1191

Μάκης Μηνδρινός

Δύο που ξεχωρίζουν

Χαιρετώ! Η Λέστερ έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Σαουθάμπτον, πέτυχε την πολύτιμη νίκη, και πλέον ο πρώτος της Πρέμιερ Λιγκ (Γιουνάιτεντ) με τον πέμπτο (Εβερτον) απέχουν 5 βαθμούς. Στη σεζόν του κορωνοϊού αν μη τι άλλο η Πρέμιερ είναι πιο αμφίρροπη από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Θα μου πεις, θα αντέξει η Λέστερ και η Εβερτον να ακολουθούν;

Δεν το αποκλείω να μείνουν ψηλά μέχρι ένα προχωρημένο στάδιο της σεζόν.

Εξάλλου, βλέπετε εσείς κανένα από τα μεγάλα ονόματα να πηγαίνει τρένο; Μόνο η Σίτι έχει κάνει κάτι σερί νίκες, όμως δεν νομίζω ότι εμπνέει αυτή τη σιγουριά που ενέπνεε τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε λογικά πάμε για πολύ δυνατό φινάλε στην Πρέμιερ.

Να αναφέρω εδώ έτσι για να υπάρχει, ότι τελευταία αγωνιστική έχει Γουλβς – Γιουνάιτεντ και Λέστερ – Τότεναμ.

Προτελευταία Τσέλσι – Λέστερ, την 36η Γιουνάιτεντ – Λέστερ, Τσέλσι – Αρσεναλ και την 35η Σίτι – Τσέλσι.

Μεσοβδόμαδα

Το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα έχει πολλά ματς, πολλά εξ αναβολής, ενώ το ερχόμενο Σ/Κ διεξάγεται ο 4ος γύρος του Κυπέλλου. Από ποσότητα καλά πάμε, από ποιότητα λίγα πράγματα… Δύο ματς ξεχώρισα με τη μία, με αυτά θα πορευθώ.

Ένα από την Πρέμιερ Λιγκ και ένα από την Τσάμπιονσιπ.

Στην Πρέμιερ έχει Γουέστ Χαμ – Γουέστ Μπρομ, με τον Σαμ Αλαρντάις να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του. Δούλεψε 4 χρόνια στη Γουέστ Χαμ, την επανέφερε στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως γενικά δεν έφυγε με τον ιδανικό τρόπο. Με τον Αλαρντάις στον πάγκο η Γουέστ Μπρομ προφανώς δεν έγινε ομαδάρα, ακόμα έχει πολύ δρόμο να διανύσει αν θέλει να σωθεί και θεωρώ ότι παραμένει φαβορί για υποβιβασμό.

Από την άλλη, όμως, έρχεται από την πρώτη της νίκη με τον Αλαρντάις και μάλιστα σε εκτός έδρας ντέρμπι με τη Γουλβς (3-2). Δύο εκτός έχει με τον έμπειρο προπονητή, αήττητη: με τη Γουλβς και 1-1 στο Ανφιλντ με τη Λίβερπουλ.

Ισως δεν είναι η καλύτερη χρονική περίοδος για να κοντράρουμε τη Γουέστ Χαμ, από την άποψη ότι είναι 4 αήττητη, έρχεται από 2 σερί νίκες και κυρίως κράτησε το μηδέν στα τρία τελευταία.

Όμως, την έχω ακόμα στο μυαλό μου ως εντελώς αναξιόπιστη αμυντικά, κάνει το λάθος αρκετά εύκολα. Και απέναντι σε ομάδα του Αλαρντάις θα έχει τη μπάλα στα πόδια της και μπορεί πίσω να πιαστεί ανοργάνωτη.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή όλα καταλήγουν στην απόδοση, το 6,25 είναι τεράστιο!

Από την Τσάμπιονσιπ, η δεύτερη της βαθμολογίας Σουόνσι και πέντε ματς αήττητη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη «νερόβραστη» Μπλάκμπερν.

Μια ομάδα ο ορισμός του «δεν πάω πουθενά». Σπάνια φέρνει δύο σερί ίδια αποτελέσματα, δείγμα της αναξιοπιστίας που κουβαλάει. Στο 1-1 με τη Στόουκ στο τελευταίο ήταν μάλλον τυχερή που πήρε τουλάχιστον το βαθμό. Εντός έδρας δέχεται γκολ 7 σερί ματς.

Η Σουόνσι έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με μόλις 13 γκολ παθητικό σε 24 ματς, προέρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη στο Μπάρνσλεϊ (2-0), ήταν το τρίτο διπλό που έβγαλε στις τέσσερις τελευταίες εξόδους.

Το διπλό στο 3,00, το σετ έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισορροπημένο.

Οπότε με αυτά τα δύο θα πάω. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή με τέταρτο γύρο Κυπέλλου.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος