1671

Κώστας Ζαφείρης

Εγκλημα και τιμωρία

Γεια χαρά σε όλους… Ακριβώς όπως το αναφέρει ο τίτλος: έγκλημα και τιμωρία. Αυτό συνέβη, έτσι αισθάνθηκα και… πολλά άλλα, το βράδυ της Πέμπτης μετά το τέλος του ματς της Αρμάνι στην έδρα της «μικρούλας» και νεοφώτιστης Τρεβίζο. Πέρασε για πλάκα το Under 72,5 π. των γηπεδούχων (αναφέρθηκε ως σκέψη εντός της στήλης), ενώ μία… χαψιά έκανε και το χάντικαπ των 11,5 πόντων η ομάδα του Μεσίνα.

Και εγώ τι έκανα; Επαιξα και έβαλα στο πινακάκι μου το διπλό στο χάντικαπ του ημιχρόνου (το πρώτο 20λεπτο έκλεισε στο +2 για το Μιλάνο, εγώ ήθελα +5). Το διάβασμα έγινε σωστά, όμως το μυαλό την τελευταία στιγμή με έστειλε αλλού… Στο παιχνίδι είναι και αυτά. Εχει ξαναγίνει, θα γίνει ξανά στο μέλλον, όμως η ουσία είναι να περιοριστεί ο αριθμός των εσφαλμένων αποφάσεων της τελευταίας στιγμής.

Βιάστηκα να πληρωθώ από το ημίχρονο.

Και η… αμαρτία της όλης υπόθεσης είναι ότι επειδή μου «χάλασε» το μυαλό από τα νεύρα, «έκαψα» και τον άσο στο χάντικαπ της Μούρθια των Σάκοτα και Λαρεντζάκη, η οποία το βράδυ της Παρασκευής έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Μπέτις. Διπλό το ξενέρωμα δηλαδή. Τέλος το μνημόσυνο, πάμε στα φρέσκα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκινάει η Basket League. Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων αγωνιστικών θα αναφερθούμε διεξοδικά και στις 14 ομάδες. Σχεδόν όλες προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές και γι’ αυτό περιμένω να τις τσεκάρω και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια τους.

Από την πρεμιέρα κρατάω μία δυάδα. Τη νίκη του Προμηθέα στη Λάρισα κόντρα στους φρέσκους – στην κατηγορία – Θεσσαλούς.

Ναι, οι Πατρινοί θα είναι κουρασμένοι λόγω της συμμετοχής τους μεσοβδόμαδα στο τουρνουά «Γκομέλσκι Καπ» που έγινε στη Μόσχα (νίκησαν στον μικρό τελικό της Ούνικς Καζάν και βγήκαν 3οι), σίγουρα σε έναν βαθμό θα τους έχουν επηρεάσει οι πολύωρες πτήσεις, όμως από την άλλη αντιμετωπίζουν μία ομάδα που χτίστηκε από την αρχή μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Προσέξτε δεν λέω ότι η Λάρισα θα είναι σάκος του μποξ στο πρωτάθλημα. Το αντίθετο. Και καλούς ξένους πήρε (Ρέινολντς, Τέρελ Παρκς, Μπέικερ, Μ. Χάμιλτον) και τον Φραγκιά προπονητή που ειδικεύεται στις δύσκολες αποστολές (πέρυσι έσωσε τον Πανιώνιο). Όμως, ο Προμηθέας είναι δύο κλάσεις ανώτερος. Το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Γιατράς είναι… τούμπανο (Μπαμπ, Χολ, Φίλερ, Ελις, Μπόγρης, Αγραβάνης, Λόουερι, Κασελάκης, Λίποβι, Κατσίβελης) και το μεσημέρι οφείλει να μείνει όρθιος στον κάμπο, παρά την κούραση που κουβαλά στην πλάτη του.

Στο διπλό του Προμηθέα κολλάω το under 158,5 π. στον αγώνα του Κολοσσού (ο Χολαργός… μετακόμισε στη Ρόδο και έτσι οι νησιώτες θα παίξουν και φέτος στην Α1 παρά τον υποβιβασμό τους την περσινή σεζόν) κόντρα στον Πανιώνιο που έτρεξε πάλι την τελευταία στιγμή για να φτιάξει ομάδα (ερωτηματικό οι Αμερικανοί του), ενώ έδωσε τα κλειδιά στον άπειρο Γιάννη Λίβανο (ρούκι στην Basket League).

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κολοσσός (ξεχωρίζουν οι Μπρέιζελτον, Ντάνιελς, Κρομά, Τζάκσον, Αγκμπελέσε, Μπρούσεβιτς) άφησε το Βενετόκλειο για το πιο σύγχρονο κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου, με τον κόσμο του νησιού να είναι πολύ «ζεστός» εν όψει της πρεμιέρας. Ο Λυκογιάννης πέρυσι οδήγησε τον Χολαργό στα πλέι οφ έχοντας την άμυνα ως Ευαγγέλιο.

Το ίδιο θα πράξει και φέτος στην επιστροφή του στον πάγκο του Κολοσσού.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης