1179

Billaras

Δυο καλές εγγλέζες-UPDATE!

O Γενάρης δεν έκλεισε καλά, παρότι η Κυριακή μου άρεσε και φάνηκε, ανέβασα ποντάρισμα. Ενα τικ ήθελε, η Κάλιαρι το έφαγε στο 94′ και η Βερόνα “ξύπνησε” αργά γιά να βάλει ένα ακόμα γκολ.

Το περίμενα βέβαια, θα ήταν εντελώς αφύσικο να πάει…σερί το εξάμηνο. Απ’ τον Αυγουστο κέρδη, κέρδη, καλή σαιζόν, κάποτε θα άλλαζε αυτό, έγινε τον Γενάρη.

Και είχε φανεί, κάτι γκολ στο 90φεύγα (σαν αυτό της Κάλιαρι) είναι οι μικρές λεπτομέρειες που αλλάζουν πολλά.

Χάθηκαν συνολικά 75 μονάδες το μήνα αυτό, οι 20 χάθηκαν τώρα το ΣΚ, παρότι πέρασε η Λιντς. Και τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια: 44 μπετ παίχθηκαν, μέσος όρος απόδοσης 4,08. Ευστόχησαν τα 7, είχα και μιά “ισοπαλία” από draw no bet.

Και το roi του μήνα ήταν φυσικά κακό, ήταν στο 57,11%. Καμιά σχέση με το προηγούμενο πεντάμηνο εν ολίγοις.

Φυσικά, η σούμα (και αυτο μετράει) είναι μιά χαρά. Μην κοιτάτε τους συνολικούς πίνακες, έχω εξηγήσει συχνά ότι εκεί το μηχάνημα μετράει στήλες. Ως ένα μπετ πχ μιά δυάδα, ή ως τρία μπετ μονά-δυάδα ενώ τα σημεία είναι…δύο. Και στα συστήματα οι στήλες αυξάνονται (3 σημεία αλλά 4 στήλες σε trixie, 4 σημεία αλλά 11 στήλες σε yankee και πάει λέγοντας).

Γιά να καταλάβετε, το ταμπλό λέει -75 μονάδες τον Γενάρη (είχα φτάσει τις 310), αλλά με όλα μονά αποδεκτά και flat bet μονάδας, το excel μου λέει -18,87 μονάδες Καμιά σχέση εν ολίγοις.

Και η συνολική εικόνα μετά από ένα εξάμηνο; Πέρασαμε τα μισά της σαιζόν, έχω ποντάρει 255 σημεία (και όχι 308 που δείχνει ο πίνακας που μετράει στήλες). Στα 255 σημεία ο μέσος όρος απόδοσης είναι το 4,44 (!!), έχω 5 “ισοπαλίες” (ο πίνακας δείχνει 6 ενώ εγώ έχω αφαιρέσει το Μπλάκμπερν-Σουόνσι που δεν έγινε ποτέ) και στα άλλα 250 έχω 71 εύστοχα.

Κοιτάξτε διαφορά εξαμήνου με Ιανουαρίου! Στο εξάμηνο είναι πιό υψηλός μέσος όρος ρίσκου (στο…Θεό είναι το 4,44) και πολύ μεγαλύτερη η ευστοχία! Οταν έχω 71 στα 250 είναι 3,52 και όταν έχω 7 στα 44 είναι 6,28! Σαν να λέμε, στο εξάμηνο ευστοχώ σε ένα στα 3,5 μπετ (άρα κέρδος άπαξ και ο μέσος όρος απόδοσης είναι το 4,44) και στον Γενάρη ευστόχησα σε ένα στα 6,3 μπετ και μάλιστα με χαμηλότερο μέσο όρο.

Στη μιά περίπτωση είναι κέρδος καλό, στην δεύτερη ήττα καθαρή.

Αυτά γιά τον Γενάρη αλλά και συνολικά το πρώτο εξάμηνο. Συνεχίζουμε απτόητοι και αφού πέρασε ένας κακός μήνας τώρα…περιμένω τη στροφή. Πάντα έρχεται η κοιλιά (ήρθε), αλλά πάντα ακολουθεί η άνοδος. Και όταν έχεις ήδη καλά κέρδη και περιμένεις την άνοδο, μόνο να χαμογελάς (πονηρά) μπορείς!

Στα φρέσκα; Οι μεταγραφές τέλειωσαν, έγραψα ήδη ένα ζουμερό editorial σήμερα, πιστεύω το διαβάσατε.

Καβούρια έπιασαν οι τσέπες των ιδιοκτητών, οι σύλλογοι “πονάνε” απίστευτα εν μέσω πανδημίας, ειδικά οι μεγάλοι! Παράλληλα, ο Μάκης ανέλυσε σήμερα στη δική του στήλη πολλές εγγλέζικες μετακινήσεις, προφανώς και τα πράγματα τώρα είναι δυσκολα αφού τα ρόστερ άλλαξαν (οι δανεισμοί είναι σταθερά πολλοί, οπότε η εικόνα σε πολλες ομάδες θα αλλάξει κι αυτή προς το καλύτερο ή το χειρότερο).

Τα ματς και σήμερα πολλά, αλλά θα πάω προσεκτικά. Eσβησα κάμποσα που αρχικά είχα σημαδέψει. Την Λόμελ στο Βέλγιο (απολύθηκε ο τεχνικός της Κορτράικ), την Φιρτ (δεν αξίζει το ρίσκο στο 3,4 με τίποτα), την Μέιντενχεντ (μας…πρόλαβαν οι μπουκ αλλιώς αυτό θα παιζόταν 10000% ως και χθες που ήταν στο 3+ ενώ τώρα γύρισε φαβορί στο 2,45. “Λοξοκοίταξα” και μερικά ακόμα σαν την Σεντ Μίρεν ή την Γουίγκαν, ή την Μπόλτον ή την Σαουθάμπτον.

Τα άφησα όλα.

Και έμεινα με τρία, τα οποία…θα μείνουν δύο. Θα πετάξω και την Γουέστ Μπρομ. Ο Μάκης το πήρε το ρίσκο. Εγώ θα την αφήσω. Ξεκάθαρα δεν αξίζει τόσος φαβοριτισμός στην Σέφιλντ, ξεκάθαρα είναι λάθος, απλά (και παρά τις προσθήκες) δεν με ψήνει η Μπρομ γιά να μπλεξω στο ματς των “καταραμένων” (θεωρώ ότι θα πέσουν και οι δυο).

Και τελικά, ποια θα παίξω; Αρχικά την Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Η Μπόρνεμουθ είναι σε ντεφορμάρισμα, προ ημερών έλεγα και στο ράδιο (και δεν το έπαιξα ο βλάκας) πως το καλύτερο σημείο ήταν ο άσος της Ρέντινγκ. Της έβαλε τρίμπαλο και σβηστά. Εχει τρεις σερί ήττες, ο προπονητής Τιντέιλ σαν να μου μοιάζει ότι “καπελώθηκε” με την έλευση του Γουντγκέιτ στο τεχνικό τιμ, έχασε τον καλό φορ Κινγκ που πήγε στην Εβερτον και έφερε τον ξεζουμισμένο Λονγκ από την Σαουθάμπτον.

Εδωσε κι έναν καλό χαφ στην Γουότφορντ. Η Γουένσντεϊ δεν είναι τίποτα αμαν-αμαν, αλλά με τον υπηρεσιακό Τόμπσον τα πάει καλά ως πολύ καλά. Πλην της ήττας στην Εβερτον γιά το FA CUP (που το παράτησε απ’ όσο το είδαμε), μιά στραβή έχει εδώ και οκτώ ματς. Και αρκετά καλή αμυντικά. Οι αποδόσεις είναι εντελώς λάθος. Ηταν στο 8,00 κι έπεσε στο 7,00 αλλά και πάλί είναι λάθος.

Δεν θα το έδινα πάνω από 5,00. Και τώρα στο 5,00 είναι το draw no bet. Υπάρχει ξεκάθαρη αξία κοινώς (σημειώστε το ματς έχει σοβαρή παράδοση σε κόκκινες κάρτες, το προτείνει ορθοτατα ο Thassios, ελπίζω αν βγει να την “φαει” η Μπόρνεμουθ).

Το άλλο, μετά από σκέψη, θα είναι η Στιβενέιτζ. Ξερετε ότι κόντραρα πρόσφατα δύο φορές την Εξετερ, γιατί βλέπω οτι δεν είναι καλά.

Με την Μπόλτον πχ (0-0) το άγγιξα το διπλό. Προχθές με την Καρλάιλ δεν έκανε…ούτε σουτ στο στόχο! Κουλούρι! Δυο σερί ήττες, πρόσφατα την κέρδισε την Στιβενέιτζ, it’s payback time! Η Στίβε ξεκάθαρα σηκωνει κεφάλι. Επτά μεταγραφές, νέο σύστημα, δείχνει να αλλάζει πρόσωπο σταθερά προς το καλύτερο. Και με τεράστια νίκη το Σάββατο, ενώ ισοφαρίστηκε στο 93΄ βρήκε γκολ στο 95′ μέσα στη Γκρίσμπι! Στο 3,70 θα το πάρω το ρίσκο.

UPDATE: Να’ναι καλά ο πολύπειρος και δεινός γκολτζής Τζόρνταν Ρόουντς και γενικά η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πήραμε ένα πραγματικά παλληκαρίσιο σημείο χθες (στο 7,5 έκλεισε το διπλό πριν τη σέντρα). Εξαιρετική ως το 60΄, άξιζε να κερδίζει πιό άνετα, ισοφαρίστηκε με ένα χαζό πέναλτι και εκεί στο 1-1 έκανε το…πρώτο on target η Μπόρνμουθ.

Θα ήταν αδικία όμως. Και παρά την πίεση των γηπεδούχων, ο Ρόουντς που είχε μπει αλλαγή έκανε το 1-2 στο 90′ και χαίρετε. Είπαμε, όπως μπορεί να τα τρώμε στο 90′, έτσι μπορούμε και να τα βάζουμε. Βάζω και φωτό το νικητήριο γκολ!

Τίποτα άλλο για χθες, ασχολίαστο το 9-0 της Γιουνάιτεντ (βρήκε και τα έκανε), εξωστοιχηματικά απλά επειδή σέρφαρα το πρωί, είδα σε βιντεάκια αυτόν τον Μόισες Καϊσέδο που πήρε η Μπράιτον από τον Ισημερινό και…γούρλωσα λίγο τα μάτια, δίνω 1,40 σε τρία χρονάκια να μοσχοπουληθεί, μάλλον βρήκε λαυράκι.

Πάμε στο σήμερα. Τα τσέκαρα όλα, λέω να ασχοληθώ με λίγο “αντιεμπορικά ματς”. Αρχικά με τρώει η Εβερτον. Μα θα μου πείτε ήταν χάλια με τη Νιουκάστλ και ο Αντσελότι ακόμα βρίζει! Και παράλληλα, μόλις προχθές έπαιξες Λιντς ρε Billara και σε πλήρωσε 4αρακι μέσα στη Λέστερ!

Εμ…εδώ ακριβώς είναι που με τρώει. Η Λιντς είναι και θα είναι “γιούργια”.

Με τη Λέστερ όπως περίμενα βρήκε χώρους. Τώρα θα βρει; Θα λείπει και ο Ροντρίγκο. Και ανάποδα, η Εβερτον με τη Νιουκάστλ δεν βρήκε χώρους, αλλά τώρα θα βρει, είναι “σιγουράκι” αυτό. Μην σας εκπλήσσει λοιπόν η προσέγγιση, περιμένω αντίδραση από την Εβερτον και να έχει σφίξει πίσω, ο Αντσελότι δεν είναι χαζός. Το 2,80 βέβαια δεν είναι “ουάου”, εγώ θα το έδινα απλώς γύρω στο 2,65.

Μετά πάω σε “ελαφρώς” αντιεμπορικό, Ρέγκεσμπουργκ-Κολωνία. Κάτι ανάλογο με τα παραπάνω ισχύει κι εδώ. Είδα Κολωνία με Σάλκε και Αρμίνια, στις μάχες της ουράς δηλαδή. Περίμενε, βρήκε χώρο, χτύπησε. Τώρα θα κληθεί ως φαβορί να κάνει αυτή το παιχνίδι. Και δεν ξέρω και κατά πόσο θα ασχοληθεί και τρελλά με το ματς, ακολουθεί ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ.

Με τρώει το 3,75.

Και μετά σε εντελώς αντιεμπορικό. Νταμφέρλιν-Ρέιθ Ρόβερς στη Σκωτία. Τέσσερα χωρίς νίκη η μιά, πολλές ισοπαλίες. Η Ρέιθ έχει κάνει δύο τεράστια αποτελέσματα πρόσφατα, 3αρες σε Χαρτς (στην πρωτοπόρο δηλαδή και μάλιστα εκτός έδρας πριν 10 μέρες) και σε Νταντί προ ημερών. Βάζει-τρώει πολλά (θα έχει γκολ το ματς).

Και πλέον οι δύο τους είναι ισόβαθμες στη 2η θέση! Πως γίνεται οι δύο δεύτερες να δίνουν σετ 1,80 με 4,20; Λάθος εδώ λοιπόν. Και θα ποντάρω.

Πάω χαλαρά με ένα trixie (οποιος θέλει κινείται και με μονά) και τέλος. Ραντεβού στο chat, νέα στήλη Σάββατο, Θεού θέλοντος κανονικά εκπομπή την Παρασκευή!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras