1450

Skotostrious

Είναι για αρχόντους ο ιππόδρομος – Μέρος 1ο…

Καλημέρα σε όλες και όλους! Εχουμε φτάσει αισίως τις 35 ημέρες καραντίνας και καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που πιθανόν να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων ας δούμε τι εξελίξεις έχουμε αναφορικά με τις αγαπημένες μας ιπποδρομίες.

Ξεκινώντας αναφέρουμε συνοπτικά ότι ιπποδρομίες συνεχίζουν και πραγματοποιούνται κανονικά σε Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ενώ γίνονται κάποιες κούρσες σε πολύ επιλεγμένα ιπποδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ στην Νότιο Αφρική περιμένουν το ΟΚ της κυβέρνησης για να ξεκινήσουν κάποιες κούρσες την Παρασκευή.

Στα πιο κοντινά σε εμάς στην Αγγλία η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη και προς το παρόν το πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι ιπποδρομίες παραμένει ασαφές. Εχει δοθεί μια πιθανή ημερομηνία έναρξης των ιπποδρομιών με εμπόδια η 1η Ιουλίου, ενώ για τις κούρσες σε επίπεδο στίβο δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Επιπλέον στο νησί είχαμε και ένα κίνημα αρκετών εκπαιδευτών οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση του γενικού διευθυντή του φορέα διοργάνωσης των αγώνων (BHA) Nick Rust, καθώς του καταλογίζουν μεγάλες ευθύνες για την διαχείριση της κατάστασης στο χώρο λόγω της πανδημίας.

Στην άλλη πλευρά του στενού της Μάγχης η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει κάπως και απ΄ότι φαίνεται θα έχουμε εκκίνηση των ιπποδρομιών στις 11 Μαϊου με εντελώς διαφοροποιημένο πρόγραμμα, καθώς έχει ανακοινωθεί πως κάποιες σημαντικές κούρσες της αρχής της σεζόν στον επίπεδο στίβο δε θα πραγματοποιηθούν φέτος και όλες οι υπόλοιπες κούρσες θα γίνουν σε πολύ αυστηρό πλαίσιο αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων.

Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία θα ξεκινήσουν οι κούρσες κεκλεισμένων των θυρών από την 1η Μαϊου και για μια αρχική περίοδο 6 εβδομάδων, στις οποίες θα γίνεται συνεχώς επανεκτίμηση της κατάστασης. Στις σκανδιναβικές χώρες οι κούρσες συνεχίζονται κανονικά. Οσον αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ιπποδρομιακή δραστηριότητα ελέω γενικής απαγόρευσης άλλα θα ασχοληθούμε εκτενώς στο επόμενο άρθρο.

Μέχρι τότε να είστε υγιείς πρωτίστως και να προσέχετε εσάς και τους αγαπημένους σας.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious