2227

Billaras

Δύο και ακόμα δύο!

Τα σχόλια μου για τα μεσοβδομαδα; Πρώτον, σε αυτά που μας αφορούν (στην τσέπη μας δηλαδή), εύγε στην Κάρντιφ. Και τρίμπαλο και ανατροπή και…τσαφ τσουφ το τραίνο γιά την άνοδο! Εύγε και στα…αλογάκια του Ντίνου, ρεσιτάλ έδωσε στο blog of the week, βγήκε…παχύ μεροκάματο από το Τσέλτεναμ. Δεύτερον, κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα πω, αλλά…τυφλός δεν είμαι και δεν έχω και κολλήματα: Κυρ-Ζοσέ τα εκανες ρόιδο.

Και το λέει αυτό ένας ταπεινός θαυμαστής σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που είδαμε δεν ήταν Γιουνάιτεντ, ήταν κάτι μεταξύ Λα Κορούνια και Μπενεβέντο. Τρίτον, ευτυχώς που δεν δόθηκε στην Ελλάδα αυτό το πέναλτι του Αρσεναλ-Μίλαν γιατί θα είχε μπουκάρει μέσα το μισό Μιλάνο! Αν δεν το είδατε, πήρε ήδη το όσκαρ ηθοποιιας ο Γουέλμπεκ και το κοράκι θα είναι ντροπή αν ξανασφυρίξει.

Πληροφοριες που θέλουνε να αναζητείται κάπου στο βόρειο Λονδίνο χιμπατζής σκαστός από τον ζωολογικό κήπο, κρίνονται αναληθείς (γέλια). Και πάμε στα φρέσκα. Τελευταίο κουπόνι large, μετά έχουμε διακοπή ελέω εθνικών ομάδων, μεσοβδόμαδα θα βάλω στήλη την Τριτη μεν, αλλά έχει…10 εγγλέζικα και 5 φιλικά! Οπότε…τώρα παίζουμε, μετά χαλαρώνουμε και θα ξαναπαίξουμε δυνατά στα τέλη του μήνα.

Τι υπάρχει σήμερα; Η αρχική διαλογή μου είχε 10 ματς. Πεντε Νησί, πέντε όξω από το Νησί! Στα… όξω από το νησί, έχουμε ενα κοινό χαρακτηριστικό στα τρία εξ αυτών. Κάτι ψόφιες τελευταιες και προτελευταίες που χουνε να κερδίσουνε προ αμνημονεύτων, είναι…φαβορί. Και δεν αναφέρομαι στη Λα Κορούνια (άλλη απόδοση-ανέκδοτο κι αυτή)! Αναφέρομαι στην Εστορίλ, αναφέρομαι στην Σεντ Πόλτεν, αναφέρομαι στην Τβέντε! Βρε δεν πα να καίγονται; Και τι με νοιάζει εμένα; Εμένα με νοιάζει αν μπορούν! Τα άλλα δύο που έχω σημαδέψει είναι Σαραγόσα και Ουτρέχτη (καθαρά βάση φόρμας-απόδοσης).

Ποιά θα παίξω; Τα δύο από τα πέντε, έχω καταλήξει στα δύο ολλανδίκα. Απέρριψα Σαραγόσα γιατί σέβομαι και την Οσασούνα εντός, απέρριχα Αντμίρα γιατί δε με ψήνει πιά το 2.80, απέρριψα και Πάσος γιατί οκ, κι αυτή μέτρια του μετρίου είναι. Θα μου πείτε “καλά, και η Βίλεμ μέτρια είναι”, αλλά η διαφορά είναι ότι η Πάσος είναι στο 3.4 και η Βίλεμ στο 4.

00! Στο νησί; Κατ'αρχήν, εχει κάμποσα φαβόρια. Τίμια φαβόρια που τα λέω. Δεν τα αγγίζω, αν με το ζόρι έπαιζα ένα θα ήταν η Πιτέρμπορο στο 2.60. Αυτή ναι. Οπότε πάω στα δικά μου.. Σουίντον-Σριούσμπερι-Νότιγχαμ-Μίντλεσμπρο-Φλίτγουντ είναι η 5αδα. Ποιές έσβησα; Σουίντον (με χάλασε το 2.90, το ήθελα παραπάνω), Σριούσμπερι (οριακό το 3.20, ναι μεν η Σκάνθορπ δεν είναι καλά αλλά παραμένει μιά δυνατή ομάδα, δεν είναι ψοφίμι) και Νότιγχαμ (τα ίδια ισχύουν, είναι και μονόπατο το κίνητρο, αλλά εδώ σημειώστε ότι οι “αδιάφορες” στο Νησί πληρώνουν πολλές φορές, δείτε πχ τι έκανε η ΚΠΡ προχθές μέσα στην Αστον Βίλα).

Κι έτσι, κλείνω με Μίντλεσμπρο και Φλίτγουντ. Αυτά τα δύο… ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 2 (3.00): Κόντραρα Μπρέντφορντ μόλις προχθές. Μπήκε με τα χίλια, σκόραρε, πίεσε, μόλις ισοφαρίσαμε εμείς της Κάρντιφ…έσβησε η Μπρέντφορντ. Πάπαλα. Εχει ζορίσει το θέμα πλέι όφ, μάλλον δεν το πιστεύουν κι αυτοί. Την ίδια ώρα, η Μπόρο πάει ανάποδα. Με τον Πούλις πάγκο πάτησε το γκάζι, μπήκε πλέι όφ, τρια στα τρια, δεν θα περάσει εύκολα αλλά σίγουρα μπορεί 4 στα 4 σήμερα.

Και στο 3.00 το δέχομαι, περίμενα να είναι οριακό φαβορί. ΤΣΑΡΛΤΟΝ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ 2 (4.20): Και..Τσάρλτον κόντραρα προχθές, γιά όσους ήταν στο chat. Γιά να είμαι σωστός: Πρότεινα κόντρα της στο live, δεν το έπαιξα. Και έχασε με γκολ στα χασομέρια από την Μπλάκπουλ. Η Τσάρλτον έχει μόνιμα ένα σύννεφο μάυρο από πάνω της, δεν αναφέρομαι μόνο στην κακή της φόρμα, αλλά στα διοικητικά της που δεν λένε να ισιώσουν, όλα στον αέρα είναι κι αυτό επηρεάζει.

Είδατε την φωτό που έβαλε και ο Μάκης από χθες. Την ίδια ώρα, η Φλίτγουντ με Σέρινταν πλέον, δείχνει να ανακάμπτει. Αν θυμάστε, άφησα πριν μιά εβδομάδα ήσυχη την (αγαπημένη) Πλίμουθ. Και αποδείχθηκα σωστός. Ηρθε 1-1 και η Φλίτγουντ άξιζε και της νίκης. Κίνητρο έχει μεγάλο, η απόδοση στο 4.20 γύρισε εκεί που την ήθελα, δεν το ξανασκέφτομαι.

ΤΒΕΝΤΕ-ΒΙΛΕΜ 2 (4.00): Αδυνατώ να το συλλάβω. Η Τβέντε οριακά δεν είναι τελευταία, με τον προπονητή που ανέλαβε τον Νοέμβρη εχει…μιά νίκη (1-6-10), έρχεται από νέα ηττα, μπάλα δεν παίζει. Και σήμερα θα βγει στο ξεφωτο, θέλει μονάχα νίκη. Και έχω μιά Βίλεμ που αλλάζει προπονητή προσφάτως και με τον υπηρεσιακό βάζει…πέντε (!) στην…PSV! Και συνολικά, έχει “τίμια” φόρμα, 3 νίκες-3 ήττες.

Πως στο καλό βλέπω 4αρια στο διπλό; Πως στο καλό είναι καραφαβορι η Τβεντε; ΧΕΡΕΝΦΕΝ-ΟΥΤΡΕΧΤΗ 2 (3.00): Η μιά κάνει μετριότατη χρονιά, ήδη κοιτάει του χρόνου, ήδη ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον νυν τεχνικό, απλά μένει ως το τέλος. Και η αλλη είναι 4η. Κι έρχεται κι αυτή από τάληρο, επί της Φιτέσε. Μιά ήττα σε όλο το 2018 κι αυτή από τη PSV. Ξεκάθαρη αξία στο διπλό, έπρεπε να είναι φαβορί.

Αυτή είναι λοιπόν η σημερινή τετράδα. Μου αρέσουν, δεν το κρύβω. Δείτε όμως και όσα άφησα στο παρά πέντε. Αυριο νέα στήλη, ίδια ώρα. Και τα λέμε στο chat αργοτέρα, με τις εγγλέζες…. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ: -4 μονάδες. Επιστροφές 13/3: +6.2 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +2.2 μονάδες. Ποντάρισμα 17/3: Τσάρλτον-Φλίτγουντ 2 (4.20), 1.2 μονάδες. Μπρέντφορντ-Μίντλεσμπρο 2 (3.

00), 2 μονάδες. Χέρενφεν-Ουτρέχτη 2 (3.00), 2 μονάδες. Τβέντε-Βίλεμ 2 (4.00), 1 μονάδα. Ανοιχτά μπετ: 6.2 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -4 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras