530

Skotostrious

Δύο δυνατές επιλογές…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Σε μουντιαλικούς ρυθμούς κινούμαστε πλέον με τη διοργάνωση που ξεκινάει σε λίγες μέρες όπως είναι αναμενόμενο να έχει τραβήξει όλα τα αγωνιστικά άλλα και στοιχηματικά βλέμματα, αυτό όμως δεν επηρεάζει το ιπποδρομιακό πρόγραμμα, με σπουδαίες ημερίδες να διεξάγονται σε Βρετανία και Ιρλανδία, με αυτή στο ιπποδρόμιο του Cheltenham να ξεχωρίζει καθές έχουμε το παραδοσιακό τριήμερο φεστιβάλ του Νοεμβρίου.

Ας δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει το “μενού” από τις σημερινές ιπποδρομίες.

Ξεκίνημα με την εναρκτήρια κούρσα του προγράμματος στο Cheltenham, μια ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) μόνο για αρχάριους τριετείς (novices) και η επιλογή μας από τους συμμετέχοντες είναι ο πολύ καλός SCRIPTWRITER. “Μεταγραφή” από τον κορυφαίο εκπαιδευτή στις flat κούρσες Aidan O’Brien με καλές παρουσίες σε κούρσες επιπέδου Group 3, ξεκίνησε με επιτυχία την καριέρα του στα εμπόδια όταν ξεπερνώντας την απειρία του στις κούρσες αυτές κέρδισε στην πρεμιέρα του απέναντι σε αρκετά πιο έμπειρους δρομείς δείχνοντας καλά στοιχεία στα άλματα του.

Σίγουρα η σημερινή κούρσα, όντας πολύ υψηλότερου επιπέδου (Grade 2) είναι ένα πιο σοβαρό τεστ άλλα ερχόμενο από σπουδαίο γενεαλογικό δέντρο (Churchill) αναμένεται να έχει προοδευτικό αγωνιστικό προφίλ που σα στόχο έχει να το οδηγήσει μέσω της κούρσας αυτής στο αντίστοιχο μεγάλο φεστιβάλ του Μαρτίου στο ίδιο ιπποδρόμιο.

Δεύτερη και τελευταία για σήμερα επιλογή και πάμε στην τέταρτη και σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας στο Cheltenham, το Gold Cup Handicap Chase, ένα Premier Handicap για τετραετείς και άνω ίππους που θα αγωνιστούν σε απόσταση 2 milew 4 furlongs (4,000 μέτρα) στα ψηλά εμπόδια/φράκτες (fences).

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές άλλα το προβάδισμα δείχνει να έχει ο εκτομίας* FRENCH DYNAMITE. Πολύ καλός στα χαμηλά εμπόδια με 3 νίκες και 2 πλασαρίσματα στην καριέρα του σε κούρσες επιπέδου έως και Grade 1 και στην μετάβαση του στα ψηλότερα εμπόδια έδειξε να ανταπεξέρχεται καθώς σε 3 αγώνες έχει 1 νίκη και ένα πλασέ, με τη νίκη να έρχεται σε κούρσα Grade 3.

Επανήλθε στους στίβους μετά από διάλειμα σχεδόν 6 μηνών με μια άνετη νίκη σε ιπποδρομία προετοιμασίας (πιθανόν με στόχο τη σημερινή κούρσα) στα χαμηλότερα εμπόδια φέροντας μάλιστα και ποινή στα βάρη από τις προηγούμενες επιτυχίες του και με την κούρσα αυτή στα πόδια του δείχνει έτοιμος για το σημερινό αγώνα.

Συνοπτικά :

Σάββατο 12/11 14:35 Cheltenham JCB Triumph Trial Juvenile Hurdle : SCRIPTWRITER (5,00)

Σάββατο 12/11 16:20 Cheltenham Paddy Power Gold Cup Handicap Chase : FRENCH DYNAMITE (7,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

*Εκτομίας : άλογο που έχει υποστεί στείρωση συνήθως λόγω ατίθασης συμπεριφοράς στις κούρσες /προπονήσεις με στόχο να είναι πιο εύκολο να αγωνίζεται.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious