1839

Billaras

Δύο εγγλέζικα, δύο εκτός Νησιού!

“Ισοπαλία” χωρίς κέρδος μεσοβδόμαδα. Συμβαίνει, είναι από τα πλέον κλασικά στο στοίχημα. Ξεδιάλεξα πέντε ματς. Δύο κέρδισαν (Μπρίστολ και Βέρντερ). Δυο έχασαν (Τρανμίρ και Στρασβούργο). Και μιά έφερε 3-3 (η Θέλτα). Ημουνα ακριβώς στο 50% εν ολίγοις, αλλά τζίφος. Ελέω Θέλτα βασικά. Με την τελευταία ως αντίπαλο, να είσαι 0-2 στο 60′ και να τρως τρία γκολ σε δέκα λεπτά; Να βάζεις τελικά τρία γκολ και να μην εχεις κερδίσει; Εκεί κρίθηκε.

Τίποτα άλλο γιά όσα έγιναν (ή μάλλον απλά να πω ότι περάσαμε καλά στο chat την Τρίτη με εκείνο το Βιγιαρεάλ-Μπάρτσα 4-4 κι ας μην φαίνεται σε κάποιο πινακάκι). Πάμε στα φρεσκα…

Χλωμό πρόγραμμα. Πολύ χλωμό. Ξεκινάω ανάποδα, από τα εκτός Νησιού.

Κοίταξα λίγο από Σαμπντόρια, λίγο από Μίλαν, λίγο απο Αλμερία, σαφώς και ειδα και τα φαβοράκια που θα παίξει σήμερα ο πολύς κόσμος (Βαλένθια ή Μονακό ας πούμε) αλλά τα προσπέρασα όλα.

Και δεν μπλεκω και με τα μεγάλα ματς, με τα ντέρμπι. Θα τα απολαύσω, θα είμαι στο chat να τα δούμε παρέα αλλά pre game τίποτα. By the way, είδατε την Τρίτη τι έγινε με το πολυφορεμένο της Γιουνάιτεντ. Δεν με απασχολεί το τελικό αποτέλεσμα, με απασχολεί ότι ακόμα πολύς κόσμος παίζει φαβοράκια επιπέδου 2,00 (λίγο πάνω-λίγο κάτω) όταν δεν αξίζουν, ειδικά εκτός έδρας, ειδικά στην Αγγλία (εδώ μιά φορά το διέπραξα φέτος -που ήταν και “ειδικών συνθηκών”- και θα το θυμάμαι μερικά χρονάκια πόσο βλάκας στάθηκα, γιά εκείνο της Ραπίντ λέω).

Τέλος πάντων…

Οπότε τίποτα εκτός Νησιου; Οχι εντελώς τίποτα. Θα παίξω δύο σημεία. Εστω και λίγο στα τυφλά.

Τυφλά εννοώ ότι δεν έχω δει καθολου φέτος τις δύο ομάδες στο ένα ζευγάρι. Ούτε την Ντούισμπουργκ, ούτε την Ινγκολσταντ. Είναι το…πρώτο του προγράμματος, τώρα στις 2. Οταν μελέταγα, αλήθεια σας λέω, νόμιζα ότι είδα τυπογραφικό λάθος.

Θα θυμάστε πριν έξι μέρες που πάλι ανέφερα (και κακώς δεν έπαιξα) την κόντρα της Ινγκολσταντ. Και έχασε όντως με γκολ στα χασομέρια.

Εγώ λοιπόν ο “άσχετος”, βλέπω προτελευταία με τελευταία. Βλέπω προτελευταία να ελπίζει. Να έχει 4 ματς αήττητη. Να έχει και σούπερ παράδοση. Και βλέπω τελευταία με απανωτές (5) ήττες. Ενα χάλι μαύρο.

Σαφώς έχουμε αγωνιστικά. Η προτελευταια δεν θα έχει έναν καλό στόπορ, απώλεια. Η τελευταία άλλαξε πάλι προπονητή, 4ος γιά φέτος κι έφερε έναν (ετσι διαβάζω) αγαπητό στον κόσμο. Αλλά γιά σταθείτε. Στο 4,00 ο άσος; Και στο 2,00 το διπλό; Στημένο είναι; Να ήταν πχ 2,30 με 2,40 ο άσος και λόγω εξελίξεων να πηγαίναμε σε κάτι σαν 2,60 με 2,60 (πάτσι δηλαδή) να το δεχθώ.

Από που κι ως που άνοιξε ο άσος στο 3,60 και πλέον πήγε στο 4,00 και η τελευταία είναι στο 2,00; Χάθηκε η λογική εντελώς; Πως προκύπτει ολο αυτό; Ας χάσω. Ας ερθει διπλό. Θα παίξω άσο. Οχι πολλά, αλλά θα παίξω.

Και το άλλο είναι αργεντίνικο. Πριν είχαμε το πρώτο του προγράμματος, τώρα πάω στο…τελευταίο! Αλντοσίβι-Μπόκα Τζούνιορς.

Ο άσος στο 3,60. Τα δεδομένα; Η πρώτη, νεοφώτιστη, έκανε μιά σούπερ σαιζόν γιά τα κυβικά της. Αντί γιά παραμονή παλεύει γιά Σουνταμερικάνα. Φινάλε είναι τωρα. Εντός έδρας, καλό κλίμα και ελπίδες (έστω κι αν θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων) γιά να βγει Σουνταμερικάνα. Η Μπόκα; Σίγουρα τρίτη στο πρωτάθλημα, βγήκε στο επόμενο Λιμπερταδόρες, αδιάφορη βαθμολογικά.

Επαιξε στη Βραζιλία προ ημερών, έφαγε τρία, κούραση και κακή εμφάνιση. Και ακολουθεί σε λίγα 24ωρα must win παιχνίδι πάλι γιά το Λιμπερταδόρες. Ενδεχομένως rotation απόψε, αλλά το μυαλό σίγουρα όχι εδώ. Θα ρισκάρω με την Αλντοσίβι.

Και πάμε στο Νησί…

Λίγα κι εδώ, να είμαι ακριβής ακόμα δύο και τέλος.

Σκάναρα λίγο το Χ της Νιουκάστλ, λίγο το διπλό της Ιστλί, κακό συνολικά το πρόγραμμα, μη στοιχηματικό. Κατέληξα σε μιά δυάδα. Ντέρμπι και Σάουθεντ. Γιά την Ντέρμπι τα έγραψε και ο Μάκης. Ξεκουράστηκε, ξέσπασε με 6αρα, έχει και κινητρο-στόχο τα πλέι οφ. Η Μπρέντφορντ φράκαρε. Αυτή είναι η σωστή λέξη. Πλέι οφ τέρμα, δεν ελπίζει, μάλλον φταίει αυτό.

Στα τελευταία όχι απλά δεν κερδίζει, αλλά δεν σκοράρει καν. Παίζω Ντέρμπι. Και τέλος, η Σάουθεντ. Ισως ξενίζει πολλούς αυτό το σημείο. Αγωνιστικά…δεν προκύπτει. Η Σάουθεντ έδιωξε τον Πάουελ και πάλι έχασε. Εχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη, με διαφορά τερμάτων είναι εξω από τη ζώνη, καίγεται. Δεν παίζω όμως επειδή απλώς “καίγεται”.

Παίζω -κυρίως- γιατί έχω 5αρι στο διπλό. Αλλού αυτό θα έδινε 3,00 μαξιμουμ. Η Φλίτγουντ αδιάφορη βαθμολογικά, δεν ελπίζει, δεν έχει κίνητρο. Το “κλειδι” πέρα από την απόδοση, έιναι άλλο. Η Σάουθεντ προσέλαβε τον Μποντ στον πάγκο. Ενα όνομα συνδεδεμένο άρρηκτα με τον Χάρι Ρέντναπ. Μιά ζωή ήταν ο ασσίσταντ του. Το δεξί του χέρι (αριστερά στην φωτό).

Ο Ρέντναπ μάλιστα είπε ότι θα είναι στις κερκίδες σε κάθε ματς της Σάουθεντ (και αν έχεις ενας άνθρωπος άκρες στην Αγγλία αυτός είναι ο Ρέντναπ)! Οταν ηταν στην ΚΠΡ ο Χάρι, είχε βέβαια παίκτη ακόμα τον νυν τεχνικό της Φλίτγουντ, τον γνωστό μας Τζόι Μπάρτον. Με τον Ρέντναπ δεν θα το έλεγα, αλλά με τον Μποντ, ο Μπάρτον είχε αριστες σχέσεις, χθες του έπλεξε το εγκώμιο.

All and all, σε μέρα “τζούφια” θα ρισκάρω με το 5αρακι που αν μη τι αλλο έχει αξία.

Κλείσαμε. Δύο και δύο. Απλό παιχνίδι, μονά και δυάδες χωριστές (εγγλέζικα-μη εγγλέζικα). Αν θέλετε, κάντε άλλη χημεία ή yankee και με τα τέσσερα. Τα λέμε μετά στο chat, αύριο νέα στήλη ίδια ώρα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras