2910

Billaras

Ελα να πάμε στο νησί!

Την Τρίτη καμάρωσα-με την Γουέστ Χαμ, αποδώθηκε δικαιοσύνη. Την Τετάρτη αποδώθηκε επίσης δικαιοσύνη με την παραμονή της Σάντερλαντ, αλλά και με την…πτώση της Γκρόντινγκ. Οκ, ήξερα που πόνταρα, μπάζο από τα λίγα, σε ματς-παρωδία μιά στεκιά στο 5αρι ήταν (που κατέληξε και 3αρι). Never mind. Δεν έκατσα να σκάσω, ήδη μελετούσα το κουπόνι τούτο εδώ.

Το τελευταίο μεγάλο. Σφυρίζει λήξη. Κάτι λιμά θα μείνουν μετά να ασχολούμαστε ως το EURO. Εννιά μήνες μαραθωνίου. Μιά πολύ καλή σαιζόν. Τα απολογιστικά από την παράλλη εβδομάδα, μετά τις 23 του μήνα. Προς το παρόν ας μείνουμε στο κουπόνι… Σήμερα πολλοί θα παίξουν …Eurovision, πολλοί θα παίξουνε ειδικά με σκόρερς (χαμός γίνεται, από Ζλάταν ως Ιγουαίν κι από Ντι Νατάλε ως Κλόζε και δεν ξέρω πόσοι άλλοι που θέλουνε γκολ).

Από σημεία; “Τέτοια ώρα-τέτοια λόγια”. Εδώ κολλάει. Τι να βρεις και τι να παίξεις; Εμ εκπτώσεις, εμ τα..ράφια άδειασαν και έχουν μείνει κάτι ρετάλια! Πόσο να ρίξω τα στάνταρ μου, πόσο να τα ρίξει ο καθένας; Να πω δηλαδή “ορμάτε τριάδα Τουλούζ-Μπιλμπάο-Τοντέλα”; Τρίχες. Και μάλιστα κατσαρές. Ο μπουκ έχει σφάξει όσο δεν πάει, το σβήσιμο πήγε σύννεφο.

Νις, Τουλούζ, Τοντέλα, Ρόμα, Σασουόλο, Μαγδεμβούργο, φαβόρια, σβήστηκαν όλα. Στη δε Πορτογαλία, να πάω να μπλέξω με σενάρια τριπλής ισοβαθμίας και δεν συμμαζεύεται; Μου έμειναν λίγα. Εσβησα και κάτι Εστορίλ, κάτι Βόλφσμπουργκ, έμειναν επτά σημερινά σημεία. Γουίμπλεντον στο 2.40. Στα ίσα φυσικά. Πλέι οφ. Αλλά τουλάχιστον να πάω σε σημείο “καθαρό”.

Η Ακριγκτον θεωρώ ότι ακόμα ζαλισμένη θα είναι, έχασε μονάχη της την απ' ευθείας άνοδο. Δυνατό σοκ. Λυών στο 2.05. Η Ρεμς και δεν μπορεί και δεν εξαρτάται από αυτήν. Γιά να ελπίζει θέλει γκέλες και Τουλούζ και Γκαζελέκ. Και όσο την έιδα, έχει παραδώσει πνεύμα. Η Λυών αδιάφορη μεν, αλλά είναι στα κόκκινα η φόρμα της. Λιλ στο 3.00. Επεσε, αλλά το κρατάω.

Κι αυτό στα ίσα. Οσες φορές είδα πρόσφατα Σεντ Ετιέν, μου έβγαλε μιά βαριεστημάρα, σαν να μη θέλει ή να μην μπορεί. Με την Τουλούζ καθησε να χάσει και απλά η άλλη δεν μπορούσε. Με τη Νις την κόντραρα επιτυχώς. Η Λιλ τουλάχιστον με πείθει. Θέλτα στο 4.75. Ανέβηκε αυτό επειδή η Ατλέτικο βάζει μάλλον τους βασικούς. Αλλά τα δεδομένα είναι απλά.

Η Ατλέτικο δεν θέλει τίποτα, μην χτυπήσει κανένας μονάχα εν όψει τελικού Champions League, αυτό θέλει! Η Θέλτα θέλει να παραμείνει 5η, θεωρώ ότι η Μπιλμπάο θα κερδίσει, οπότε η Θέλτα θα πάει γιά τη νίκη. Η διαφορά μιάς θέσης εδώ, είναι απ'ευθείας όμιλοι ή προκριματικά. Δεν είναι και μικρό το διακύβευμα. Σημειώστε απλά κάπου εδώ ότι οι δύο προπονητές (αργεντίνοι) είναι και καλοί φίλοι… Σαραγόσα στο 3.

00. Καλές σχέσεις μεταξύ των ομάδων, κίνητρο δεξιά, η Νουμάνθια δεν πάει γιά κάτι (της λείπει και ο βασικός φορ), ενώ η Σαραγόσα είναι στο -3 από την απ'ευθείας άνοδο. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε χατηράκια, αλλά και στα ίσα, εδώ έχω καλή ομάδα με κίνητρο στο 3.00. Που θα'χει και πολύ κόσμο μαζί της, είναι γειτονικό “ντερμπάκι”. Να μην το ρισκάρω; Μαγιόρκα στο 2.

15. Γιά μένα, το πιό δυνατό (και σε ανεκτή απόδοση φυσικά, συναρτηση είναι όλα) φαβορί του διημέρου. Και με υπόβαθρο. Ο τεχνικός της Τενερίφης ο Μαρτί, είναι…παιδί της Πάλμα, εκεί γεννήθηκε, μεγάλωσε, έπαιξε, έγινε αρχηγός (ως πέρυσι), τα…πάντα όλα. Μάλλον θα τον θυμάστε και ως παίκτη της Σεβίλλης. Και η μιά νησιώτισα δεν πάει γιά τίποτα (δεν πιστεύω αυτά που λένε περί ανόδου), ενώ η άλλη νησιώτισα η Μαγιόρκα είναι στο όριο των 40, ακροβατεί με την βουτιά στο κενό.

Εδρα έχει καλή, ας πάρει το τρίποντο να ανασάνει αρκετά. Στη φωτό ο Μαρτί με την φανέλα και το περιβραχιόνιο της Μαγιόρκα. Και τέλος, μετά από αρκετή σκέψη και κάμποση ….έκπτωση εδώ, κρατάω την Εσκισεχίρ. Το ζύγισα πολύ αυτό. Πάρα πολύ. Η Μπασακσεχίρ είναι ήδη Ευρώπη, κίνητρο δεν έχει. Καλή ομάδα αναμφίβολα. Και σε καλή φόρμα. Η Εσκισεχίρ περιθώρεια δεν έχει.

Καλή έδρα είναι, καλή φόρμα επίσης (μιά ήττα σε οκτώ). Να την..σώσω δηλαδή, αλλά δεν είναι και αυτό που λέμε “ψοφίμι”, κάτι καλό κάνει και μπορεί να ελπίζει. Μπορεί να κάνω και λάθος, θα δείξει. Σίγουρα κάνω μεγάλη έκπτωση εδώ. Απλά το ένστικτό μου, μου λέει ότι θα δούμε χατηράκι και άσο. Αυτά είναι όλα. Αν κάποιος θέλει κάποια σημερινά να τα “μπλέξει” με αυριανά, θα σας έλεγα να κοιτάξει την Πομφεραντίνα.

Εγώ θα ανεβάσω νέα στήλη αύριο, οπότε θα την ξαναδούμε. Προς το παρόν, τι έχω; Θέλτα-Σαραγόσα-Λιλ τα μεγάλα. Και Μαγιόρκα-Λυών-Εσκισεχίρ-Γουίμπλεντον τα μικρά. Προφανές το παιχνίδι μου. Ενα trixie με τα μεγάλα και εξτρά μερικές μονάδες στην Θέλτα σε μονό. Και τα “μικρά” (ποτέ κάτω από 2.00), σε δυάδες και ψιλά στην τετράδα “μπας και” (όπως προ εβδομάδας).

Η χημεία ανήκει στον καθένα εδώ. Λέω να βάλω την Μαγιόρκα με την Εσκισεχίρ. Τα δύο…μονόπλευρα κίνητρα δηλαδή. Ενω στα άλλα, η Γουίμπλεντον είναι σε ματς-χαμός, η Λυών αδιάφορη. Αλλά ξαναλέω, αποφασίστε εσείς, ο Μάκης πχ παίζει Μαγιόρκα με Λυών μαζί. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.120 μονάδες. Ποντάρισμα 14/5: Trixie: Θέλτα 2 (4.

75)-Σαραγόσα 2 (3.00) -Λιλ 2 (3.00) με 15 μονάδες στην τριάδα και από 45 σε κάθε δυάδα. Σύνολο 150 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Θέλτα 2 (4.75) με 50 μονάδες. Δυάδα: Μαγιόρκα 1-Εσκισεχίρ 1 (4.62) με 110 μονάδες. Δυάδα: Γουίμπλεντον 1-Λυών 2 (4.92) με 70 μονάδες. Τετράδα όλα τα φαβορί (22.74) με 20 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 400 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.720 μονάδες. Σημείωστε κάτι ακόμα που ο Μάκης το έβαλε και στον τίτλο του.

Εχει και live betting το μενού. Αρκετό ίσως. Ανάλογα τι θα προκύψει. Και σε Γερμανία και σε Πορτογαλία και σε Ιταλία. Ειδικά στην Πορτογαλία. Θα είμαστε…καραούλι. Θα είμαι στο chat γιά κάμποσες ώρες σήμερα. Οσοι πιστοί προσέλθετε (γέλια). Νέα στήλη αύριο! Υ.Γ: Απ τις ελάχιστες φορές που ο τίτλος με τη λέξη …νησί δεν αφορά στην Αγγλία, δεν αφορά…διακοπές σε κάποι δικό μας, αλλά στην…Μαγιόρκα (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras