4169

Billaras

Διαχείριση και άλλα…

Πολλές φορές, όταν γράφω για παιχνίδια με δυνατά φαβορί και “μπετά” που έσπασαν, έχω δει απέναντί μου την εξής αντιμετώπιση: “Καλά, οκ, τα γράφεις αυτά επειδή έχασες (σ.σ άλλα ματς) και στρέφεις το ενδιαφέρον αλλού, ψάχνεις δικαιολογίες”. Κλασικό. Και ελληνικό. Οσοι με ξέρουν, με διαβάζουν χρόνια, ξέρουν παράλληλα ότι δεν κάνω τέτοια τρυκ.

Και…δεν ήταν ποτέ επιδιωξή μου να είμαι…αρεστός και δημοφιλής σε όλους. Το αντίθετο. Τα γράφω χύμα και πονάω πολλούς. Ας…το ξανακάνω λοιπόν σήμερα, αλλά με μιά διαφορά: Εχοντας κερδίσει!!!! Γιά να μην μου πει κανείς αυτή την χαζομάρα που έγραψα παραπάνω. Κέρδισα χθες, δεν έχασα!!! Ας ξαναγράψω λοιπόν αυτά που πρέπει. Ανοίγει λοιπόν χθες μιά…λίστα! Μπάγερν του 1.

20, ΚΠΡ του 1.90, Τσέλσι του 2.00, Εβερτον του 1.85, Χιμπέρνιαν του 1.80, Αρης του 2.00, Παρι του 1.30, Μάντσεστερ του 1.50, Γιούβε του 1.50, Νάπολι του 1.80 και…δεν ξέρω αν ξέχασα καμιά! Πάρτες κάτω. Τέζα όλες, τέζα και η πλειοψηφία των παικτών. Αν πας σήμερα και ρωτήσεις όοοολους αυτούς τους παίκτες το απλο: Γιατί αδερφέ έπαιξες πχ Γιούβε στο 1.50; Γιατί έπαιξες Τσέλσι στο 2.

00; Γιατί έπαιξες ΚΠΡ στο 1.90;; Γιατί έπαιξες Μπάγερν του 1.20; Γιατί Παρί του 1.30;; Τι απάντηση θα πάρετε;;; Θα σας πω… Το 95% αυτών που τις έπαιξαν, ΔΕΝ ξέρουν γιατί τις έπαιξαν! Και η απάντηση θα είναι “γιατί είναι η Τσέλσι” γιά παράδειγμα. That's all! Ή γιατί “δεν μπορεί να χάνει συνέχεια, ήρθε η ώρα να κερδίσει”. Κάτι τέτοια θα ακούσουν όσοι τολμήσουν να ρωτήσουν.

Δηλαδή… ΑΣΤΕΙΑ πράγματα! Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι τυφλός. Δεν μπορεί να μην είδε ότι η Τσέλσι 4 ματς δεν είχε νίκη και η Μπρομ εντός είχε 5-0-1 (και το “1” στο 93' από την Σίτι). Δεν μπορεί να μην είδε ότι η Παρί είχε ήδη χάσει πριν 15 μέρες από την Σεντ Ετιέν εντός, δεν είχε τον Ιμπραίμοβιτς και η Ρεν είχε…μιά ήττα εδώ και εννιά ματς! Δεν μπορεί να μην είδε ότι η Γιούβε είχε χάσει από την Ιντερ εντός και η Λάτσιο ερχόταν από θρίαμβο με την Ρόμα και δεν μπορεί να μην είδε (εδώ κολλάει σε δύο ομάδες) ότι μεθαύριο παίζουν Γιούβε-Τσέλσι σε ματς-σφαγή!! Δεν μπορεί να μην είδε ότι η Γιουνάιτεντ στα 11 από τα 19 ματς της φέτος έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και κερδίζε χωρίς να παίξει μπάλα.

Δεν μπορεί να μην έβλεπε ότι η Ρέντινγκ ήταν τρία αήττητη και η Εβερτον είχε πρόσφατα ισοπαλίες εκτός με Γουίγκαν ή ΚΠΡ. Δεν μπορεί (εδώ γελάνε δυνατά) να μην έβλεπε ότι η ΚΠΡ είναι η μο-να-δι-κή όμαδα σε όλη την Αγγλία, σε όλες τις κατηγορίες, που δεν έχει νίκη!! Τα έβλεπαν! Αλλά η φανέλα “τυφλώνει”. Να παίξεις φανέλα. Κι εγώ θα παίξω.

Αλλά να αξίζει βρε αδερφέ! Να παίξω τη Νάπολι στο 2.20, κι ας χάσω. Να παίξω την Γιούβε στο 1.85 κι ας χάσω! Να παίξω την Τσέλσι στο 2.40 κι ας χάσω! ΔΕΝ είναι όλες οι ήττες ίδιες. Και ΔΕΝ είναι Προπο, είναι στοίχημα! Και οι “απαντήσεις” που ανέφερα παραπάνω, απλά δεν είναι απαντήσεις. Είναι χαζομάρες. Είναι δικαιολογίες της μάζας, που χθες θα πει “μας τα έφαγαν, μας έστησαν” και δωστου κλάμα και οδυρμός.

Αυτά με το χθες. Αν κάποιος δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να δει γιατί κέρδισα χθες, κανένα πρόβλημα. Χαμπάρι δεν παίρνουν πολλοί, έτσι κι αλλιώς. Οταν έχω ομάδα-τραίνο στο 2.00 (Πάλας), δεν θα παίξω την κάθε Τσέλσι στην ίδια απόδοση. Οταν γράφω “φτηνός ο άσος της Νάπολι, ίδια και καλύτερη απόδοση έχει το over”, ή όταν γράφω “Βαλενσιέν στον άσο; Μικρός είναι, ας πάω στο g/g”, εδώ είναι όλα, στα μάτια όλων.

Οποιος θέλει, τα βλέπει. Είπαμε. Κι εγώ θα χάσω. Και μπορεί και να χάνω σερί. Αλλά κώτσο και μ….κα, σπάνια θα με πιάσουν. Παίζοντας σωστά, όταν θα χάσω θα είμαι ήρεμος (μπάλα είναι εξάλλου) και ταυτόχρονα θα ξέρω ότι με την ίδια τακτική θα κερδίσω κιόλας. Πάμε στο σήμερα… Σήμερα είχαν μαζευτεί πολλά ματσάκια. Και ολοένα μαζευόντουσαν, από την Παρασκεύη.

Τα δικά μου αυτιά και μάτια είναι ανοιχτά, δεν τα ξέρω όλα, δεν διεκδικώ άλαθητα, παίρνω ερεθίσματα. Ακροατής στο ράδιο μας έγραψε με τον Μάκη “δείτε την Χόρσενς”. Ο Μάκης μου είπε “δες την Μπρέστ”. Και χθες αργά τη νύχτα στο chat, κάνοντας καλή κουβεντούλα, είδα και μιά Ακισαρ και μιά Μπεσίκτας, έμαθα και την Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου.

Και τελικά, έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις…. Τι φαβορί και γενικά μικρές αποδόσεις είχα στην άκρη; Κόρδοβα, Ελτσε, Ξάνθη, Θέλτα, Νις g/g, Χοφενχάιμ over, Σόγκνταλ, Φλουμινένσε 1 και over. Αυτά είναι όλα. Κοιτάξτε το γρήγορο ξεσκαρτάρισμα: Εξω τα δύο σπανιόλικα, ξεκίνησαν ήδη. Εξω η Σόγκνταλ, παραέπεσε η απόδοσή της. Εξω ο άσος της Φλου, το πήρε το πρωτάθλημα και δεν καίγεται γιά κάτι.

Εξω και το over της Χοφενχάιμ που στηρίζεται μόνο στην παράδοση. Εξω και η Θέλτα, γιατί έτσι την πάτησα (είδατε, κι εγώ κάνω λάθη, αλλά μαθαίνω από αυτά) πριν μιά εβδομάδα με το Εσπανιόλ-Οσασούνα. Τι έμεινε;;;; Ξάνθη 1, Νις g/g και Φλουμινένσε over. Αυτά θα αποτελέσουν σήμερα το μοναδικό και “συμβατικό” μου παρολάκι, απόδοσης 7.47 φορές τα λεφτά μου.

Αλλότε θα με πληρώνουν αυτά (όπως χθες), άλλοτε τα μεγάλα (όπως το περασμένο Σάββατο). Ας πληρώνομαι, ας παίζω σωστά και μικρή σημασία έχει από που θα είναι. Και πάω στα μεγάλα… Ειχα εξ' αρχής: Σασουόλο, Κιέβο Χ-2, ΑΕΚ, Βόλφσμπουργκ, Ρόζεμποργκ, Μπέτις, Ρεσίφε. Πρόσθεσα στην πορεία: Ναιμέγκεν, Ακισαρσπόρ, Μπεσίκτας, Χόρσενς, Νέα Σαλαμίνα.

  Και μαζεύτηκαν πολλά, 13 συνολικά! Ας…σβήνω κι εδώ: Σασουόλο, που παίζει νωρίς και ίσως πατήσει στο Χ. Κιέβο, γιατί και απόντες έχει και δεν ξέρω αν η άλλη θέλει να κάνει χατήρια. ΑΕΚ γιατί…είναι (κάτι σαν) ΑΕΚ. Ρόζεμποργκ γιατί δεν ξέρω τι διαθέσεις θα έχει. Στην Νορβηγία που είναι φινάλε, ψυχανεμίζομαι ότι η Χόνεφος θα πέσει και η Φρέντριγκσταντ θα πάει στα μπαράζ.

Λίγο ήθελα να παίξω Σόγκνταλ άσο, Ρόζεμποργκ διπλό. Τα αφήνω όλα. Ρεσίφε έξω, γιατί η ρουφιάνα θέλει, αλλά όλο σκαλώνει στα εύκολα. Και η αντίπαλος της είναι σε φόρμα. Ναίμέγκεν έξω, γιατί το ματς είναι κολασμένο ντέρμπι. Πόσες έσβησα;;;; Τις επτά! Πόσες έμειναν; Εξι! Βόλφσμπουργκ, Μπέτις, Χόρσενς, Νέα Σαλαμίνα, Μπεσίκτας και Ακισάρσπορ.

Επειδή οι τρεις πρώτες στηρίζονται σε αγωνιστικά κριτήρια και οι τρεις τελευταίες σε…όχι και τόσο αγωνιστικά, θα τις χωρίσω έτσι ακριβώς. Ο καθένας ας κάνει την χημεία του. Εγω θα κάνω δύο trixie. Γιά τις “αγωνιστικές” επιλογές, βλέπω Βόλφσμπουργκ να ανεβαίνει, βλέπω Χοφενχάιμ με μιά νίκη μονάχα τελευταία (κι αυτή τυχερή). Βλέπω Μπέτις με παράδοση, με πάθος και Σεβίλλη…ντεφορμέ.

Βλέπω τρομακτικό ξεφούσκωμα από Ααλμποργκ και σταθερότητα (δεν τρώει γκολ με τίποτα) από Χόρσενς. Γιά τις…άλλες τρείς, το πρώτο ερέθισμα ήταν οι περίεργοι τζίροι. Μετά, τα..σκάλισα (όχι μόνος μου, με παιδιά από το chat) λίγο παραπάνω. Βλέπω τι… περίεργη ομάδα είναι η άνετη Κασίμπασα του περιέργου Αρβελάτζε, βλέπω ότι ο προπονητής της Αντάλιασπορ ήταν δοξασμένος χρόνια στην Μπεσικτάς και πέρυσι έγινε ένα 1-2 με γκολ στο θάνατο που…άπαντες οι αμυντικοί έμειναν καρφωμένοι στη γιόμα που έγινε, βλέπω ότι το κυπριακό ματς θα γίνει σε κοινή έδρα.

Βλέπω διάφορα γενικώς… Οταν βέβαια “μπλέκεις” με τέτοια ματς, είσα προετοιμασμένος. Μπορεί να φας και τριάρες και αντίο. Το αποδέχομαι. Τρία αουτσάιντερ άνω του 3.00 θα παίξω. Πχ την Σόγκνταλ που κι αυτή…μυρίζει λίγο, δεν την παίζω, γιατί είναι στο 1.70!!! Η απόδοση είναι πάντα το τελικό κριτήριο… Κι έτσι, έκλεισε η μέρα. Ενα παρολάκι, δύο trixie “διαφορετικά”.

Θα χάσω; Μπα, να χάσω αποκλείεται. Κέρδισα χθες, ότι και να γίνει, κοιτώντας συνολικά το weekend, κερδισμένος θα είμαι. Οπότε χαλαρός και άνετος, πάω να παίξω. Αν είχα παίξει καμιά ΚΠΡ (θεικό τον άγγλων που “βαφτισαν” το χθεσινό ματς “Εl Sackico”), τότε ναι, θα είχα φάει τα νυχάκια μου γιά… ρέφα σήμερα. Τώρα θα είμαι σταυροπόδι στον καναπέ μου και ότι είναι να'ρθει, θε να ρθει.

Και τίποτα να μην έρθει, το μεροκάματο έχει βγει από χθες… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 17/11: 1051 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.631 μονάδες. Ποντάρισμα 18/11: Παρολί: Ξάνθη 1-Φλουμινένσε over – Νις g/g (7.47), με 81 μονάδες. Trixie: Βόλφσμπουργκ 2 (3.00) – Χόρσενς 2 (2.85) -Μπέτις 2 (5.00), με 55 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 185 μονάδες. Trixie: Ακισάρσπορ 1 (3.

50) – Μπεσίκτας 2 (2.90) – Νέα Σαλαμίνα 2 (3.20), με 60 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 200 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 466 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.165 μονάδες. Πόσες μονάδες έπαιξα χθες; Επαιξα 580. Πόσες σήμερα; 466. Σύνολο; 1046. Γιά…δείτε παραπάνω πόσες κέρδισα χθες! Γιά να καταλάβετε ότι δεν θα βγει ούτε ευρώ από την τσέπη μου, ακόμα κι αν έχω 0 στα 9 σήμερα….

Εννοείται ότι στο πρώτο trixie, αν φτάσω να κερδίζω τα δύο, στην Μπέτις αργά μπορώ να κάνω…χοντρό trading. Και εννοείται ότι όπου τους πιάσω και σήμερα, βγαίνω και από πάνω. Μιά δυάδα στα trixie ή το παρολί, με βγάζουν στον αφρό. Αυτά. Κλείσαμε. Διαβάστε καλά το σημερινό κείμενο. Δείτε την διαχείριση που κάνω. Γι αυτό είναι εδώ η κάβα, όχι για “κέρδιζει τόσα ο Billaras, χάνει τόσα ο Billaras”.

Σάμπως η (κάθε) Λίνκολν της Τρίτης φαίνεται πουθενά; Αλλά όπως έγραψα και χθες, σκασίλα μου μεγάλη. Και φυσικά, διαβάστε και τον Μάκη Μηνδρινό (αχ ρε Μάκη, πόσο δίκιο είχες γιά την Σουόνσι…). Νέα στήλη (και Betradio 6-8) την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras