1283

Billaras

Δυό g/g και δύο εγγλέζες!

Αμα είναι κάθε 4-5 ματς να παίζονται τα πάντα στο “θάνατο”, να μου το πεις ρε μπαλίτσα, να μην ασχολούμαι με το υπόλοιπο ματς, να παίρνω και κανά χαπάκι γιά την καρδιά (γέλια).

Καλό μεσημεράκι, ολοφάνερα πλέον ο Οκτώβρης είπε να μου δείξει τα δοντάκια του. Το είχα δει έγκαιρα, το ειχα επισημάνει κι εδώ, δεν γινόταν να πηγαίνουν όλα πρίμα για τρεις μήνες! Εφτασα στο +50, μου τα πήρε πίσω.

No problem, αυτά είναι μέσα στο μενού, περίπου τρία μηνάκια από 1η Αυγούστου και έπαιζα κερδισμένα, απλά…μην μου το κάνεις έτσι σαδιστικά!

Γιατί αυτό της Τότεναμ στα όρια του σαδισμού φτάνει. Σπάσαμε το ρεκόρ της Premier League γιά να έρθει το 3-3. Ποτέ μα ποτέ άλλοτε ομάδα που έχανε με τρία γκολ μετά το 80′ δεν έφυγε αήττητη απ’ το γήπεδο.

Το…ζήσαμε κι αυτό όμως. Τελευταίο σουτ στο ματς, της απελπισίας που λέμε, καρφώθηκε στο παραθυράκι. Και προηγουμένως αυτογκόλ παρακαλώ. Οταν θέλει να πάει μέσα, θα πάει. Το λέω πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Οι…πολύ ψιλές λεπτομέρειες. Του “θανάτου” οι λεπτομέρειες. Από 1η Οκτώβρη έχω παίξει 19 μπετς μετρημένα ως μονά.

Πέντε άλλαξαν αποτέλεσμα μετά το 90′ (πάνω από ένα στα τέσσερα)! Το πρώτο του μήνα ποιό ήταν θυμάστε; ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ under. Θα πλήρωνε τη δυάδα με το over του ΠΑΟΚ που’χε παιχθεί τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη. Γκολ ο Ανσαριφάρντ στο 94′, 2-1 η ΑΕΚ. Ετσι άνοιξε ο Οκτώβρης και χάθηκαν μονάδες.

Δυο μπετς (ουσιαστικά ένα) κρίθηκαν υπέρ μου στα χασομέρια μέσα στον Οκτώβρη, Εβερτον-Λίβερπουλ και προχθές το Λέιτον-Γκρίσμπι με πέναλτι στο 91′.

Το οποίο πήγε στράφι αφού ήταν σε trixie. Στο αλλο δε (γι αυτό μίλησα ουσιαστικά γιά ένα υπέρ μου), μπήκε “κακό” γκολ στο θάνατο. Της Λίβερπουλ. Η μπάλα δηλαδή “ήθελε” να μου το φάει κι αυτό το ποντάρισμα. Απλώς επενέβη το VAR. Στη σούμα με…κλέβει. Βγάλτε το μπετ της Εβερτον ως χαμένο. Προσθέστε τη ξερή δυάδα με το under της ΑΕΚ, αλλά και τη δυάδα του trixie Γκρίσμπι με την Μπρίστολ Σίτι (πέναλτι στο…100′ παρακαλώ).

Προσθέστε και το 1+g/g της Τότεναμ τώρα. Θα είχα +25 μονάδες…

Το κλείνω εδώ, γελάω τώρα που τα γράφω, θα περιμένω να “στρίψει” πάλι, ξεκινάω απο το μηδέν, no problem. Problem θα έβλεπα αν έπαιζα κάτι λάθος έιτε ως σημείο, είτε στον τρόπο που το πόνταρα, είτε αν είχα χώσει. Απαξ και οι επιλογές ήταν σωστές, άπαξ και ο τρόπος ήταν σωστός, άπαξ και η μίζα ήταν σωστή, γελάω και πάω παρακάτω περιμένοντας να κάνει τον κύκλο του αυτό.

Στα φρέσκα λοιπόν…

Σεντονάκι ξανά, όμιλοι. Η χαρά του φιλάθλου/τηλεθεατή. Θα απολαύσουμε, αυτό είναι άχαστο. Του κουμαρτζή δεν θα το έλεγα όμως. Ποτέ δεν ήταν. Σπανιότατα κάνουν λάθη εδώ οι μπουκ. Πχ πρόπερσι έκαναν απανωτά με την Μπεσίκτας. Αλλά ήταν η εξαίρεση. Ο κανόνας λέει ότι “πετιούνται” παγκοσμίως άπειρα μπετ είτε μικρά για να έχουμε να ασχολούμαστε όσο βλέπουμε, είτε μεγάλα σε κάτι αποδόσεις τραγικές.

Πάει δεκαετία που είχα γράψει ότι στο Champions Leaugue δεν θα έπρεπε ποτέ να βλέπουμε φαβορί κάτω από 1,40. Ποτέ. Ούτε Μπάρτσα-Φερεντσβάρος γιά παράδειγμα. Είναι εξ’ορισμού λάθος. Δέκα στα δεκαέξι ματς τώρα έχουν από 1,65 και κάτω. Καλά κρασιά…

Που έχει λαθάκι στο διήμερο; Από ασόδια μονάχα σε ένα. Στο Ντιναμό Κιέβου-Γιούβε. Αγγίζει το 5αρι ο άσος με τον πολύπειρο Λουτσέσκου να περιμένει τον εντελώς άπειρο Πίρλο.

Μάιος του 1995, ματς Μπρέσια-Ρετζιάνα, ο 16χρονος Πίρλο ντεμπουτάρει στην Serie A. Ποιός τον έχει πρωωθήσει στην 1η ομάδα της Μπρέσια; Ο…Μιρτσέα Λουτσέσκου. Μιά αλεπού που έχω γνωρίσει από κοντά, δυστυχώς οι φωτό (τα φιλμ) της συνέντευξής μου το μακρινο 1989 τέτοια εποχή, έχουν καεί από την ρουμάνικη σεκιουριτάτε στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

Ηταν η πρώτη μου δουλειά, 20χρονος στην Αθλητική Ηχω, πριν τα ματς ΠΑΟ-Ντιναμό Βουκουρεστίου και επειδή είχα φίλο φοιτητή στο Βουκουρέστι πήγα “εκδρομή” με πούλμαν ως εκεί να δω το τελευταίο ματς της Ντιναμό πριν τις κόντρες της με τον Παναθηναϊκό. Είχε βάλει επτά γκολ στην Σιμπίου, είχα στείλει ανταπόκριση ότι αυτή η ομάδα…σκοτώνει, δεν με πίστεψαν, μετά έπεσαν οι εξάρες (Σάμπαου, Ματεούτ, Στελέα, Ραντιτσόϊου, Λούπου, Βαϊσκοβιτς, Αντόνε, τρομερή ομαδάρα η Ντιναμό).

Και με τη λήξη εκείνου του ματς με τη Σιμπίου, εγώ, ο φίλος μου/διερμηνέας και ο Λουτσέσκου πήγαμε στη σέντρα του γηπέδου να του πάρω συνέντευξη. Γάτα απο τότε ο Μιρτσέα. Γιατί στη σέντρα; Γιατί -κυριολεκτικά- και οι τοίχοι είχαν αυτιά τότε, επί Τσαουσέσκου ακόμα ήταν η Ρουμανία, λίγο καιρό μετά ξεσηκώθηκαν και βγήκαν τα τανκς…

Η Γιούβε είναι κακή (με την Κροτόνε σερνόταν), χωρίς Ρονάλντο και η Ντιναμό (Κιέβου πλέον) είναι ομάδα της αλεπούς που έχει 30+ χρόνια σε πάγκους ενώ ο Πίρλο έχει κάτι…μηνάκια.

Αλλο λάθος δεν είδα. Μονάχα σε γκολάκια το συζητάω. Ειδικά στη Ρεν το g/g, ομάδα επιθετική και ωραία αλλά και άπειρη, κόντρα στην Κράσνονταρ που όλοι είδαμε και ξέρουμε πως παίζει μονάχα επίθεση. Θαρρώ πως και το g/g στο Μπάρτσα-Φερεντσβάρος είναι λάθος, όπως και το under στο Μπάγερν-Ατλέτικο είναι λάθος. Είναι και ζόρικα όμως. Προτιμώ το g/g στο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ.

Αρκετά ως πολύ ψηλά είναι.

Αυτά με το σεντόνι (γιά το Europa League θα γίνει update Πέμπτη μεσημέρι). Πάμε στο Νησί.

Ο Μάκης τα έγραψε ωραία (χεχεχε), ίσως όμως να του “ξέφυγε” ένα σημείο. Ναι, η Τσάρλτον είναι καλούτσικο, ναι η Γκρίσμπι του λατρεμένου Χάλογουεϊ είναι επιλογή, αλλά εμένα με τρώει και η…Μπόλτον!

Χάλια η ομάδα μου, δεν το συζητώ.

Αλλά μισό λεπτό. Παίζει με…ακόμα πιό χάλια. Πέρυσι Μπάροου με Μπόλτον είχαν δύο κατηγορίες διαφορά. Φέτος η πρωτάρα Μπάροου έχει 0-3-3. Πως είναι φαβορί; Η Μπόλτον έχει υλικό να αντιδράσει, κάποια στιγμή θα ξεμπουκώσει και ο Ντόιλ (θα θυμάστε το μήλον της έριδος μεταξύ Σουίντον και Μπράντφορντ, ήταν ο 1ος σκόρερ της κατηγορίας και πλέον είναι στη Μπόλτον).

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Την Μπάροου την ανέβασε στο Φούτμπολ Λιγκ, στην 1η του δουλειά ως προπονητής, πέρυσι, ο…Εβατ. Ο Ιαν Εβατ, ένα…νταμάρι ως παίκτης, σέντερ μπακ παλιάς κοπής, έγινε τεχνικός, ανέβασε την Μπάροου μετά από 48 χρόνια σε επαγγελματική κατηγορία και πλέον, από τον Ιούλιο, είναι στον πάγκο μας. Στην Μπόλτον! Ξέρει άριστα τα κατατόπια, τον αγαπάνε εκεί, ιδανικός τόπος γιά να “στρίψει” η ομάδα μου.

Κερασάκι: Ο νυν τεχνικός της Μπάροου, ο Νταν (παλιός, γνωστός παίκτης της Μπλάκμπερν αν θυμάστε, φημισμένος ως…πλέι μπόι, κοινώς γύπας της εποχής του), έχει κορονωϊό και δεν θα είναι στον πάγκο απόψε…

Αυτά είναι όλα. Τι παίζω; Με το χειρόφρενο σηκωμένο ξανά, μιά δυάδα τα δύο g/g σε Ρεν και Ολυμπιακό. Ενα σήμερα, ένα αύριο.

Και μετά κοιτάω τα μεγάλα.

Θα αφήσω το σεντονάτο γιατί φοβάμαι και το Χ, απλά θα βάλω φωτό της στήλης τον Πίρλο, την ημέρα που μπαίνει ως αλλαγή το 1995 και ντεμπουτάρει, με τον Λουτσέσκου προπονητή του. Θα το ελέγχω βέβαια στο live. Θα αφήσω και Τσάρλτον και απλώς θα κάνω μονα-δυάδα τις Γκρίσμπι και Μπόλτον. Και έκλεισα. Τα λέμε στο chat και απόψε και αύριο, ωραίες βραδιές.

Update αν χρειαστεί, Πέμπτη μεσημέρι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras