109

Skotostrious

Δύο επιλογές φόρμας…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Σύντομη η σημερινή στήλη λόγω κάποιων υποχρεώσεων οπότε ας δούμε τις δύο επιλογές από τις κάρτες του Σαββάτου.

Πρώτη μας στάση στο ιπποδρόμιο του Kempton και την πέμπτη κούρσα της ημερίδας, ένα σπουδαίο handicap στα χαμηλά εμπόδια/hurdles στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 2 miles 5 furlongs (4,200 μέτρα περίπου) και ανάμεσα σε πολλές και εξαιρετικές συμμετοχές θεωρώ πως σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να στηρίξουμε τον SONIGINO.

Αξιόλογη η περσινή του καμπάνια με τρείς νίκες σε αυτό το επίπεδο άλλα και πολύ σημαντική η τρίτη θέση σε Premier Handicap στο φεστιβάλ του Grand National τον προηγούμενο Απρίλη, έρχεται στη σημερινή κούρσα σε πολύ καλή κατάσταση με δύο πλασαρίσματα και μια νίκη στην τελευταία του έξοδο στα 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα) πριν ένα μήνα. Θα αγωνιστεί σε αρκετά υψηλό rating (140 το μεγαλύτερο στην κούρσα) και για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη απόσταση άλλα ο τρόπος που αγωνίζεται δείχνει πως έχει την αντοχή που απαιτείται για να είναι και σήμερα ανταγωνιστικός.

Σε πολύ καλή φόρμα εκπαιδευτής και τζόκεϋ.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στο ιπποδρόμιο του Warwick και σε ένα από τα πιο δυνατά Premier Handicaps στα ψηλά εμπόδια/fences, για μια κούρσα στα 3 miles 5 furlongs (5,800 μέτρα περίπου) και την προτίμηση μας έχει η πολύ αξιόλογη φοράδα MALINA GIRL. Θεωρητικά είναι το καλύτερο άλογο στην κούρσα κάτι που έδειξε όταν ήταν εντυπωσιακή στην προτελευταία της έξοδο σε παρόμοια απόσταση στο Cheltenham και σκόραρε με μεγάλη άνεση, ενώ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και στην τελευταία της κούρσα όταν έδειχνε ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη πριν ένα λάθος 3 εμπόδια πριν το τέλος διέκοψαν απότομα τον αγώνα της.

Δείχνει να προοδεύει από σεζόν σε σεζόν και με σύμμαχο τις 5 lbs πλεονεκτήματος που της δίνει ο ελπιδοφόρος νεαρός τζόκεύ που θα την οδηγήσει σήμερα έχει τη δυνατότητα να επανέλθει στις νίκες. Eξίσου καλή φόρμα ο εκπαιδευτής της με 26% νικών στη Βρετανία αυτή τη σεζόν.

Συνοπτικά :

Σάββατο 13/01 16:42 Kempton Coral Lanzarote Handicap Hurdle : SONIGINO (9,00).

Σάββατο 13/01 17:00 Warwick Wigley Group Classic Handicap Chase : MALINA GIRL (4,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious