1868

Μάκης Μηνδρινός

Διπλά που έπρεπε να δίνουν λιγότερο

Χαιρετώ! Τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο… ανατρεπτικά όσο εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Η Γιουβέντους τα… έδειξε (μια και είναι της μόδας!), η Λίβερπουλ έκανε την Μπάγερν να μοιάζει με πρωτάρα, Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα έκαναν περίπατο. Συνολικά, σε 4 ματς, είδαμε 20 γκολ.

Βάλτε και άλλα 14 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώθηκαν 34 γκολ σε 8 παιχνίδια. Δεν το λες και κακό, αν σκεφτούμε ότι είμαστε σε νοκ άουτ φάση!

Στο Γιουρόπα Λιγκ, είχαμε ωραίο φινάλε σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά εκπλήξεις πρώτου μεγέθους δεν είχαμε. Προσωπικά δεν θεωρώ έκπληξη το διπλό της Αϊντραχτ στο Μιλάνο. Ότι αποκλείστηκε η Σεβίλλη προφανώς είναι ένα θέμα, όμως μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα δεν ήταν και 100% στο χέρι της.

Η Βαλένθια το έσωσε στο 93’, η Σεβίλλη αποκλείστηκε με ανατροπή στο φινάλε της παράτασης, η Μπενφίκα προκρίθηκε και αυτή στην παράταση. Και η Αρσεναλ ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε γκολ.

Στα δικά μας, χάσαμε… σπαθένια. Δικαιότατα. Η Χάλιφαξ επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι είναι ομάδα κυρίως έδρας. Μακριά από αυτή έχει θέματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και στο γήπεδο της Μπάρνετ.

Μη σας ξεγελάει το 1-1, η Χάλιφαξ σκόραρε στη μοναδική καλή στιγμή που είχε στο ματς. Ηταν για να χάσει και εύκολα μάλιστα. Στο άλλο, στο Σόλιχαλ – Γκέιτσχεντ, δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες από το 40’. Οσο ήταν 11 με 11, πάντως, η Γκέιτσχεντ ήταν αρκετά καλή.

Πάμε στα φρέσκα.

Εχουμε προημιτελικά Κυπέλλου, γι’ αυτό βλέπετε λειψό πρόγραμμα σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ. Στις υπόλοιπες κατηγορίες έχουμε κανονικές αγωνιστικές.

Κύπελλο

Το Κύπελλο φέτος πλήρωσε καλά. Πλήρωσε πολύ καλά! Πλέον, στα προημιτελικά που είμαστε, προφανώς δεν περιμένουμε τα μεγάλα λάθη και τις μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες.

Είναι δεδομένο ότι κανείς δεν θα αδιαφορήσει, όλες τις περιμένω με βασικούς. Δεν έχω να πω κάτι για Γουότφορντ – Πάλας, Σουόνσι – Σίτι και Γουλβς – Γιουνάιτεντ. Για το τελευταίο, μάλιστα, με βάση τις αποδόσεις, αν αξίζει κάτι είναι το διπλό του 2,37 και όχι ο άσος.

Στο Μίλγουολ – Μπράιτον μπορούμε να σταθούμε πιο σοβαρά.

Όχι επειδή υπάρχει λάθος στην απόδοση, το ξεκαθαρίζω. Το 3,75 άσος, 2,15 διπλό είναι μάλλον σωστό. Παίζει μια ομάδα που παλεύει για παραμονή στην Τσάμπιονσιπ κόντρα σε μια ομάδα που παλεύει να σωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά, με όλα αυτά που έχει κάνει η Μίλγουολ στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι μπορούμε να πάμε στον άσο, έστω κι αν η απόδοση είναι σωστή.

Εν τάχει, όπως τα γράφω και στην εφημερίδα:

  • Η Μίλγουολ φέτος έχει αποκλείσει ήδη μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, την Εβερτον (3-2).
  • Από τη σεζόν 2016-17 και μετά η Μίλγουολ απέκλεισε 4 φορές στο Κύπελλο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Προφανώς δεν υπάρχει άλλη από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας που να έχει αφήσει εκτός συνέχειας στο διάστημα αυτό τόσες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

  • Η Μίλγουολ κέρδισε και τα 5 προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της στο Κύπελλο κόντρα σε ομάδες Πρέμιερ Λιγκ! Τελευταία ήττα της ήταν τον Φεβρουάριο του 2012 από την Μπόλτον.
  • Για τη Λονδρέζα είναι ο 11ος προημιτελικός Κυπέλλου και όλες τις φορές έπαιζε στις μικρές κατηγορίες!
  • Το εντός έδρας σερί της Μίλγουολ στο Κύπελλο είναι 8-1-0.

    Με λίγα λόγια «Welcome to The Den»!

  • Η Μπράιτον έτσι κι αλλιώς αποδυναμώνεται εκτός έδρας. Δεν αναφέρομαι μόνο στα φετινά της ματς. Φέτος, απέκλεισε εκτός έδρας την Μπόρνμουθ (1-3) και την Γουέστ Μπρομ (1-3 παράταση) στο Κύπελλο. Τελευταία φορά που νίκησε στη συγκεκριμένη διοργάνωση σε τρία σερί εκτός έδρας ματς ήταν τον Δεκέμβρη του 1932!

Πρέμιερ Λιγκ

Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο .

Αγωνιστικά ξεχωρίζει το Εβερτον – Τσέλσι, αλλά στοιχηματικά ό,τι θέλετε έρχεται. Αν έπαιζα ένα παρολί θα έβαζα μέσα το over στο Μπέρνλι – Λέστερ, καθώς για κάποιο λόγο είναι σε απόδοση αουτσάιντερ. Η Λέστερ δεν φαίνεται να αλλάζει στυλ με τον Ρότζερς στον πάγκο, είναι χτισμένη να παίζει επιθετικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Μπέρνλι έχει σερί over, καθώς μέσα στο 2019 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ επιθετικά. Αλλά αμυντικά εξακολουθεί να έχει προβλήματα γι’ αυτό και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις θέσεις κοντά στη γραμμή υποβιβασμού.

Τσάμπιονσιπ

Δεν μου αρέσει ούτε εδώ η αγωνιστική. Πολύ μεγάλο ματς το Αστον Βίλα – Μίντλεσμπρο για τις θέσεις των πλέι οφ, αλλά ακόμα μεγαλύτερο το ντέρμπι Λιντς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ωραίο ματς θα είναι αυτό, Σάββατο μεσημεράκι, όποιος έχει τη δυνατότητα ας κάτσει να το δει. Στοιχηματικά, όμως, δεν μου λέει τίποτα, είναι καλά και οι δύο (αντέδρασε η Λιντς).

Κάτι μου λέει ότι δεν θα χάσει η Γουέστ Μπρομ και ότι θα κερδίσει η Στόουκ. Αλλά ούτε οι αποδόσεις είναι κάτι ιδιαίτερο, ούτε υπάρχει σοβαρός λόγος να μπλέξουμε με τα συγκεκριμένα.

Λιγκ 1

Δεύτερη σερί φορά το μεσοβδόμαδο με τη Ντόνκαστερ, που η Μπλάκπουλ ήταν αρκετά καλή αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει εντός έδρας. Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Μπέρτον και αν δεν είχε τόσες πολλές απουσίες το διπλό του 3,60 θα αποτελούσε βασική επιλογή. Τώρα, με τόσες σημαντικές απουσίες που έχουν οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορώ να παίξω.

Στο Φλίτγουντ – Πλίμουθ νομίζω έχουμε λαθάκι. Το διπλό δεν θα έπρεπε να δίνει 4,20, θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά. Μπορεί η Πλίμουθ να μην είναι η πιο αξιόπιστη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος (μόλις 4 διπλά έχει φέτος), αλλά αντιμετωπίζει μια ντεφορμέ ομάδα, που με τη σειρά της εντός έδρας νίκησε μόλις σε 1 από τα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Η Φλίτγουντ γενικά δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι φανερό ότι δεν πατάει καλά.

Λιγκ 2

Υπενθυμίζω ότι από τη Λιγκ 2 πέφτουν δύο ομάδες. Που σημαίνει ότι πολλές από ‘δω και πέρα δεν θα έχουν σοβαρό βαθμολογικό κίνητρο. Είναι μια περίοδος που παραδοσιακά κοιτάζουμε και… διαθέσεις.

Μπορεί να είναι Αγγλία και στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην υπάρχουν ούτε χατίρια ούτε αδιάφορες ομάδες, όμως πολλές φορές έχουμε σημάδια χαλαρότητας. Όχι απαραίτητα… πονηρή χαλαρότητα. Οπότε ένας λόγος παραπάνω να έχουμε εικόνα για τα παιχνίδια, ακόμα κι αν δεν μας ενδιαφέρουν άμεσα.

* Το παιχνίδι της Ολνταμ με την Τρανμίρ έκανε μπαμ μέχρι σήμερα το πρωί.

Όμως, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε! Μέχρι το πρωί το έβρισκες ακόμα και στο 3,50 το διπλό, τώρα είναι στο 3,00. Μιλάμε για την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία (η Τρανμίρ έρχεται από 5 σερί νίκες και στα 3 από τα 4 τελευταία δεν δέχθηκε καν γκολ). Η δε Ολνταμ; Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μπει στη διεκδίκηση των πλέι οφ, με τον Σκόουλς δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και αγωνιστικά δεν είναι καθόλου καλά.

Είναι 6 ματς χωρίς νίκες. Εδώ υπάρχει λάθος, είναι ξεκάθαρο. Άλλο 3,50, άλλο 3,00, ο καθένας αποφασίζει.

* Λάθος υπάρχει στο Κρου – Κρόουλι. Η Κρου πήγε-πήγε-πήγε, έσκασε, λογικό είναι. Δεν είναι ομάδα για να σηκώσει πολλά θετικά σερί και να κοιτάζει στις θέσεις των πλέι οφ. Μετά το πολύ δυνατό διάστημα που είχε, έρχεται από 5 χωρίς νίκη.

Τώρα υποδέχεται την Κρόουλι, η οποία με τα καλά αποτελέσματα που πήρε το προηγούμενο διάστημα ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, είναι στο +11 και με κάμποσες ομάδες από κάτω μέχρι την επικίνδυνη γραμμή. Ένα διπλό του 3,50 προσφέρεται αρκετά πάνω από 4,00 (4,33) και προφανώς είναι υπό συζήτηση.

* Πιστεύω ότι η Μάκλσφιλντ δεν θα χάσει στο Γέοβιλ, αλλά θα ήθελα λίγο παραπάνω το διπλό για να το δω πιο ζεστά.

* Οσο ήταν αουτσάιντερ η Νορθάμπτον στο Γκρίμσμπι είχε ενδιαφέρον το διπλό. Πλέον έχει διορθωθεί…

Νάσιοναλ

Για την Γκέιτσχεντ έχουμε μιλήσει πολύ την τελευταία εβδομάδα. Γνωστά πλέον τα ιδιοκτησιακά προβλήματά της, τα αναφέραμε την προηγούμενη Παρασκευή.

Η συσπείρωση ισχύει, απλά πλέον υπάρχει λειψανδρία. Η αποβολή του Μάικ Γουίλιαμσον μεσοβδόμαδα (μάλλον τραβηγμένη) σημαίνει τρεις αγωνιστικές, υπάρχουν ακόμα κάποιοι τραυματίες, ενώ αναμένεται να γυρίσει ο Φορμπς, ο οποίος θα είναι ένας από τους μόλις 12 παίκτες της πρώτης ομάδας που έχει διαθέσιμους ο Μπεν Κλαρκ! Η αποστολή θα γεμίσει με πιτσιρίκια.

Υπενθυμίζω, η μεσοβδόμαδη ήττα από τη Σόλιχαλ ήταν η πρώτη της Γκέιτσχεντ με τον Κλαρκ στον πάγκο.

Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Σάτον, η οποία προέρχεται από ήττα σοκ κόντρα στην ουραγό και υποβιβασμένη Μπρέιντρι. Ηττήθηκε 3-0 εντός έδρας την Τρίτη και έχοντας τρεις σερί ήττες και 7 ματς δίχως τρίποντο, προφανώς μιλάμε για κρίση.

Τα δεδομένα τα αναφέραμε: από τη μία μια ομάδα σε κρίση (Σάτον) που έρχεται από σφαλιάρα, από την άλλη μια ομάδα με καλό κλίμα παρά τα προβλήματα αλλά με λειψανδρία και δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς σε 5 μέρες. Το διπλό είναι στο 3,10, ο καθένας… ζυγίζει και αποφασίζει!

Βορράς/Νότος

Πριν περάσω στα ματς που ξεχωρίζω, σημειώνω ορισμένες μεγάλες αλλαγές στις αρχικές αποδόσεις σε σχέση με αυτές που «παίζουν» τώρα:

* Στο Βορρά, στο Γκάισλι – Κάρζον ο άσος άνοιξε στο 2,45 και τώρα είναι στο 2,15.

Και το διπλό από το 2,55 είναι στο 3,05.
* Στο Νότο, στο Ντάλγουιτς – Τρούρο είχαμε 2,30 στον άσο και 2,85 στο διπλό. Τώρα είναι στο 1,95 ο άσος και 3,40 το διπλό.
* Στο Σλάου – Μπιλερίκεϊ το σετ άνοιξε ισορροπημένο. Πλέον, ο άσος είναι στο 2,25 και το διπλό στο 3,00.
* Στο Τόρκι – Ντάρτφορντ έχουμε και εδώ μεγάλες διαφορές. Στο 1,70 ήταν ο άσος, στο 4,75 το διπλό.

Στο 1,45 πλέον ο άσος, στο 6,00 το διπλό!

Σχεδόν όλα τα παραπάνω μπορούν να συζητηθούν! Την Μπιλερίκεϊ στο 2,50 δεν θα την ακουμπούσα. Στο 3,00 όμως αλλάζει! Αντιμετωπίζει μια ομάδα (Σλάου) δίχως ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση (μία νίκη σε 9 ματς) και που πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι οι μπουκ κακώς την «φοβούνται» και την προσέχουν πολύ στα σετ αποδόσεων που βγάζουν.

Η Μπιλερίκεϊ εκεί που άρχισε να βρίσκει ρυθμό ήρθαν δύο απανωτές ήττες και πλέον είναι οριακά εντός ζώνης πλέι οφ. Θα σκοράρει αύριο, το θέμα είναι να κρατήσει η άμυνά της (8 σερί εκτός έδρας goal/goal).

* Επίσης, δεν βλέπω το λόγο που ανέβηκε στο 3,05 η Κάρζον. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 4 Μαρτίου, στο τελευταίο παιχνίδι τους, με την Κάρζον να κερδίζει 1-0.

Ηταν η τρίτη διαδοχική ήττα της Γκάισλι, διάστημα στο οποίο δεν σκόραρε καν. Και έμεινε για 12 (!) ματς χωρίς νίκη, με 6 ήττες το διάστημα αυτό. Να το πω και αλλιώς; Από τις 27/10 και μετά η Γκάισλι έχει κερδίσει 3-1 εκτός έδρας τη Νάνιτον που έχει υποβιβαστεί και την Μπράντφορντ εκτός έδρας την Πρωτοχρονιά (2-1). Δηλαδή σε 21 ματς έχει 2 νίκες.

Τελευταία εντός έδρας δε, ήταν στις 13/10! Αυτή η ομάδα, λοιπόν, προσφέρεται ως φαβορί απέναντι στην Κάρζον, η οποία θεωρητικά έχει ακόμα ελπίδες για πλέι οφ (-9 με ένα ματς λιγότερο). Στα 7 τελευταία εκτός έδρας της η Κάρζον έχασε μόνο στην έδρα της Μπιλερίκεϊ!

Το μόνο που με ανησυχεί εδώ είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος. Το πρωί θα έχει pitch inspection για να δούμε αν το ματς θα γίνει…

Στη σούμα.

Στο Κύπελλο είπαμε για Μίλγουολ (3,75), στην Πρέμιερ Λιγκ ένα over στο Μπέρνλι – Λέστερ (2,00). Στην Τσάμπιονσιπ τίποτα. Στη Λιγκ 1 Πλίμουθ (4,20). Στη Λιγκ 2 Τρανμίρ (3,00) και Κρόουλι (4,33). Στη Νάσιοναλ Γκέιτσχεντ (3,10) και στις πιο μικρές Μπιλερίκεϊ (3,00) και Κάρζον (3,05). Η Μίλγουολ προς το παρόν μπαίνει στο… ψυγείο. Είναι την Κυριακή, μπορούμε να το ξαναδούμε.

Δεν παίζω Κάρζον, τουλάχιστον ακόμα. Να δούμε πρώτα αν θα γίνει το ματς και βλέποντας και κάνοντας. Μένουν Πλίμουθ, Τρανμίρ, Κρόουλι, Γκέιτσχεντ και Μπιλερίκεϊ. Η Γκέιτσχεντ κόβεται, ήθελα λίγο παραπάνω την απόδοση. Κόβεται και η Πλίμουθ λόγω εκτός έδρας συμπεριφοράς.  Τελευταία κόβεται η Κρόουλι, που έχει και πολύ Χ. Μένω προς το παρόν με Τρανμίρ και Μπιλερίκεϊ και έχω τα μάτια ανοιχτά για Κάρζον (Σάββατο) και Μίλγουολ (Κυριακή).

Update αν χρειαστεί και νέα στήλη την Τρίτη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος