1055

Skotostrious

Εκδρομή στο νησί…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Πολύ πλούσιο το πρόγραμμα στις κούρσες σήμερα και αύριο με συνολικά 13 ημερίδες να διεξάγονται στο νησί οπότε χωρίς καθυστέρηση ας δούμε τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα.

Ξεκινάμε με την τέταρτη κούρσα του προγράμματος στο Beverley, μια κούρσα σπριντ αυστηρά για διετείς, όπου αξίζει να στηρίξουμε τον THE GATEKEEPER.

Σκόραρε με το καλημέρα στην καριέρα του και ακολούθησε μια πολύ καλή δεύτερη θέση στο Ascot σε δυνατή ιπποδρομία. Δεν έδειξε να ευνοείται από την άνοδο της απόστασης στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) καθώς δε κατάφερε να δείξει κάτι στο βαρύ έδαφος του Newbury. Επανέρχεται σήμερα στο μινιμουμ των 5 furlongs (1,000) μέτρα και καθώς έχει την καλύτερη φόρμα από όλους τους συμμετέχοντες και οι συνθήκες δείχνουν να το ευνοούν, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Η δεύτερη επιλογή μας έρχεται από το ιπποδρόμιο του Chester, επίσης σε κούρσα για διετείς όπου έχουμε 10 συμμετοχές με συνολικά 9 κούρσες στα πόδια τους. Με το δεδομένο αυτό ο ROMAN DRAGON (each-way) ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες απ ότι δείχνουν οι αποδόσεις καθώς έρχεται με μια πολύ καλή δεύτερη θέση δείχνοντας αρκετές ικανότητες στο ντεμπούτο του πριν 12 ημέρες και έχοντας την εμπειρία της πρώτης κούρσας στα πόδια του σίγουρα θα βρίσκεται φανεί άκρως ανταγωνιστικός.

Eπόμενη στάση στην περιήγηση μας στα βρετανικά ιπποδρόμια και φτάνουμε στο Catterick όπου διεξάγεται μια ενδιαφέρουσα ιπποδρομία για τριετείς και θεωρώ πως ο PERFECT BALANCE έχει πολλές πιθανότητες να επαναλάβει την εντυπωσιακή επιτυχία του πριν 20 μέρες ακριβώς στην ίδια πίστα και απόσταση όταν καθάρισε την κούρσα 2 furlongs πριν το φίνις για να κερδίσει τελικά με σχεδόν 7 μήκη διαφορά από το δεύτερο.

Εκπροσωπεί εναν από τους κορυφαίους στάβλους στον κόσμο και καθώς κάνει σήμερα το ντεμπούτο του στις κούρσες handicap σε ένα πολύ ευνοϊκό επίπεδο αν είναι στην κατάσταση που ήταν στην προηγούμενη έξοδο του σίγουρα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Kλείνουμε για σήμερα με μια επιλογή από την πιο σημαντική κούρσα που διεξάγεται σήμερα στο νησί, μια Group 3 ιπποδρομία στην οποία λογικά η φοράδα WITH THANKS θα πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως έχει κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα της όπου σε 5 κούρσες που έχει αγωνιστεί έχει 3 νίκες και 2 δεύτερες θέσεις.

Πραγματοποιεί το φετινό της ντεμπούτο σε ιδανικές συνθήκες για το προφίλ της (μαλακό έδαφος). Εχει αγωνιστεί λίγες φορές για τετραετής άλλα την στέλνουν μόνο σε κορυφαίου επιπέδου κούρσες όπως η τελευταία της έξοδος στο Naas όπου και πάλι σε Group 3 ιπποδρομία κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση (5 μήκη διαφοράς). Σίγουρα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και σήμερα άλλα θεωρούμε πως δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση των δυνατοτήτων της και αξίζει να την στηρίξουμε.

Συνοπτικά

Σάββατο 29/05 17:10 Beverley bet365 Continental Two Year Old Trophy Conditions Stakes : THE GATEKEEPER (5,50)

Σάββατο 29/05 17:30 Haydock Betway John Of Gaunt Stakes : WITH THANKS (6,50)

Σάββατο 29/05 18:50 Catterick Every Race Live On Racing TV Handicap : PERFECT BALANCE (4,00)

Σάββατο 29/05 18:25 Chester Chester Marathon EBF Maiden Stakes : ROMAN DRAGON (12,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious