1196

Κώστας Ζαφείρης

Δύσκολο να αντέξει

Καλημέρα σε όλους.

Φτάσαμε στο φινάλε του 1ου γύρου στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας

φυσικά κάποιες εκκρεμότητες λόγω Covid – 19, ωστόσο (τουλάχιστον για την ώρα) η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και όλα δείχνουν ότι φέτος η σεζόν θα ολοκληρωθεί στο παρκέ.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μεσολόγγι και η αλήθεια είναι ότι ο Λυκογιάννης και οι παίκτες του γνωρίζουν πως είναι μία καλή ευκαιρία για μία πειστική εμφάνιση και νίκη.

Με ρεκόρ 4-5 ο «δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος άρχισε να βελτιώνεται από το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου που κάθισε στον πάγκο του ο Αρης Λυκογιάννης. Εκανε τρεις κολλητές νίκες (Αρη εντός έδρας, Κολοσσό στη Ρόδο, Ιωνικό στην Πυλαία), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το πάλεψε αλλά έχασε στο Περιστέρι.

Στην αντίπερα όχθη, το Μεσολόγγι υποχώρησε στο 3-7.

Ξεκίνησε με τρεις νίκες, αλλά από τότε μετράει 7 διαδοχικές ήττες. Δικαιολογίες γι’ αυτή την εξέλιξη υπάρχουν. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έχει ήδη αλλάξει τρεις από τους έξι ξένους του, καθώς για διάφορους λόγους υπήρξαν αποχωρήσεις. Τελευταία αυτή του καλύτερου ψηλού της ομάδας, του Τσαντ Μπράουν (12,5 π., 9 ρ. μέσο όρο), ο οποίος λόγω των καλών εμφανίσεων που έκανε στην Basket League, «τσίμπησε» πρόταση από την Γερμανική Γκίσεν, η οποία φυσικά συνοδευόταν από καλύτερα χρήματα.

Στη θέση του ο 23χρονος Γάλλος Πουαριέ που έπαιζε στην G – League και δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ ακόμα δεν έχει μάθει καλά – καλά τα ονόματα των νέων του συμπαικτών. Τα άσχημα όμως δεν τελειώνουν εδώ για τον Καλαμπάκο, καθώς το ματς με τον ΠΑΟΚ θα χάσει και ο καλύτερός του σκόρερ, Γκριν (16,1 π.), ο οποίος έπαθε ξανά θλάση και θα μείνει έξω για περίπου τρεις εβδομάδες.

Μοναδικό αγκάθι για τον Λυκογιάννη η απουσία του έμπειρου σέντερ Μαργαρίτη (ανέτοιμος).

Συνήθως δεν ασχολούμαι με διψήφια χάντικαπ, όμως σήμερα θα κάνω μία εξαίρεση.     

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης