1597

Κώστας Ζαφείρης

Είκοσι λεπτά αγωνίας

Γεια χαρά σε όλους… Με τέσσερα παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Euroleague, πάμε να δούμε τι κρατάμε.

Κλασικά, νωρίς, στις 7 μ.μ., η ΤΣΣΚΑ φιλοξενεί την Ζαλγκίρις. Σίγουρα, οι Ρώσοι δεν βγάζουν μάτια, όμως όπως έδειξαν στην Βαρκελώνη αν μπουν τα τρίποντα… άντε βρες τους.

Μπορεί οι Κουφός, Μπέικερ να αγνοούνται (ο Ιτούδης δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους κάνει μέρος της εξίσωσης), όμως τουλάχιστον για την ώρα οι Τζέιμς, Στρέλνιεκς φτάνουν και περισσεύουν για να κάνουν την δουλειά.

Δεν βλέπεται η Ζαλγκίρις (πέντε κολλητές ήττες), με τον Σάρας να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Εχασε και τον πολύτιμο γκαρντ/φόργουορντ Γκριγκόνις (2ος σκόρερ των Λιθουανών), ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Μακάμπι (επιστρέφουν απόψε οι Κάσπι, Μπλακ, αμφίβολος ο γκαρντ Μπράιαντ) υποδέχεται στο πανίσχυρο κάστρο της την αναιμική εκτός έδρας Μπάγερν (αμφίβολος ο γκαρντ Ντζέντοβιτς, δεν έχουν παίξει ακόμα οι Χούστις, Μπρέι).

Τόσο στη Μόσχα όσο και στο Τελ Αβίβ οι γηπεδούχοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να «καθαρίσουν» εύκολα.

Παράλληλα, περιμένω και την επιστροφή της Αρμάνι στις πειστικές εμφανίσεις.

Σίγουρα, σημαντικές οι απουσίες για τους Ιταλούς του βασικού σέντερ, Γκουντάιτις (είναι πιθανό να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα) και του βασικότατου γκαρντ/φόργουορντ Μίτσοφ (θα μείνει εκτός δύο εβδομάδες), όμως το βλέπω δύσκολο ο Μεσίνα να προβληματίζεται από τον Σάκοτα και τους Σέρβους που παίζουν σταθερά χωρίς τον πολύτιμο Περπέρογλου.

Και κλείνουμε με τον αγώνα Ρεάλ – Βαλένθια. Δεν μου έριξε στάχτη στα μάτια η βαριά ήττα των Μαδριλένων για την ACB στη Σαραγοσα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Κι αυτό, γιατί η ομάδα του Λάσο ανεβάζει συνεχώς στροφές. Σημαντική η απουσία του Γιουλ για την Ρεάλ, ωστόσο υπάρχουν αρκετά όπλα στη φαρέτρα του αγαπημένο Πάμπλο των Μαδριλένων.

Εχω ποντάρει στο over 42,5 πόντοι της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο.

Καλό απόγευμα και τα λέμε ξανά αύριο για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης