1618

Billaras

Δύο συν ένα σημεία!

Όποτε έχει εθνικές (δεν μιλάω γιά τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων), κάτι με πιάνει. Δεν μου αρέσουν καθόλου γιά στοίχημα. Ειδικά τέτοια εποχή μεσούσης περιόδου των μεγάλων πρωταθλημάτων και παράλληλα προς το τέλος των προκριματικών που πολλά έχουν ήδη κριθεί. Μιά ματιά τους έριξα, τα έσβησα όλα και καθάρισα. Οκ, δογματικός δεν είμαι, θα τους ρίξω ακόμα μιά μην τυχόν και “σκάσει” κάτι, αλλά αυτή τη στιγμή λέω “καθαρό πάσο”.

Θα δω την Εθνική μας απόψε στο Ερεβάν, τα νέα πρόσωπα, αλλά ως εκεί. Πιστεύω (και θέλω) ότι θα κερδίσουμε απόψε και μακάρι να ξαναδούμε καλή μπάλα.

Οπότε, πάμε σε ένα άκρως χαλαρό τριήμερο. “Σβηστό” θα το έλεγα. Ακόμα και οι μικρές Αγγλιδούλες κουτσουρεμένες είναι, μισό πρόγραμμα έχουν. Δεν έχω κανένα λόγο να περιμένω αύριο.

Και επίσης δεν έχω λόγο να πλατιάσω. Λίγες κουβέντες, λίγα μπετ.

Στην 1η Αγγλίας “σβου” όλα. Τίποτα.

Στην 2η Αγγλίας τρία με ενδιαφέρον. Η Μόρκαμ (με νέο προπονητή), η Τσέλτεναμ (πάντα επικίνδυνη εκτός και σε καλή απόδοση) και η Κέμπριτζ (με το μπάζο της Γουόλσολ).

Στην Νάσιοναλ Λιγκ μου χτύπησε ένα καμπανάκι ο Μάκης, αρχικά δεν είχα τίποτα αλλά μετά το καμπανάκι ξανακοίταξα την Χαρογκέιτ.

Καλά είναι, την ώρα που η Μπρόμλεϊ ναι μεν είναι πρώτη αλλά τα δύο τελευταία δεν τα κέρδισε στη Λίγκα και στο FA CUP πήρε ισοπαλία από την Μπρίστολ Ρόβερς. Αυτό ναι μεν είναι επιτυχία, αλλά την έβαλε σε διαδικασία ρεβάνς, η οποία είναι την Τρίτη! Κι έτσι το αυριανό ματς αποκτά μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον, γιατί και η Χαρογκέιτ μπορεί και η Μπρόμλεϊ πιθανότατα να “ζει” γιά την κυπελλική ρεβάνς.

Αυτά τα τέσσερα είναι τα εγγλέζικα. Γιά τα τρία που πέρασα λίγο γρήγορα, να αναφέρω ότι η Μόρκαμ έχασε τον καπετάνιο Μπέντλεϊ μετά από χρόνια, αλλά πήρε στη θέση του ένα όνομα-έκπληξη, τον Ντέρεκ Ανταμς (Πλίμουθ ως πέρυσι). Δεν το περίμενα. Πίστευα ότι έχει “αποδεχθεί το μοιραίο” και πως φέτος δεν θα τη γλυτώσει, θα πέσει.

Η πρόσληψη αυτή όμως, με κανει να αναθεωρήσω.Στο άλλο ματς, σέβομαι την Εξετερ, αλλά σέβομαι (και εκτιμώ) και την Τσέλτεναμ. Εδώ έχουνε λαθάκι οι αποδόσεις, περίμενα μικρότερη ψαλίδα. Γιά το τρίτο, ουδέν έξτρα σχόλιο. Γουόλσολ κόντραρα και προχθές με την Ντάρλιγκον (κι έχει ρεβάνς επίσης, την Τετάρτη).

Πριν πάω στο δια ταύτα, Κυριακή βράδυ έχω μιά Κάντιθ στην Β’ Ισπανίας.

Δεν γίνεται να είναι αουτσάιντερ όσο κι αν παίζει “αντιποδόσφαιρο”, είναι η…πρωτοπόρος! Και η Τενερίφη έχει να κερδίσει εντός από τις 25 Αυγούστου, μιά και μοναδική νίκη έχει στο σπίτι της. Το σημειώνω, ίσως κάνω κάποιο update αν τελικά καταλήξω να την ποντάρω.

Εχω λοιπόν Μόρκαμ στο 4,20 και Τσελτεναμ στο 4,20 επίσης και Κέμπριτζ στο 2,90 και Χαρογκέιτ στο 3,50.

Δεν χρειάζεται να περιμένω τίποτα γιά να ανεβάσω στήλη αύριο. Ανεβάζω από σήμερα και μετά πάμε γιά Τρίτη (πάντα όμως “παίζει” ένα πιθανό update).

Θα αφήσω Κέμπριτζ, οκ, δεν πεθαίνω γιά 2,90. Και επειδή η Μόρκαμ ναι μεν έχει νέο τεχνικό αλλά παραμένει…μπαζάκι, θα την ποντάρω εντελώς μόνη της. Τσέλτεναμ και Χαρογκέιτ σε μονά-δυάδα.

Και τέλος. Θα μπορούσα να κάνω και patent, αλλά είναι επτά στήλες σύνολο ενώ τώρα πάω στις τέσσερις. Εσεις αποφασίστε γιά το δικό σας παιχνίδι. Το βέβαιο είναι ότι θα πάω “σβηστά”, θα απολαύσω λίγο τις επόμενες μέρες και εξωστοιχηματικά. Και οι μηχανές θα αρχίσουν να ζεσταίνονται σε πέντε μέρες από σήμερα.

Θυμίζω, σήμερα δεν θα έχουμε ραδιόφωνο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras