1571

Billaras

Δυο δυάδες …διαφορετικές!

Μικρό το σχόλιο γιά τα προηγούμενα ματς, η τρίτη εγγλέζικη κολλητή αγωνιστική, η πρωτοχρονιάτικη, ήταν η καλύτερη βάση αποτελεσμάτων. Η Boxing Day ήταν αντιστοιχηματική, η ενδιάμεση ήρθε…ότι να’ναι, η πρωτοχρονιάτικη ήταν καλή και απλώς χρειαζόταν καλή χημεία. Εγώ δεν την έκανα. Μικρό το κακό αφού η Μίντλεσμπρο μου τα’φερε σχεδόν όλα πίσω, αλλά μπορούσε να έχει γίνει καλή νίκη.

Από Χαλ και Ρέντινγκ ως αυτές που μας “πρόδωσαν” στις 28 του Δεκέμβρη (Μάνσφλντ, Σκάνθορπ), βγήκαν σημεία.

Πάνε λοιπόν οι γιορτές, μπήκαμε 2020, ήδη στο κουπόνι επέστρεψαν Ισπανία-Ιταλία-Πορτογαλία-Ελλάδα, αλλά (παρότι τα ξανακοίταξα και σήμερα), δεν μου δίνουν κάτι. Εμ διακοπή, εμ πολλές αλλαγές σε πάγκους (πάνω από δέκα), εμ κακό πρόγραμμα.

Επιφυλάσσομαι γιά αύριο μπας και μου προκύψει κάτι, αλλά σήμερα τίποτα. Μένω με το Νησί.

Κυριαρχεί φυσικά το FA CUP. Ο 3ος γύρος, εδώ γίνεται συνήθως ο χαμούλης (όχι πάντα, πχ πέρυσι δεν είχαμε σχεδόν καμιά έκπληξη), γιατί μπαινουν στον χορό οι “μεγάλες” αλλά λίγο επειδή είναι σκασμένες, λίγο επειδή έχουν άλλες προτεραιότητες, λίγο το εξτρά κίνητρο που έχουν οι “μκρές”, φέρνουν μπόμπες.

Θέλει ρίσκο, θέλει τύχη, θέλει έμπνευση. Και μόνο τέτοια σημεία από διάφορους Δαυίδ θα έχει το μενού. Μπας και πετύχουμε κανέναν Γολιάθ στο…δόξα πατρί και τον ξαπλώσουμε. Και αναφέρομαι μόνο στα σημερινά. Αύριο έχει κι άλλα ματς, ίσως και καλύτερα, θα έχω νέα στήλη.

Πέντε κυπελλικά σημείωσα. Σριούσμπερι, Πιτέρμπορο, Ροτσντέιλ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Λούτον.

Ο Μάκης έχει ένα ακόμα, ένα…μεγάλο φαντασμάτακι, την Γουίγκαν, αλλά εγώ δεν αγγίζω εκεί, τα είπαμε και στο Betsellers Radio χθες, τα αναλύσαμε όλα.

Προσέξτε τώρα κάτι: Μπέρνλι-Πιτέρμπορο, έχω κακή φόρμα Vs κακής φόρμας. Μπόρνεμουθ-Λούτον το ίδιο. Στο Μπράιτον-Σέφιλντ η κακή φόρμα είναι μονόπατη (δεξιά), στο Ροτσντέιλ-Νιουκάστλ έχω τα δεδομένα πάρα πάρα πολλά προβλήματα της Νιουκάστλ, αλλά δεν “γουστάρω” την Ροτσντέιλ ως ομάδα (θυμίζω, στον προηγούμενο γύρο την κόντραρα κιόλας με την Μπόστον και είχε έρθει 0-0).

Αυτό που έχει τον “σωστό” συνδυασμό φόρμας-απόδοσης είναι το Μπρίστολ-Σριούσμπερι ξεκάθαρα. Εδώ όμως “επεμβαίνει” το ένστικτό του καθένα μας. Εμένα αυτό μου..έχει καθησει στραβά (γέλια). Θα το αφήσω, αλλά εσείς αποφασίστε, ο Μάκης το πόνταρε ήδη ας πούμε. Θα αφήσω και Σέφιλντ (γιατί η Μπράιτον σου βγάζει μιά σοβαρότητα), θα αφήσω και Ροτσντέιλ γιατί δεν την πιστεύω ως ομάδα ξεκάθαρα.

Και θα παίξω δύο ομάδες (την μιά σε draw no bet) σε δύο σετ όλο…ντεφορμαρισμένων! Μπέρνλι-Πιτέρμπορο και Μπόρνεμουθ-Λούτον! Και οι τέσσερις είναι άσχημα. Απλώς εκτιμώ ότι οι “μεγάλες” έχουν και άλλες έγνοιες, το status της Premier League να μην χαθεί και όλα τα άλλα είναι πολύ πίσω.

Δεν θέλω να πείσω κανέναν, είπαμε, θέλει έμπνευση και τύχη σήμερα.

Απλώς…δεν θα κλείσω με αυτές.

Χθες εκεί που κάναμε εκπομπή, έγινε ένα κουλό στο Τσέστερφιλντ-Σάτον, το διπλό εκτοξέυτηκε στο 3,75 και είχα αποφασίσει να το ποντάρω. Σήμερα επέστρεψε στο φυσιολογικό 2,60 που δεν αξίζει πιά, οπότε όποιος πρόλαβε-πρόλαβε. Εχει όμως κι άλλα δύο ματς στην 2η Αγγλίας αυτά. Που έχουν “κατι” λόγω συνθηκών.

Σουιντον-Μπράντφορντ το ένα. Η Μπράντφορντ φέτος δεν παίζει τίποτα ουάου, λίγο αναχρονιστικά θα έλεγα. Αλλά επειδή είναι η…Μπράντφορντ, είναι εκεί που είναι. Εκανε και μιά πετυχεσιά το καλοκαίρι φοβερή. Δάνεισε τον Ντόιλ (τον…ξανθό Πελέ οπως τον λένε, φωτιά θα πέσει να μας κάψει) στη Σουίντον για όλη τη σαιζόν κι αυτός πυροβολεί αδιακριτως.

Ενας “αντιτουριστικος” τύπος, κλασικός Ιρλανδός, κοκκινοτρίχης με φακίδες, αλλά τα γκολάκια τα παστελώνει γιά πλάκα, πρώτος σε όλη τη Φούτμπολ Λιγκ είναι, αν δεν απατώμαι έχει φτάσει τα 23! Ο Ντόιλ είπαμε, ανήκει στην Μπράντφορντ. Και σήμερα δεν παίζει. Η (πρώτη) Σουίντον παραμένει φυσικά καλή ομαδα, αλλά χωρίς Ντόιλ είναι σαν να είναι με άσφαιρα! Και η Μπράντφορντ, το βαρύ όνομα, είναι στο 3,90 που το κρίνω μεγάλο.

Μάνσφιλντ-Γκρίσμπι το άλλο. Η μιά είχε βλέψεις, τα’χει κάνει μαντάρα, κέρδισε μεν προχθές (που τη αφήσαμε) αλλά και πάλι μπάλα γιοκ. Πολύ τυχερή ήταν, δεν έδειξε κάτι. Η άλλη, η Γκρίσμπι, βρήκε να κερδίσει προχθές μετά από 16 ματς! Επεσα στην κέντα που λένε, γιατί στην εξέδρα τους έβλεπε ο νέος προπονητης τους. Και είναι ο Ιαν Χαλογουεϊ (φωτό), κάποιος γιά τον οποίο έχω γράψει άπειρες φορές, τύπος που θα γούσταρα να τον έχω φίλο! Μεγάλη μορφή, αλλά και εξαιρετικός προπονητής.

Και μόνο που ήταν κερκίδα, η Γκρίσμπι…αναστήθηκε. Και τώρα θα είναι στον πάγκο. Και το διπλό στο 4,2! Δεν πίστευα ότι θα κάνω μπετ υπέρ Γκρίσμπι, αλλά…να που όλα αλλάζουν, το πέτυχε κι αυτό ο Χάλογουεϊ.

Οπότε, τώρα έκλεισα. Μονά-δυάδα κυπελλική, μονά-δυάδα από 2η Αγγλίας. Θέλετε να τα “μπλέξετε” κάπως αλλιώς; Ελεύθερα.

Εγώ θα τα ποντάρω έτσι. Και αύριο νέα στήλη. Και αργότερα στο chat.

**Ολοι οι φίλοι που έγιναν συνδρομητές ή ανανέωσαν μετά τις 14/12, πήραν ήδη τον ένα μήνα δώρο. Χθες στο Betsellers Radio κληρώσαμε και τρεις που ήταν ήδη μέλη, αν δεν το ακούσανε τους ενημερώνω, ειναι οι jannakis1409, madhorse και tsatalas.

Προστέθηκε ήδη ένας μήνας και σε εσάς τους τρεις τυχερούς!

**Το θέμα με τις κάβες θα λυθεί ως την Τρίτη, πέσαμε και σε γιορτές, μηχανηματα του διαόλου, τι το ψάχνετε (γέλια). Οπως έχω ξαναπεί, οι κάβες θα μηδενίζουν 20 Ιουλίου, αλλά επειδή άλλαξε ο χρόνος τις…έπιασε “κάτι” και μηδένισαν τώρα. Θα το φτιάξουμε όπως ήταν φυσικά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras