2647

Billaras

Δύο εμπνεύσεις, μιά δυάδα!

Κοιτώντας σφαιρικά όλα τα ματς του Σαββατοκύριακου, νομίζω ότι δύο ευκαιρίες προέκυψαν στο live. Το Σάββατο η ισοφάριση της Καέν (τα είπαμε) και την Κυριακή η ισοφάριση της Σοσιεδάδ στα χασομέρια, αφού πρώτα έγινε 2-1 από την Θέλτα. Δεν το πρόλαβα δυστυχώς. Λίγο μετά έπαιξα γκολ Αρούκα αλλά δεν το έβαλε ποτέ (και τελικά έπεσε). Ετσι είναι το live.

Θέλει πολλά μαζί να συνδυαστούν. Να βλέπεις το ματς, να έχεις σωστό timing, έμπνευση, άριστη γνώση των δεδομένων ανά πάσα ώρα (πχ ισοβαθμίες κλπ), και φυσικά καλή απόδοση και…τύχη. Pre game; Μου τα χάλασε η Εμπολι, ή μάλλον…εγώ μου τα χάλασα. Οποιος είδε Kingbet Παρασκευής, θα είδε ότι έδινα Αταλάντα διπλό, όχι ισοπαλία! Ημουν σίγουρος ότι η Αταλάντα δεν θα χαριστεί στην Εμπολί (όπως δεν χάρισε η Χαίντεχνχάιμ στην Μόναχο 1860 και χάρη στον φίλο μου τον Γιώργο τον germanos που το σφύριξε και σε μενα, πολλοί την πληρώθηκαν και κυρίως πολλοί απέφυγαν αυτό το διπλό-μπανανόφλουδα).

Αλλά τελευταία στιγμή έκανα λάθος που δεν έπρεπε. Το πήγα ως το Χ και αυτό έπαιξα τελικά. Τα λάθη πληρώνονται, νόμος! Φτάσαμε στο μεσοβδόμαδο. Οκ, λίγα πράγματα. Περισσότερο (μιλώντας ποδοσφαιρικά) με απασχόλησε η παραίτηση Αλαρντάις από την Κρ. Πάλας αφού την έσωσε και με εκθαμβωτικό τρόπο. Και δεν ήταν απλά παραίτηση. Ο Μπιγκ Σαμ, ανακοίνωσε στα 62 του ότι αποσύρεται από τους πάγκους.

Να αφιερώσει χρόνο στη ζωή του, τα εγγόνια του, την οικογένεια του, τα ταξίδια του: "While I've got the energy, I want to travel and also spend more time with my family and grandchildren without the huge pressure that comes with being a football manager. I owe that to my wife and family. "This is the right time for me, I know that in my heart. I have no ambitions to take another job, I simply want to be able to enjoy all the things you cannot really enjoy with the 24/7 demands of managing any football club, let alone one in the Premier League”.

Τον καταλαβαίνω ως ενα βαθμό. Μόνο Φέργκιουσον, Μόγιες, Ρέντναπ και Βενγκέρ έχουν περισσότερα ματς στην Premier League από τον Αλαρντάις. Χάλασε το όνομά του στην ιστορία με την Εθνική Αγγλίας, θεωρεί ότι τώρα το αποκατέστησε (σ.σ. δεν εχει υποβιβαστεί ποτέ) και φεύγει στη συνταξιοδότηση. Με στεναχωρεί πάντως, 226 ματς στην αγαπημένη μου Μπόλτον έκανε από το 1999, ήταν από τους αγαπημένους μου.

Μακάρι σε ένα-δύο χρόνια να αλλάξει γνώμη. Πάμε παρακάτω. Εχει τελικό απόψε. Αγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, “παρέλαση τροπαίων”. Νομίζω 134 έχουν μαζί οι δύο ομάδες, τα δύο αυτά τεράστια κλαμπ. Οκ, γιά στοίχημα σε 1-Χ-2 ή over/under δεν προσφέρεται, μόνο γιά κάποιο ειδικό. Οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να κοντράρω και τον Μουρίνιο, ο οποίος σε τελικό δεν χάνει ποτέ σε 90λεπτο! Δίνω ένα κλικ στην Μάντσεστερ, αλλά ως εκεί.

Και γιά να μην το ψειρίζω, θα παίξω δύο ειδικά. Θα πάω σε Χ ημίχρονο/2 τελικό (απόδοση 4.75) και σε any time σκόρερ Πογκμπά (απόδοση 4.00). Θεωρώ ότι το ματς δεν θα έχει πολλά γκολ, θα είναι αρκετά επιφυλακτικές οι ομάδες γιά αρκετή ώρα. Ολα βέβαια πάνε περίπατο αν γίνει “στραβή” νωρίς, αλλά στα χαρτιά έτσι μου μοιάζει. Οτι θα το πάρει οριακά με γκολ μετά το 50-60' η Γιουνάιτεντ.

Οκ, σαφώς λόττο, αλλά είπαμε, γιά αλατοπίπερο στη βραδιά. Οσο γιά τον Πογκμπά; Θα πάρει φάσεις, θα πάρει στημένα, γενικώς πιστεύω ότι θα (προσπαθήσει να) το πάρει πάνω του. Και το 4.00 γιά οποιαδήποτε στιγμή δεν είναι κακό, σουτάρει κι απο μακριά, μου κάνει. Αν θέλει να εξελιχθεί σε ηγέτη, κάτι τέτοια ματς είναι η πρόκλησή του. Και έτσι θα κλείσω με τον τελικό.

Χαλαρά εννοείται. Από εκεί και πέρα, αύριο έχει προτελευταία αγωνιστική Αυστρίας. Η τελευταία Ριντ έχει δύο “στεκιές” μπας και το σώσει. Θέλει βέβαια 2 στα 2. Αυριο με Αλτάχ (αμολάει αετό, την είδα και προ ημερών) και στο φινάλε με Μάτερσμπουργκ. Και παράλληλα, να γκελάρει είτε η Πόλτεν, είτε η ΒΑΚ. Οι οποίες….παίζουν μεταξύ τους τώρα! Αν η Πόλτεν κερδίσει, πάει 39 και χαίρετε, σώθηκε.

Αλλά η ΒΑΚ μένει στους 38. Και με νίκη η Ριντ την πάει στους 36. Λέω να πάω με αυτό το σενάριο λοιπόν, να κερδίσουν αύριο Ριντ και Πόλτεν, η μιά να μείνει ζωντανή, η άλλη να σωθεί και να κριθούν όλα μεταξύ Ριντ και ΒΑΚ στο φινάλε. Οπότε, ξερά μιά δυάδα αυριανή, με Σ.Πόλτεν άσο (2.25) και Ριντ διπλό (3.60), η δυάδα στο 8.1. Και έκλεισα με τα μεσοβδόμαδα, επίσης χαλαρά.

Νέα στήλη εκτάκτως Παρασκευή, όχι Σαββατοκύριακο! Παρασκευή απόγευμα, γιά όλο το Σαββατοκύριακο που έρχεται! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγουμενο υπόλοιπο: 830 μονάδες. Ποντάρισμα 24-25/5: Μονό αποδεκτό: Πογκμπά any time (4.00) με 55 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Αγιαξ-Μάντσεστερ Χ ημ/2 τελικό (4.75) με 45 μονάδες. Δυάδα: Ριντ 2-Σ.Πόλτεν 1 (8.1) με 40 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 140 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 690 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras