4460

Billaras

Δυνατά με αξίες!

Αρχικά, είχα σκοπό να γράψω πιό αργά. Κατά τις 18.30, κάπου εκεί. Να δω τελευταίες ειδήσεις (μην ξεχνάτε, τελειώνουν οι μεταγραφές σήμερα και όλο και κάποιο δεδομένο μπορεί να άλλαζε), να δω τζίρους, να έχω πιο αποκρυσταλλωμένη άποψη. Τελικά, γράφω νωρίς. Γιατι; Γιατί έχω ήδη καταλήξει. Εχω καταλήξει γιά το παιχνίδι μου από προχθές βράδυ όταν μελέταγα το κουπόνι.

Οπότε, όταν κάτι είναι ισχυρό, όταν το πιστεύεις, γιατί να το ψειρίσεις παραπάνω; Δεν υπάρχει λόγος… Το πρόγραμμα μου αρέσει. Μπορεί να μην έχει πολλά ματς, αλλά είναι παικτικό. Εχει σημεία. Γιά όλα τα γούστα. Στα μάτια μου βλέπω και σωστά φαβορί (Μάντσεστερ Σίτι, Μπλάκπουλ, Γιουβέντους σήμερα, Λέστερ και Σιένα αύριο), βλέπω όμως-και αυτό με εξιτάρει- και παικτικές αξίες σε αουτσαίντερ.

Λιντς-Μπέρμιγχαμ: Η μιά είναι ασανσέρ. Ικανή γιά το καλύτερο και το χειρότερο. Προσωπικά πιστεύω ότι ευνοείται και από τη διαιτησία εδώ και 3-4 ματς, μονίμως κερδίζει πέναλτι και αποβολές αντιπάλων. Μπάλα δεν παίζει  όμως. Και το κλίμα στο Ελαντ Ρόουντ δεν έχει βελτιωθεί, ειδικά μετά την πώληση του αρχηγού της Χόουσον στην Νόριτς.

Με Ιπσουϊτς και Μπέρνλι βρέθηκε πίσω, αλλά γύρισε τα ματς. Δεν πιστεύω ότι θα το ξανακάνει αν βρεθεί πίσω. Τρίτη και φαμακερή. Η Μπέρμιγχαμ από την άλλη, είναι προφανές ότι βγάζει φωτιές. Και αν μη τι άλλο, έχει τη φανέλα γιά να σταθεί απόψε. Δεν θα..ψαρώσει. Φόρμα; Ντόρτια και πρόκριση στο κύπελλο, πανέυκολες νίκες με τριάρες και εξάρες στο πρωτάθλημα, ξεκουράστηκε το Σάββατο και ο Μάρλον Κινγκ.

Οι μπουκ αρχικά ήταν μπερδεμένοι, τελικά γύρισαν ελαφρύ φαβορί την Μπέρμιγχαμ στο 2.50. Κι εκεί μου κάνει. Πάλας-Μπράιτον: Κατ' αρχάς, αυτό, παρότι είναι…παράξενο, θεωρείται ντέρμπι. Και μάλιστα μίσους. Υπάρχει έχθρα. Ομως, τα δεδομένα είναι απλά: Η Πάλας μπόυκωσε. Τρία ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και κυρίως ο αποκλεισμός στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, την πλήγωσαν.

Σε αυτό το ματς, με την Κάρντιφ, και 120' έπαιξε και αποκλείστηκε και κυρίως ήταν κάκιστη. Γλύτωσε από θαύμα με 1-0 στα 90'. Παράλληλα, ένα από τα αστέρια της, ο εξτρέμ Ζάχα θα έχει το μυαλό του μπας και…φύγει γιά την Μπόλτον που έκανε καλή πρόταση και οι εξελίξεις έτρεχαν. Και η Μπράιτον; Φωνάζει οτι…πήρε μπροστά. Τρία στη Σαουθάμπτον, δύο στην Μπρίστολ Σίτι, δύο στην Πιτέρμπορο (στο 90' το νικητήριο), νίκη και τρομερός ενθουσιασμός και το Σαββατόβραδο με την Νιουκάστλ! Πρόκριση στους 16 του κυπέλλου που θα την φέρει στο Ανφιλντ τέλη Φλεβάρη.

Εφερε και έναν φορ, τον Βόουκς, ενισχύθηκε και επιθετικά. Και κοιτάς τις αποδόσεις και την βλέπεις αουτσάιντερ στο 3.25. Νότιγχαμ-Μπέρνλι: Στο Σίτι Γκράουντ το κλίμα είναι…βαρύ κι ασήκωτο. Η Νότιγχαμ είναι στην τριάδα υποβιβασμού, μπάλα δεν παίζει, δύσκολα σκοράρει, τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία. Το κερασάκι; Πούλησε και έναν παίκτη-τοτέμ της ομάδας, πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Μόργκαν στην Λέστερ.

Μιλάμε για…παιδί του Νότιγχαμ, πάνω από 400 συμμετοχές, βασικότατος σέντερ μπακ. Και..λείπει και ο έτερος μπακ, τιμωρημένος (Τσέιμπερς). Και την ίδια ώρα, η Μπέρνλι εκτός δείχνει όχι απλά δόντια, αλλά..ματώνει τους αντιπάλους της. Μιά ήττα και τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε εκτός, η ήττα άδικη από την Λιντς (ενώ είχε προηγηθεί με πάικτη λιγότερο).

Και εδώ, η απόδοση δεν λέει αλήθεια, το 2.80 είναι μιά χαρά. Κλείσαμε με μιά καλή τριπλέτα. Αλλά.. έχει κι άλλα. Ακολουθούν δυό πιό μεγάλα αουτσάιντερ. Και γιατί τα “χωρίζω” από τα τρία παραπάνω; Γιατί έτσι θα σπάσω και το παιχνίδι μου… Ποιά είναι; Η Σουόνσι και η Κάρντιφ. Οι δύο ουαλλέζες. Δεν δέχομαι το 4.40 της Σουόνσι (οι τιμές των τριών πρώτων ήταν από μπουκ, τώρα είναι του ανταλλακτηρίου, γιατί θα παιχθούν μονά).

Μιά ήττα εντός κι αυτή 0-1 από την Γιουνάιτεντ. Λύγισε πρόσφατα με ανατροπή την Αρσεναλ εντός. Ούτε η Τότεναμ καθαρίσε. Και κοιτάω την Τσέλσι χωρίς Ραμίρεζ (ένα μήνα έξω, παίκτης-κλειδί φέτος), να είναι τραγική και με την ΚΠΡ (κέρδισε με μούφα πέναλτι) και με την Νόριτς (0-0). Κάνει..μισή φάση. Πως διάολο είναι τόσο μεγάλο φαβορί; Θα την κοντράρω χωρίς πολλά-πολλά.

Οσο γιά την Κάρντιφ; Μιλάμε γιά ομάδα που έχει μιά ήττα σε 12 ματς στο πρωτάθλημα. Που πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ και το ηθικό είναι στα ύψη. Και που βέβαια είναι και φρέσκια, δεν έπαιξε το Σάββατο. Η φόρμα της (και η ποιότητα της) δεν αμφισβητούνται. Σαφώς και τα πολλά Χ που φέρνει εκτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας, αλλά το 4.

00 με καλύπτει γιά το ρίσκο. Η Σαουθάμπτον, ας πήρε και τον Σαρπ γιά την επίθεση της, σαφώς δεν πείθει. Ξεκάθαρα. Μέτρια το Σάββατο με την Μίλγουολ, φρακαρισμένη στο πρωτάθλημα (εντός έχει δύο σερί ήττες, με την Λέστερ δεν το πάλεψε καν). Μπορεί να ξεσπάσει; Σαφώς, δυνατότητες έχει. Αλλά κάτι το άγχος (πρώτη φορά έπεσε από την κορυφή), κάτι η κοιλιά που κάνει, με έπεισαν να την κοντράρω.

Τρία και δύο πέντε ως τώρα. Μένουν κάποια φαβορί. Εσβησα μιά Μπλάκπουλ, έσβησα μιά Γουέστ Χαμ, κρατάω μιά δυάδα. Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι. Τις δύο πρωτοπόρες στα πρωταθλήματα τους. Κοινό χαρακτηριστικό τους ; Παίζουν με ομάδες που..σκοράρουν με το στανιό. Και η Πάρμα και η Εβερτον. Ας πήρε τον Γέλαβιτς η Εβερτον από την Ρέιντζερς, δεν αλλάζει κάτι, δεν ξέρω καν αν θα παίξει.

Οι δύο αντίπαλες της βάζουν γκολ με αίτηση, η Γιούβε είναι κυνική (και δεν έχει και κακές σχέσεις, πχ ο Τζιοβίνκο είναι συνιδιοκτησία), στην Σίτι γυρίζει ο Κομπανί, τεράστια υπόθεση γιά την άμυνα της. Η μιά στο 1.75, η άλλη στο 1.80, μου κάνουν μιά δυάδα 3.15 γιά να ολοκληρώσω το παιχνίδι μου. Πριν πάω στη σούμα, να πω το εξής: Πρώτον: Θα ποντάρω από σήμερα ακόμα μιά δυάδα φαβορί, Λέστερ και Σιένα.

Μου δίνει 4,2 η δυάδα και φοβάμαι ότι θα κατηφορήσουν (ήδη το κάνουν) οι αποδόσεις. Η ανάλυση των αγώνων αύριο. Δεύτερον: Θα παίξω δυνατά. Μου αρέσουν. Και το βασικότερο; Εχω κέρδη. Προσέξτε τι σας γράφω εδώ: Εχω κέρδη. Οταν πόνταρα το Σάββατο έφτασα στις 24.300 μονάδες και σήμερα είμαι 25.230. Αρα με παίρνει. Και να χάσω τα πάντα, δεν θα φτάσω καν στα επίπεδα του Σαββάτου! Αν κάποιος είναι χαμένος, να ΜΗΝ ακολουθήσει σε μεγάλα μπετ.

Και εξίσου σημαντικό και πως παίζω. Αν κάποιος έχει χασούρα και παράλληλα πάει σε κανέναν 3-4-5 και καρφωτές τριάδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μετά…κακό του κεφαλιού του αν φάει φάπα! Η διαχείριση της κάβας και το πως παίζω, είναι πιό σημαντικό από το τι παίζω. Τελεία και παύλα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 29/1: 25.230 μονάδες.

Ποντάρισμα 31/1: Trixie (σύστημα 2-3): Μπέρνλι 2 (2.80)-Μπράιτον 2 (3.25)-Μπέρμιγχαμ 2 (2.50). Από 120 μονάδες σε κάθε δυάδα και 50 στην τριάδα, σύνολο 410 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κάρντιφ 2 (4.00), 80 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σουόνσι 1 (4.40), 80 μονάδες. Δυάδα: Γιουβέντους 2-Μ. Σίτι 2 (3.15), 150 μονάδες. Δυάδα Τετάρτης: Λέστερ 1-Σιένα 1 (4.2), 110 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 830 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 24.400 μονάδες. Αυτά ήταν. Εννοείται ότι στα μονά θα κάνω trading αν με βολεύει στο live. Και βλέπετε πως παίζω, μελετήστε καλά τον τρόπο. Επειδή είναι τελευταία μέρα μεταγραφών, αν αλλάξει κάτι (δραματικά), θα γίνει ενημέρωση στο chat. Ραντεβού σε μιά ώρα, 3-4, στο ραδιοφωνικό betsellers, στο www.betradio.com.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras