1131

Μάκης Μηνδρινός

Διαφορετικό παιχνίδι

Χαιρετώ! Η Μπρίστολ Σίτι άγγιξε τη νίκη στο Μπλάκμπερν, είχε ένα δοκάρι προς το φινάλε της αναμέτρησης, σε ένα γενικά ισορροπημένο παιχνίδι. Η απόδοση ήταν λάθος, φάνηκε και στο γήπεδο, από ‘κει και πέρα όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σε τέτοιου είδους παιχνίδια θέλεις μαζί σου τις λεπτομέρειες!

Στα υπόλοιπα μεσοβδόμαδα, μετά από ένα καλό διήμερο στο Τσάμπιονς Λιγκ (για τη μάζα) χθες η κατάσταση μύρισε… αίμα, στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το μεγάλο κάζο το έπαθε η Τότεναμ, αλλά έκπληξη ήταν και το διπλό της Σλάβια στη Σκωτία και φυσικά η νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Και τα 6 από τα 8 ματς ήταν under (παραδοσιακά ο κόσμος προτιμάει τα over).

Πάμε στα φρέσκα. Μέτριο το πρόγραμμα στην Αγγλία, λίγα τα ματς που μπήκαν στην τελική μου διαλογή. Αναφέρω τις σκέψεις μου:

Στο Κύπελλο Αγγλίας εδώ που έχουμε φτάσει (προημιτελικά) σπάνια βλέπουμε εκπλήξεις.

Οπότε συμφωνώ με τους μπουκ ότι Σαουθάμπτον, Σίτι και Τσέλσι είναι τα φαβορί απέναντι σε Μπόρνμουθ, Εβερτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πιο ανοιχτό φυσικά το Λέστερ – Γιουνάιτεντ, όπως φαίνεται και στις αποδόσεις. Δεν θα μπλέξω με το Κύπελλο.

Στα τέσσερα της Πρέμιερ Λιγκ έχει σήμερα το Φούλαμ – Λιντς, με το over σε απόδοση αουτσάιντερ, έχει το λονδρέζικο ντέρμπι Γουέστ Χαμ – Αρσεναλ που μπορεί να πάει οπουδήποτε, έχει το Αστον Βίλα – Τότεναμ όπου ένας Θεός ξέρει πως θα αντιδράσει η Τότεναμ μετά το κάζο της Πέμπτης.

Τέλος, έχει και το Μπράιτον – Νιουκάστλ, όπου για μία ακόμα φορά οι μπουκ υπερεκτιμούν την Μπράιτον. Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές γι’ αυτήν το τελευταίο διάστημα, ειδικά όταν παίζει εντός έδρας. Μιλάμε για τη χειρότερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος. Μία νίκη όλη κι όλη έχει εντός. Παρ’ όλα αυτά ο άσος δίνει 1.65. Καμία λογική.

Εντάξει, συμφωνώ ότι η Νιουκάστλ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, άλλα έχει τρεις σερί ισοπαλίες και οι μόνες ήττες της στην τελευταία εξάδα ήταν από Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. Δεν υπάρχει καμία λογική στο 6.00 του διπλού. Ας είναι φαβορί η Μπράιτον, αλλά όχι 1.65 αυτό το ματς, ένας βαθμός χωρίς τις δύο ομάδες και η Μπράιτον έχει μία νίκη όλη κι όλη εντός!

Στην Τσάμπιονσιπ, ένα νορμάλ φαβορί είναι η Μπρίστολ Σίτι που υποδέχεται τη Ρόδεραμ.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Μπρίστολ θα έχει ανοδική πορεία στην τελική ευθεία. Στο 2,37 ο άσος!

Στη Λιγκ 1 η Πόρτσμουθ υποδέχεται την Ιπσουιτς, δύο ομάδες με πολλά κοινά στοιχεία: ξεκίνησαν τη σεζόν με στόχο την άνοδο αλλά ουσιαστικά δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό για να κάνουν πρωταθλητισμό. Γκρίνια και πίεση και για τις δύο. Απέλυσαν τον προπονητή τους, η Ιπσουιτς είναι με νέο μάνατζερ, η Πόρτσμουθ με υπηρεσιακό προς το παρόν, αλλά οσονούπω θα ανακοινωθεί ο Κόουλι.

Μετά την αλλαγή προπονητή και τον ερχομό του Κουκ, η Ιπσουιτς δείχνει σημάδια βελτίωσης, χωρίς όμως να βγάζει μάτια. Και η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση στο τελευταίο με τη Φλίτγουντ έμοιαζε πισωγύρισμα. Όμως φαίνεται ότι σιγά σιγά έχει μπει σε ένα δρόμο. Η Πόρτσμουθ μοιάζει «άρρωστη». Τέσσερις σερί ήττες, πέντε χωρίς νίκη, απουσίες, γενικά πολύ μεγάλη η πίεση! Στο 3,75 το διπλό, δεν είναι η ευκαιρία της χρονιάς αλλά συζητιέται.

Στη Λιγκ 2 υπάρχει ακόμα ένα νορμάλ φαβορί, ο άσος της Νιούπορτ κόντρα στη Λέιτον Οριεντ, στο 2,00. Η Λέιτον συνεχίζει να έχει τα χάλια της αγωνιστικά, η Νιούπορτ σαν να πήρε τα πάνω της μετά τη μετακόμιση στο «Κάρντιφ Σίτι».

Όπως βλέπετε, λίγα πράγματα. Και λέω να πάω λίγο διαφορετικά αυτή την εβδομάδα, να πάω σε μια δυάδα με φαβορί: Μπρίστολ Σίτι και Νιούπορτ.

Ανέφερα και τα υπόλοιπα, ο καθένας αποφασίζει πως θέλει να παίξει.

Εκτός απροόπτου τα λέμε ξανά την Τρίτη (έχει διακοπή για Εθνικές ομάδες)!

Να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος