1926

Κώστας Ζαφείρης

Εδώ είναι Βελιγράδι

Γεια χαρά… Στις 8 το βράδυ η «Χάλα Πιονίρ» θα βράζει για μία ακόμη φορά…

Η Παρτιζάν φιλοξενεί την Μονακό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του TOP-16 του Γιούροκαπ. Οι Σέρβοι (με ρεκόρ 1-1 στον 5ο όμιλο) αντιμετωπίζουν τους Γάλλους (επίσης 1-1 το ρεκόρ τους), ενώ στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Ρίτας θα υποδεχθεί αύριο το απόγευμα την Αλμπα.

Υπενθυμίζω ότι οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου παίρνουν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ότι η ομάδα που θα κατακτήσει την κούπα εξασφαλίζει την παρουσία της στην επόμενη Ευρωλίγκα. Επιστρέφω όμως ξανά στην κρίσιμη αναμέτρηση του Βελιγραδίου.

Η Παρτιζάν με τον Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της, έχει μεταμορφωθεί.

Πολλά χρήματα οι Σέρβοι δεν έχουν, όμως διαθέτουν ταλέντο, δίψα για διάκριση, τρομερή έδρα και τρεις – τέσσερις παίκτες «κλειδιά» που μπορούν να τους πάρουν από το χεράκι. Επίσης, ο «παρεξηγημένος» στην Ελλάδα – αδίκως κατά την άποψή μου – Τρινκιέρι είναι ο πρώτος ξένος προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Παρτιζάν και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο τρέλο – Ιταλός μπήκε με τη μία στην καρδιά των οπαδών της νέας του ομάδας.

Βέβαια, γι’ αυτό βοήθησαν τα αποτελέσματα και η εικόνα της Παρτιζάν εντός παρκέ.

Στην αντίπερα όχθη, οι… πλούσιοι και κακομαθημένοι Γάλλοι και φέτος παρουσιάζουν ανταγωνιστική ομάδα, με μία όμως βασική διαφορά. Στον πάγκο τους από το καλοκαίρι δεν κάθεται ο ικανότατος Ζβέζνταν Μίτροβιτς (μετακόμισε στην Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ) αλλά ο – μέχρι τον περασμένο Ιούνιο – προπονητής της Μπάνβιτ, Σλοβένος Σάσο Φιλιπόφσκι.

Δεν υπάρχει λόγος να το κουράζω άλλο. Ο άσος της Παρτιζάν μπαίνει στο παιχνίδι μου, πρώτον γιατί στο σπίτι τους οι Σέρβοι έχουν νικήσει πιο δυνατούς αντιπάλους από την φετινή Μονακό και δεύτερον γιατί οι Γάλλοι μόνο για την σκληράδα τους δεν φημίζονται όταν απομακρύνονται από την… κυριλέ πόλη τους.

Δίπλα στη νίκη της Παρτιζάν «κολλάω» τον άσο της Ναντέρ.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ (την πρόκριση παίρνουν οι τέσσερις πρώτοι του κάθε γκρουπ), οι Γάλλοι (στην 5η θέση με ρεκόρ 5-5) υποδέχονται αύριο το βράδυ τον «συγκινητικό» ΠΑΟΚ (στην 3η θέση με ρεκόρ 6-4). Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον «δικέφαλο του Βορρά», η ομάδα του Παπαθεοδώρου κάνει κατάθεση ψυχής στο παρκέ σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Στο ματς του πρώτου γύρου που έγινε στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει (83-82) από… σπόντα. Εκτιμώ πως η Ναντέρ θα πάρει αύριο «ρεβάνς». Αλλωστε στην έδρα της (3-2 στο BCL, 8-0 στη γαλλική λίγκα) έχει τον τρόπο της. Κάποια στιγμή θα «λυγίσει» η ομάδα της Θεσσαλονίκης…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης