1860

Κώστας Ζαφείρης

Ελλάδα – Γαλλία – συμμαχία(;)

Γεια χαρά… Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για τη χθεσινή μέρα, οφείλω να παραδεχθώ ότι εκ του αποτελέσματος δεν… έπραξα σωστά. Κι αυτό, γιατί χθες ήταν κλασσική περίπτωση «παίζω ένα ματς, δηλαδή την Ζαλγκίρις από ημίχρονο, στο χάντικαπ, στους 10 πόντους, στους 20, στους… 30 και δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο». Βλακωδώς ασχολήθηκα και «με το κάτι άλλο» και το πλήρωσα.

«Κουφέτο» ήταν η Ζαλγκίρις και πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Τέλος πάντων, πάμε στα σημερινά.

Στην Basket League έχουμε τζάμπολ σε περίπου τρεις ώρες. Στην αναμέτρηση της Χαλκίδας ανάμεσα στην Κύμη και τον Προμηθέα βλέπω νίκη των Πατρινών, πρώτον γιατί παίζουν άμυνα σε αντίθεση με τους Ευβοιώτες και δεύτερον γιατί το ρόστερ των φιλοξενούμενων είναι – τουλάχιστον – μία κλάση ανώτερο και πιο «γεμάτο» με πολλές και ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Συνεχίζουμε. Η ΑΕΚ (έξω οι γκαρντ Θίοντορ, Ξανθόπουλος) δοκιμάζεται στη Λήμνο, με τους νησιώτες να κάνουν το 10ο sold out της σεζόν. Κακά τα ψέματα η Ενωση έχει το μυαλό της στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (την ερχόμενη Τετάρτη με την Μπάμπεργκ στην Γερμανία), την ίδια ώρα που ο Ηφαιστος (χωρίς αμφιβολία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος) στο σπίτι του έχει χάσει μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προπονητής της ομάδας της Λήμνου Σωτήρης Μανωλόπουλος κάτι χρωστάει στην ΑΕΚ για τον τρόπο που έφυγε. Από ‘κει και πέρα, για τις δυνατότητες του Ηφαιστου λέει πολλά το διπλό την προηγούμενη εβδομάδα στο «Παλατάκι».

Κατά τα άλλα, η μελέτη στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μου έδωσε μόλις ένα σημείο κι αυτό από την «επικίνδυνη» Γαλλία.

Το να παλέψει η Σολέ κόντρα στην Γκραβελίν.

Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας οι γηπεδούχοι με ρεκόρ 7-15 (συγκάτοικοι με τις Προβένς, Πορτέλ) και η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει να αγχώνονται. Σε τροχιά πλέι οφ η Γκραβελίν (ρεκόρ 12-10 – μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες βρίσκεται στην 7η θέση). Τις δύο ομάδες δεν τις χωρίζουν πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο, οπότε αποφάσισα να πάω με την έδρα και το κίνητρο επιβίωσης.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης