1652

Κώστας Ζαφείρης

Είναι νωρίς, αλλά…

Γεια χαρά σε όλους… Τέσσερα ματς περιλαμβάνει απόψε το μενού στην Ευρωλίγκα, ένα μου… μπήκε στο μάτι και πάνω σ’ αυτό έχει πέσει όλο το ποντάρισμά μου.

Ξεκινάω με τα… δεν: το 1,38 που «παίζει» με το ζόρι η νίκη της Φενέρ (στην αποστολή της ο Βέσελι, σταθερά εκτός μάχης ο Λοβέρν) στο καυτό Βελιγράδι δεν μου κάνει πολύ απλά γιατί οι Τούρκοι είναι ανέτοιμοι, ενώ είναι…  παγκοσμίως γνωστή η δυναμική που βγάζει ο Ερυθρός Αστέρας μπροστά στους διψασμένους – για τέτοια ματς – οπαδούς του.

Επίσης, όσο φόβητρο και να αποτελεί (και) φέτος αυτή η Ρεάλ (αμφίβολος ο μπόμπερ Κάρολ) το 1,20 απέναντι στην Μακάμπι προφανώς δεν μου κάνει. Το ίδιο ισχύει και για το κάτω από 1,20 που πληρώνει η νίκη της ΤΣΣΚΑ (εκτός ο Κουφός) κόντρα στην Μπάγερν.

Οπότε τι μένει; Το διπλό του Παναθηναϊκού στο ιστορικό «Αστρομπάλ». Η Βιλερμπάν προκάλεσε αίσθηση στην πρεμιέρα με την επιβλητική νίκη της επί του απογοητευτικού Ολυμπιακού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά οι Γάλλοι έγιναν ο φονέας των γιγάντων στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ναι, η ομάδα του Πεδουλάκη δεν είναι ακόμα έτοιμη και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι διαθέτει περισσότερα ποιοτικά «εργαλεία» στο ρόστερ της και παίκτες πιο μπαρουτοκαπνισμένους στην Euroleague. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια Γαλλίας θα βγει στο παρκέ χωρίς τον ταλαντούχο πλέι μέικερ Μαλεντόν και τον πρώην ψηλό του Παναθηναϊκού, Πέιν (αναμφισβήτητα για τους πράσινους ήταν «λίγος», όμως για την Βιλερμπάν είναι πολύ σημαντικός και αυτό φάνηκε και πέρυσι στα πλέι οφ του γαλλικού πρωταθλήματος), καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας οφείλουν να φύγουν νικητές το βράδυ από την Λυών.

Αλλωστε, η φετινή Ευρωλίγκα δεν επιτρέπει απώλειες σε τέτοιου είδους ματς για τους πράσινους (κι ας είναι νωρίς), αν θέλουν να πετύχουν τον μίνιμουμ φετινό στόχο τους που είναι η πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Το διπλό στους -4,5 πόντους του Παναθηναϊκού αποτελεί την βάση του παιχνιδιού μου απόψε.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης