811

Μάκης Μηνδρινός

Δύο ξεχωρίζουν στο Κύπελλο

Χαιρετώ! Ένα χαλαρό μεσοβδόμαδο από στοιχηματικής άποψης έφυγε, προσωπικά δεν έπαιξα τίποτα σε ένα μετριότατο πρόγραμμα με κάμποσα εξ αναβολής ματς.

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν και οι μεταγραφές, ο Βασίλης έκανε ένα γενικό σχόλιο μεσοβδόμαδα, νομίζω δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο. Στην Αγγλία είχαμε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών σε χρήματα που δαπανήθηκαν Γενάρη μήνα.

Δόθηκαν από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ σχεδόν 300 εκατ ευρώ, όταν τα υπόλοιπα 4 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χάλασαν όλα μαζί 380 εκατ ευρώ! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι πάνω από τα μισά αυτά 300 εκατ τα σπατάλησαν οι ομάδες που βρίσκονται στις 5 τελευταίες θέσεις του πίνακα: Εβερτον, Νόριτς, Νιουκάστλ, Γουότφορντ και Μπέρνλι!

Όπως είπε και ο Βασίλης, τις μεταγραφές θα τις βρούμε μπροστά μας, θα δείξει πόσο πολύ θα επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τις ομάδες.

Θέλει λίγο προσοχή στην αρχή μέχρι να δούμε ποιοι δένουν γρήγορα και ποιοι όχι, οπότε δεν πρέπει να βιαζόμαστε για συμπεράσματα.

Πάμε στα δικά μας, τα καθαρά στοιχηματικά. Μόλις ένα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και λειψό το πρόγραμμα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, λόγω φυσικά Κυπέλλου.

Ξεκινάμε από τα πρωταθλήματα: τίποτα στο Μπέρνλι – Γουότφορντ της Πρέμιερ Λιγκ, τίποτα στα 4 ματς της Τσάμπιονσιπ, τίποτα και στα 9 της Λιγκ 1 (λίιιγο Φλίτγουντ αλλά ως εκεί).

Στη Λιγκ 2 ξεκάθαρη επιλογή είναι το διπλό της Τρανμίρ στην έδρα της Μπάροου. Δεν μπορεί να δίνει 2,70 αυτό το διπλό, το είχα για μαξ 2,20-2,30. Δεν έχω να πω πολλά, μιλάμε για ομάδες που παίζουν σε άλλο επίπεδο, η Μπάροου είναι στις τελευταίες θέσεις αλλά είναι τυχερή που πέφτουν μόνο δύο. Αν έπεφταν τρεις, θα είχε μπλέξει άσχημα. Η Τρανμίρ είναι δεύτερη και από τα φαβορί για την άνοδο.

Τρεις σερί ήττες εντός η Μπάροου, τρία διπλά η Τρανμίρ στα 4 τελευταία της. Δεν μου λέει πολλά το… κουλό 1-0 της Μπάροου μεσοβδόμαδα κόντρα στη Νορθάμπτον.

Χτυπάει λίγο στο μάτι και το 4άρι της Νιούπορτ στην έδρα της Φόρεστ Γκριν, αλλά εντάξει, η Φόρεστ Γκριν δεν νομίζω ότι κοντράρεται εύκολα αυτή τη στιγμή, είναι όντως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Πάμε στο Κύπελλο, στον τέταρτο γύρο. Δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο στοιχηματικό το πρόγραμμα. Αν έψαχνα ένα χοντρό φάντασμα θα ήταν στο Πάλας – Χάρτλπουλ, χωρίς πως και τι, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις αυτά, είναι περισσότερο τι κάθεται στο μάτι. Προϋποθέσεις υπάρχουν και στο Σαουθάμπτον – Κόβεντρι, αν και η Σαουθάμπτον έδειξε στον προηγούμενο γύρο απέναντι στη Σουόνσι ότι θέλει να δώσει σημασία στο Κύπελλο (και είναι λογικό, δεν έχει κάτι να κυνηγήσει στο πρωτάθλημα).

Υπολογίστε και κάτι ακόμα σημαντικό: οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ προέρχονται από διακοπή. Ξεκούραστες, είχαν όσο χρόνο ήθελαν να προετοιμαστούν, γενικά δεν περιμένω καμία να κάνει ευρύ ροτέισον παρά το γεγονός ότι ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική.

Μία επιλογή είναι η Γουίγκαν, στο εκτός έδρας με τη Στόουκ. Το ύψος το έχει, αγωνιστικά είναι πολύ καλά, θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν η Γουίγκαν δεν επιστρέψει φέτος στην Τσάμπιονσιπ, το 4,33 είναι ΟΚ, ο ενδοιασμός μου έχει να κάνει με το ότι η Γουίγκαν μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Ένα πολύ απαιτητικό ματς και δεν είμαι τόσο σίγουρος που θα πέσει το βάρος. Θα μου πεις και η πολύ αλλαγμένη λόγω των μεταγραφών, Στόουκ, έχει δύσκολο ματς, εντός με τη Σουόνσι, στα καπάκια μετά πάει στο Νότιγχαμ. Είναι μια επιλογή η Γουίγκαν, η οποία να υπενθυμίσω ότι έχει πάρει Κύπελλο, το 2013.

Μία άλλη περίπτωση είναι ο άσος της Κέμπριτζ κόντρα στη Λούτον, με την υποσημείωση εδώ ότι η απόδοση έπεσε από το 4,20 στο 4,00.

Η Κέμπριτζ έκανε την μεγάλη έκπληξη στον τρίτο γύρο αποκλείοντας τη Νιουκάστλ, κάνοντας κρότο! Προφανώς θα το κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις και το ματς με τη Λούτον, η οποία είναι σε τροχιά πλέι οφ στην Τσάμπιονσιπ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν θεωρώ ότι στο τέλος η Λούτον θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τα πλέι οφ, αλλά αυτό είναι μια προσωπική εκτίμηση, δεν αλλάζει κάτι ως προς τα τωρινά δεδομένα.

Από τα κυριακάτικα, οι μπουκ έριξαν την απόδοση και του άσου της Νότιγχαμ απέναντι στη Λέστερ. Η Νότιγχαμ ήταν η άλλη που έκανε… κρότο στον τρίτο γύρο, αποκλείοντας την Αρσεναλ. Προφανώς αυτό το ξέρουν τη φοβήθηκαν, άνοιξαν τον άσο στο 4,20 και τώρα είναι στο 3,75. Και εδώ υπάρχει μία αντίπαλος, η Λέστερ, η οποία θεωρητικά θέλει να προχωρήσει στο Κύπελλο, θα μπορούσε να είναι ο βασικός στόχος της σεζόν γι’ αυτήν, καθώς στο πρωτάθλημα δεν έχει να πάει πουθενά.

Είναι και ξεκούραστη, οπότε…

Για να τα μαζέψουμε: Τρανμίρ από τη Λιγκ 2 στα του πρωταθλήματος, Γουίγκαν και Κέμπριτζ στα του Κυπέλλου. Αυτά τα τρία είναι που έχω ξεχωρίσει από τις Αγγλίες. Θα αφήσω το πιο μικρό και θα πάω σε δύο μονά, με Γουίγκαν και Κέμπριτζ. Τα λέμε και ραδιοφωνικά στις 16:00. Νέα στήλη την Τρίτη, με φουλ εμβόλιμες αγωνιστικές.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος