1610

Μάκης Μηνδρινός

Διπλά σε λάθος απόδοση

Χαιρετώ! Ούτε… παραγγελιά να τα έκανα τα ματς του Σαββάτου! Εφτά και πέντε 12 και τρία 15. 15 γκολ σε τρία ματς, βαρέθηκα να μετράω. Προφανώς δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γινόταν αν η Μπόλτον που προηγήθηκε δεν έτρωγε κόκκινη κάρτα στο 14’, αλλά δεν έχει και σημασία. Σημασία έχει ότι έγραψε μια καθαρότατη ήττα, από εκείνες που το παίρνεις απόφαση από νωρίς, πριν καν κλείσει το ημίχρονο.

Αν κάτι επιβεβαιώθηκε σ’ αυτά που λέγαμε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο είναι ότι είχε πολλά μικρομεσαία που μπορούσαν να παιχτούν. Και τα περισσότερα πέρασαν, αποδείχθηκε πως ήταν πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για δυάδες ή μικρά παρολί.

Στα φρέσκα, μεσοβδόμαδα έχουμε την πέμπτη αγωνιστική σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, εμβόλιμες αγωνιστικές σε Τσάμπιονσιπ και Νάσιοναλ Λιγκ και ορισμένα ακόμα σκόρπια εξ αναβολής στο Νησί.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Τσάμπιονς Λιγκ

Πάντα πολύ κρίσιμες οι προτελευταίες αγωνιστικές των ομίλων σ’ αυτές τις διοργανώσεις. Πολλές φορές περισσότερα πράγματα κρίνονται εδώ απ’ ότι στην τελευταία αγωνιστική. Στα σημερινά, ωραία ματς τα Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ – Παρί. Στην Ιταλία αν έπαιζα κάτι θα ήταν ισοπαλία, το Ρεάλ – Παρί λογικά θα έχει πολλά γκολ, αλλά για σημείο δεν βγαίνει εύκολα.

Στα του ομίλου του Ολυμπιακού, η Μπάγερν περιμένω να καθαρίσει τον Ερυθρό Αστέρα, την άποψή μου για τους Σέρβους την έχω ξαναπεί. Θεωρώ ότι πέρσι ήταν καλύτεροι, όσες φορές τους είδα φέτος δεν μου γέμισαν το μάτι. Ούτε καν απέναντι στον Ολυμπιακό που κέρδισαν κιόλας. Στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός είναι άτυχος γιατί πέφτει πάλι στη συγκυρία αλλαγής προπονητή, όπως έγινε και παραμονές του αγώνα με την Μπάγερν.

Και δεν είναι μόνο ότι η Τότεναμ αναμένεται ανεβασμένη ψυχολογικά μετά τον ερχομό του Μουρίνιο, είναι ότι και οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι στα καλύτερά τους. Γενικά αν και η προσπάθεια που κάνει ο Μαρτίνς για μένα είναι πολύ καλή, έχουν χαθεί λίγο οι προτεραιότητες, τα ροτέισον, γενικά το τι θέλει μέσα στη σεζόν. Αν πούμε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, τότε σήμερα πρέπει να περιμένουμε εναλλακτική ενδεκάδα, παρόμοια με εκείνη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, όμως, με βασικούς πήγε και έπαιξε στο πρώτο ματς με την Τότεναμ παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με βασικούς έπαιξε και στο Μόναχο λίγες ημέρες πριν το ματς με την ΑΕΚ. Γι’ αυτό λέω ότι έχει μπερδευτεί λίγο το πράγμα, με αποτέλεσμα να μην έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως και να έχει, πάντως, μιλάμε για ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο, τα εγγλέζικα γήπεδα συνήθως είναι κατηφορικά και πρέπει να κάνεις την τέλεια εμφάνιση για να πάρεις κάτι από το ματς.

Να δούμε πως θα παίξει και η Τότεναμ, αν και δεν περιμένω από τον Μουρίνιο να κάνει πολλές αλλαγές. Στοιχηματικά δεν βγαίνει τίποτα. Μόνο στο goal/goal θα μπορούσα να σταθώ, αλλά και πάλι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά, δεν ξέρω αν θα βρει δίχτυα, έστω κι αν η Τότεναμ δεν είναι τόσο αξιόπιστη φέτος αμυντικά.

Στα αυριανά, επίσης δεν υπάρχουν ξεκάθαρα σημεία και σίγουρα δεν υπάρχουν λάθη.

Αν έπαιζα μια δυάδα θα ήταν η Τσέλσι με την Ιντερ, αλλά ούτε για λάθος αποδόσεις μιλάμε, ούτε για τις ευκαιρίες της σεζόν.

Γιουρόπα Λιγκ

Τίποτα ιδιαίτερο, αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικά στα ειδησεογραφικά ή στις αποδόσεις δεν πρόκειται να ασχοληθώ.

Τσάμπιονσιπ

Μία είναι η βασική σκέψη: το διπλό της Νότιγχαμ στο Λονδίνο απέναντι στην ΚΠΡ.

Οι Λονδρέζοι δεν είναι στην καλύτερή τους φάση και όσο κι αν τους σέβομαι στα εντός έδρας παιχνίδια, δεν γίνεται να μη δω ότι είναι εντελώς ντεφορμέ. Και ότι η άμυνά τους είναι… σουρωτήρι. Τελευταία φορά που δέχθηκε λιγότερα από 2 γκολ στο πρωτάθλημα ήταν στις 21 Σεπτέμβρη (έκτοτε σε 9 σερί ματς δέχεται τουλάχιστον 2 γκολ), ενώ ακόμα δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της (17 ματς)! Τα 32 γκολ παθητικό είναι η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας μετά από εκείνη της ουραγού Μπάρνσλεϊ.

Και είπα προηγουμένως ότι την υπολογίζω εντός έδρας, από την άλλη όμως στα 5 τελευταία εντός νίκησε μόνο την Μπλάκμπερν και στα 6 πιο πρόσφατα δέχθηκε τουλάχιστον από 2 γκολ και συνολικά στο διάστημα αυτό 13 τέρματα!

Η Νότιγχαμ είναι σταθερή. Δεν βγάζει μάτια με την απόδοσή της, αλλά φέτος αν μη τι άλλο είναι σοβαρή. Εχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, έχει μάθει να παίρνει αποτελέσματα και όσο έρχονται τα αποτελέσματα ανεβαίνει και ψυχολογικά.

Μιλάμε για μια ομάδα που η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, είναι βαριά η φανέλα της και παραδοσιακά μεγάλη η πίεση που διαχειρίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Στο τελευταίο πήρε 0-0 στη δύσκολη έδρα της Μπρίστολ Σίτι, σε ένα ματς που ήταν καλύτερη μέχρι να μείνει με 10 παίκτες στο 45’. Εκτός έδρας ο απολογισμός της είναι 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, στη Γουίγκαν.

Στο 3,20 το διπλό, προφανώς μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Από τα υπόλοιπα του προγράμματος, δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Λογικός ο άσος της Μίλγουολ με τη Γουίγκαν, επικίνδυνο αλλά ως εκεί το Γουέστ Μπρομ – Μπρίστολ Σίτι, ίσως περάσει η Στόουκ από το Κάρντιφ, σε ένα ματς πάντως που και οι δύο ομάδες είναι σε περίοδο ανασύνταξης μετά τον ερχομό νέων προπονητών.

Λιγκ 1

Μόλις τρία παιχνίδια έχει το πρόγραμμα, αλλά τα δύο εξ αυτών έχουν ενδιαφέρον. Και το Σάντερλαντ – Μπέρτον όπου το διπλό βρίσκεται στο 3,70, όσο και το Ιπσουιτς – Γουίκομ με το διπλό στο 4,33. Ειδικά στο δεύτερο, η απόδοση προφανώς είναι λάθος. Μπέρτον δεν σκοπεύω να παίξω αν και είναι γνωστό ότι μ’ αρέσει να την ακολουθώ όταν παίζει εκτός έδρας.

Κολλάω μόνο στο ότι η Σάντερλαντ ακόμα κι όταν δεν είναι καλά (που στην προκειμένη περίπτωση όντως δεν είναι) βρίσκει εντός έδρας τον τρόπο για να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Και προχθές στο… τσακ τη γλίτωσε κόντρα στην Κόβεντρι, ισοφάρισε στο φινάλε.

Στο άλλο, η δεύτερη Ιπσουιτς υποδέχεται την πρωτοπόρο Γουίκομ, όπου συγκρούονται οι δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Επιβεβαιώνουν οι δύο ομάδες τις στοιχηματικές που στην αρχή της σεζόν τις είχαν στα φαβορί για την άνοδο: η Ιπσουιτς έδινε 3.00 και η Γουίκομ 3.75.

Στο καθαρά αγωνιστικό, η Γουίκομ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία, τέσσερις σερί νίκες, στις οποίες δεν δέχθηκε καν γκολ: Ντόνκαστερ (1-0), Τρανμίρ εκτός (2-0), Σριούσμπερι (1-0) και Ρόδεραμ (1-0 εκτός).

Πλέον, το αήττητό της στη Λιγκ 1 έφτασε στα 10 ματς (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) και η μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει φέτος είναι η Τζίλιγχαμ.

Η Ιπσουιτς θέλει να επιστρέψει άμεσα στην Τσάμπιονσιπ. Το παράδοξο με αυτήν είναι ότι εκτός έδρας πέτυχε τις 7 από τις 10 νίκες της! Ενώ ο εκτός έδρας απολογισμός της είναι εντυπωσιακός (7-1-1), στο «Πόρτμαν Ρόουντ» δυσκολεύεται αρκετά.

Το προηγούμενο Σάββατο άφησε δύο ακόμα βαθμούς, μένοντας στο 2-2 με την Μπλάκπουλ. Γενικά έχει θέμα όταν η αντίπαλος παίζει κλειστά και η Γουίκομ είναι βέβαιο ότι θα παίξει κλειστά, το ίδιο έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια της, αυτό είναι το στυλ της.

Αυτά είναι όλα κι όλα. Τίποτα από τα δύο ματς τη Λιγκ 2, τίποτα και από την εμβόλιμη της Νάσιοναλ Λιγκ, για δεύτερη σερί αγωνιστική τα σταυρώματα δεν είναι καλά.

Στο προσωπικό μου παιχνίδι μπαίνει η Νότιγχαμ και η Γουίκομ, με κάλυψη. Παίζω ελάχιστα και με ένα από τα δύο έχω κέρδος. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος