1599

Μάκης Μηνδρινός

Ειδικά στοιχήματα, αν και εφόσον…

Χαιρετώ! Σαν να μην ήρθε ποτέ το προηγούμενο Σ/Κ, η απόλυτη ισοπαλία. Δύο ματς επέλεξα στο draw no bet, τα πήραμε πίσω μονάδα καθώς έληξαν ισόπαλα. Στο Ιστλι – Κρου είδαμε τη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς, την έχασε η Κρου, σε άδειο τέρμα. Η Κρου γενικά έδειχνε να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά στο τέλος η Ιστλι έψαξε πολύ την ισοφάριση και τη βρήκε δίκαια.

Στο Γουλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Για μία ακόμα φορά σε ματς της Γουλβς είδαμε τα ίδια πράγματα. Η Σέφιλντ την πίεσε πολύ, προηγήθηκε νωρίς, θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο, όμως οι γηπεδούχοι πήραν το καλύτερο που θα μπορούσαν, την ισοπαλία. Ηταν το 7ο 1-1 της Γουλβς στο πρωτάθλημα!

Αυτά με το παιχνίδι μου, πάμε παρακάτω.

Αρκετά μεγάλο το μεσοβδόμαδο, ξεχωρίζει φυσικά η εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, η πρώτη για φέτος. Από ‘κει και πέρα, στην Αγγλία έχει και κάποια σκόρπια παιχνίδια σε Λιγκ 1, Νάσιοναλ, Βορρά και Νότο, συν το Λιγκ Τρόφι.

Θα τα πάρουμε με τη σειρά, αν και η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα δεν με ψήνει ιδιαίτερα.

Πρέμιερ Λιγκ

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ είναι πολύ περίεργο ματς, δύο ομάδες που έχουν παρόμοια συμπεριφορά έως τώρα.

Πως τις έχω κατηγοριοποιήσει εγώ; Σε καμία περίπτωση δεν παίζονται ως φαβορί, δεν τους ταιριάζει αυτός ο ρόλος. Και όταν είναι αουτσάιντερ κόντρα σε ίδιου βεληνεκούς ομάδες, μπορούμε να μιλήσουμε πιο σοβαρά. Στην ίδια κατηγορία είναι π.χ. και η Μπέρνλι και εσχάτως και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οσο λοιπόν ανεβαίνει το διπλό κοντά στο 4,00 προφανώς δεν περνάει απαρατήρητο.

Όχι ότι είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας η Μπόρνμουθ, αλλά είπαμε, ομάδες που πάνω-κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι, το σετ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο.

Στο Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι προφανώς η Σίτι θα ψάξει αντίδραση. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά μιλάμε για μια ομάδα που στα πέντε τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις νίκησε μόνο την Τσέλσι, με ανατροπή.

Ισοπαλίες με Αταλάντα, Σαχτάρ και Νιουκάστλ και ήττα από τη Λίβερπουλ τα άλλα τέσσερα παιχνίδια της στο διάστημα αυτό. Πιθανόν να περάσει από το Μπέρνλι, η απόδοση του διπλού όμως δεν αντικατοπτρίζει και τη δυσκολία του ματς. Είναι σκληρή ομάδα η Μπέρνλι, κλασική εγγλέζα, θα ρίξει ξύλο και ό,τι βγει.

Αύριο έχουμε δύο πολύ μεγάλα ματς.

Γιουνάιτεντ – Τότεναμ στην επιστροφή του Μουρίνιο και Λίβερπουλ – Εβερτον στο κλασικό του Μέρσισαϊντ. Επειδή το πρόγραμμα δεν είναι στοιχηματικό, όσοι πήραν την εφημερίδα θα είδαν ότι στο πινακάκι της στήλης μου έχουν μπει δύο ειδικά στοιχήματα, με όσο ρίσκο βέβαια εμπεριέχουν τα ειδικά στοιχήματα. Στο Γιουνάιτεντ – Τότεναμ να δοθεί πέναλτι και στο Λίβερπουλ – Εβερτον να προηγηθεί η Εβερτον.

Προφανώς δεν μου ήρθαν ουρανοκατέβατα. Η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στην Πρέμιερ Λιγκ: έχει πάρει 6, έβαλε βέβαια μόλις τα 2. Συνολικά στη σεζόν έχει κερδίσει 8 πέναλτι. Η Τότεναμ έχει κερδίσει συνολικά τρία. Οσο για το άλλο, η Λίβερπουλ έχει δώσει συνολικά 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και στα 8 από αυτά έμεινε πίσω στο σκορ.

Εχασε όμως μόνο το ένα! Πέναλτι στο Γιουνάιτεντ – Τότεναμ δίνει 2.90. Να προηγηθεί η Εβερτον δίνει 3,40.

Από ‘κει και πέρα, στοιχηματικά, πάλι την κόντρα της Γουλβς σκέφτηκα. Ισχύει ό,τι λέγαμε και την Παρασκευή. Από τη μία βλέπεις ότι δεν της ταιριάζει ο ρόλος του φαβορί και γκελάρει συχνά, από την άλλη οι γκέλες της είναι ισοπαλίες και όχι ήττες.

Μιλάμε για μια ομάδα που τα 8 από τα 14 παιχνίδια της έως τώρα έληξαν ισόπαλα. Η Γουέστ Χαμ έρχεται από μεγάλη νίκη, ανάσανε και αγωνιστικά και βαθμολογικά, ο Πελεγκρίνι είναι ξανά πιο ήσυχος, δεν θα αποκλείσω η Λονδρέζα να πάρει αποτέλεσμα. Δεν είναι βέβαια σκληρή ομάδα όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, παίζει πιο ανοιχτά, και δεν ξέρω αν αυτό βολεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Από την άλλη, μεγάλο το 4,75, η απόδοση προκαλεί!

Τσέλσι – Αστον Βίλα είναι ύπουλο αλλά ως εκεί, Λέστερ – Γουότφορντ τίποτα (η Λέστερ δείχνει χαρακτήρα, η Γουότφορντ έδιωξε και δεύτερο προπονητή), Σαουθάμπτον – Νόριτς πιο δύσκολο απ’ αυτό που δείχνει η απόδοση, δίχως στοιχηματικό ενδιαφέρον και τα Σέφιλντ – Νιουκάστλ (πολύ Χ εδώ) και Αρσεναλ – Μπράιτον.

Υπόλοιπα

Πατώντας πάνω στην υπερπροσπάθεια που έκανε η Ιστλι απέναντι στην Κρου, μπήκα στο τρυπάκι να δω την κόντρα της στο εντός έδρας με τη Ρέξαμ, στο μοναδικό εξ αναβολής ματς που έχει το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα στη Νάσιοναλ Λιγκ. Από την άλλη, καθαρά αγωνιστικά, δεν μπορούμε να σταθούμε σε πολλά πράγματα.

Η Ιστλι είναι καλύτερη, εντός έδρας δεν χάνει εύκολα, η δε Ρέξαμ έπιασε κυριολεκτικά πάτο. Είναι πλέον ουραγός και μιλάμε για μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα φαβορί για άνοδο. Το έχουμε ξαναδεί το έργο με ομάδες που ξεκίνησαν με υψηλές φιλοδοξίες να παλεύουν για την παραμονή. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Το μοναδικό, λοιπόν, που μπορούμε να ελπίζουμε αν θέλουμε να παίξουμε Ρέξαμ, είναι μήπως επιτέλους στρίψει η Ουαλέζα.

Μάντης όμως δεν είμαι, οπότε πάσο. Συν ότι το διπλό θα έπρεπε να δίνει ξεκάθαρα πάνω από 4,00. Μιλάμε για μια ομάδα που πάει τρένο εντός έδρας, απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας.

Αυτό είναι και το μοναδικό που με απασχόλησε λίγο παραπάνω. Με Τρόφι γενικά δεν πολυασχολούμαι (αν και τώρα που μπαίνουμε στα νοκ άουτ σίγουρα η διοργάνωση θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον), ενώ δεν είδα και κάτι ιδιαίτερο σε Βορρά και Νότο.

Φτάνουμε στο παρασύνθημα. Τι παίζουμε; Η απάντηση η δική μου είναι τίποτα. Δεν ξέρω, ίσως αύριο που θα ρίξω πάλι μια ματιά να αποφασίσω να ρίξω κάνα ψιλό στη Γουέστ Χαμ, αλλά προς το παρόν τίποτα. Ανέφερα δύο ειδικά για όποιον παίζει, μάλλον πάω για μεσοβδόμαδο στοιχηματικό ρεπό. Αν παίξω αύριο εννοείται πως θα γίνει update.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος