270

Billaras

Δυό εγγλέζες και η ΑΕΚ!

Δεν έχω να γράψω πολλά γιά όσα έγιναν. Ηταν μια…τυπική πρεμιέρα στις μικρές Αγγλίας. Στην Championship τέζα η Μίντλεσμπρο, στην 1η τέζα οι Οξφορντ, Ντέρμπι, Γουίκομ, στην 2η τέζα η Ρέξαμ και η Νοτς Κάουντι και η Στόκπορτ, τα τρία μεγάλα φαβορί ανόδου! Η Νοτς Κάουντι και η Ρέξαμ έφαγαν…πέντε!

Στο δικό μου παιχνίδι; Το έγραψα πριν γίνει το ματς, απαξιώ για ένα αποτέλεσμα άπαξ κι εγώ έχω κάνει αυτό που πρέπει.

Αναφέρομαι φυσικά στην Ολνταμ. Πήρα στο 3,35 και κατέληξε public bet στο 1,95! Οσοι πήραν σε απόδοση μεγάλου φαβορί, ας ρίξουν μιά μούτζα στον εαυτό τους πρώτα. Εμένα ήταν ερχόταν 0-0, είτε 4-0 που ηρθε, το ιδιο μου κάνει. Θα έχανα έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι πως έπαιξα. Ολα αρχίζουν και τελειώνουν απο εκεί. Στο 3,35 είπα “καλώς, πάμε παρακάτω”, δεν αισθάνθηκα γίδι.

Το στοίχημα είναι ένας αέναος κλεφτοπόλεμος με τον μπουκ. Του’ριξα μιά μπαταριά, αστόχησα. Αλίμονο σε αυτούς που έριξαν δέκα μπαταριές, αν με πιάνετε.

Η Μπερμιγχαμ εμεινε στο Χ, αυτή άξιζε να κερδίσει, μπορούσε να έχει κάνει το 0-2 και μετά να αράζαμε. Οκ, all and all δεκτή η ισοπαλία, no problem. Kαι τέλος, είναι νομίζω περίπου προφανές για ποιό σημείο χτυπιέμαι που δεν του έριξα έστω κάτιτις.

Φυσικά ήταν η ΜΚ Ντονς. Την αναλύσαμε, την έχουν υποτιμήσει (οπως και την Τζίλιγχαμ). Πήγε και…έβαλε πέντε. Με φαγούριζε, μου “μίλαγε”, αλλά δεν τολμησα σε πρεμιερα με τη Ρέξαμ. Κακώς.

Αυτά έγιναν, πάμε παρακάτω, είμαστε 8/8 ντάλα καλοκαίρι και…δεν έχουμε διανύσει ούτε τα πρωτα μέτρα του πρώτου χιλιομέτρου! Α, να μην ξεχάσω να σχολιάσω και τα …άπειρα λεπτα καθυστερήσεων, έξαλλος ο Γουαρδιόλα στο Σούπερ Καπ, τα είπαμε, πλέον έτσι θα πάει (το ρεκορ ήταν στο Νορθάμπτον-Στιβενέιτζ, συνολικά 22′,36”! Κράτησε 8 λεπτά καθυστερήσεις στο 1ο μέρος και 14,36” στο 2ο μέρος ο διαιτητής).

Στα φρέσκα λοιπόν. Στα Ευρωπαικά αρχικά, δεν με απασχολεί κανένα ματς πλην των ελληνικών. Σε οτι αφορά στα πέντε ελληνικά; Οπότε, ας ασχοληθούμε-αρχικά- με αυτά τα πέντε παιχνίδια που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Εχουμε δει ήδη τις τρεις (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αρη), οι εντυπώσεις μου δεν ήταν καλές, οι ομάδες περάσαν μεν, με κακές εμφανίσεις δε στις ρεβάνς.

Οπότε, το πρώτο που θα γράψω είναι κάτι απλό: Να…μην παίξουν έτσι ξανά! Γιατί αν ο Παναθηναϊκός παίξει όπως με την Ντίνπρο εδώ, ή ο ΠΑΟΚ όπως στο Ισραήλ ή ο Αρης όπως στο Βικελίδης, τώρα θα έχουμε… στεναχώριες. Η Μαρσέιγ -ας είναι σε φάση στρωσίματος- δεν είναι Ντνίπρο. Είναι πολλές κλάσεις επάνω, με εξαιρετικό προπονητή και μονάδες.

Ομοίως, η Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια δεν είναι μεν κανένα μεγαθήριο, αλλά δεν είναι Μπεϊτάρ. Και φυσικά, η Ντιναμό Κιέβου, ας είναι μια ξεσπιτωμένη ομάδα ελέω πολέμου (στο Βουκουρέστι δηλώνει έδρα), παραμένει ένα “βαρύ χαρτί”. Και με την αλεπού (τον μπαμπά) Λουτσέσκου στον πάγκο της…

ΑΕΚ και Ολυμπιακός τώρα θα κάνουν ντεμπούτο.

Εχουν βέβαια μιά διαφορά. Η ΑΕΚ είναι πιό έτοιμη. Πολύ πιό έτοιμη, γιατί είναι ίδια ομάδα και καλή ομάδα. Δεν άλλαξε τίποτα από πέρυσι, σοφή κίνηση αυτή όταν μιλάμε για προκριματικά Champions League. Η δουλειά του προπονητή είναι πιο “ευκολη”, οι παίκτες επίσης δεν ψάχνονται, αντιθετα βρίσκονται με κλειστά μάτια. Ο Ολυμπιακός απ΄την άλλη, εντελώς άλλη ομάδα.

Από τον προπονητή ως τους μισούς παίκτες. Η ΑΕΚ δεν γκρέμισε τιποτα, πινελιές βάζει. Ενώ ο Ολυμπιακός τα γκρέμισε όλα και τώρα βάζει τα θεμέλια. Αν μιλήσουμε στοιχηματικά, πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω στα Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ και Αρης-Ντιναμό Κιέβου. Οι “πράσινοι” σίγουρα πλέον θα είναι χωρίς άγχος, μεγάλο αβαντάζ. Αλλά είδα πολλά θέματα με τη Ντνίπρο, δεν ξερω ρε γαμώτο, δεν το ψυχολογώ το ματς.

Παράλληλα, αυτός ο Αρης είναι…βαβέλ. Εφυγε μια ντουζίνα, ήρθε μιά ντουζίνα παίκτες. Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το. Οπότε, λέω να τα αφήσω εντελώς ήσυχα αυτά τα δύο.

Σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, εκτιμώ ότι το πρώτο λάθος που κάνουν οι μπουκ είναι στα γκολ. Τα βλέπω ψηλά τα over αλλά και τα g/g και στα τρία παιχνίδια. Η ΑΕΚ μπροστά είναι…τούρμπο, επίσης όμως εξαιρετική είναι και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Ολυμπιακός περιμένω να έχει κενά στα μετόπισθεν και η Γκενκ παραδοσιακά βάζει-τρώει, ενώ και ο ΠΑΟΚ έχει θέματα πίσω (του έκαναν 15 φάσεις οι ισραηλινοί, θα λείπει και ο Αουγκούστο τώρα). Η δε Χάιντουκ πιστεύω είναι “κλασική” κροάτισα, όπως και η Ντιναμό. Δηλαδή ολοι ξέρουν μπάλα, άμπαλο παίκτη δεν θα δεις ποτέ. Αλλά είναι και αφερέγγυοι, πίσω κάνουν λάθη.

Οπότε, καταλήγω να κρατήσω και στα τρια ματς, τα κάμποσα γκολ. Θέλετε g/g+over σε combo; Στην ΑΕΚ το πάω λίγο παραπέρα, με ρίσκο έχω και το 1+g/g που δίνει ψηλά, είναι στο 5,00 και εδώ έχουμε αξία, κάτι σε 2-1 το έχω το ματς στο μυαλό μου. Στα αλλά δύο, τα combo g/g με over είναι στο 2,30 ο Ολυμπιακός και στο 2,40 ο ΠΑΟΚ.

Και παμε στα εγγλέζικα…

Λιγκ Καπ, 1ος γύρος, τα καλά τα γλέντια συνήθως ξεκινάνε απο τον επόμενο.

Θα είμαι πολύ λιτός και ξεκάθαρος. Εχουμε εικόνα μόλις ενός αγώνα. Πολύ μικρό δείγμα. Οταν στηρίζεσαι σε μικρό δείγμα, μοιραία ρισκάρεις. Θα βάλω στο μίξερ και ότι έχουμε πει/εχετε διαβάσει εδω, ως τώρα.

Εγραψα ας πουμε ότι η Γουένσντεϊ που απέλυσε απαράδεκτα τον άνθρωπο που την ανέβασε, θα τα βρει μπαστούνια. Επίσης έγραψα για τη Στόκπορτ ότι “το έχει το ύψος” (ας έχασε στην πρεμιέρα).

Γουένσντεϊ-Στόκπορτ, το διπλό στο 4,75 (έπεσε, ήταν πάνω από 5,00). Και από ποιά έχασε η Στόκπορτ; Από μιά άλλη που “συζητήσαμε”. Την Τζίλιγχαμ. Που υποδέχεται τώρα την Σαουθάμπτον και ο άσος είναι στο 6,00. Δηλαδή έπαιξαν Γουέσντεϊ-Σαουθάμπτον και Στοκπορτ-Τζίλιγχαμ γιά τα πρωταθληματά τους, τώρα κάνανε…σπλιτ και παιζουνε αναμεταξύ τους στο Λιγκ Καπ.

Το τρίτο που ξεχωρίζει είναι φυσικά η ΜΚ Ντονς. Μην γράφω τα ίδια. Και η Γουίκομ ξεκίνησε (αναμενόμενα) με ζόρια, με ένα τρίμπαλο στην πλάτη εντός έδρας. Οκ εδώ προφανώς έχουμε ψυλλιασμένη απόδοση, το 3,10 δεν το λες και ευκαιρία…

Και τα τρία έχουν πρώιμη πληρωμή, ενώ προφανώς τα δύο αντέχουν και κάλυψη. Ο καθένας από εσάς, αποφασίζει, Στόκπορτ και Τζίλιγχαμ μπορουν να παιχθούν και σε draw no bet ή να παιχθούν προκρίσεις αντί σημείων.

Η πρόκριση Στόκπορτ μου δίνει 2,75 και η πρόκριση Τζίλιγχαμ μου δίνει 3,50.

Εμεινέ η τελικη απόφαση. Τι αφήνω, τι κρατάω και πως ποντάρω.

Μιάς και ακόμα είμαστε αρχές Αυγούστου, ας μην ασχοληθώ με μικρές αποδόσεις, είναι βέβαιο εξάλλου ότι δεκάδες sites θα σας…βομβαρδίσουν με δεκάδες μπέτς για τα ευρωπαικά. Οπότε ας κρατήσω μόνο την ΑΕΚ στο πλούσιο 1+g/g (παιγμένο στο φτιάξε αγορά, να έχουμε πρώιμη άσου αν τυχόν γίνει 2-0 αρχικά).

Και από τα εγγλέζικα αφήνω την Τζίλιγχαμ (γιατί βλέπω καλά την Σαουθάμπτον) και κρατάω ΜΚ Ντονς στο 3,10 και Στόκπορτ ξερό στο 4,75. Με πρώιμη είπαμε. Και τα κάνω ένα patent. Μονά-δυάδες-τριάδα. Και έκλεισα ως το Σάββατο!

Απόψε δεν θα είμαι chat, θα είμαι στο γήπεδο. Αλλά από αύριο…τέρμα βουτιές (γυρίσα ήδη) και γήπεδα (μέχρι νεωτέρας), οπότε θα τα λέμε κάθε μέρα στο chat (και μεσοβδόμαδα και το ΣΚ που έρχεται όπου θα έχουμε και…Premier πλέον στο χορό).

Υ,Γ: Στη κεντρίκη φωτό ο Εϊσα της ΜΚ Ντονς την ωρα που σκοράρει προχθές στην Ουάλια, τον…συζητήσαμε και τον Εϊσα, όπως συζητήσαμε και τα γκολ του.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras