4155

Billaras

Δύο + ένα και..ακόμα ένα!

Μιά σοβαρή ευστοχία-επιτυχία, μιά μικρή ατυχία και μιά …βλακεία (μου) ήταν το τρίπτυχο που καθόρισε την Κυριακή στοιχηματικά. Και μάλλον όλοι ξέρετε και τα τρία αυτά ματς-αποτελέσματα ποιά είναι! Η επιτυχία είναι φυσικά η Λεβάντε. Θέλετε στα ίσα; Θέλετε “αλλιώς”; Οπως και να'χει, οι μπουκ πλήρωσαν γενναία αυτό το λάθος τους.

Και το χάρηκα. Καλά πονταρισμένο, αρκούσε μόνο αυτό γιά να με βγάλει και από πάνω όλο το διήμερο. Η ατυχία (μικρή ήταν) έχει να κάνει με την Βαγιαδολίδ. Ολοι ξέρετε ότι ψαχνόμουν ανάμεσα σε αυτή και την Μπέτις. Η Μπέτις είναι καλύτερης της Βαγιαδολίδ, αλλά και η Θέλτα είναι καλύτερη της Λα Κορούνια! Διάλεξα την πρώτη (ενώ η Μπέτις κέρδισε με 0-1).

Οριακά δεν ήρθε κι αυτή 0-1. Ισως και να βολεύτηκε λιγάκι με το Χ, γιατί στο τέλος που έφευγαν οι παίκτες μόνοι τους, σαν να τους είδα λίγο… άνετους. Κανονικά όμως, έπρεπε να το έχουμε πάρει το σημείο. Η Λα Κορούνια ήταν (ξανά) τραγική. Μιά κάκιστη ομάδα, αυτό και τίποτα παραπάνω. Και τέλος, η βλακεία. Ηταν στον τρόπο πονταρίσματος. Το είδαν πολλά παιδιά στο chat και μου το ανέφεραν και είχαν δίκιο.

“Γιατί σε trixie η Λοριάν και όχι μονό αποδεκτό σημείο του 5.00;;”. Δίκαιο ερώτημα. Μάλλον…έχετε διδαχθεί καλά, χεχεχεχε. Να όμως που γίνονται και λάθη. Ανθρώπινο είναι. Φυσικά, πολλοί το παίξατε μονό και καλά του κάνατε (γέλια). Η Λοριάν ήταν σούπερ, απολαυστική, έυκολα ήρθε το 0-2. Η κάβα όμως, εξ' αιτίας της βλακείας μου, αδικήθηκε.

Την..αδίκησα μόνος μου. Οπως και να'χει, κέρδος υπήρξε. Επιμένω ότι έπρεπε να είναι πολύ παραπάνω (αναλογιστείτε μόνο το trixie του Σαββάτου με Μαρσέιγ-Ιντερ-Λεβάντε πόσο πλήρωνε γιά να μην πάω παραπέρα), αλλά οκ, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Πάμε στα φρέσκα. Θα είμαι σύντομος, δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Λίγα ματς έχει, μικρό πρόγραμμα, μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς.

Θα…πήξουμε στην Αγγλία σε λίγες μέρες, κάθε χρόνο τέτοια εποχή εμφανίζονται και οι όψιμοι παίκτες όπως τους ονομάζω. Που φοβούνται το νησί (αυτός είναι ο λόγος που το ονομάζουν “τρελλό” και το αποφεύγουν όλη τη σαιζόν), αλλά τώρα τις γιορτές αφού…δεν έχει κάτι άλλο, ποντάρουν σε εγγλέζικα ματς. Επειδή όμως δεν το κατέχουν, συνήθως τρώνε τα μούτρα τους (και εξακολουθούν μετά να το βρίζουν και να το αποφεύγουν ως του…χρόνου πάλι και… life goes on and on….

.) Σήμερα λοιπόν, δύο ματς. Δύο. Και ένα ακόμα αύριο. Και ένα ακόμα την Πέμπτη. Αυτά έχω σημαδέψει. Ξερό Χ το Μπρέντφορντ-Μπράντφορντ, διπλό την Ρόδεραμ, άσο την Λιντς αύριο και διπλό την Λεβάντε την Πέμπτη. Ξεκινάω γράφοντας το εξής: Οποιος θέλει, παίζει από τώρα ένα yankee και “καθάρισε”. Εγώ δεν θα παίξω yankee. Θα τα σπάσω σε δύο μονά-δυάδες.

Σήμερα μονά-δυάδες, αύριο (και το μεθαυριανό) πάλι μονά δυάδες (είδατε αμα την πατάς όπως με την Λοριάν, πως διορθώνεις τα λάθη σου;;). Γιά το Μπρέντφορντ-Μπράντφορντ τα πράγματα είναι απλά. Δυό καλές ομάδες, σε καλή κατάσταση. Μιά κατηγορία τις χωρίζει, δεκτόν. Και θα κάνει και κάποιες αλλαγές η Μπράντφορντ απόψε, δεκτόν. Αλλά οκ, δέχομαι να ρισκάρω, στο φινάλε αυτή η ομάδα δεν είναι θέμα παικτών, την είδατε, έχει άριστο σύνολο.

Δεν μάσησε με την Αρσεναλ, θα μασήσει απόψε; Και ως τώρα, μόνο Χ και προκρίσεις στα πέναλτι έχει! Ε, ας φέρει άλλο ένα, ας κάνει… 5 στα 5! Η Μπρέντφορντ βέβαια, είναι…σίφουνας τελευταία. Και -η ρουφιάνα- χαλάει και τα χινάρια στο τέλος! Μιά με την Μίλτον Κέινς, μιά με την Νοτς Καόυντι προχθές! Ε, το πάω και λίγο…εγωιστικά, να το πιάσω το χινάρι απόψε! Φυσικά, δεν τρελλαίνομαι, ξέρω τι και που ποντάρω, όπως και πόσο χαλαρά θα το κάνω.

Οσο γιά το άλλο ματς; Η Νοτς Κάουντι εντός έχει “θέμα”. Εκτός τρομερή, εντός μετριότατη. Και η Ρόδεραμ του …χοντρο-κοκκινο-γουρουνο-μούρη Εβανς, αυτά τα ματς τα κυνηγάει σαν παλαβή. Σαφώς ζόρικο, σαφώς κι εδώ μιά κατηγορία διαφορά. Αλλά δέχομαι το ρίσκο. Κι από εκεί και πέρα, μπετ στη Λιντς αύριο. Κάθομαι και σκέφτομαι ότι αν περάσει, μπορεί να πέσει πχ ημιτελικό Λιγκ Καπ με την Μπράντφορντ.

Θα..γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω δηλαδή, στη σαιζόν 2000-01! Ωραίο θα είναι αυτό. Και ακόμα πιό ωραίο κάποια να βγει και Ευρώπη φέτος μέσω του Λιγκ Καπ. Οκ, ας δούμε το ματς: Η Λιντς περιμένει…καραούλι. Ακονίζει τα μαχαίρια, μέσα στο Ελαντ Ρόουντ. Και ψοφάει γιά προκρίσεις και μεγαλεία. Και καλή ομάδα είναι. Και ο Γουόρνοκ θα…ήθελε πολύ το σκαλπ του Μπενίτεζ (δείτε στην φωτό πως "την λέει" σε έναν επόπτη, πρόσφατα).

Την ίδια ώρα η Τσέλσι μπορεί να..έχει τζετ-λακ! Εχασε στο διηπειρωτικό από την Κορίνθιανς, δεν πείθει κανέναν, γκρίνια στον κόσμο της πάντα υπάρχει, νομίζω ότι χειρότερο ματς δεν μπορούσε να της τύχει αύριο. Οι αποδόσεις ήδη διορθώθηκαν. Κάτι 5αρια δεν υπάρχουν. Και ίσως πέσουν κι άλλο, τώρα την βρίσκω ακόμα στο 4.30. Οπότε..αν θέλετε, από σήμερα (σ.

σ τις δύο ομάδες τις “ενώνει” ο Κεν Μπέιτς, ο πρόεδρος γιά λίγο ακόμα της Λιντς, που βεβαίως πούλησε το μερίδιο του, όπως παλία ήταν ως το 2003 πρόεδρος της…Τσέλσι και πούλησε στον Αμπράμοβιτς). Και τέλος, με δύο λέξεις, όσο θα μου δίνουν την Λεβάντε αουτσάιντερ εκτός έδρας με….ψοφίμια (επιμένω, η Βαγιεκάνο θα κινδυνέψει το τέλος, να με θυμάστε), εγώ θα την παίζω.

Δεν χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις… Κανονικά, αύριο τώρα δεν πρέπει να βάλω στήλη. Τι να γράψω παραπάνω; Θα κάνω τα μπετ όλα από σήμερα. Ομως, αφήνω μιά μικρή πιθανότητα, γιατί μπορεί να προκύψει κάτι άλλο. Αν ως τις 2-2.30 αύριο δεν δείτε νέα στήλη, πάει να πει ότι μένω με αυτά τα τέσσερα…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 16/12: 1280 μονάδες.

Νέο ύπολοιπο: 21.910 μονάδες. Ποντάρισμα 18/12: Μονά αποδεκτά-δυάδα: Μπρέντφορντ Χ (3.70)-Ρόδεραμ 2 (3.75). Από 80 μονάδες σε κάθε μονό και 20 στην δυάδα. Σύνολο 180 μονάδες. Μονά αποδεκτά-δυάδα: Λιντς 1 (4.30)-Λεβάντε 2 (3.10). Βάζω 80 μονάδες στην Λιντς, 95 στην Λεβάντε και 15 στην δυάδα. Σύνολο 190 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 370 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.540 μονάδες. Οπως παίζω, θέλω ένα στα τέσσερα γιά να πάρω το 80% του μπετ πίσω.

Οπου “διπλώσω” κέρδισα κιόλας. Μακάρι να είναι και…σε κάποια δυάδα μαζί. Είναι θέμα χημείας. Ο καθένας ας κάνει την δική του. Η διαφορά με το yankee που έγραψα παραπάνω, είναι ότι με το σύστημα 2-3-4 κάποιος θα παίξει 11 στήλες, και θα θέλει 50% (δύο εύστοχα) γιά να πάρει λεφτά. Ενώ εγώ παίζοντας έτσι, σαφώς πάω γιά λιγότερα, αλλά παίζω και λιγότερες (έξι) στήλες όλες μαζί και με ένα σημείο (25% ευστοχία) έρχομαι σχεδόν στα ίσια μου.

Είναι θέμα οπτικής και φιλοσοφίας. Αν…βγουν και τα τέσσερα, αυτός με το yankee θα κερδίσει πολύ περισσότερα. Αλλά εγώ κοιτάω (πάντα) πρώτα το πάτωμα. Οχι το ταβάνι… Ραντεβού 6-8 κλασικά στο www.betradio.com, όσο γιά αύριο…είπαμε. Αν δω κάτι φρέσκο, θα ξαναγράψω. Αλλίως…πάμε γιά Παρασκεύη (και όχι Σάββατο, γιατί Παρασκεύη έχει κάμποσα ματς).

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras