127

Billaras

Δώρα, άλογα, μπαλίτσα-UPDATE!

Χρόνια πολλά, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας περάσαμε καλά, εγώ τουλάχιστον το απολαμβάνω, κάνω πράγματα που είχα να κάνω δεκαετίες. Ολα μου αρέσουν, όλα έχουν την ομορφιά τους. Οπως μου αρέσει 26η Δεκέμβρη να είμαι στην Αγγλία και να απολαμβάνω τον κακό χαμό (τώρα που μιλάμε ξεκινάει ο πανικός, έχουμε 2 ώρες διαφορά και τα μαγαζιά ανοίγουν στις 11, δεν μπορείτε να το φανταστείτε αν δεν το ζήσετε, να είστε σήμερα στ Λονδίνο, να βγείτε στην Πικαντίλι Σίρκους και να “προσπαθήσετε” να ανηφορίσετε την Ρέτζενσι ως την Οξφορντ και μετά να “βολτάρετε” επί της Οξφορντ) έτσι απολαμβάνω και την φύση.

Χθες πρωϊ Χριστουγέννων πήγα με τα εγγόνια και τον γαμπρό μου σε ένα δάσος της Μυτιλήνης να μαζέψουμε αμανίτες. Κυνήγι…μανιταριών. Μαγεία, η φύση σε ανταμοίβει, ομορφιά σκέτη.

Ελπίζω λοιπόν όλοι να είμαστε καλά, να…φάγαμε καλά (εγώ έχω τουμπανιάσει), να απολαύσατε τις στιγμές. Και για να επιστρέψουμε στην Αγγλία, σήμερα το μενού έχει ψώνια-μπάλα-άλογα μέχρι τελικής πτώσεως.

Κάποτε τέτοια μέρα είχε και κυνήγι αλεπούς αλλά οκ, έχει σβήσει το έθιμο. Τα άλλα…δεν θα σβήσουν ποτέ.

Μπάλα λοιπόν. Προχθές περάσαμε καλά. Κάτι η πρώιμη της Μπέρμιγχαμ, κάτι η ανατροπή της Γουότφορντ στο τέλος, όλα καλά. Θα μπορούσε να μην πάρουμε τίποτα, αλλά θα μπορούσε να βγει και κανένα ατόφιο trixie αν διάλεγα τη Λούτον.

Με στεναχώρησε κάτι άσχετο, που έμαθα ότι η γερμανική 365 (κι έχουμε πολλά παιδιά στο Betsellers που ζουν στη Γερμανία) δεν δίνει πλέον πρώιμη σε κανένα εγγλέζικο ματς και μάλιστα δεν παίζει καν την Λιγκ 2! Επιεικώς απαράδεκτο.

Πάμε πλέον στο σήμερα. Νομίζω ότι το μενού δεν είναι εξίσου καλό. Είναι μέτριο (προς κακό). Δεν έχει καλές και άφθονες επιλογές.

Προχθές είχα 11, πήγα στα 7, στα 5, επαιξα τα 4. Τώρα δεν έχει τέτοια αρχική διαλογή.

Η Premier ας πούμε, μπορεί να δώσει “ψιλαδάκια” (πχ under στην Νιουκάστλ ή over+g/g στην Μπόρνεμουθ), άντε και μια Λούτον οριακά (πιό ασφαλές το Χ-2+under), αλλά όλα αυτά είναι ψιλαδάκια. Να κάνουμε καμιά δυάδα; Οκ, να κάνουμε, αλλά ευκαιρίες δεν είναι. Μόνο η Αστον Βίλα συζητιέται στο 2,80.

Εδώ έχουμε μια τραγική Γιουνάιτεντ, 13 ήττες σε 26 ματς, 18 γκολ ενεργητικό σε 18 ματς Premier, χειρότερα μετά το 1975 που είχε 15 στις πρώτες 18 αγωνιστικές. Και επίσης, ρεκόρ αρνητικό απο το 1992 τα τέσσερα ματς (συν χασομέρια) χωρίς γκολ. Εχει όμως την καλη είδηση της εισόδου του Ράτσκλιφ στην διοίκηση. Με 1,3 δις πήρε το 25% των μετοχών ο πιό πλούσιος άγγλος, φανατικός οπαδός της, και θα έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση πλέον.

Αρκεί αυτό να αλλάξει το κλίμα; Καλό ερώτημα…

Στην Championship περίπου τα ίδια. Μπορώ να κάνω κουβέντα για την Νόριτς. Αρχίζει και “στρίβει” ξεκάθαρα, ενώ η Γούεστ Μπρομ έχει σκαλώσει. Μιά χαρα τα 3,80 αλλά σκαλώνω στην τρύπια άμυνά της. 23-26 γκολ σε 11 εκτός έχει η Νόριτς, η 4η χειρότερη άμυνα. Ισως πιό έξυπνο να είναι το Χ-2+g/g του 2,80.

Πολλά γκολ περιμένω και στο Γουότφορντ-Μπρίστολ, το over+g/g στο 2,40 δεν είναι κακό. Ομως είπαμε, αυτά είναι “ψιλαδάκια” για το Betsellers. Για εκεί που παίζουνε τα 1,70 τότε ναι, τα 2,40 και 2,80 τους…ζαλίζουν κιόλας.

Στην 1η “ξεραίλα”, θεωρώ ύπουλο το Οξφορντ-Κέμπριτζ, τα δύο πανεπιστήμια.

Ρολάρει πλέον με Χάρρις η Κέμπριτζ, σκαλωμένη η Οξφορντ. Κι εδώ σκαλώνω όμως στις συνολικές τους επιδόσεις, σούπερ η μιά εντός, κακή η άλλη εκτός.

Στην 2η προκαλεί Μπάροου. Μάχη 2ης-1ης. Καλή και άγια η Στόκπορτ αλλά κάπου ώπα. Η Μπάροου είναι 12 ματς αήττητη, έχει 5-4-0 εντός, έχει σούπερ άμυνα (μακράν η κορυφαία με μόλις 17 γκολ παθητικό), έχει και 7 σερί νίκες! Αποδόσεις άνω του 3,00 ξεφεύγουν.

Τέλος, στην Νάσιοναλ Λιγκ, έχει ίσως το πλέον κραγμένο. Αυτό ναι, έχει σούπερ αξία (αλλά…δεν έχει πρώιμη) και αναφέρομαι στην Ιστλι. Το 3,40 είναι εκτός λογικής, η Ντάγκεναμ είναι εμετός, με 3-0-9 είναι η χειρότερη έδρα, έχει 4 σερί ήττες και η Ιστλι έχει 4 νικες στα τελευταία 5 (η ήττα από την πρωτοπόρο Τσέστερφιλντ και οριακή).

Τσέκαρα και Βελγιο και Σκωτία, δεν είχε κάτι.

Ούτε νομίζω ότι βρίσκω κάτι “ουάου” στα αυριανά της Premier. (ΑΝ βρω κάτι, θα δείτε ένα update). Επόμενη στήλη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΟΧΙ Σαββατο. Παρασκευή που έχει…ξανά “μικρές”.

Οπότε τι κάνουμε σήμερα; Εχω μάθει να μην βιάζομαι και να μην το πιέζω. Οκ, Boxing Day, αλλά εχει ματς ξανά και αύριο και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σάββατο και…κάθε μέρα!

Τι θα παίξω; Τα ζυγίζω.

Ενα trixie με Νόριτς Χ-2+g/g (2,80), Μπάροου (3,10) και Ιστλι (3,40). Και μιά δυάδα “ξερή” με over+g/g σε Μπόρνεμουθ και Γουότφορντ (2,00Χ2,40=4,8). Οριακά δεν έπαιξα Αστον Βίλα αντί Νόριτς, ίδια απόδοση είχαν (2,80) οπότε ελπίζω να διάλεξα σωστά. Απ’ τα πέντε συνολικά, μόνο η Μπάροου έχει πρώιμη (σόρυ γιά όσους μένουν Γερμανία), τα άλλα είναι είτε combos είτε δεν έχουν (Ιστλι).

Τα λέμε στο chat στις 5 περίπου και θυμηθείτε, νέα στήλη Παρασκευή.

Υ,Γ: Δεν είχα αποφασίσει τι φωτό να βάλω. Τελικά θα βάλω και τις δύο. Εντός στήλης τους…καναρινί ΑγιοΒασίληδες της Νόριτς. Βασική, το άγαλμα που φιλοτεχνήθηκε το 2014, αρχικά στήθηκε εξω απο το γήπεδο της Στόουκ αλλά τελικά περιόδευσε και κατα καιρους ήταν και στο Ανφιλντ και αλλού.

Και δείχνει φυσικά την περίφημη εκεχειρία του 1914 μεταξύ Αγγλων και Γερμανών, 1ος Παγκόσμιος, χαρακώματα, εκατομμύρια νεκροί, αλλά εκείνα τα Χριστούγεννα δεν πολέμησαν. Επαιξαν μπάλα…

UPDATE:Η μιά τρώει πάντα γκολ. Εχει σερί 18 φετινά και 4 περσινά, άρα 22 ματς Premier League. Η άλλη, σε 18 ματς φετινά, μόλις 4 έχει κερδίσει με “μηδέν” πίσω.

Οι ισοπαλίες της είναι όλες 2-2 ή 3-3, οι ήττες είναι με g/g. Ζευγάρι Μπράϊτον-Τότεναμ. Φρέσκια απουσία ο κομβικός Μιτόμα στους “γλάρους”, φρέσκια απουσία ο Ρομέρο στους λονδρέζους. Το g/g αναμενόμενα μικρό, ψείρα, στο 1,40. Ομως στα μάτια μου, έχει λάθος στο διπλό και στο combo. Γιατί 2,62 το διπλό; Φαβορί έπρεπε να είναι. Στα τελευταία 12 η Μπράιτον έχει δύο νίκες, το τίμημα της Ευρώπης.

Η Τότεναμ έκανε σερί, μετά κοιλιά, τώρα νέο σερί, 3 νίκες. Και πατάει καλά ξανά, όπως ήταν στις αρχές της σαιζόν. Αν ήταν δύο διαφορετικά ματς και το ένα έδινε 1,40 και το άλλο 2,62, θα είχαμε δυάδα με 3,66. Κι όμως, το combo 2+g/g μας δίνει 4,00. Εχει αξία. Ενα μονό αποδεκτό. Παιγμένο στο bet builder για να έχουμε και πρώιμη αν γίνει αρχικά 0-2. Και νέα στήλη αύριο μεσημέρι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras