337

Billaras

Δύο “πλούσιοι” άσσοι!

Εχουμε χαλαρώσει. Και λογικό είναι. Και μετά την επόμενη εβδομάδα, θα χαλαρώσουμε κι άλλο. Τα…ελέγχουμε όλα μεν, είμαστε χαλαροί δε. Αλλες χρονιές τώρα είμαστε στην πρίζα, αλλά μην λέμε τα ίδια. Τα κόζια άλλαξαν, αλλάζουμε κι εμείς την προσέγγισή μας. Χθες ας πούμε είδα στο ματς της Βαγιαδολίδ μια…υποψία χάρης (από την Μπάρτσα).

Ανετη η πρωταθλήτρια, δεν έκατσε και να σκάσει που έχασε. Αλλά αυτό το ματς ήταν η εξαίρεση. Ο κανόνας (δυστυχώς γιά την εποχή) είναι άλλος πλέον. Οπότε, τα αντιμετωπίζουμε όλα επιφυλακτικά.

Γιά να κλείσουμε, μια στάση σε ένα ματς που πρέπει να το θυμόμαστε. Τα είδατε με τη Γουέστ Χαμ και τη Λιντς, όλοι…διπλό, εμείς εδώ άσο, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με Αγγλία, θα σας συνιστούσα να προσέχετε πολύ την μπουρδολογία που αναπτύσσεται κάποιες φορές.

Πολλοί το παίζουν “ειδικοί”, γελάει ο κόσμος (ή κλαίει άμα τους ακολούθησε), “ανακαλύφθηκε” ως και…άκρη του Αλαρντάις με την Γουέστ Χαμ, ούτε τα βασικά δηλαδή και η παραπληροφόρηση πήγε σύννεφο (για αποκατάσταση της αλήθειας, είχε γίνει χαμός το 2015 όταν έφυγε γιατί η ανακοίνωση διαζυγίου με την Γουέστ Χαμ είχε ώρα επάνω της και αποδείχθηκε ότι είχε γραφτεί απ΄το…ημίχρονο του χαμένου εκείνου τελευταίου αγώνα, κάτι εντελώς unfair, ενώ είχε ξεσπάσει καιρό κόντρα με τους οπαδούς που δεν τον ήθελαν με τίποτα, η γιούχα πήγαινε σύννεφο, δείτε και την φωτό, υπάρχουν κι άλλες αν γκουγκλάρετε, με τoν Big Sam να κρατάει πχ το αυτί του στο κλασικό στύλ “δεν ακούγεστε”)!

Δεν πληρώθηκα δυάδα γιατί η Λουγκάνο έχασε το άχαστο στο 92′ (δύο μόνοι τους απο τη σέντρα έφυγαν και δεν το έβαλαν) αλλά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει να παίζουμε σωστά, τα άλλα τα αναλαμβάνουν οι ομάδες και οι παίκτες, όχι εμείς. Οποιος έπαιξε Λιντς απλά δεν έχει μυρωδιά και απο αγγλικό ποδόσφαιρο (το ανέλυσα παραπάνω) και από στοίχημα (το σωστο 4,30 της Λιντς έγινε εποχιακό 3,00 και κατέληξε στο 2,60 ως φαβορί και το…βαράγαν οι μυρωδιάδες την ώρα που άσος του σωστού 1,80 έγινε εποχιακο 2,35 και έφτασε 2,62 που ήταν…value απο τα λίγα).

Αυτά, το κλείνουμε, πάμε στα φρέσκα. Το έγραψα στον πρόλογο, έχουμε χαλαρώσει. Παλεύουμε με το θηρίο απ΄τον Αυγουστο με ένα Μουντιάλ μέσα. Οι κεραίες ειναι φυσικά τεντωμένες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει, η σαιζόν σβήνει.

Να το κάνω λιανά: Σήμερα και αύριο έχει έξι αγώνες που υπο άλλες συνθήκες και σε άλλες χρονιές θα τους κουβεντιάζαμε σοβαρά αλλά θα είχαμε και άλλες αποδόσεις.

Με τους τελικούς δεν ασχολούμαι (απλά θα δω το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ με μιά παρέα έξω), με το Μπράιτον-Σίτι επίσης (παίξτε αν θέλετε κανένα χαβαλετζίδικο 2-2 σκορ, άνετες και…γιορτινες θα είναι και οι δύο, δεν ξέρω και τι 11αδα θα κατεβάσει ο Πεπ), οπότε πάμε σε αυτά που ανέφερα:

Λουγκάνο-Γιουνγκ Μπόις, Βιντερτούρ-Ζυρίχη, Σιόν-Λουκέρνη, Εσπανιόλ-Ατλέτικο, Μπέτις-Χετάφε και Χιμπέρνιαν-Σέλτικ.

Αυτά είναι.

Ποια έσβησα άμεσα; Τη Χιμπέρνιαν (πολύ τραβηγμένο και η πρώταθλήτρια πιστεύω θα βγάλει εγωισμό μετά τις πρόσφατες πατάτες), την Βιντερτούρ ( ε όχι και 2,75 απο 3,50, τόση έκπτωση…δεν κάνω), την Χετάφε (αμα δεν μπορείς να κερδίσεις την Ελσε, έχεις απαιτήσεις γιά την Μπέτις;). Μπορεί να “διαλέγω” και λάθος, αλλά αυτές τις τρεις “καιόμενες” έσβησα για αρχή.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ, όλες είναι σε απόδοση αουτσάιντερ, αυτό θα έλειπε να παίζαμε…φαβορί.

Εσπανιόλ-Σιόν-Λουγκάνο τις κοιτάω παραπάνω. Και κοίταξα φυσικά και το πρόγραμμα που μένει. Η Ισπανία δεν έχει αυτή και μετά την Κυριακή και τέλος. Εχει κι αλλη αγωνιστική ως τις 4/6. Οπως τα βλέπω στην ουρά, η πιό άνετη είναι η Κάντιθ (στους 39 και με εύκολο πρόγραμμα), μετά φυσικά οι δύο που είναι στους 40 (Θέλτα, Βαλένθια) και οριακά και η Αλμερία.

Ποιές βλέπω να φουντάρουν; Οι δύο που είναι εντός ζωνης. Οπως στην Premier έλεγα για Λέστερ, Λιντς, έτσι λέω για Εσπανιόλ και Χετάφε. Δεν τις πιστεύω. Αφήστε που στο φινάλε έχει Εσπανιόλ-Αλμερία και Βαγιαδολίδ-Χετάφε οπότε θα…σκοτωθούν και μεταξύ τους. Αυτό το τελευταίο θα δείτε γιατί το αναφέρω.

Οπότε σβήνω και Εσπανιόλ. Είναι must win, αν θέλει η Ατλέτικο το δίνει, αλλά δεν ψήνομαι.

Και θα σβήσω και Σιόν γιατί είναι άθλια. Κι εδώ αν θέλει η Λουκέρνη “κατι” δίνει.

Καταλήγω: ΤΙΠΟΤΑ σημερινό. Το νου σας στο live, αλλά pre game τίποτα. Και τι παίζω; Παίζω Λουγκάνο ξανά αρχικά. Μια τελευταία στεκιά για 2η θέση. Τουλάχιστον ποντάρω ομάδα απ’ τα ψηλά, όχι που καίγεται να σωθεί. Στο 3,50 εντός, το δέχομαι. Η Γιουνγκ Μπόις χαλαρή πρωταθλήτρια.

Και 4/6 έχει τελικό κυπέλλου με την…Λουγκάνο, αυτό “κάτι” μου λέει.

Και ένα σπανιόλικο. Αυριανό κι αυτό. Την Μαγιόρκα στο 3,30! Γιατί Μαγιόρκα ενώ έχει σωθεί και είναι αδιάφορη; Γιά πολλούς λόγους. Πρώτον είναι “άλλη” ομάδα εντός. Με 7-4-1 στα τελευταία 12. Στο νησί της δεν περνάει εύκολα κανείς. Δεύτερον, γιατί θεωρώ ότι η Βαλένθια σώθηκε.

Είναι στους 40 ήδη, άντε να θέλει έναν ακόμα βαριά-βαριά; Δείτε τι έγραψα παραπάνω γι αυτές που είναι στην ουρά με -5 και -6. Αφήστε που…μπορεί να έχει σωθεί και από σήμερα αν χάσουν Εσπανιόλ και Χετάφε. Οι μπουκ βγάλανε απόδοση σαν να καίγεται η Βαλένθια. Εδώ είναι η διαφωνία μου. Θεωρώ ότι δεν καίγεται (εδώ παίχθηκε η αδιάφορη Τορίνο στο 2,00 προχθές, στο 3,30 της Μαγιόρκα θα έχουμε ενστάσεις;).

Κι έτσι έκλεισα. Μονά και δυάδα, με πρώιμη και τα δύο, δύο “πλούσιοι” άσοι, Λουγκάνο και Μαγιόρκα, αυριανοί. Σήμερα δεν θα είμαι chat, θα είμαι αύριο γι αυτά τα δύο ματς όμως! Και νέα στήλη Σάββατο κλασικά (και ράδιο Παρασκευή επίσης κλασικά).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras