3048

Billaras

Δώρα έχει και.. μεθαύριο!

Καλημέρες και χρόνια πολλά! Ελπίζω να περάσατε καλά τώρα που…μπήκε η άνοιξη (γέλια), να πήγατε γιά..χαρταετό αντί χιονοπόλεμου, μην σουβλίσατε και κανένα αρνί δεν ξέρω! Ο καιρός ήταν σούπερ λοιπόν, ωραία ήταν τα Χριστούγεννα, αλλά επειδή δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε κι επειδή ο Μάκης μου ζήτησε…πρόγνωση καιρού στο τελευταίο του κείμενο, δεν θα του χαλάσω χατήρι! Λοιπόν, λιακάδες μέχρι και την Τρίτη.

Και σχετικά καλές θερμοκρασίες. Ήδη αυξήθηκε το βοριαδάκι, θα αυξηθεί κι άλλο σταδιακά και από Τετάρτη…σφίξαμε! Στη Θεσσαλονίκη ποντάρω ότι θα ρίξει και χιονάκι την Παρασκευή ή Σάββατο, στην Αθήνα όχι, μόνο γύρω στα βουνά (χιονόνερο εντός πόλης). Αλλά γενικά, θα δούμε …βουτιά θερμοκρασίας, μπόλικο κρύο και χιόνια σε πολλά μέρη.

Από εκεί που τώρα “παίζαμε” μεταξύ 6-16 βαθμών, θα παίξουμε (από Τετάρτη) μεταξύ 0-8! Θα…χειμωνιάσει γιά τα καλά εν ολίγοις, βγείτε γιά καφέ στη λιακάδα όσο προλαβαίνετε! Εντάξει Μάκη; Σε…κάλυψα; Και…μετά το μετεωρολογικό δελτίο, στο…ποδοσφαιρικό δελτίο! Boxing Day σήμερα. Τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μιάς και έχουμε και δύο ώρες διαφορά με την Αγγλία, είναι όλοι έξω και στημένοι…έξω από τα μαγαζιά.

Μόλις πάει 13.00 δική μας, 11 δική τους, αρχίζει το…ένα ματς. Αυτό του shopping. Οποιος δεν το έχει ζήσει, δεν το φαντάζεται. Και μετά από λίγες ώρα και το φαί, αρχίζει το…κανονικό ματς. Στα γήπεδα. Boxing Day χωρίς γήπεδο δεν γίνεται. Στοιχηματικά, πριν μερικά χρόνια η μέρα “εξιτάριζε” περισσότερο. Ο λόγος; Πολλοί δεν έπαιζαν αγγλικά ματς, αναγκαστικά έπαιζαν τώρα, είχαν άγνοια, ορμάγαν, δεν ξέρανε τι θα τους προκύψει.

Ε, οκ, με τα χρόνια ο (στοιχηματικός) κόσμος εξοικειώθηκε με το νησί, έπαψε να το…τρέμει, κατάλαβε τι γίνεται. Οταν σκάνε -ειδικά φέτος- οι εκπλήξεις όλη τη σαιζόν, δεν θα γουρλώσει κανείς τα μάτια με καμιά “βόμβα” της Boxing Day! Εξάλλου, η ιδιαιτερότητα στο αγγλικό πρόγραμμα δεν προκύπτει τόσο από το γεγονός ότι παίζουνε μπάλα στις 26, αλλά κυρίως ότι…ξαναπαίζουνε στις 28, τη Δευτέρα δηλαδή! Στο καπάκι.

Κι εδώ προκύπτουν ευκαιρίες, λάθη των μπουκ, θέλει εγρήγορση. Θυμάμαι παλιά, μέχρι πριν μερικά χρόνια, οι μπουκ τολμούσαν και έβγαζαν αποδόσεις και γιά τις δύο αγωνιστικές. Τώρα το κάνουν ελάχιστοι. Ο λόγος; Τον ανέφερα παραπάνω. Οι παίκτες εξοικειώθηκαν, ξέρουν, θα στόχευαν ενδεχομένως σωστά από νωρίς σε τυχόν λάθη τους. Εν κατακλείδι: Σήμερα είναι απλώς…μιά αγωνιστική όπως όλες οι άλλες.

Και μάλιστα, έχει μέτριο πρόγραμμα και έχει και αναβολές. Απ' αυτά που με ενδιέφεραν, η Καρλάιλ δυστυχώς αναβλήθηκε, θα την πόνταρα. Ελπίζω να μην αναβληθούν κι άλλα. Από εκεί και πέρα, δεν θα παρεκκλίνω από τα σημεία που είχα ξεδιαλέξει και στην εφημερίδα, 4 μέρες πριν δηλαδή! Γουότφορντ-Μάδεργουελ-Κρου-Γουόλσολ-Εξετερ-Μπρέιντρι ήταν όλα επιλεγμένα εδώ και μέρες.

Τι προσθαφαίρεσα; Η Καρλάιλ αναβλήθηκε, η ΚΠΡ σβήστηκε, πάλι δεν παίζει ο Όστιν, δεν θα παίξει ούτε στο επόμενο ματς. Και χωρίς Οστιν ως φορ, δεν παίζω τη λονδρεζα. Από εκεί και πέρα; Κοίταξα λίγο Χάρτλπουλ (αλλά…αναβλήθηκε κι αυτή), κοίταξα λίγο Μπέρμιγχαμ ελέω απόδοσης αλλά τελικά το άφησα, κι έμεινα να κοιτάζω…ακόμα ένα. Τη Λέστερ! Ναι, τη Λέστερ.

Δεν την έχω κοντράρει σχεδόν ποτέ, δεν την έχω ποντάρει και σχεδόν ποτέ. Εχω κρατήσει… “ουδέτερη στάση” στοιχηματικά. Αλλά στο 4.00; Με…τρώει το χέρι. Που κολλάω; Θα σας πω. Η Λέστερ ως τώρα έχει παίξει με όλες τις “μεγάλες” εντός. Τσέλσι-Τότεναμ-Αρσεναλ-Γιουνάιτεντ, όλες τις υποδέχθηκε. Σήμερα θα είναι η πρώτη φορά που θα βγει εκτός κόντρα σε “βαριά φανέλα”.

Και αυτό δεν είναι λίγο. Δεν έχω δηλαδή “καλό” δείγμα της κόντρα σε -στα χαρτιά- θηρίο εκτός. Και ο δεύτερος λόγος που σκαλώνω; Οτι καπάκι την Τρίτη έχει τη Μάντσεστερ Σίτι εντός! Μετά από σκέψη, θα το αφήσω. Εχει Λέστερ-Σίτι και Σάντερλαντ-Λίβερπουλ στο μενού μετά. Και ίσως αναμιχθώ εκεί και στα δύο…. Γυρίζω σε όσα έμειναν. Τα'φερα από εδώ, τα έφερα από εκεί, δεν πρόσθεσα τελικά κανένα! Εξι ματς έχω.

Γουότφορντ (7.50)-Μάδεργουελ (3.00)-Κρου (6.00)-Γουόλσολ (3.00)-Εξετερ (6.00)-Μπρέιντρι (2.45). Στο τελευταίο είχαμε μεγάλη βουτιά, αλλά είχαμε και μεγάλη ψαλίδα εξ' αρχής! Το αξιολογούσα 2.40, το έβρισκα 2.90. Τώρα πήγε σε fair απόδοση… Εξ'αρχής θεωρούσα -και το έγραψα- ότι Μπρέιντρι (όταν άγγιζε το 3.00) και Εξετερ είναι τα δύο “κραγμένα” λάθη.

Η Εξετερ πχ, με τη Λούτον, μόνο κακή δεν ήταν. Άτυχη πολύ. Και αδικήθηκε, δέχθηκε 3ο γκολ στο…100' (κυριολεκτικά, στο 10ο καθυστερήσεων) που δεν έπρεπε να μετρήσει κιόλας. Και γενικά εκτός την εμπιστεύομαι. Σαφώς η Οξφορντ είναι το φαβορί, αλλά όχι…τόσο φαβορί. Δεν θα έδινα πάνω από 4.30 στο διπλό αν ήμουν μπουκ. Η Γουότφορντ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ιγκάλο βγάζει μάτια, πολύ στρωμένη και μεσοαμυντικά ομάδα.

Εχει δεχθεί 16 γκολ σε 17 ματς, έχει τέσσερις σερί νίκες, με την Λίβερπουλ ήταν απολαυστική και…αναρωτιέμαι. Επειδή έφυγε ο Μουρίνιο έγιναν όλα μέλι-γάλα στην Τσέλσι; Στο τελευταίο της ματς, έγινε…διαδήλωση. Και το κέρδισαν κιόλας, που να το έχαναν! Αν γίνει ένα 0-1 σήμερα, τι θα συμβεί; Θέλει πολύ; Οι παίκτες της Τσέλσι έχουν πίεση.

Τεράστια. Καλούνται να αποδείξουν πολλά. Θα τους βγει το ματς στο ντεμπούτο και του Χίντινγκ και θα δούμε κανένα 3-0; Ας γίνει. Ξέρω ότι έχω καλή Γουότφορντ, περίεργο κλίμα από την άλλη και…τεράστια-λάθος- απόδοση. Η Κρού…είναι πάντα Κρου, ικανή γιά όλα, η Μάδεργουέλ σε φόρμα -κέρδισε κοτζάμ Σέλτικ- και βρίσκει αντίπαλο σε κρίση και πανικό, η Γουόλσολ έτσι κι αλλιώς ήταν μιά χαρά, έκανε εξαιρετική επιλογή στο πρόσωπο του Ο'Ντρίσκολ γιά τον πάγκο, η Μπρέιντρι πέρα από το γεγονός ότι είναι σούπερ εκτός έδρας είναι και ξεκούραστη.

Πάω να καταλήξω και…ξενερώνω. Κάνω ένα τελευταίο refresh στό πρόγραμμα, μόλις βλέπω αναβολή και την Κρου. Συνολικά επτά αναβολές ως την ώρα που γράφω. Με χαλάει πολύ αυτό. Πάρα πολύ. Ελπίζοντας ότι δεν θα έχουμε κι άλλες, πάω σε πολύ χαλαρό σχετικά παιχνίδι. Ενα trixie με τα τρία μικρότερα (Γουόλσολ-Μπρέιντρι-Μάδεργουελ) και δύο μονά (και λίγα στην δυάδα) με Εξετερ και Γουότφορντ.

Εδώ όποιος θέλει παίζει και με χάντικαπ ή draw no bet, εγώ πάω “ξερά”. Αν είχα και την Κρου, θα πήγαινα σε patent εδώ. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.962 μονάδες. Ποντάρισμα 26/12: Μονό αποδεκτό: Εξετερ 2 (6.00) με 62 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γουότφορντ 2 (7.50) με 50 μονάδες. Δυάδα Εξετερ 2-Γουότφορντ 2 (45.00) με 5 μονάδες. Trixie: Γουόλσολ 2 (3.

00)-Μάδεργουελ 2 (3.00)-Μπρέιντρι 2 (2.40) με 55 μονάδες κάθε δυάδα, 15 στην τριάδα, σύνολο 180 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 297 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.665 μονάδες. Αυτά είναι. Θα έπαιζα και Κρου, θα έπαιζα και Καρλάιλ, ενδεχομένως και Χάρτλπουλ. Πάνε όλα, αναβλήθηκαν. Θα έπαιζα και ΚΠΡ αν είχε τον Όστιν. Με όλα αυτά τα δεδομένα πλέον, δεν το πιέζω. ΔΕΝ βιάζομαι, ΜΗΝ βιαστείτε.

ΜΗΝ ορμήξετε. Βλέπετε ότι παίζω μονάδες κάτω και από τον μέσο όρο μιάς μέρας. Και με οτιδήποτε (είτε ένα μονό, είτε μιά δυάδα στο σύστημα) περνάω κι από επάνω. Τη Δευτέρα θα έχουμε πάλι φρέσκα ματς, το ιδανικό-γιά όποιον μπορεί να το κάνει- είναι απόψε, αφού δει reports, να παίξει από νωρίς στις πρώτες-φρέσκιες αποδόσεις που θα βγάλουν οι μπουκ.

Εμείς εδώ θα τα πούμε Δευτέρα μεσημέρι, ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η εφημερίδα, γράφουμε αύριο. Τίποτα άλλο, και πάλι Χρόνια πολλά, ραντεβού σε 48 ώρες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras