745

Μάκης Μηνδρινός

Δύο είναι πιο ξεκάθαρα…

Καλό μήνα! Να πω επιτέλους και καλή Ανοιξη; Η θερμοκρασία προφανώς έχει ανέβει, μεγάλωσε και η μέρα, φαντάζομαι ότι σιγά σιγά θα εμφανιστεί και ο ήλιος όταν φύγει αυτή η σκόνη που σε «αρρωσταίνει»! Ας πω, λοιπόν, καλή Ανοιξη!

Σήμερα θα τα πούμε και ραδιοφωνικά μετά από καιρό, οπότε κουβέντα για όλο το κουπόνι θα κάνουμε στις 16.

00. Πάμε να δούμε τι κρατάμε από την Αγγλία. Εχω μέρες να παίξω, μαζί με τις ομάδες έκανα διάλειμμα κι εγώ το προηγούμενο διάστημα, ο Βασίλης ήταν φουλ ενεργός όμως, με στοχευμένα σημεία και… ωραία σημεία!

Στην Πρέμιερ Λιγκ, τρία είναι αυτά που χτυπάνε στο μάτι, τρία θηρία: η Λέστερ στη Γιουνάιτεντ (στο 6,00), η Εβερτον στη Γουέστ Χαμ (στο 4,50) και η Νιουκάστλ στην Τότεναμ (6,50).

Στη Λέστερ παίζει να μην αγωνιστεί ο Βάρντι, προφανώς είναι τεράστιο πλήγμα αν δεν παίξει. Η Νιουκάστλ έβγαλε μια μικρή κούραση στα τελευταία μετά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που προηγήθηκε, αλλά φαντάζομαι ότι πήρε τις ανάσες της. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Τότεναμ που σε αυτή τη φάση «καίγεται» περισσότερο από τη Νιουκάστλ.

Το Γουέστ Χαμ – Εβερτον νομίζω σηκώνει την περισσότερη κουβέντα. Καταρχάς η Εβερτον κέρδισε! Είναι μία είδηση αυτό. Μετά από τέσσερις σερί ήττες όπου δεν σκόραρε καν, επικράτησε 1-0 της Νιουκάστλ στο τελευταίο πριν από τη διακοπή. Δεν ξέρω αν την ωφέλησε η διακοπή ή αν της διέκοψε τη φόρα που άρχισε να παίρνει. Τώρα η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ πηγαίνει στη Γουέστ Χαμ, την πρώην ομάδα του Λάμπαρντ, από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του, εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Η Γουέστ Χαμ δεν είναι εύκολη ομάδα, χρειάζεται τους βαθμούς, όμως το γεγονός ότι βγάζει πολλά και σημαντικά προβλήματα στην άμυνα τους τελευταίους μήνες (γι’ αυτό άλλωστε και δεν μπόρεσε να εδραιωθεί στις θέσεις που βγάζουν Ευρώπη), δίνει πάτημα για κόντρα. Η Εβερτον είναι οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, καίγεται! Υλικό ομάδα, ποιότητα έχει, πρέπει πλέον αυτά να τα βγάλει και στο γήπεδο για να ξεφύγει από τις περιπέτειες.

Στην Τσάμπιονσιπ, ήταν δύο: ο άσος της Ντέρμπι απέναντι στην Πρέστον (μέχρι χθες ήταν οριακά αουτσάιντερ ο άσος) και το διπλό της Μπλάκμπερν στο Κόβεντρι. Για τη Ντέρμπι πλέον δεν υπάρχει αξία, γύρισε φαβορί. Στο άλλο όμως μπορούμε να πούμε πραγματάκια, καθώς περίμενα το σετ αρκετά πιο ισορροπημένο. Με φαβορί την Κόβεντρι, αλλά όχι στο 2,00-2,10.

Οι δύο ομάδες είχαν παρόμοια φόρμα πριν από τη διακοπή, όχι στα καλύτερά τους η αλήθεια είναι, αλλά με την Μπλάκμπερν να κρατιέται στην προνομιούχο 6άδα. Στέκομαι στο γεγονός ότι η αγωνιστική εικόνα της Μπλάκμπερν ήταν καλύτερη από τα αποτελέσματά της. Σημαίνει ότι παραμένει καλή παρά το γεγονός ότι δεν της έκατσαν τα αποτελέσματα.

Από Λιγκ 1, πάλι δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Στη Λιγκ 2, προφανώς χτυπάει στο μάτι το διπλό της Ολνταμ, στο 4,50, στο Στίβενεϊτζ. Είναι ένα κλασικό εξάποντο παραμονής, με την Ολνταμ να παίρνει τη σπουδαία νίκη μεσοβδόμαδα, κάτι που θέλω να πιστεύω ότι θα της δώσει ψυχολογικό μπουστάρισμα ώστε να χτυπήσει και το ματς με τη Στίβενεϊτζ.

Εξάλλου, θα βρει απέναντί της μια ομάδα που είναι εντελώς στα μέτρα της και εντελώς ντεφορμέ: 10 ματς χωρίς νίκη η Στίβενεϊτζ, 5 ήττες στα 6 τελευταία, τέσσερις σερί ήττες εντός.

Λέω να πορευθώ με Ολνταμ σίγουρα για αύριο και με Εβερτον την Κυριακή. Δύο μονά και αν προκύψει οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος