1750

Billaras

‘Εκλεισαν τα κιτάπια!

Το ημερολόγιο γράφει 9 Ιουλίου. Εξω…τηγανίζεις αυγουλάκι γιά πλάκα άμα το αφήσεις στο καπό του αυτοκινήτου ή σε καμιά πέτρα (γέλια). Κοινώς… κατακαλόκαιρο. Πολλοί φύγατε, πολλοί φεύγετε άμεσα (σε αυτή την κατηγορία είμαι εγώ), πολλοί θα φύγετε εντός 20ημέρου γιά θάλασσες, νησιά, χωριά, βουνά, γιά όπου μπορεί ο καθένας.

Και όσοι δεν φύγουν, θα’ναι αγκαλιά με το air condition στο σπίτι.

Η σαιζόν στοιχηματικά τελείωσε. Πάπαλα. Και τυπικά. Ουσιαστικά έχει τελειώσει ένα μηνάκι. Από αρχές Ιουνίου. Μετά, τουλάχιστον στο Betsellers, κάναμε πλάκα, ροκανίζαμε μέρες, χαλαρά και σβηστά. Ηταν η πρώτη σαιζόν του συνδρομητικού Betsellers αν και δεν ήταν ολοκληρη.

Λείπουν δύο μηνάκια και βάλε. Μισός Αυγουστος-Σεπτέμβριος-ολος σχεδόν ο Οκτώβριος του 2018 ηταν στο παλιό site. Θυμίζω, το νέο “ανέβηκε” 20/10 και “κλείδωσε” μετά από ένα ελεύθερο διάστημα, στις 7/11.

Ηταν μιά σαιζόν περίεργη. Δεν είχε τρελλές ατυχίες. Δεν είχε τρελλή εύνοια. Ψιλονορμάλ τσούλησε.

Το ταμπλό το βλέπετε, υπάρχουν τα πινακάκια, αν μπείτε αναλυτικά από κάτω από την στήλη μου είναι ΟΛΑ τα παιχνίδια. Οποτε ας μην τα λέω…ένα-ένα.

Θα πάω κατ ευθείαν στην ταμπακιέρα. Γιατί έχασα 120 μονάδες; Φυσικά και υπάρχει απάντηση. Και εξήγηση. Υπήρχαν τρια κομβικά σημεία.

Α)Το τραγικό ξεκίνημα.

Μέχρι τις 20/12, ουσιαστικά αυτός ο έναμισης μήνας, περίπου δύο, έγω (και δεν το έκρυβα στις κουβέντες μεταξύ μας στο chat) είχα χάσει το τόπι. Κυριολεκτικά. Ολη μου η ενέργεια, όλο το μυαλό, ήταν στο νέο site. Φτιάχναμε, χαλάγαμε, κόμπλαραν πράγματα, βοηθούσα εσάς, ένας Θεός ξέρει τι τράβηξα μέχρι να ρολάρει το όλο θέμα.

Τα e-mail…βροχή. Κόλαση. Κάποια στιγμή είχα αγανακτήσει. Ρωτάγατε (και καλά κάνατε) διάφορα, συνδρομές, καταθέσεις, login, κωδικοί χαμένοι, μύλος. Γιά να τα δείτε αυτά και στα νούμερα, χώρισα μήνα-μήνα το παιχνίδι μου

20/10 με 20/11, χάνω 53,2 μονάδες. Και 20/11 με 20/12 χάνω ακόμα 36,8 μονάδες.

Στο σύνολο…90! ΟΛΗ η χασούρα δηλαδή! Ολη η σαιζόν δηλαδή! Ξεκίνησα με “χάντικαπ” -90!

Τα κάνω ακόμα πιό αναλυτικά; Παίζω 43 μονα, τρεις δυάδες 20/10 με 20/11. Ευστοχία; Πέντε μονά!!!

Παίζω 78 μονά, 8 δυάδες και ένα trixie 20/11 με 20/12. Ευστοχα;12 μονά, μιά δυάδα!!! Στο δίμηνο της… κολάσεως, παίζω σύνολο 121 μονά (εύστοχα 17), ένα trixie (άστοχο) και 11 δυάδες (μιά εύστοχη).

ΕΔΩ χάθηκε γιά μένα ΟΛΗ η σαιζόν. Θα μου πείτε τι να έκανα; Το σωστό είναι να παίξεις ΠΟΛΥ λιγότερο, να πας χαλαρά και προσεκτικά. Αφου…είσαι αλλού! Είχα γονατίσει, 10.000 πράγματα στο μυαλό μου. Και έπαιξα…γιούργια. Να μου χρεωθεί ως το βασικότερο λάθος; Δεκτόν ως ένα σημείο. Γιατί έχω αντίλογο. ΝΕΟ site, συνδρομητικό.

Φανταστείτε να πληρώνατε και να με διαβάζετε να λέω “δεν παίζω”, “παίζω ελάχιστα”, “χαλαρώνω”, “φυλάγομαι”. ΑΥΤΑ θα έπρεπε να πω και να κάνω, αλλά… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Θα το κάνατε εσείς; Εγώ αν γραφόμουν-πλήρωνα σε ένα site και διάβαζα κάτι τέτοιο θα φρίκαρα αρκετά, θα έλεγα “τι σκατά πλήρωσα”;

Β) Η ατυχία ή μάλλον η….

δυστοκία σε κομβικά σημεία της (υπολοιπης) σαιζόν, από 20/12 και μετά. Ειδικά τον Απρίλιο! Εκεί πηγαινε καλά. Μιά χαρά. Είχε αδειάσει το μυαλό μου, παίζαμε καλή μπαλίτσα. Γιά λεπτομέρειες και μικροατυχίες και χημεία δεν έγινε ένα μεγάλο ταμείο. Ενα θα έφτανε. Ο Μάκης το κατάφερε. Πχ εκείνη τη μέρα που έκανε trixie, εγώ είχα δύο ίδια με εκείνον, αλλά ένα τρίτο… διαφορετικό που δεν κέρδισε!

Τις γιορτες (20/12 ως 20/1/2019) βγήκα από πάνω +4 μονάδες (ήταν εξαιρετικες οι γιορτές), από 20/1 ως 20/4 έχασα κάτι ψιλαδάκια (περίπου μιά η άλλη), από 20/2 ως 20/3 πάλι έχασα κάτι λίγα, και από 20/3 ως 20/4 παίζω…τα ρέστα μου.

Οπως και από 20/4 ως 20/5. Στη μιά περίπτωση χάνω τελικα 40 μονάδες στην άλλη κερδίζω 12. Και τέλος, από 20/5 ως σήμερα, με ΑΦΘΟΝΑ ειδικά πλέον αυτό το διάστημα, χάνω ακόμα 41. Αυτό ίσως να ήταν λαθος πιό σοβαρό. Η κάβα θα μπορούσε να κλείσει κάπου στο -80, -90, κάπου εκεί. Σαν τα πέταξα τα τελευταία. Με πολλά ειδικά, σκόρερς, είχε τελικούς και τέτοια.

Μπορείτε να τα δείτε, μην τα αναφέρω.

Το κομβικό όμως σημείο ήταν εκεί Απρίλη-Μάη. Ολο δοκάρια. Και…χαζά δοκαρια. Τέσσερις φορές είχαμε σημείο τέρας, στο….50-50% και έπεφτα έξω! Σπαλ-Γιούβε, Λιλ-Παρί, γυρίστε λίγο το μυάλο σας πίσω. ΕΚΕΙ μπορούσε να γυρίσει. Πήγαινε καλά. Από λεπτομέρειες και λίγο…χαζά όπως είπα, δεν γύρισε εκεί.

Οπως και να έχει δεν μπόρεσα εκεί να απαλλαγώ από το -90 που “κουβάλαγα” οπότε μετά δεν γύρναγε. Ξέρετε, δεν είναι τίποτα. Με ΤΡΙΑ ΩΣ ΠΕΝΤΕ μ-ό-λ-ι-ς σημεία, αλλάζουν τα πάντα. Ενα trixie, δύο μονά-δυάδα, ιδού 100 μονάδες.

Οπως και να έχει, δεν θα κάτσω να θυμίσω ματς, αφού…όλα εδώ είναι. Αν το πίεζα, θα έλεγα ότι εκείνη τη μέρα που σαρώσαμε στο Νησί (με τον Mακη να κανει trixie κι εγώ δυάδα), παίχθηκε το 70% της σαιζόν.

Το ένοιωσα κιόλας εκείνο το απόγευμα. Ηξερα μέσα μου. Οπως το ένοιωσα και σε 2-3 δοκάρια χαζομάρας (τα ανέφερα παραπάνω, την Σπαλ και τη Λιλ) ή μια δυο ατυχίες (πχ το g/g του Ολυμπιακού με τη Λαμία που “κούμπωνε” σε δυάδα με το g/g του ΠΑΟΚ. Μάνι μάνι, ιδού τα τρία μονά και το trixie που έλεγα.

Θα ήταν ολα…τούμπα τώρα. Οπως και να έχει, τρελλές ατυχίες-όπως και τρελλή εύνοια- δεν υπήρχαν.

Γ) Τα ματς εκτός Αγγλίας. Ο Μάκης -και…πολύ καλά έκανε- επικεντρώθηκε στο Νησί. Εκεί πήγε σούπερ. Και εγώ τα ίδια. Μιά χαρά η Αγγλία. Εγώ όμως έπαιξα και 163 ΜΗ εγγλέζικα σημεία (δεν μετράω τα live).

Στα 163 ευστόχησα (ανεξάρτητα αν ήταν μονά ή δυάδα ή σε σύστημα) στα 29. Και τρία είχαμε ισοπαλία draw no bet. Με 29 στα 160 δεν γίνεται δουλειά. Παρότι οι αποδόσεις ήταν θηρία, θα ήθελα ακόμα 15 περίπου γιά να είμαι καλά με κέρδος.

Και εδώ όμως εχω αντίλογο. Νέο site. Να …ΜΗΝ έχει σημεία εκτός Αγγλίας; Κανένα; Δεν γινόταν.

Επεσε το βάρος σε μένα, το πήρα και το….πλήρωσα. Η επιλεκτικότητα είναι βασικος πυλώνας στοιχηματισμού αλλά εγώ ουσιαστικά ΔΕΝ μπορούσα να κανω αλλιώς.

ΑΥΤΗ ήταν η σαιζόν η δική μου μέσες-άκρες. Τα σημεία τα βλέπετε είπαμε. Αν προχωρήσω σε περαιτέρω συνολική αναλυση; Ιδού τα νούμερα:

292 μονά-εύστοχα 54.

51 δυάδες-εύστοχες 7.

24 τρίξι (δύο κερδισμένες δυάδες από αυτά).

1 πάτεντ (δυό μονά και δυάδα εδώ το κέρδος).

Εδώ προσθέστε τα live bets (που είναι μεν ξεχωριστά αλλά είναι ΚΑΙ στους δικούς μου πίνακες όσα έπαιξα εγώ), και φυσικά τις “ισοπαλίες” από dnb, που ήταν επτά.

ΑΥΤΑ ήταν.

ΔΕΝ έπαιξα yankee, φυσικά δεν έπαιξα παρολί, ενώ έπαιξα ΜΟΛΙΣ έξι over/under όλη τη σαιζόν. Μέσος όρος απόδοσης; Εχει ανέβει στον…Θεό με τα ειδικά. Ηταν στο 5,4!!!!! Ο “κανονικός”, χωρίς τα ειδικά, ήταν στο 4,2. Ετσι κι αλλιώς στο…Θεό. Αμιγώς καθαρά δικό μου λάθος; Εκείνο το διπλό του 1,90 της Ραπίντ (στο λαιμό μου χει κάτσει το ρημάδι).

Πάντως μικρά σημεία δεν παίχθηκαν (ούτε στα δάχτυλα των δύο χεριών αποδόσεις κάτω του 2,00), και οι δυάδες καλοπληρωμένες ήταν όλες, δεν κυνηγήσαμε τα….ψιλαδάκια για να τα μοστράρουμε (το…γνωστό που γίνεται πανελληνίως κλασικά). Ούτε θα το κάνουμε!

Πριν το κλείσω το απολογιστικό κομμάτι, κάτι γιά το live.

Το…αδικεί λίγο το ταμπλό (γέλια). Εγώ στο παιχνίδι μου στο live είμαι κερδισμένος! Γιατί; Γιατί όσοι είστε στο chat θυμάστε καλά!

Ηταν 3 Φλεβάρη, το ματς Τσβόλε-Ουτρέχτη, ήρθε 4-3 με τρία γκολ από το 90′ και μετά. ΔΕΝ προτάθηκε live ο άσος γιατί είχε ήδη προταθεί pre game.

Αυτό ειναι πάγια τακτική. Ηρθε ο άσος. Και παίχθηκε live, σας είχα δείξει κιόλας το ποντάρισμά μου. Εκεί είχε γίνει τεράστια νίκη. Και πολλοί πανηγυρίσαμε τρελλά εκείνο το μεσημέρι. Επίσης, στις 10 Απρίλη είχαμε το ματς Νόριτς-Ρέντινγκ. Ηταν 0-1, στο live προτάθηκε άσος, αν δείτε τα πινακακια είναι καταχωρημένο το ματς στα χαμένα, αφού έγινε 2-1 στο 91′ και μετά 2-2 στο 96′.

Μόνο που είχα κάνει cash out παίρνοντας το 95% του κέρδους, κάτι που επίσης το πρότεινα! Και το κάνατε όλοι όσοι είσαστε στο chat. Που είναι το λάθος μου; Οτι δεν το “σφυριξα”ΚΑΙ  στο twitter. Σφύριξα το live μπετ στον άσο, αλλα ΟΧΙ το cash out μετά.

Επειδή θέλω να είμαι πάντα 100% σωστός, το πέρασα χαμένο, έκανα λάθος (βασικά ξεχάστηκα μέσα στον χαμό της στιγμής) που δεν τουίταρα και το cash out. Το πληρώθηκα όμως. Και πολλοί άλλοι. Γι αυτό και “αδικεί” ο πίνακας το live. Κέρδος μου έφερε εμένα και στους περισσότερους.

Να συνοψίσω λοιπόν: Παικτικά λάθη; Ενα, εκείνο της Ραπίντ.

Δεν μετανοιωνω γιά άλλο σημείο. Λάθη ..φούριας; Που δεν τουιτάρισα (ενώ το πρότεινα στο chat) εκείνο το cash out. Και βέβαια, λάθος αλλά….που δεν μπορούσα και να κάνω αλλιώς, 1)το κανονικό ως δυνατό ποντάρισμα την περίοδο που ήμουν εντελώς χαζεμένος και 2) τα πολλά μη αγγλικά ματς. Κι εδώ όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Θετικά; Το Νησί κλασικά κερδισμένο. Και γενικά, πλην του κακού (καταραμένου) διμήνου δεν έχω παράπονο. Εδώ ανοίγω παρένθεση: Οι πινακες θα μηδενίσουν 21 Ιουλίου, αλλά θα βλέπετε στο All Time την κάθε σαιζόν. Τίποτα δεν σβήνεται, να είναι και απολυτως ασφαλή τα συμπεράσματα σε 2-3 χρόνια.

Ζήσαμε καλές στιγμές, όχι και λίγες.

Το chat…ειχε μέρες που είχε πάρει φωτιά. 50, 60, 70 και 80 άτομα μέσα. Η mobile βερσιόν του βοήθησε τα μέγιστα. Και εδώ δεύτερη παρένθεση: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς όλους. Μα όλους. Τώρα, τις ευχαριστίες αυτές δεν θα τις διαβάσουν κάμποσοι που έληξε η 6μηνη συνδρομή τους και δεν έχουν ανανεώσει, περιμένουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Εγώ το τονίζω όμως, το λέω πάντα, το Betsellers είστε πρώτα από όλα εσείς. Και -επιτρέψτε μου- σπέσιαλ ευχαριστίες σε τρεις ανθρώπους. Τον Γιάννη Κεφαλιδη (oakie1979), τον Γιάννη Παναγιωτίδη (panagj) και τον Γιάννη Σαμιώτη (Thassios). Καθότι…σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει! Ο καθένας απ τη μεριά του, χωρίς κανένα όφελος (το τονίζω), πρόσθεσαν πολλά.

Eurovision ο πρώτος, τεννίς ο δεύτερος (και συνεχίζει ακάθεκτος ο panagj) και άφθονο live και ειδικά στοιχήματα ο τρίτος. Γιά τους Μάκη-Ντίνο-Κώστα δεν έχω λόγια, εσείς κρίνετε. Είναι κρίκοι μιάς αλυσίδας. Ολοι μαζί. Εγώ, εκείνοι, εσείς.

Παλιοί και νέοι. Φτάσαμε κοντά 300 άτομα συνδρομητές, σε λίγους μήνες, χωρίς διαφήμιση (δεν είχαμε καν Facebook θυμιζω ως τον Απρίλιο).

Και πάμε γιά φινάλε με το…αύριο. Οχι άμεσα, αλλά εντός 15θημέρου, θα μπορώ να πω πολλά. Δείτε που εντόπισα τα στραβά. Δείτε το Α και το Γ. Το Α δεν θα υπάρχει (thank God).

Θα μπούμε κανονικά και χωρίς άγχη και πίεση και οτιδήποτε που αποσπά το μυαλό στην νέα σαιζόν. Το Γ θα “διορθωθεί”. Στόχος η άφιξη ανθρώπου που θα επομιστεί κυρίως πρωταθλήματα ΜΗ αγγλικά και κάμποσο live, να το φουντώσουμε κι άλλο. Ταβάνι ως τις αρχές Οκτώβρη.

Παράλληλα, το έχω ξαναπεί, στοχεύω σε κάτι…εντελώς πρωτοποριακό. Σε….ραδιόφωνο εντός site! ΜΟΝΟ γιά τους συνδρομητές. Δύσκολο (τεχνικά), όχι ακατόρθωτο. Δεν…τάζω, το παλεύω. Σύντομα νεώτερα. Οπότε, πήρατε και μιά γεύση γιά το μέλλον. Αν έχουμε ράδιο on line με εκπομπές-αναλύσεις και έναν ακόμα ειδικό-tipster (να απεμπλακώ λίγο απ’ τα μη αγγλικά ματς), θα είναι …βαρβάτη η σαιζόν που έρχεται.

Η οποία θα ξεκινήσει χαλαρά μετά τις 27 του μήνα (τουλάχιστον γιά μένα), θα δυναμωσει μετά της Παναγίας και θα…μπει σε φουλ ρυθμούς κλασικά αρχές Σεπτέμβρη. Οπως και να έχει, μετά τις 27-28 Ιουλίου, σε λιγότερο από 20 μέρες, θα….πληθύνουν τα κείμενα (και του Μάκη που το έχει γράψει ήδη). Καλές βουτιές, καλές διακοπές, ξεκουραστείτε και ότι θέλετε τα e-mail είναι γνωστά σε όλους.

Οταν έχω κάτι νέο-επίσημο θα γραφτεί ως editorial γιά να το διαβάσουν και οι μη συνδρομητές.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras