3626

Billaras

Είκοσι χρόνια πίσω…

Κάθομαι μέρες τώρα και έχω…αντιστρέψει τους ρόλους! Αντι να διαβάζετε εσείς εμένα, διαβάζω εγώ εσάς (γέλια). Είναι η αγαπημένη μου ασχολία. Να μπαίνω φόρουμ και να σας διαβάζω τι γράφετε γιά το Μουντιάλ. Εξ'αρχής σας είχα πει ότι δεν θα βιαστώ. Ηθελα να δω φιλικά, να δω αποδόσεις (και πως και αν μεταβάλλονται) και ήθελα…να διαβάσω πολύ! Να σας πω την αλήθεια μου, εδώ τα λέμε όλα, είμαι λίγο…εκτός κλίματος.

Γιά διάφορους λόγους. Δεν είμαι στον ρυθμό Μουντιάλ. Και δεν εχω διαβάσει-μελετήσει όσα θα ήθελα. Ομως, σαράντα χρόνια φούρναρης, θα το καλύψω το (μικρό) χαμένο έδαφος. Οταν πρέπει, ως την άλλη εβδομάδα, θα είμαι έτοιμος όπως θέλω. Σας διάβαζα λοιπόν. Και γύρισε το μυαλό μου πίσω. Πολύ πίσω. Τέτοιες μέρες πρωτόπαιξα στοίχημα. Κλείνω 20ετία, πρώτη φορά έπιασα κουπόνι (παράνομο φυσικά) στα χέρια μου, πριν 20 χρόνια.

Μουντιάλ των ΗΠΑ, το 1994. Από τότε, κύλησε όχι απλά πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά…ποτάμια, χείμαρροι ολόκληροι. Το γράφω πολλοστή φορά, γιά όσους τυχόν δεν το ξέρουν: Από το 1994 ως το 1997 ήταν μιά σκέτη καταστροφή. Και από το 1997 ως το 2000 ήταν μικρότερη, ήταν φάση ανάταξης. Με πήρε εν ολίγοις μιά 6ετία να μάθω το “άθλημα”. Αλλες εποχές, τότε μόνο ένας ήξερε να σου πει μερικά βασικά, να σου βγάλει τις τσίμπλες.

Ο Γιώργος Παρασκευάς στο Beto. Αλλά η αλήθεια είναι μία. Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Οσα και να μας έλεγε, εμάς των…ολίγων παρανόμων (γέλια), έπρεπε να…τσούξει καλά πρώτα. Κι αυτός είναι ο σημερινός στόχος εδώ μέσα, να μην…τσόυξει όπως έτσουξε κάποτε εμένα. Να τα ξαναγράψω: Δύο δάνεια και δύο πιστωτικές. Τόσο μου πήγε το “μαλλί”.

Ντροπή είναι να τα γράφω; Κάποιοι στο συνάφι μου δεν τολμάνε να ξεστομίζουν τέτοια. Τρίχες. Η αλήθεια τσούζει αλλά γιατρεύει, σαν το ιώδιο. Ετσι πέρασα λοιπόν μιά εξαετία. Πάτος. Ωσπου το 2000 είπα μέσα μου “Βασιλάκη, ή το κόβεις, ή το μαθαίνεις σωστά. Μαλάκα δεν σε γέννησε η μάνα σου”. Επέλεξα το πρώτο, δεν το μετάνοιωσα, τη συνέχεια λίγο-πολύ την ξέρετε.

Συνεργάστηκα δύο φορές με εταιρίες (μιά με την Intralot το 2001 και μιά με την Betfair το 2006, από μιά σαιζόν), πολλά χρόνια στην Metrosport και το Metropolis, συνεργασίες και με το Match Money, το 1-2-Χ, την Kingbet φυσικά ως και σήμερα, σε άκομα δύο sites (Betonews και αγαπημένο μου kouponi), στήλες και στην παλιά Ελευθεροτυπία και την καινούργια, περιοδικό (το Bet, κατ'εμέ το καλύτερο που έχει βγει) και ράδιο και τηλεόραση και και και… Ε, και…κάτι έμαθα (γέλια).

Τρία χρόνια τώρα τα βλέπετε από πολύ κόντα πλέον. Αλλά έτσι, ως διαφορετικό πρόλογο σήμερα, κρατήστε αυτό: ΕΠΑΘΑ κι ΕΜΑΘΑ. Πόνεσα. Δεν ήταν… παρθενογέννεση, ούτε ..Θεία Φώτιση, ούτε είμαι…φυσικό ταλέντο. Τρίφτηκα, μάτωσα, έφτασα πάτο, γέμισα σκατά και σηκώθηκα. Και θέλω το…πρώτο στάδιο, όσο γίνεται, να το αποφύγουν οι σημερινοί παίκτες.

Γιατί σήμερα υπάρχει ο τρόπος. Τα μέσα. Τότε είχαμε…σκοταδισμό, φοβερές στιγμές με το παράνομο κουπόνι στην κωλότσεπη… Αυτά ως…διαφορετικό πρόλογο. Απλά γύρισε το μυαλό μου πίσω. Είκοσι χρόνια… Πάμε στο Μουντιάλ του 2014. Ηδη έχω σταθεί στους σκόρερς. Ψάχτηκα αρκετά, ας τα πάρω με τη σειρά. Δεν θα διαφωνήσω με τους μπουκ, ζευγάρι τελικού βλέπω τα…φαβορί.

Βραζιλία-Αργεντινή. Δίνει 9.00 ως 9.50 το “στοίχημα φιναλίστ” με αυτό το ζευγάρι. Το κρατάω. Δεν παίζω νικήτρια. Δεν παίζω ποιά θα το πάρει. Παίζω ζευγάρι τελικού, τους φινάλιστ Βραζιλία-Αργεντινή. Πάω παρακάτω. Στοιχήματα υπάρχουν…χιλιάδες. Κοίταξα λίγο τα δικά μας, της Εθνικής. Ποιό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα; Προφανώς το γκολ.

Το στοίχημα “κανένας έλληνας δεν θα σκοράρει” δίνει 11.00. Και ακόμα αν το “τραβήξω” λίγο, το “ομάδα με το χαμηλότερο σκοράρισμα” δίνει 17.00. Ζόρικα είναι, δεν μου πάει το χέρι, δεν μπορώ να παρακαλάω “πέτα τό έξω βρεεεε”, δεν γίνεται. ΔΕΝ τα παίζω, τα αναφέρω όμως…. Πάω σε φορκάστ. Πρώτος-δεύτερος ομίλου. Εδώ μιά αναγκαία παρένθεση: Γιά να πάς σε φορκάστ, πρέπει να έχεις μιά εκτίμηση γιά τις ομάδες, αυτό που έλεγε ο Μάκης, να έχεις “σενάριο” ήδη διαμορφωμένο στο μυαλό σου.

Πέρα από τις “μεγάλες” και πέρα από το Βέλγιο που και οι μπουκ το περιμένουν να πάει καλά, τρία είναι τα underdogs, τα “μαύρα άλογα” κατ' εμέ. Η Χιλή, η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Περνάνε λίιιιγο κάτω από τα ραντάρ. Κι όμως, είναι καλές ομάδες και οι τρεις. Που μπορούν να κάνουν ζημιές. Πχ η Ρωσία με Καπέλο, έχει παίκτες κυρίως από το πρωτάθλημα Ρωσίας, δεν τους παρακολουθείς εύκολα, αλλά και πιό φρέσκοι είναι και σαφώς με δίψα (γιά καμιά μεταγραφή).

Η Χιλή παίζει εντυπωσιακά το transition, ο Σαμπάολι είναι άξιος συνεχιστής της δουλειάς του Μπιέλσα από το 2012 ως σήμερα. Και οι ΗΠΑ έχουν και υλικό και θα έχουν και πολύ κόσμο μαζί τους… Το “σκέτο πρόκριση” Ρωσίας δίνει 1.40. Ψίχουλα. Εδώ το ξεκαθαρίζω: Παρολί με αστεία 1.30 και 1.40 δεν παίζω, χάρισμα όσων τα γουστάρουν, ας είναι “μπετά”.

Αμα ξέρατε με τι γκανιότα μας παίζουνε, θα τα βλέπατε αλλιώς. Να δώσω παραδειγματάκι “κομπογιανίτικο” (όχι πολύπλοκα, γιά να το καταλάβουν ολοι); Κοιτάξτε: Βέλγιο πρόκριση 1.16. Ρωσία 1.44. Κορέα 2.62. Αλγερία 5.50. Κάντε 100 διά την κάθε απόδοση, προσθέστε τα τέσσερα πηλίκα. Οτι είναι πάνω από 200 (δύο περνάνε), είναι ας πούμε η γκανιότα (δεν είναι έτσι ακριβώς, αλλά έτσι το “πιάνουν” όλοι).

Εδώ είναι 211.98. Δηλάδη η γκανιότα είναι περίπου στο 12%. Το φορκάστ Βέλγιο 1η-Ρωσία 2η δίνει 2.62. Μου κάνει κάτι αυτό. Στην άκρη. Το φορκάστ Ισπανία 1η-Χιλή 2η δίνει 4.20. Μου κάνει κι αυτό. Πάω σε ένα άλλο όμιλο. Ας…διαφωνήσω λίγο με τον Μάκη. Εγώ “ψηφίζω” Ελβετία 2η στον όμιλο της Γαλλίας. Είδα και το Εκουαδόρ προχθές. Μπάζει πολύ πίσω.

Πολύ. Αναρχη μπάλα είδα. Θα πάω με…Χιτσφελντ. Γαλλία 1η-Ελβετία 2η δίνει 3.50. Δεκτόν, πάει κι αυτό. Και με αυτά τα τρία, θα κάνω ένα trixie. Τις ΗΠΑ δεν τις βάζω σε φορκάστ, σκέτη πρόκρισή της δίνει 3.60 μ.ο, σκέφτηκα να τα κάνω yankee (τρία φορκάστ, μιά πρόκριση) αλλά το αφήνω. Δεν θέλω να παίξω πολλά μακροχρόνια. Θα σταματήσω εδώ. Μέτριο το ποντάρισμα (η σούμα στην επόμενη στήλη).

Κάτι ακόμα θα δείτε στο επόμενο κείμενο, που θα είναι την άλλη Τετάρτη απόγευμα. Δηλάδη λίγο πριν τη σέντρα. Θα συνεχίσω τη μελέτη και…εδώ είμαστε. Προς το παρόν κρατήστε αυτό που σας έγραψα και προχθές, ότι χωρίς ανταλλακτήριο δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Και πως δεν είναι πρέπον να “απλώσουμε τραχανά” με τα ειδικά στοιχήματα.

Ως τώρα είδαμε σκόρερς, είδαμε ένα trixie με φορκάστ, είδαμε και φιναλίστ. Τρία βασικά μπετ. Οτι έχει “απομείνει” (ή μου έχει ξεφύγει), την άλλη Τετάρτη πάλι εδώ. Και η μελέτη συνεχίζεται, η παρακολούθηση φιλικών συνεχίζεται. Και την άλλη Παρασκευή, θα έχουμε και ένα betradio δύωρο με…τα πάντα όλα τα Μουντιαλικά! Καλό τετραήμερο ως και την Δευτέρα που είναι του Αγίου Πνεύματος, το καλοκαίρι ξεναγυρίζει, κάντε και κανένα μπάνιο! Τα λέμε Τετάρτη, θα “συζητήσουμε” τότε και λίγο παραπάνω γιά όλες τις ομάδες, συνεχίζω και να σας διαβάζω στο φόρουμ, ενώ η υπόσχεση που έδωσα (και…έκανε καλό γκελ) ισχύει φυσικά.

Αν έχουμε 64 ματς, στα 50+ θα είμαι στο chat. Να τα βλέπουμε μαζί, να κάνουμε και live betting… Υ.Γ: Η φωτό φυσικά είναι από το 1994. Ο Μπάτζο χάνει το καθοριστικό πέναλτι…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras