2111

Μάκης Μηνδρινός

Δύο συν ένα, συν ένα

Χαιρετώ! Μια χαρά οι ελληνικές ομάδες, φαίνεται ότι γίνεται δουλίτσα και στις τρεις. Δεν είναι καθόλου απλό να μπουν και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μάλιστα αποκλείσει καλές ομάδες. ΟΚ, η Βίντι δεν είναι κάνα μεγαθήριο, αλλάς λίγες φορές την έχουμε πατήσει από ομάδες που θεωρητικά είναι στα μέτρα μας; Και ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαλε μάτια την Πέμπτη, αλλά δεν ήταν εύκολο κόντρα σε μια κλασική βρετανική ομάδα να παίξεις και καλή μπάλα.

Και όταν… συνήθισε το ξύλο των Αγγλων και τον ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά κυρίως όταν καθάρισε το δικό του μυαλό (στο α’ έβγαλε μεγάλο εκνευρισμό), ήταν καλός για τα δεδομένα της εποχής. Στέκομαι περισσότερο στον Ολυμπιακό γιατί το είδα το ματς από το γήπεδο, τα άλλα δεν τα είδα ολόκληρα, καθώς την ίδια ώρα έπαιζαν οι αγγλιδούλες.

Πάμε στα φρέσκα, το κουπόνι είναι μεγάλο και υπάρχουν ιδιαιτερότητες, μιλώντας πάντα για την Αγγλία. Οι ιδιαιτερότητες είναι ότι σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 είχαμε εμβόλιμη αγωνιστική και ακολουθεί μεσοβδόμαδο με Λιγκ Καπ, ενώ σε Νάσιοναλ, Βορρά και Νότο έχει διπλή αγωνιστική: Σάββατο-Δευτέρα. Που σημαίνει, κατακαλόκαιρο, σαν να είναι Δεκέμβρης! Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ Η αλήθεια είναι ότι η Σίτι δεν έχει αφήσει το παραμικρό περιθώριο, δείχνει πως όποτε θέλει ανεβάζει ταχύτητα και όποτε θέλει κατεβάζει. Η Γουλβς είναι φανερό ότι έχει ποιότητα αλλά επίσης φανερό είναι ότι ψάχνει τα πατήματά της στην κατηγορία. Αν έπρεπε να βγάλω κάτι από το συγκεκριμένο θα ήταν το goal/goal σε απόδοση αουτσάιντερ (στο 2.

00+). Το σετ στο Αρσεναλ – Γουέστ Χαμ (1.35 άσος, 9.00 διπλό) βγήκε με βάση τα ονόματα των δύο ομάδων και τίποτα παραπάνω. Οι μπουκ ξέρουν ότι ο παίκτης είναι πολύ πιθανό να πει «ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη της Αρσεναλ», ξέρει ότι εκεί θα πέσει το χρήμα, οπότε δεν ανεβάζει την τιμή του άσου. Το 1.35, όμως, είναι για άλλες εποχές. Μπορεί η Αρσεναλ να είχε δύσκολα ματς στο ξεκίνημα, μπορεί παρά τις ήττες να είχε καλά διαστήματα στα παιχνίδια της, αλλά δεν παύει να είναι μια ανέτοιμη ομάδα.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τη Γουέστ Χαμ. Η οποία, όμως, έχει ποιότητα, καλό προπονητή και πιστεύω θα βρει γρήγορα το δρόμο της. Δεν θα παίξω την κόντρα γιατί όντως η Γουέστ Χαμ είναι ανέτοιμη, αλλά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν γίνει καμιά έκπληξη… Με… μοιρογνωμόνιο τα Μπόρνμουθ – Εβερτον, Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας και Γιουνάιτεντ – Τότεναμ.

Και στα τρία κοίταξα δεξιά, αλλά οι αποδόσεις δεν βοηθούν. Για τη Γιουνάιτεντ κάποια στιγμή θα μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, αυτή τη στιγμή ο Μουρίνιο είναι Νο1 φαβορί για απόλυση στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως επισήμως στηρίζεται… Όπως και να ‘χει, το έγραψα και σε ένα σχόλιο την Τρίτη, ό,τι κουβέντα έχει να κάνει με τη Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να σταθεί μόνο γύρω από το αγωνιστικό.

Γιατί το μεγάλο της πρόβλημα δεν είναι εκεί, έστω κι αν δεν βλέπεται αγωνιστικά. Οι αποδόσεις αδικούν την Μπέρνλι στην έδρα της Φούλαμ, αλλά οι μπουκ βλέπουν ακριβώς ό,τι κι εγώ. Μια Μπέρνλι να δείχνει επηρεασμένη από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (σιγά το νέο, όλες οι Εγγλέζες που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν Ευρώπη βγάζουν τα ίδια προβλήματα…) και μια Φούλαμ που παρά τις δύο ήττες ήταν κατά διαστήματα πολύ καλή και στα δύο της παιχνίδια.

Δεν παίζω άσο γιατί είναι χαμηλά, αλλά δεν ψάχνω και την κόντρα. Αυτό που σκέφτομαι πιο σοβαρά απ’ όλα είναι το Νιουκάστλ – Τσέλσι. Εγραφα και στις πρώτες εντυπώσεις για την Πρέμιερ Λιγκ την Τρίτη, ότι η Τσέλσι εμφανίζεται πιο έτοιμη απ’ ό,τι περίμενα. Δεν είναι και λίγο να έρχεται νέος προπονητής, όχι από την αρχή του καλοκαιριού μάλιστα, και να παρουσιάζει τόσο γρήγορα αυτό που έχει στο μυαλό του, αλλάζοντας και το σύστημα των δύο τελευταίων ετών.

Από την άλλη, σκέφτομαι κιόλας, μήπως βρήκε και τα έκανε; Κέρδισε την απογοητευτική Χάντερσφιλντ 3-0 στην πρεμιέρα και με πολλά ζόρια 3-2 την Αρσεναλ στη 2η αγωνιστική, εντός έδρας. Στον αγγλικό Βορρά, στο Νιουκάστλ, παραδοσιακά τα βρίσκει μπαστούνια. Πέρσι τον Μάιο έχασε 3-0, νωρίτερα 2-2, πιο πριν 2-1, 2-0 και 3-2. Στα 5 τελευταία τους στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» η Νιουκάστλ είναι αήττητη με 4 νίκες και μία ισοπαλία! Το 2011 το πιο πρόσφατο διπλό.

ΟΚ, οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα, σπάνια αναφερόμαστε σ’ αυτές, αλλά δεν παύει να είναι άκρως ενδιαφέρουσα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Να δούμε και τα αγωνιστικά. Στα δύο πρώτα της παιχνίδια η Νιουκάστλ έχασε 2-1 από την Τότεναμ εντός, σε ματς που είχε δύο δοκάρια και έμεινε στο 0-0 με την Κάρντιφ εκτός, σε ματς που έχασε πέναλτι.

Γενικά, δεν ήταν κακή σε κανένα από τα δύο, αλλά δεν ήταν και σούπερ. Ειδικά στο Κάρντιφ. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι ειδήσεις της. Καταρχάς δεν παίζει ο πιο ποιοτικός παίκτης της μεσοεπιθετικά, ο Κένεντι, που είναι δανεικός από την Τσέλσι. Αν, βέβαια, ο Βραζιλιάνος έπαιζε όπως στο Κάρντιφ, καλύτερα που δεν παίζει (πολύ κακός για τα δεδομένα του).

Αντικαταστάτης δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ακόμα. Μπορεί να παίξει με δύο μπροστά (Ροντόν, Χοσέλου), μπορεί να βάλει τον Ατσου (γρήγορος εξτρέμ), ή μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Ιάπωνα Μούτο πίσω από τον φορ και να πάει στα πλάγια τον Πέρες. Θα δούμε, πάντως, λύσεις υπάρχουν. Όχι τόσο ποιοτικές όσο ο Κένεντι, αλλά υπάρχουν. Επίσης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού οι δύο δεξιοί μπακ της (Γέντλιν, Μανκίγιο) και εκείνος που έπαιξε αναγκαστικά εκεί στο β’ μέρος στο Κάρντιφ, ο Χέιντεν, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Γέντλιν θα είναι ΟΚ, αλλά σίγουρο τίποτα. Από αυτή την πλευρά, από την άλλη, κινείται ο Αζάρ. Επιπλέον, για μία ακόμα φορά οι οπαδοί της θα έχουν συλλαλητήρια έξω από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα, για να διαμαρτυρηθούν ξανά στον ιδιοκτήτη, Ασλεϊ. Γενικά δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους ειδήσεις, από την άλλη όμως η Νιουκάστλ έχει μάθει να ζει μ’ αυτά (ένα χρόνο τώρα τα ίδια πράγματα συμβαίνουν) και συνήθως κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους βγάζει συσπείρωση.

Στο 5.75 ο άσος, προφανώς μπορεί να καλυφθεί. Τσάμπιονσιπ Κάνει μπαμ το 3.90 του άσου της Μπόλτον απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Για την Μπόλτον τα είπαμε και μεσοβδόμαδα, που επίσης ήταν αουτσάιντερ, στο εντός έδρας με την Μπέρμιγχαμ. Δεν ήταν βέβαια τόσο αουτσάιντερ, στο 3.10 ήταν ο άσος. Και επιβεβαιώθηκε, έστω και δύσκολα (1-0). Όχι, η Μπόλτον δεν ήταν καλή.

Όχι, η Μπόλτον δεν είναι για να κάνει πρωταθλητισμό (είναι στην κορυφή αυτή τη στιγμή, μαζί με Λιντς και Μίντλεσμπρο), αλλά δεν παύει η Μπόλτον να είναι αήττητη αυτή τη στιγμή και να παίζει με ψυχολογία. Επιπλέον, από πέρσι έδειξε ότι η έδρα είναι το όπλο της, εκεί θα βασιστεί και φέτος. Αμεόμπι (ο μικρός, ο εξτρέμ) και Μπάκλεϊ επέστρεψαν στο μεσοβδόμαδο, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά και ο παιχταράς Οζτουμέρ (ήρθε από Γουόλσολ) αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός.

Από την άλλη, η Σέφιλντ Γιουνάιτντ είχαμε γράψει και στο ξεκίνημα της σεζόν ότι δύσκολα θα είναι καλύτερη από πέρσι, όπου διεκδίκησε (ως ένα σημείο τουλάχιστον) τα πλέι οφ. Εχει τα γνωστά διοικητικά προβλήματα, έχασε και τον παιχταρά Μπρουκς, που ξεκινάει βασικός στην Μπόρνμουθ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ξεκίνησε με δύο ήττες σε δύσκολα ματς (Σουόνσι, Μίντλεσμπρο), όμως στέκομαι περισσότερο στην εικόνα που είχε στις δύο νίκες της: με ΚΠΡ 2-1 εκτός και με Νόριτς 2-1 εντός, με το νικητήριο στο 93’.

Και με την ΚΠΡ νίκησε με ανατροπή. Επίσης, αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Χαλ εντός έδρας, στο Λιγκ Καπ. Για να καταλήξουμε, η απόδοση είναι αυτή που προκαλεί. Αν ο άσος ήταν όπως στο μεσοβδόμαδο με την Μπέρμιγχαμ (στο 3.10) δεν θα ασχολούμασταν τώρα. Αλλά στο 3.90 προκαλεί. Το μόνο αρνητικό ότι η Σέφιλντ είναι πιο ξεκούραστη, δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα.

Αλλά αρκεί μόνο αυτό; Δεν νομίζω. Οποιος θέλει να ασχοληθεί με φαβορί, είναι δίκαιο το 2.25 της Σουόνσι απέναντι στη Μπρίστολ Σίτι. Το μεσοβδόμαδο Σουόνσι – Λιντς 2-2 το είδα ολόκληρο και παρά το γεγονός ότι εξακολουθώ να πιστεύω πως η Σουόνσι δύσκολα θα διεκδικήσει άνοδο, δεν μπορώ να μην πω ότι ήταν πολύ καλή απέναντι σε μια… φουριόζα ομάδα.

Αδικείται από το σκορ, έπρεπε να έχει κερδίσει. Δεύτερο σερί εντός έδρας, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν πολύ πιο βατό αντίπαλο (η Μπρίστολ Σίτι βρήκε και τα έκανε με την ΚΠΡ), νορμάλ το 2.25. Λιγκ 1 Οσο η Πόρτσμουθ κερδίζει και είναι αουτσάιντερ (έστω και οριακό) προφανώς μπορεί να γίνει κουβέντα. Τώρα πάει στο Ντόνκαστερ και το διπλό είναι στο 2.

75. Απλά, ΟΚ, δεν είναι εύκολο να κάνεις δύο σερί εκτός έδρας νίκες σε διάστημα πέντε ημερών. Ενας κακός χαμός στη Ρότσντεϊλ. Δεύτερη τεσσάρα μεσοβδόμαδα στα τρία τελευταία παιχνίδια της, η άμυνα μπάζει από παντού, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και ζήτησε την απομάκρυνση του Κιθ Χιλ, ο ίδιος απάντησε και γενικό το κλίμα δεν είναι το ιδανικότερο.

Και θεωρώ ότι είναι κακό γι’ αυτήν ότι παίζει τώρα εντός έδρας. Η Γουόλσολ, από την άλλη, είναι αήττητο (3-1-0). Βασικά θυμίζει λίγο Μπόλτον η ιστορία. Δεν είναι για τόσο ψηλά, όμως δεν παύει να είναι καλά αυτή την περίοδο. Στο 3.60 έπεσε το διπλό, που άνοιξε ψηλότερα. Σε πτώση και το διπλό της Φλίτγουντ στην έδρα της Τσάρλτον. Αναμενόμενο: η Τσάρλτον δεν έχει πείσει παρά το καλό υλικό που έχει, ο κόσμος ετοιμάζει νέα συλλαλητήρια κατά της διοίκησης, γενικά το κλίμα δεν είναι το καλύτερο.

Και την ίδια ώρα η Φλίτγουντ του Τζόι Μπάρτον πατάει καλά και μεσοβδόμαδα έκανε εμφανισάρα στο Σκάνθορπ, διαλύοντας την αντίπαλό της (5-0, 4-0 ημίχρονο). Στο 3.40 πλέον. Λιγκ 2 Για πολλούς λόγους κεντρίζει το Ντονς – Εξετερ. Ο ένας, ο προφανής, είναι ότι πρόκειται για δύο αήττητες ομάδες (2-2-0 η πρώτη, 3-1-0 η δεύτερη). Ο άλλος, ο πιο ιντριγκαδόρικος, είναι ότι στον πάγκο των Ντονς κάθεται ο Τίσντεϊλ, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι από την Εξετερ μετά από 12 χρόνια! Είναι η πρώτη φορά που θα βρει απέναντί του την αγαπημένη του Εξετερ.

Αγωνιστικά, προφανώς οι Ντονς έχουν καλύτερο υλικό αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια επιβλητική εμφάνιση. Και είχαν και σχετικά εύκολα πρόγραμμα. Στο 3.90 γίνεται κουβέντα για το διπλό, προφανώς μπορεί να γίνει και κάλυψη. Πιο ισορροπημένο περίμενα το Νιούπορτ – Γκρίμσμπι. Δεν με έχει πείσει ακριβώς η Γκρίμσμπι, αλλά σαν να ξεφεύγει το 4.

20 κόντρα σε μια ομάδα που θεωρητικά είναι πάνω-κάτω στα κυβικά της. Νάσιοναλ Λιγκ Στο Ντόβερ – Ιστλιχ το διπλό είναι στο 3.60. Η Ντόβερ μία νίκη έχει όλη κι όλη φέτος, το 4-3 επί της Χάβαντ, στο οποίο μέχρι το 67’ έχανε 3-1 εντός έδρας. Το γύρισε στο τέλος. Στο τελευταίο ήταν τραγική στο αμυντικό τρανζίσιον, η Φάιλντ την περίμενε, και την σκότωσε στην κόντρα (4-0).

Γενικά η Ντόβερ βγάζει πολλά προβλήματα αμυντικά, τα 12 γκολ παθητικό είναι η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Η Ιστλιχ δεν ξεκίνησε καλά, όμως σιγά σιγά στρώνει. Μετά το κακό ξεκίνημα έκανε δύο σερί νίκες με Μπάρνετ εκτός (2-1) και Μπρόμλι εντός (1-0), πριν επιστρέψει στις ήττες στο τελευταίο, 1-3 από τη Ρέξαμ. Η Ρέξαμ, βέβαια, είναι η καλύτερη ομάδα ως τώρα στη Νάσιοναλ Λιγκ και ουσιαστικά η Ιστλιχ πλήρωσε το πρόβλημά της στις στημένες φάσεις (από τέτοιες δέχθηκε τα 2 γκολ και γενικά οι περισσότερες φορές που απειλήθηκε ήταν από στημένα).

Επαιζε με 10 από το 64’, μείωσε παίζοντας με 10 σε 2-1 στο 68’, ενώ στο τέλος είχε δοκάρι για να μειώσει και σε 3-2. Γενικά, δείχνει να πατάει καλύτερα σε σχέση με το ξεκίνημα. Βορράς Χέρεφορντ και Μπράντφορντ είναι ισόβαθμες με 10 βαθμούς, αλλά οι μπουκ για μία ακόμα φορά πριμοδοτούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο τη Χέρεφορντ. Θυμάστε ίσως ότι μιλήσαμε γι’ αυτήν πριν από ένα Χέρεφορντ – Λίμινγκτον, όπου είχαμε παίξει διπλό.

Η Λίμινγκτον προηγήθηκε και μέχρι να έρθει η ισοφάριση με πέναλτι στο β’ μέρος, η Χέρεφορντ δεν είχε κάνει ούτε μισή φάση. Μετά το γκολ ανέβηκε και το γύρισε στο 88’. Στο τελευταίο, η Χέρεφορντ έχασε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ (1-0) στο Τσόρλι. Το γκολ, μάλιστα, το έφαγε στο 90’ κι ενώ νωρίτερα η αντίπαλος έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Η Μπράντφορντ οφείλω να πω ότι ήταν τυχερή στο 1-1 με τη Στόκπορτ (εντός), στο τελευταίο. Ισοφάρισε στο 88’ στη μοναδική φάση που είχε στο ματς κι ενώ νωρίτερα η αντίπαλος είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι, ακόμα και χαμένο πέναλτι! Αλλά, υπενθυμίζω, η Στόκπορτ είναι το μεγάλο φαβορί για άνοδο, είναι στα χαρτιά η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Το 4.20 του διπλού ξεφεύγει… Η Μπρέικλι έρχεται από το εντυπωσιακό 5-1 στην έδρα της Αστον. Το σκορ δεν αφήνει προφανώς περιθώρια αμφισβήτησης, προσωπικά πάντως δεν… τρόμαξα κιόλας. Η αντίπαλος ήταν για τα… θηρία, τα… έβαζε μόνη της. Εντυπωσιακό σκορ μεν, βοηθάει στην ψυχολογία, αλλά ΟΚ, ήταν ένα ματς ανοιχτό που θα μπορούσε να λήξει και 6-4.

Ηταν η μόλις δεύτερη νίκη της Μπρέικλι, η οποία δέχθηκε γκολ και στα 5 παιχνίδια της ως τώρα. Αύριο υποδέχεται τη Γιορκ, η οποία έδιωξε τον προπονητή της Μάρτιν Γκρέι μετά το 1-1 με την Κάρζον. Με υπηρεσιακό θα είναι αύριο, τον Σαμ Κόλινς, ο οποίος δήλωσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μονιμοποιηθεί. Η Γιορκ υπενθυμίζω πως έκανε καλές μεταγραφές, του χρόνου θα είναι σε νέο γήπεδο και θεωρείται από τα φαβορί για άνοδο.

Στο 3.60 το διπλό. Νότος Αν το διπλό στο Σεντ Αλμπανς – Ιστμπουρν Μπόρο (αήττητη ως τώρα) παρέμενε στο 3.85 που άνοιξε θα το συζητούσαμε πιο σοβαρά. Φυσιολογικά έπεσε στο 3.30 κι εκεί δεν βλέπω ιδιαίτερη αξία. Πάνω από 4.00 άνοιξε και το διπλό της Κόνκορντ (επίσης αήττητη και πρωτοπόρος) στην έδρα της Γουίλντστοουν. Τώρα είναι στο 3.80. Θεωρητικά, ξερά, έπρεπε να είναι ακόμα πιο κάτω.

Βέβαια να πούμε ότι και η Γουίλντστοουν είναι καλά… Πάμε να δούμε τι έχουμε πει. Από Πρέμιερ Λιγκ Νιουκάστλ (5.75). Από Τσάμπιονσιπ Μπόλτον (3.90) και Σουόνσι (2.25). Από Λιγκ 1 Φλίτγουντ (3.40) και Γουόλσολ (3.60). Από Λιγκ 2 Εξετερ (3.90). Από Νάσιοναλ Ιστλιχ (3.60), από Βορρά Μπράντφορντ ΠΑ (4.20) και Γιορκ (3.60) και από Νότο ουσιαστικά τίποτα δεν πέρασε στην… επόμενη φάση.

Εννιά σημεία σύνολο από 7 κατηγορίες. Ξεκινάει το ξεσκαρτάρισμα, θέλω να καταλήξω σε 2-3 ματς. Τη Νιουκάστλ θα την ξαναδώ, είναι την Κυριακή, οπότε προς το παρόν την αφήνω στην άκρη. Τη Γουόλσολ την αφήνω γιατί ο Χιλ δεν είναι κάνας χθεσινός και ενδέχεται η Ρότσντεϊλ να βγάλει αντίδραση. Εξετερ αφήνω, γιατί μπορεί να είναι καλά, αλλά και οι Ντονς έχουν την ποιότητα να παίρνουν αποτελέσματα ακόμα κι όταν δεν ενθουσιάζουν.

Εξω και η Γιορκ, είναι με υπηρεσιακό, πάντα υπάρχει ένα ερωτηματικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Εχω μείνει με Μπόλτον (3.90), Σουόνσι (2.25), Φλίτγουντ (3.40), Ιστλιχ (3.60) και Μπράντφορντ ΠΑ (4.20). Μία δυάδα με Μπόλτον dnb στο 2.75 και Σουόνσι, έξω η Φλίτγουντ λόγω απόδοσης, οριακά έξω και η Ιστλιχ, μένει η Μπράντφορντ ΠΑ, που θα παιχτεί χωρίς κάλυψη, με λίγες μονάδες.

Προφανώς μπορεί κάποιος να πάει μόνο με μονά αποδεκτά ή μπορεί να κρατήσει κάποιο από αυτά που πετάω. Γι’ αυτό ξεπεράσαμε τις 2.200 λέξεις, για να αναλύσουμε τα δεδομένα και ο καθένας να αποφασίσει. Τα λέμε με νέα στήλη θέλω να πιστεύω τη Δευτέρα, όπου παίζουν Νάσιοναλ Λιγκ και οι μικρές. Θα ανεβάσω κάτι, ακόμα κι αν δεν παίξω. Από ‘κει και πέρα, την Τρίτη έχει Λιγκ Καπ (μπαίνουν και οι περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ).

Τα τελευταία νέα για τη Νιουκάστλ θα τα δούμε στο twitter (@makismindrinos).  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος