα στη Safi, όπου η Wydad πριν μια βδομάδα δεινοπάθησε εκεί και έφυγε με το Χ λέγοντας και ευχαριστώ και η Wydad παίζει εντός με τη FUS σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι Καζαμπλάνκας-Ραμπάτ. Είναι πολύ οριακά ματς και τα δύο και αυτή τη στιγμή δεν αξίζει να παιχτεί κάτι.

Χθες η Safi ήταν αρκετά πιο πάνω και είχα κρατήσει το κλασικό κόμπο 1Χ & under 2,5 ή 3,5 όμως σήμερα έχει πέσει αρκετά. Θυμίζω ότι η Wydad εκεί μέσα έκλεισε στο 2,20 και μέχρι το 25 είχε γυρίσει αουτσάιντερ. Η Raja άνοιξε στο 1,65 που ήταν πολύ λάθος και σήμερα είναι κοντά στο 2,00 οπότε προχωράμε. Μετά από καιρό λοιπόν αποφάσισα να πάω σε ένα τρίξι ισοπαλιών.

Πάντα τα Χ στο Μαρόκο είναι στο μικροσκόπιο, όμως συνήθως τα έχουμε σε τιμές του 2,60-2,80. Αυτό το ΣΚ όμως έχουμε καλύτερες τιμές και θα ποντάρω τα Χ στη Salmi, στην Tetouan και την Mohammedia. Μια ακόμα επιλογή που μ΄ αρέσει αλλά θα την αφήσω είναι η κόντρα της Zamalek. Μετά το 0-3 από την Al Ahly ακολούθησε άλλη μια ήττα και απολύθηκε ο προπονητής όπως αναμενόταν.

Αύριο παίζει εντός, κόντρα στην εξαιρετική και ακόμα αήττητη Future.

Και πάμε στα πιο μακροπρόθεσμα. Αρχικά θα σταθώ στο παγκόσμιο συλλόγων, το FIFA Club World Cup που φέτος θα γίνει στο Μαρόκο. Ακόμα απορώ πως δεν κατέληξε κάπου στα Εμιράτα η διοργάνωση και μάλλον ξηγήθηκε η Ινφαντίνο καθώς το ανακοίνωσε μια μέρα πριν τον τελικό του Παγκοσμίου! Όταν ήταν δηλαδή όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Μέσι και στον Εμπαπέ, η FIFA έκανε το χατίρι στο Μαρόκο δίχως να υπάρξουν γκρίνιες.

Αυτό θα ποντάρω είναι η Wydad να φτάσει στον τελικό στο 7,00 και στο 50,00 να το κατακτήσει γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τους Μαροκινούς πλέον! Η κλήρωση ήταν αρκετά ευνοϊκή και για να φτάσει στον τελικό χρειάζεται να αποκλείσει αρχικά την Al Hilal απο τη Σαουδική Αραβία, που πιστεύω ότι θα το κάνει και μετά θα παίξει στον πρώτο ημιτελικό με τη Flamengo.

Εκεί προφανώς και θα είναι αουτσάιντερ η Wydad αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το θέλουν πολύ περισσότερο από τους Βραζιλιάνους που τώρα ξεκινάνε σιγά σιγά τις υποχρεώσεις τους. Στον άλλο ημιτελικό περιμένει η Real κάποιον εκ τον Seattle, Auckland και Al Ahly με τις δύο τελευταίες να παίζουν μεταξύ τους και η νικήτρια να αντιμετωπίζει το Seattle και ο νικητής την Real.

Όπως καταλαβαίνετε Auckland και Al Ahly θα παίξουν ένα ματς παραπάνω, πράγμα που το απέφυγε η Wydad στην κλήρωση, εξού και η εύνοια που προανέφερα.

Πέρα από αυτό το όχι και τόσο μακροχρόνιο αφού στις 11 του Φλεβάρη είναι ο τελικός, έχω και άλλο ένα από την Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Περού. Εκεί προβλέπεται να έχουμε ένα αρκετά αμφίρροπο πρωτάθλημα με τις Alianza Lima, Melgar, Cristal και Universitario να έχουν πολύ μικρές διαφορές.

Αυτή που πιστεύω ότι θα μείνει λίγο πίσω και έχει σωστή απόδοση είναι η Melgar και αυτή που αδικείται από τις τιμές είναι η αρκετά ενισχυμένη Universitario στο 6,50. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι αυτή το οριακό φαβορί για την κατάκτηση του Apertura και όχι η Lima και η Cristal. Το πρωτάθλημα ήταν να ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα όμως οι πολιτικές ταραχές που λαμβάνουν χώρα στο Περού καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή αγώνων καθώς όλη η αστυνομική δύναμη της χώρας είναι απασχολημένη.

Με ένα τριξάκι μετά από καιρό και δύο μακροχρόνια (με το ένα όχι και τόσο) η σημερινή στήλη μας, καλό σας ΣΚ!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini