1379

Μάκης Μηνδρινός

Δύο άσοι με ρίσκο

Χαιρετώ! Το γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο το μεσοβδόμαδο, αναλύσαμε το πώς και το γιατί την Τρίτη. Επιβεβαιώθηκε νομίζω. Δύσκολες θα είναι και οι τελευταίες αγωνιστικές, όπως ισχύει πάντα, τα δεδομένα (κίνητρο και όχι μόνο) και κυρίως οι αποδόσεις δεν βοηθούν. Ακόμα περισσότερο φέτος που οι συνθήκες μας αναγκάζουν να προσαρμοστούμε σε άλλες συνθήκες, πρωτόγνωρες για όλους.

Περνάμε κατευθείαν στο παρασύνθημα, πάμε να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, έχοντας πλέον μπει στην τελική ευθεία των δύο πρωταθλημάτων.

Πρέμιερ Λιγκ

Μετά τις νέες απώλειες της Αστον Βίλα και της Μπόρνμουθ χθες το βράδυ, η κατάσταση στην ουρά γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, αν και ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για σιγουριά.

ΟΚ, η Νόριτς είναι η μία σίγουρη που θα πέσει. Από κει και πέρα Μπόρνμουθ και Αστον Βίλα είναι κοντά στο να την ακολουθήσουν. Όχι γιατί δεν προλαβαίνουν, έχουν να κυνηγήσουν 12 βαθμούς και είναι μόνο στο -3 και -4 αντίστοιχα, αλλά γιατί η εικόνα τους δεν πείθει. Ούτε βέβαια η εικόνα των δύο ομάδων που είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη (Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ) είναι πειστική, όμως η Γουέστ Χαμ έχει καλό πρόγραμμα και η Γουότφορντ έχει ένα σημαντικό +3.

Βασικά για τη Γουότφορντ το απόλυτο ματς είναι αυτό με τη Νιουκάστλ το Σάββατο. Μετά τη Νιουκάστλ παίζει με Γουέστ Χαμ εκτός σε εξάποντο, με Σίτι εντός και Αρσεναλ εκτός! Που σημαίνει πως αν δεν κερδίσει τη Νιουκάστλ θα ζοριστεί πολύ… Στοιχηματικά το 1,80 του άσου δεν παίζεται, ίσα ίσα που το θεωρώ και επικίνδυνο το ματς έστω κι αν η Νιουκάστλ δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο.

Κρίσιμο και το Νόριτς – Γουέστ Χαμ. Η γηπεδούχος ακόμα και να κερδίσει δεν μπορεί να σωθεί, η Γουέστ Χαμ αντίθετα έχει μπροστά της ένα θεωρητικά εύκολο ματς και με νίκη κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή. Και εδώ εποχιακό το διπλό, κυκλοφορεί κάτω από 2,00.

Σαν να μην υπάρχουν τα Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ – Μπέρνλι και Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον.

Αν και για τη Γιουνάιτεντ μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό σχόλιο ενόψει κυρίως της επόμενης χρονιάς. Με τον Μπρούνο Φερνάντες βλέπουμε μια άλλη ομάδα. Ο Πορτογάλος ανεβάζει επίπεδο όλο τη Γιουνάιτεντ, με αυτόν είναι άλλος παίκτης ο Πογκμπά, γενικά με 2-3 αξιόλογες προσθήκες περιμένω ότι του χρόνου η Γιουνάιτεντ θα είναι δυνατή.

Ενδιαφέρον ματς το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι, με τη γηπεδούχο να το λέει η… ψυχούλα της.

Ολο λέμε ότι δεν θα αντέξει, όμως εξακολουθεί να παλεύει για την ευρωπαϊκή έξοδο και είναι στο +1 από την Αρσεναλ, αλλά και στο -1 από την 6η Γουλβς! Εστω κι αν είναι αντι-τουρίστικη, έστω κι αν παίζει κλασικό βρετανικό ποδόσφαιρο που δεν ενθουσιάζει, η ψυχολογία της είναι στα ύψη και είναι ίσως η μοναδική από τις πρώτες 9 της βαθμολογίας που δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει.

Να σωθεί ήθελε, το έκανε πανεύκολα και τώρα παίζει δίχως πίεση σε κάθε ματς. Η Τσέλσι κρατιέται στην τετράδα αλλά πλέον τα πράγματα είναι οριακά, με τη Γιουνάιτεντ να έρχεται με φόρα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι το ματς θα είναι τόσο εύκολο για τους «μπλε» όσο δείχνει το 1,60 του διπλού. Ισα-ίσα που δεν λέω «όχι» αν κάποιος πάει στην κόντρα.

«Ματς της χρονιάς» θεωρείται για την Αστον Βίλα το εντός με την Κρίσταλ Πάλας. Στα επόμενα έχει Εβερτον εκτός, Αρσεναλ εντός και κλείνει με Γουέστ Χαμ εκτός. Καταλαβαίνετε πόσο κρίσιμο είναι το κυριακάτικο. Το παλεύει η Αστον Βίλα, έχει αρκετά καλό υλικό για μικρομεσαία ομάδα, όμως αφενός τα… παιδικά λάθη που συνηθίζει να κάνει στην άμυνα, αφετέρου η έλλειψη ενός καλού σέντερ φορ, την έχουν κάνει αουτσάιντερ για την παραμονή.

Προσωπικά, αν και θα ήθελα να κερδίσει η Αστον Βίλα, δεν μπλέκω με το 2,30 του άσου έστω κι αν η Πάλας έχει αρχίσει να κατεβάζει στροφές.

Το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Αρσεναλ βρίσκει τις δύο ομάδες σε προβληματική κατάσταση, στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Ασύλληπτο. Δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς στην αρχή της χρονιάς πως μετά από 34 αγωνιστικές οι δύο ομάδες θα ήταν σ’ αυτές τις θέσεις.

Το… χειρότερο είναι ότι αξίζουν 100% να είναι τόσο χαμηλά! Στην Τότεναμ ο Μουρίνιο αρχίζει να χάνει ήδη τη μπάλα και να κάνει τα… δικά του (δεν κέρδισε ούτε την Μπόρνμουθ την Πέμπτη), η Αρσεναλ βγάζει περισσότερο υγεία αυτή τη στιγμή αλλά είναι κι αυτή αναξιόπιστη. Σχεδόν ισορροπημένο το σετ, ελαφρύ αουτσάιντερ η Αρσεναλ, καμία στοιχηματική αξία.

Πιθανό over το Μπόρνμουθ – Λέστερ, έστω κι αν η Μπόρνμουθ έχει σταματήσει να βρίσκει εύκολα γκολ.

Κλείνω με το Γουλβς – Εβερτον. Που νομίζω πως υπάρχει λάθος στην απόδοση. Το διπλό δεν είναι για 4,00+. Η Γουλβς ξεκίνησε με τρία στα τρία μετά τη διακοπή αλλά απέναντι σε Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ και Αστον Βίλα. Μόλις τα πράγματα ζόρισαν λίγο παραπάνω, ήρθαν και οι ήττες, απέναντι σε Αρσεναλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Αυτό γράφω και στη σημερινή Kingbet: η Γουλβς έχει κάνει πρωτόγνωρη σεζόν. Συνήθως οι εγγλέζες που δεν είναι συνηθισμένες να παίζουν στην Ευρώπη επηρεάζονται πολλοί: είτε κάνουν χάλια πορεία στην Ευρώπη, είτε ζορίζονται πολύ στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε και τα δύο.

Η Γουλβς τα πηγαίνει εξαιρετικά και στις δύο διοργανώσεις. Στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ όπου έχει μπροστά της τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό αλλά και εντός ευρωπαϊκών θέσεων στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μέχρι πριν δύο εβδομάδες διεκδικούσε ακόμα και είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος. Εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι δεν έχει και πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της.

Όμως σιγά σιγά αρχίζει να βγαίνει κούραση, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει παίξει φέτος 53 παιχνίδια! Η Σίτι που έφτασε ως το τέλος του Λιγκ Καπ και συνεχίζει ακόμα σε Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ έχει παίξει 51.

Η δε Εβερτον, έχει παίξει μόλις 38! Μιλάμε για 15 ματς λιγότερα… Η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στις 25 Ιουλίου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, σχεδόν δηλαδή 1 χρόνο πριν.

Ο Αντσελότι την έχει στρώσει την Εβερτον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την έχει φτάσει στα επίπεδα που θα ονειρεύεται. Όμως νομίζω ότι αν παίξει έξυπνα και δεν δώσει χώρους στην αντίπαλο, έχει καλές πιθανότητες.

Τσάμπιονσιπ

 Η αγωνιστική ίσως είναι… χειρότερη και από της Πρέμιερ Λιγκ. Δύο άσοι αουτσάιντερ μπήκαν στην αρχική μου διαλογή και αυτοί με πολλούς αστερίσκους. Αναφέρομαι στα Ντέρμπι – Μπρέντφορντ και Σουόνσι – Λιντς, με τους άσους να είναι αρκετά παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε, μα βάση τη δυναμική των γηπεδούχων.

Στο 4,25 η Ντέρμπι, στο 4,90 η Σουόνσι.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι αστερίσκοι που λέγαμε. Ότι δηλαδή υπάρχει λόγος να κοντραριστεί αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία όπως είναι η Μπρέντφορντ (6 σερί νίκες); Εντάξει, μπορούμε να βρούμε 2-3 πράγματα. Ότι δηλαδή στην Τσάμπιονσιπ είμαστε, μεγάλα σερί νικών σπάνια βλέπουμε.

Ή ότι η Μπρέντφορντ είναι 11 ματς στο Ντέρμπι χωρίς νίκη (8 ήττες, 3 ισοπαλίες). Ή ότι η Ντέρμπι παίζει… ρέστα για να μπει στα πλέι οφ. Ή, τέλος, ότι η Μπρέντφορντ παίζει συνέχεια με τους ίδιους και ενδέχεται να βγάλει κούραση. Όλα αυτά παίζουν. Αλλά παίζει επίσης και το γεγονός ότι η Μπρέντφορντ όντως είναι η πιο φορμαρισμένη της κατηγορίας και ότι η Ντέρμπι έχει ξανά ορισμένες σημαντικές απουσίες.

Μπαίνουν στη ζυγαριά και ο καθένας αποφασίζει…

Στο άλλο ματς, η Λιντς έκανε περίπατο χθες με τη Στόουκ (5-0) και έδειξε ξανά πως όταν είναι αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιουργεί, δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Το θέμα είναι ότι δεν είναι σταθερά αποτελεσματική. Υπενθυμίζω ότι στον πρώτο γύρο έχασε εντός έδρας από τη Σουόνσι, η οποία διεκδικεί τα πλέι οφ και έρχεται από δύο σερί νίκες.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι παρόμοιο με εκείνο στο Ντέρμπι – Μπρέντφορντ. Πόσο εύκολα κοντράρουμε τη Λιντς που μόλις χθες έριξε 5 στη Στόουκ; Προσθέτω ένα ακόμα στοιχείο για… φινάλε: η Λιντς εκτός έδρας κόντρα στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος έχει: 1-1 με Γουέστ Μπρομ, 1-1 με Μπρέντφορντ, ήττα 2-1 από Φούλαμ, ήττα 2-0 από Νότιγχαμ, ήττα 2-0 από Κάρντιφ.

Με άλλα λόγια, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες σε 5 ματς. Η Σουόνδι είναι 7η και με την 8η Πρέστον, η Λιντς πάλι δεν κέρδισε εκτός έδρας (1-1)!

Στη σούμα. Μιλάμε ουσιαστικά για τρία σημεία, τρεις εκπλήξεις: Εβερτον, Ντέρμπι και Σουόνσι. Είναι και τα τρία δύσκολα. Σουόνσι θα παίξω με κάλυψη, το draw no bet δίνει 3,50. Είναι την Κυριακή. Λέω να αφήσω την Εβερτον που επίσης έχει πολύ ισοπαλία και να ρίξω και κάνα ψιλό στη Ντέρμπι.

Στο 3.00 ο άσος. Αν προκύψει κάτι άλλο, τα λέμε με update. Αλλιώς καινούρια στήλη την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος