1646

Μάκης Μηνδρινός

Δύο υπερτιμημένα διπλά

Χαιρερώ! Η Γουέστ Χαμ ήταν χάλι, η Χάντερσφιλντ το πάλεψε, η Λέιτον… αέρας. Κάπως έτσι περιγράφεται το παιχνίδι μου το Σάββατο. Μιλήσαμε για πολλά ματς εδώ, είπαμε ακόμα περισσότερα στην εκπομπή της Παρασκευής, νομίζω επιβεβαιώθηκε ότι μετά από διακοπές το στοίχημα γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Πάμε στα φρέσκα γιατί είναι πολλά.

Εκτός από την 3η αγωνιστική σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ έχουμε και εμβόλιμες στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας (Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2), συν κάποια ματς-ρεβάνς Κυπέλλου, όπου συμμετέχουν ομάδες από τη Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω. Σ’ αυτά, του Κυπέλλου, δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Εκτός από ‘δω θα τα πούμε και ραδιοφωνικά στις 17:00, για μια ωρίτσα!

Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά τους δύο ματς που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Είναι απέναντι σε ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης, ήδη η Μπάγερν έχει ξεκινήσει με δύο στα δύο και με καλές εμφανίσεις απέναντι σε Τότεναμ (την οποία διέλυσε) και Αστέρα. Θα μιλούσαμε για ακόμα μεγαλύτερα Nothing to lose παιχνίδια, αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει αποτέλεσμα στη Σερβία. Το σημερινό είναι από τα ματς που δεν εξαρτάται από εσένα.

Οσο καλός κι αν είναι ο Ολυμπιακός, για να πάρει αποτέλεσμα θα πρέπει και ο αντίπαλος να βρεθεί σε κακή/μέτρια βραδιά. Πολύ σημαντική η απώλεια του Βαλμπουενά στο αγωνιστικό κομμάτι, ίσως όμως η συγκεκριμένη απουσία κάνει πιο σφιχτή την ομάδα του Μαρτίνς, καθώς αναμένεται να παίξει με τρία χαφ (Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά).

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα βρει γκολ.

Από ‘κει και πέρα, όμως, η Μπάγερν είναι τούμπανο μπροστά και αν βρει ρυθμό δεν σταματάει με τίποτα. Είδαμε τι έγινε στο Λονδίνο, οι Γερμανοί αν σε βρουν χαλαρό θα σε πατήσουν. Πιστεύω το ματς θα έχει αρκετά γκολ και για να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 2 φορές. Και φυσικά να μην τα παρατήσει ακόμα κι αν βρεθεί πίσω.

Γιατί, είπαμε, οι Γερμανοί μόλις μυρίσουν αίμα ορμάνε!

Στα υπόλοιπα, τα πιο στοιχηματικά, μόνο ένα σετ θεωρώ ότι είναι λάθος: Λειψία – Ζενίτ. Εχω ξαναπεί ότι τους Ρώσους τους θεωρώ εντελώς αναξιόπιστους. Όχι μόνο τη Ζενίτ, γενικά τις ρωσικές ομάδες. Γι’ αυτό και όταν τις βλέπω σε αποδόσεις φαβορί είτε τις σβήνω επί τόπου, είτε ψάχνομαι για κόντρα.

Τους Ρώσους προτιμώ να τους κοιτάζω εκεί που δεν τους περιμένεις. Ή, καλύτερα, εκεί που δεν τους περιμένουν οι μπουκ.

Η Ζενίτ, λοιπόν, ενόψει του αυριανού ματς στη Γερμανία είναι καλά. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά (σημαντικό και αυτό για ρωσικές ομάδες). Προέρχεται από σερί νίκες, έχει την εμπειρία και φυσικά το υλικό να σταθεί σε μια έδρα που δεν αποτελεί δα και κολαστήριο! Η Λειψία είναι 4 ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και στο προηγούμενο εντός στο Τσου Λου έχασε 2-0 από τη Λυών.

Γενικά η Λειψία έχει παίξει 4 ματς εντός έδρας στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετράει μία ισοπαλία με τη Μονακό (1-1), μία νίκη επί της Πόρτο (3-2) και δύο διαδοχικές ήττες, από Μπεσίκτας (1-2) και Λυών (0-2). Για να καταλήξουμε, προφανώς η Λειψία θα έπρεπε να είναι σε απόδοση φαβορί, όμως θεωρώ ότι δεν είναι για 1,55 ο άσος και 5,50 το διπλό.

Γιουρόπα Λιγκ

Κοιτάζω περισσότερο τα δύο ματς του 10ου ομίλου: Μπασακσεχίρ – Βόλφσμπεργκερ και Ρόμα – Γκλάντμπαχ. Στο 4,00 το διπλό των Αυστριακών, στο 3,00 εκείνο των Γερμανών. Τα έως τώρα δείγματα της Βόλφσμπεργκερ είναι εξαιρετικά: πέρασε αέρας από το Γκλάντμπαχ στην πρεμιέρα (4-0), δεν έχασε ούτε από τη Ρόμα, ενώ γενικά μετράει 11 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιο ποιοτικό το ρόστερ της Μπασακσεχίρ, η οποία όμως δεν τρομάζει. Οσο για τη Ρόμα; Τι να πω για την ομάδα μου; Ο,τι να ‘ναι πραγματικά. Ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Συνήθως βλέπουμε το χειρότερο… Όπως και να ‘χει είναι νωρίς ακόμα για Γιουρόπα, θα τα δούμε την Πέμπτη.

Τσάμπιονσιπ

Το Μπρίστολ Σίτι – Τσάρλτον είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο και θα μπει στο παιχνίδι μου.

Για τη Μπρίστολ Σίτι έχουμε μιλήσει με καλά λόγια κατά καιρούς, είναι ομάδα που θεωρητικά μπορεί να διεκδικήσει τα πλέι οφ βάσει υλικού που έχει. Και όντως ξεκίνησε καλά. Πλέον, όμως, έχει θέματα και έπεσε από την πρώτη εξάδα. Μόνο τη Ρέντινγκ νίκησε στα 5 τελευταία, ενώ το Σάββατο πραγματοποίηση κακή εμφάνιση και έχασε εύκολα 3-0 από τη Λούτον.

Το σκορ είναι βαρύ, η εμφάνισή της πολύ κατώτερη των προσδοκιών, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Μπρίστολ Σίτι ήταν προβληματική. Θα δανειστώ τη βαθμολογία των xGoals, για να πω ότι σύμφωνα μ’ αυτήν, η Μπρίστολ Σίτι θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι ουραγός στην Τσάμπιονσιπ! Σύμφωνα πάντα με τα xGoals η Μπρίστολ Σίτι θα έπρεπε να έχει απολογισμό 0 νίκες – 6 ισοπαλίες – 6 ήττες (στην πραγματικότητα έχει 5-5-2).

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι έως τώρα η Σίτι έπαιρνε βαθμούς σε ματς που δεν ήταν τόσο καλή. Προφανώς δεν λέω ότι η Μπρίστολ Σίτι θα έπρεπε να είναι τελευταία. Λέω ότι πλέον αρχίζει να χάνει την κυνικότητα που τη διέκρινε, με… κερασάκι στην τούρτα το 3-0 από τη Λούτον.

Και κάπου εδώ σκάει η Τσάρλτον, η οποία φαίνεται ότι θα κάνει μια πολύ άνετη σεζόν παρά το γεγονός ότι ανέβηκε φέτος από τη Λιγκ 1.

Εχει καλό ρόστερ, ο Μπόγιερ την έχει δουλέψει καλά και τα αποτελέσματα έρχονται. Δεν γνωρίζω αν θα αντέξει να μείνει κοντά στα πλέι οφ μέχρι το φινάλε, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή πατάει πολύ γερά. Και έρχεται από εξαιρετική εμφάνιση, 3-0 τη Ντέρμπι. Νωρίτερα είχε σταθεί όρθια στη δύσκολη έδρα της Φούλαμ (2-2), σε ματς που προηγήθηκε δύο φορές.

Γενικά εκτός έδρας η Τσάρλτον είναι πολύ ύπουλη ομάδα: μόνο στο Γουίγκαν έχασε, ενώ έχει περάσει νικηφόρα από Μπλάκμπερν (1-2) και Ρέντινγκ (0-2) και πήρε 2-2 σε Μπάρνσλεϊ και Φούλαμ. Στο 4,10 το διπλό.

Λιγκ 1

Στην αρχική μου διαλογή μπήκε το Πόρτσμουθ – Λίνκολν. Η κατάσταση στην Πόρτσμουθ όχι μόνο δεν στρώνει, αλλά χειροτερεύει παιχνίδι με το παιχνίδι.

Στην Αγγλία θεωρούν ότι το σημερινό είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του Κένι Τζάκετ, ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση. Ηττα και από τη Γουίμπλεντον στο τελευταίο, υπάρχει γκρίνια, ο κόσμος φωνάζει, ζητάει το… κεφάλι του Τζάκετ και μένει να δούμε τι ρόλο θα παίξουν οι παίκτες στο σημερινό. Αν το ματς στραβώσει ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και η Λίνκολν θα έχει μια χρυσή ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα.

Το «πρόβλημα» είναι ότι η Λίνκολν παραμένει προβληματική. Εκτός έδρας έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, ενώ ακόμα δείχνει να μην πατάει καλά μετά την απομάκρυνση του Κόουλι. Στο 4,50 το διπλό.

Λιγκ 2

Για τη Λέιτον Οριεντ τα είπαμε και την Παρασκευή. Μπορεί ο Καρλ Φλέτσερ να μην ήταν στον πάγκο, όμως η Λέιτον είναι δεδομένα στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα.

Τρεις σερί νίκες, το Σάββατο πέρασε για πλάκα από το Γκρίμσμπι και τώρα, στο ντεμπούτο του Φλέτσερ, πηγαίνει στο Πλίμουθ. Για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του: περίπου 3,5 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Πλίμουθ και εκεί ξεκίνησε την προπονητική το 2011, μένοντας έως το 2013. Η Πλίμουθ δεν είναι εύκολος αντίπαλος, είναι μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας, όμως η αλήθεια είναι ότι έχουμε καιρό να τη δούμε να κάνει καλό παιχνίδι.

Όπως και να ‘χει το 4,50 δεν περνάει απαρατήρητο.

Στο Ολνταμ – Γουόλσολ, μπήκα στο τρυπάκι λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν οι γηπεδούχοι. Γκρίνια, απουσίες, ο κόσμος στα… κάγκελα. Γενικά η Ολνταμ είναι για κόντρα. Η Γουόλσολ αν και γενικά έχει κάνει ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις εκτός έδρας, δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Ηθελα να τσιμπήσει λίγο το διπλό για να «ζεσταθώ» περισσότερο, όμως γίνεται το ανάποδο: πέφτει! Κάπου στο 2,90 είναι τώρα και οι τάσεις είναι καθοδικές.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Ζενίτ από Τσάμπιονς Λιγκ, Τσάρλτον από Λιγκ 1, Λέιτον και Γουόλσολ από Λιγκ 2. Θα παίξω Τσάρλτον και Ζενίτ. Δύο ματς, δύο αουτσάιντερ, θεωρώ ότι και στα δύο υπάρχουν λάθη.

Θα τα πούμε με λεπτομέρειες και στις 17:00, στην εκπομπή μας.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος