2217

Billaras

Δύο εγγλέζες, μιά γερμανίδα!

Βρε τι ωραία περάσαμε την Τρίτη! Λίγα ματσάκια είχε, αλλά αυτό κάποιες φορές είναι και καλό, δεν “σπάει” το μάτι, κάνουν μπαμ τα λάθη. Τώρα και μπαμ έκαναν και πλήρωσαν κιόλας, δεν έχω κανένα παράπονο, όπως έγραφα “ή θα χάσουμε μαζι με τον Μάκη ή θα κερδίσουμε μαζί”. Ε, κερδίσαμε μαζί και μάλιστα καλά… Τα προηγούμενα 24ωρα από την Τριτη ως σήμερα, χαλάρωσα(με) λίγο.

Προσωπικά, ούτε φιλικά δεν είδα, ούτε καν την Εθνική χθες. Και…αφού δεν μας χαλάει αυτό το “χαλαρά”, ας το διατηρήσουμε (γέλια). Είναι και εθνική γιορτή αύριο, μεγάλη γιορτή, αν έστω και μιά φορά δεν έχετε πάει ως την Αγια Λαύρα δίπλα στα Καλάβρυτα να δείτε την αναπαράσταση της έναρξης της επανάστασης, να το κάνετε. Γυρίζω στα ποδοσφαιρικά-στοιχηματικά.

Τι -προφανώς- ήταν η “πρώτη είδηση” εντός των τοιχών; Μα τι άλλο; Η δίωξη κατά Μαρινάκη. Παρένθεση: Γιά κάποια media …δεν ήταν πρώτη είδηση, δεν ήταν καν είδηση! Δεν είδαν-δεν άκουσαν! Μην ξαναλέω τα ίδια γιά το (κωλό)συνάφι μου. Για ότι συμβαίνει, έχει τρομακτικό μερίδιο ευθύνης. Είναι αδιανότητο, αλλα το ζούμε. Από εκεί και πέρα; Προσωπικά δεν βάζω στο ζύγι τίποτα.

Δηλαδή, επειδή έγραψα ότι έγραψα (και καλώς έγραψα) για τον Σαββίδη, δεν σημαίνει ότι είτε θα εξισώσω είτε θα τα..ζυγίσω και θα αθωώσω κάποιον. Ο Σαββίδης έκανε ότι έκανε και αξίζει τιμωρίας. Απλό. Και ο Μαρινάκης ΑΝ αποδειχθεί, επίσης αξίζει και φυσικά….100 φορές μεγαλύτερης. Εδώ δεν μιλάμε γιά παίξε-γέλασε. “Ποινική δίωξη για κατοχή-διακίνηση-χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σχετικά με το πλοίο Νoor1”.

Μιλάμε γιά κακούργημα, μιλάμε γιά πολύ σοβαρά πράγματα, άλλου βεληνεκούς. Και τα λέει η εισαγγελέας που συνέταξε το πόρισμα, δεν είναι λόγια του καφενείου! Οταν προ καιρού σε ένα σχόλιο είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη “γκάγκστερ” δεν την έγραφα τυχαία. Απλώς δεν επεκτείνομαι γιατί δεν έχει τελεσιδικίσει τίποτα. Οταν συμβεί εδώ θα είμαστε.

Εγώ αυτό που θα ήθελα, είναι ο καθένας μας να έχει καθαρό το μυαλό, να μην συγχέει, να μην βάζει “ασπίδα” σε κανέναν επειδή είναι ο…πρόεδρός του, να νοιώθει γενικώς. Νομίζω καταλαβαίνόμαστε… Πάμε στα δικά μας. Με χαλαρό κουπόνι, λίγες εγγλέζες, κλείσαμε. Α, και ένα ματσάκι όχι εγγλέζικο που το αλίευσα μελετώντας την εφημερίδα.

Γερμανικό. Λέω να μην κάνω ξεχωριστά κειμενάκια. Ολα μαζί λοιπόν. Εχω ξεχωρίσει Πλίμουθ (τι..πρωτότυπο, χεχεχεχε), Ροτσντέιλ, Μπαρνέτ και αύριο την Οξφορντ! Αυτά είναι τα τέσσερα από το Νησί. Και έξω από αυτό, είνα η Καρλσρούη στην Γ Γερμανίας… Γιά την Πλίμουθ τι να πω; Αέρας στα πανιά της! Αυτό που έχει κάνει φέτος είναι τρελλό. Φεύγοντας το 2017, στις γιορτές, ήταν…τελευταία.

Φεύγει ο Μάρτης και είναι με τα μπουνια στα πλέι οφ. Το θέμα είναι η Τσάρλτον. Θυμάστε, την κόντραρα και προ εβδομάδος, ήρθε 0-0. Τα διοικητικά την έχουν κάνει άνω-κάτω. Εφυγε Πέμπτη πρωι ο Ρόμπινσον, πόσο να αντέξει; Θα είναι με υπηρεσιακό, τον γνωστό μας Λι Μπόιερ. Δεν αποκλείω να βγάλει έναν εγωισμό στο χόρτο. Αλλά σαφώς το 3.50 της Πλίμουθ προκαλεί, δεν γίνεται να αγνοηθεί… Η Ροτσντέιλ κοντραρίστηκε προχθές, το “φαγαμε” το διπλό της Φλίτγουντ, τώρα κοιτάω ανάποδα, γιατί η Σκάνθορπ δεν είναι καλά.

Ή μάλλον κοίταγα. Θα το αφήσω. Πάντως το σκέφτηκα αρκετά… Το τρίτο, η Μπάρνετ (και όχι Μπαρνέτ, έχω λυσσάξει να το γράφω, η μοναδική ομάδα στο νησί με δύο συλλαβές και άνω που τονίζεται στην λήγουσα είναι η Τορκί,καμιά άλλη)! Η Μπάρνετ λοιπόν ξανάφερε Μάρτιν Αλεν. Ωρε γλέντια. Πέμπτη φορά στον πάγκο της το “τρελλό σκυλί”. Δείτε την φωτό από τα αποδυτήρια, λέει πολλά.

Θα βάλει τη στολή παραλλαγής και θα τους πάει στη μαχη. Ηδη σούταρε παίκτες, με το καλημέρα. Θυμίζω, το ματσακι είναι και ντερμπάκι, η Μπάρνετ κέρδισε στον πρώτο γύρο, δεν έχασε και στο Λιγκ Τροφι. Από την άλλη, μιλάμε για 2η με τελευταία. Αν ξεσπάσει η Λούτον και της βγει το ματς, μπορεί να πέσει και τρίμπαλο εύκολα. Αλλά και ντεφορμέ είναι.

Και αγχωμένη είναι. Και ντέρμπι είναι. Και με Αλεν θα ρίχνει τάκλιν στην καρωτίδα η άλλη που καίγεται. Και φυσικά…6.25 είναι. Φέτος κόντραρα εντός 3 φορές τη Λούτον. Την πληρώθηκα τις δύο, με Γουίκομ και Ακριγκτον. Ας το ξανακάνω, αλλά με draw no bet (στο 4.33). Και τελευταίο είναι ένα αυριανό που προέκυψε από καραμπόλα…. Τι εννοώ; Η Οξφορντ βολοδέρνει.

Τελικά έκανε μιά νίκη με ανατροπή μάλιστα, επι της Πιτέρμπορο. Καλή νίκη. Και Πέμπτη βράδυ, η… καραμπόλα. Ο Ρόμπινσον αφήνει την Τσάρλτον και πάει εκεί, στην Οξφόρδη. Αρα, κάτι κουνιέται. Και νίκη και νέος προπονητης. Η δε Πόρτσμουθ, καλό…ασανσέρ. Στα τελευταία έξι, 4 ήττες-2 νίκες. Και ειδικά εντός, έχασε και από Τζίλιγχαμ και από Μπλάκπουλ, αλλά θέλει πλέι οφ.

Το σκέφτομαι. Καταλήγω να το αφήσω προς το παρόν, αλλά να το ξαναδώ και να κάνω ένα update αύριο μεσημέρι αν είναι! Το γερμανικό; Ανοίγω εφημερίδα χθες, μελετάω τα πάντα, πέφτει το μάτι σε ομάδα αήττητη από τον…Οκτώβρη, 19 ματς! Δεκαεννέα! Στα τελευταία εννιά εκτός, έχει φάει μόνο τέσσερα γκολ, (4 νικες-5 ισοπαλίες). Η αντίπαλός της είναι καλή εντός, θα γίνει μάχη, αλλά δεν πάει και πουθενά, την ώρα που η Καρλσρούη είναι πλέον 3η και χτυπάει άνοδο.

Και μετά λέω “οκ, κανένα 2.50 θα δώ”. Κοιτάω τον μπουκ, μου λέει 3.10! Ωπα! Ομάδα που'χει ξεχάσει να χάνει, στο 3.10; Δεν τις έχω δει, δεν είμαι ειδικός στα γερμανικά, αλλά λάθος υπάρχει. Οπότε καταλήγω: Πλίμουθ (3.50)-Μπάρνετ στο dnb (4.33) και Καρλσρούη (3.10). Αυτά τα τρία. Και αύριο αν παίξω Οξφορντ θα δειτε update στην υπάρχουσα στήλη, εκεί κατα τη 1 το μεσημέρι.

Χαλάρα πάμε, ας συνεχιστεί το καλό σερί. Νέα στήλη όχι αύριο, αλλά την Τρίτη φυσικά. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ: +1.5 μονάδα. Επιστροφές από 20/3: 9.1 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +10.6 μονάδες. Ποντάρισμα 24/3: Τσάρλτον-Πλίμουθ 2 (3.50), με 1.6 μονάδες. Βουρτς.Κίκερς-Καρλσρούη 2 (3.10), με 1 μονάδα. Λούτον-Μπάρνετ 2 dnb (4.33), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: +7 μονάδες.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras