1424

Μάκης Μηνδρινός

Δύο συν ένα αουτσάιντερ

Χαιρετώ! Φάνηκε ότι η πολύ κακή εμφάνιση της Σάλκε στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ μετά την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Σάλκε ήταν η ομάδα που άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις μετά τη διακοπή, πάντα τηρουμένων των αναλογιών.

Την Κυριακή σε σαφώς πιο εύκολο ματς απ’ ό,τι ήταν εκείνο με τη Ντόρτμουντ, κόντρα στην Αουγκσμπουργκ εντός έδρας, ήταν ξανά απογοητευτική.

Δεν μένω στο σκορ, εξάλλου για πολύ ώρα το ματς ήταν στο 0-1 και αν η Σάλκε έβαζε ένα γκολ μπορεί να γύριζε εντελώς το ματς. Το θέμα είναι ότι σε ένα 90λεπτο η Σάλκε έκανε μία ευκαιρία! Και βλέποντας κάθε τόσο τα πλάνα με τον Βάγκνερ στον πάγκο, η αλήθεια είναι ότι η Σάλκε σε δύο σερί ματς που τη βλέπω μου θυμίζει σε αρκετά τη Χάντερσφιλντ, την πρώην ομάδα του Βάγκνερ.

Με τη διαφορά βέβαια, ότι το επίπεδο της Σάλκε είναι διαφορετικό.

Anyway, θα τα πούμε παρακάτω και αυτά, καθώς μπροστά μας έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική σε Α’ και Β’ Γερμανίας. Πριν περάσουμε στην ανάλυση, να πούμε ότι εξακολουθούν να βγαίνουν θετικοί παίκτες/μέλη ομάδων σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, όμως προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό.

Οι δύο κατηγορίες αναμένεται να ξεκινήσουν 19 ή 26 Ιουνίου. Στις 13 λέγεται ότι θα ξεκινήσει η Ιταλία (θα το μάθουμε την Πέμπτη πότε ακριβώς), ενώ και οι Ισπανοί θα επιστρέψουν εκείνη την εβδομάδα, τη δεύτερη του Ιουνίου. Αρχές Ιουνίου θα έχουμε Σούπερ Λίγκα, γενικά αναμένεται να δούμε φουλ ποδόσφαιρο από τον άλλο μήνα.

Μέσα στην εβδομάδα θα μάθουμε περισσότερα και για το μέλλον της Λιγκ 1, της Λιγκ 2 και της Νάσιοναλ Λιγκ Αγγλίας.

Με πιθανότερο το σενάριο της οριστικής διακοπής και της διεξαγωγής μόνο των πλέι οφ ανόδου.

Γερμανία

Πάμε να πάρουμε τα 9 ματς ένα-ένα για να δούμε που μπορούμε να καταλήξουμε στοιχηματικά.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Ματς που αν η Μπάγερν δεν χάσει, είναι πολύ πιθανό να κρίνει τον τίτλο. Είναι καλά και οι δύο, είναι δικαίως στην κορυφή, όμως παρά τις άνετες νίκες που πέτυχαν μετά την επανέναρξη, δεν μπορώ για καμία να πω ότι μοιάζει ανίκητη.

Η Ντόρτμουντ κόντρα στη Σάλκε βρήκε και τα έκανε και στο Βόλφσμπουργκ έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει το τρίποντο. Στις αρχές, μάλιστα, του β’ η αντίπαλος είχε 2 καλές στιγμές (ένα δοκάρι) για να ισοφαρίσει. Κρατάω κάτι που μπορεί να λέει πολλά μπορεί και τίποτα: η Ντόρτμουντ δεν δέχθηκε γκολ στα δύο ματς μετά την επανέναρξη.

Η Μπάγερν μετά την Ουνιόν καθάρισε και την Αϊντραχτ.

Για 50 λεπτά έδειξε ότι θα κάνει περίπατο απέναντι στην ομάδα της Φρανκφούρτης, ήταν 3-0 μπροστά, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Όμως, δέχθηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις, το 3-0 έγινε 3-2 και το ματς στο β’ ήταν ροντέο, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. ΟΚ, είναι τέτοια η ποιότητά της επιθετικά που θα την έβρισκε την άκρη κόντρα στην Αϊντραχτ, όμως η Ντόρτμουντ είναι σαφώς ανώτερη και θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αν έπαιζα κάτι στο συγκεκριμένο θα ήταν η κόντρα της Μπάγερν.

Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ: Την άποψή μου για τη Λεβερκούζεν την κατέθεσα και την προηγούμενη εβδομάδα. Ηταν από τις ομάδες που μου άρεσαν περισσότερο μετά την επανέναρξη, ειδικά από τη μέση και μπροστά ήταν πολύ καλή κόντρα στη Βέρντερ. Και το ίδιο καλή ήταν σε ένα πολύ πιο απαιτητικό ματς όπως αυτό στο Γκλάντμπαχ.

Και πάλι εξαιρετική επιθετικά, είναι ομάδα ρυθμού και αυτή τη στιγμή έχει εξαιρετικό ρυθμό. Εχει τη στάμπα της αναξιόπιστης ομάδας, όμως αυτή τη στιγμή πατάει πολύ πολύ καλά.

Οσο καλή ομάδα και να έχει η Βόλφσμπουργκ, η οποία είχε ουσιαστικά μόνο ένα μικρό καλό διάστημα στις αρχές του β’ κόντρα στη Ντόρτμουντ, είναι ένα ματς που δεν εξαρτάται από εκείνη.

Πρέπει να αμυνθεί εξαιρετικά και να ψάξει σε κάποιο κόντρα γκολ, μήπως και αποφύγει την ήττα.

Στοιχηματικά δεν μου λέει κάτι το ματς, για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω έκπληξη και αν ντε και καλά έπρεπε να παίξω κάτι θα επέλεγα κάτι σε άσο+όβερ (2,30 δίνει).

Αϊντραχτ – Φράιμπουργκ: Βάσει στατιστικής η Αϊντραχτ είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας.

Με το 5-2 στο Μόναχο έφτασε τις 5 διαδοχικές ήττες και είναι μόλις στο +4 από τα πλέι άουτ. Δεν νομίζω ότι θα κινδυνέψει περισσότερο, έχει άλλωστε και ένα ματς λιγότερο, όμως η αλήθεια είναι ότι το πρόσωπο που παρουσιάζει μετά τη διακοπή, είναι ίδιο με εκείνο που βλέπαμε πριν από αυτήν: πολλά αμυντικά προβλήματα, χωρίς ρυθμό, χωρίς ψυχολογία.

Και τα δύο ματς με την Μπάγερν από στημένες φάσεις προήλθαν.

Η Φράιμπουργκ, από την άλλη, μετά την καλή εμφάνιση και το 1-1 στη Λειψία, έχασε 1-0 εντός από τη Βέρντερ. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα μοιάζει λίγο με μαγική εικόνα. Καλύτερη η Φράιμπουργκ, είχε ευκαιρίες, είχε ξανά ακυρωθέν γκολ λόγω VAR (όπως και με τη Λειψία), γενικά παρά το αποτέλεσμα δεν ήταν κακή.

Δίνω μεγάλη τύχη στη Φράιμπουργκ και το διπλό στο 3,89 προφανώς μπορεί να συζητηθεί σοβαρά.

Βέρντερ – Γκλάντμπαχ: Σπουδαία νίκη για τη Βέρντερ στο Φράιμπουργκ (1-0), με αρκετά τυχερό τρόπο. Προσωπικά δεν με έπεισε, όπως δεν με είχε πείσει ούτε κόντρα στη Λεβερκούζεν μετά την επανέναρξη. Ούτε η Γκλάντμπαχ ήταν καλή κόντρα στη Λεβερκούζεν, δίκαια έχασε.

Δεν βλέπω έκπληξη, για μένα είναι καθαρό no bet.

Λειψία – Χέρτα: Η Χέρτα με νέο προπονητή στον πάγκο έριξε τρία στη Χόφενχαϊμ εκτός έδρας και άλλα τέσσερα στην Ουνιόν, στο ντέρμπι του Βερολίνου. Δεν θεωρώ τυχαίο ότι και τα 7 γκολ που σημείωσε ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο νέος προπονητής προφανώς όταν ήρθε ζήτησε πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του, οι οποίοι φαίνεται ότι τα τήρησαν, και η Χέρτα την ώρα που οι αντίπαλοί της… σκάνε, εκείνη πετάει.

Το ίδιο, άλλωστε, βλέπουμε και με την άλλη ομάδα που άλλαξε προπονητή μέσα στη διακοπή, την Αουγκσμπουργκ (και αυτή έχει κάνει δύο πολύ δυνατά δεύτερα ημίχρονα).

Προφανώς η έξοδος στη Λειψία είναι το δυσκολότερο ματς με τον Λαμπαντία στον πάγκο για τη Χέρτα και καλείται να κάνει υπέρβαση για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Εχει καλή ψυχολογία πάντως, έχει ανέβει και αγωνιστικά, νομίζω θα το παλέψει.

Από την άλλη, η Λειψία τα έβαλε μαζεμένα στη Μάιντζ (ευτυχώς απέφυγα το under που είχαμε πει εδώ), όπως έκανε και στον πρώτο γύρο. Δεν μπορούσε ένα να το βάλει και κόντρα στη Φράιμπουργκ να πληρωθούμε την ανατροπή; Anyway, η ουσία είναι ότι ξέσπασε, ότι ήταν καλή, βρήκε ρυθμό και σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα.

Οι αποδόσεις αδικούν την προσπάθεια που κάνει η Χέρτα μετά την επανέναρξη, εξάλλου υπενθυμίζω ότι η Λειψία εντός έδρας κέρδισε μόλις ένα από τα 4 τελευταία της (τρεις ισοπαλίες), ενώ δέχθηκε γκολ στα 7 από τα 8 πιο πρόσφατα εντός στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, η Χέρτα είναι 6 ματς αήττητη εκτός (!), με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Το 9,45 του διπλού είναι τεράστιο, προφανώς παίρνει ό,τι είδους κάλυψη θέλετε. Φυσικά πρόκειται για ρίσκο, αλλά τα δεδομένα τα αναλύσαμε.

Ανοίγω παρένθεση, ισχύει για όλα τα ματς στην Α’ Γερμανίας. Τώρα που παίζει ουσιαστικά μόνο ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα, η Μπουντεσλίγκα, οι περισσότερες εταιρίες παίζουν όλα τα μας με 0% γκανιότα.

Μπορεί για πολλούς αυτό να μη λέει κάτι, όμως είναι πολύ πολύ σημαντικό για τον παίκτη. Διαφέρουν οι αποδόσεις από εταιρία σε εταιρία και ο βασικός λόγος είναι η γκανιότα. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε.

Αουγκσμπουργκ – Πάντερμπορν: Εγραψα και προηγουμένως για την Αουγκσμπουργκ, την ομάδα που κατά τη διάρκεια της διακοπής άλλαξε προπονητή.

Μετά το καλό δεύτερο ημίχρονο που είχε κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στο Σάλκε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο τρόπος που πίεζε ήταν εντυπωσιακός. Μία φάση δέχθηκε όλη κι όλη στο ματς και το 3-0 ήταν επιβλητικό.

Η ουραγός Πάντερμπορν τσίμπησε δεύτερο βαθμό μετά τη διακοπή, 1-1 εντός με τη Χόφενχαϊμ. Και σ’ αυτό ήταν αρκετά τυχερή, καθώς το γκολ που σημείωσε ήρθε από τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας, ενώ γενικά η Χόφενχαϊμ είχε πολλές ευκαιρίες για να κερδίσει.

Φάνηκε ξανά ότι είναι η λιγότερο ποιοτική ομάδα στην κατηγορία.

Ενας νορμάλ άσος μοιάζει, δεν θα τον έδινα παραπάνω από το 2,04 που κυκλοφορεί.

Ντίστελνρορφ – Σάλκε: Κι άλλα σημάδια… αυτοκτονίας από τη Φορτούνα. Μετά το εντός 0-0 με την ουραγό Πάντερμπορν όπου είχε τις ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο, έχασε δικό της ματς στην Κολωνία.

Προηγήθηκε 2-0, έδειχνε να το ελέγχει, αλλά στο 88’ και το 90’ δέχθηκε την ισοφάριση πετώντας δύο βαθμούς, οι οποίοι μπορεί να αποβούν καθοριστικοί στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Για τη Σάλκε δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω σε σχέση με όσα έχουμε πει μέχρι τώρα. Μάλιστα, προέκυψαν και τραυματισμοί την Κυριακή, ειδικά η ποιότητα του Σερντάρ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Δεν νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον στοιχηματικά το συγκεκριμένο.

Χόφενχαϊμ – Κολωνία: Πολύ αφελής ομάδα η Χόφενχαϊμ, το είδαμε τόσο στο 0-3 από τη Χέρτα (όσο ήταν 0-0 είχε ευκαιρίες να προηγηθεί) όπου η άμυνά της διαλύθηκε μετά το 0-1, όσο και στο 1-1 με την ουραγό Πάντερμπορν. Ιδανικό ξεκίνημα, μπροστά από το 3ο λεπτό, όμως ένα τραγικό ατομικό λάθος έφερε την ισοφάριση.

Εχασε πολλές ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο, κάποιες κλασικές, όμως από την άλλη δεν ενέπνεε σιγουριά πίσω και «έδωσε» με τη σειρά της αρκετές ευκαιρίες και στην αντίπαλο (είχε και δοκάρι η Πάντερμπορν).

Ο,τι να ναι και η Κολωνία. 2-2 με την Μάιντζ μετά την επανέναρξη, 2-2 και με την Φορτούνα την Κυριακή σε ματς που έκανε κακή εμφάνιση και ως το 88’ έχανε 2-0! Σπουδαία ανατροπή στο τέλος, έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό.

Δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση αν δούμε πάλι κάνα 2-2!

Ουνιόν Βερ. – Μάιντζ: Αρκετά επηρεασμένη από τη διακοπή η Ουνιόν, έχοντας βέβαια και δύσκολα ματς. ΟΚ, με την Μπάγερν δεν περίμενε κανείς κάτι ιδιαίτερο, όμως στο ντέρμπι με την Χέρτα την περιμέναμε περισσότερο ανταγωνιστική. Δίκαια έχασε, το 4-0 τα λέει όλα. Πολύ πιο στα μέτρα της το εντός με την Μάιντζ και πλέον είναι και κρίσιμο, καθώς οι δύο ομάδες δεν την έχουν σκαπουλάρει ακόμα.

Ειδικά η Μάιντζ είναι μόλις στο +3 από τη γραμμή των πλέι άουτ και με άσχημη ψυχολογία μετά την πεντάρα από τη Λειψία. Δεν νομίζω ότι βγαίνει κάτι και εδώ. Τίποτα.

Β’ Γερμανίας

Το μόνο που μπόρεσα να δω το Σ/Κ ήταν το σαββατιάτικο Ντάρμσταντ – Σανκτ Πάουλι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 7’ και μετά έγινε ένα ματς ροντέο.

Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν (έχασε και πέναλτι στο τέλος η Σανκτ Πάουλι), τυχαίο ότι η φιλοξενούμενη δεν σκόραρε. Από την άλλη, η Ντάρμσταντ με το που έβαλε το δεύτερο στο 74’ πήρε πολύ τα πάνω της και το 4-0 μοιάζει επιβλητικό. Τώρα η Ντάρμσταντ πηγαίνει στην έδρα της Αουε, με τις αποδόσεις να είναι σχεδόν μοιρασμένες. Ισως έχει αξία το over, που βρίσκεται κοντά στο 2,00.

Δεύτερο σερί δύσκολο για τη Σανκτ Πάουλι, υποδέχεται την Χάντενχαϊμ. Ούτε εδώ βγαίνει άκρη κατά την άποψή μου. Μια σκέψη για τη Βέχεν έκανα (την οποία ανέφερα και την Παρασκευή, όμως εκεί έκανα πίσω λόγω των απουσιών που είχε). Είναι οριακό αουτσάιντερ στο εντός έδρας με τη Σαντχάουζεν, η οποία έφτασε τα 8 ματς χωρίς νίκη και έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Η Βέχεν το παλεύει, μπορεί να μη πετάει φωτιές μπροστά αλλά είναι πολύ προσεκτική και θεωρώ ότι είναι ένα ματς στα μέτρα της. Από τη στιγμή που ο άσος είναι αουτσάιντερ (2,95) μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Απ’ όσα ανέφερα τρία μου αρέσουν περισσότερο. Η Φράιμπουργκ (3,89), η Χέρτα (9,45) για… φαντασματάκι και η Βέχεν (2,95). Με φαβορί δεν θέλω να μπλέξω ακόμα, αν και όπως ανέφερα υπάρχουν κάνα-δυο που μοιάζουν λογικά.

Θα παίξω σήμερα Φράιμπουργκ και Βέχεν και αύριο μπορεί να κάνω ένα update για τη Χέρτα. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

ΥΓ. Η φωτό είναι από τον καθεδρικό στο Βισμπάντεν, στο οποίο βρέθηκα για μερικές ώρες πριν από 1,5 χρόνο. Πολύ κοντά στη Φρανκφούρτη, στην οποία έμεινα ένα βράδυ. Συμπαθητική περιοχή το Βισμπάντεν, ήταν και η εποχή (Χριστούγεννα) που την έκανε πιο γραφική, είδα και το γήπεδο της Βέχεν, πήγα και σε ένα αθλητικό μαγαζί με προϊόντα μόνο από τις δύο ομάδες της περιοχής κάνοντας τα «απαραίτητα» ψώνια.

Ομως άλλο πράγμα μου έρχεται πρώτα στο μυαλό όταν θυμάμαι αυτή την πόλη: μια μικρή αγορά με μία εκπληκτική καντίνα, όπου έφαγα ένα από τα πιο γευστικά «βρώμικα» ever:

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος