2063

Μάκης Μηνδρινός

Εμειναν τρεις επιλογές

Χαιρετώ! Πολλές φορές μιλάμε για τη χημεία, ότι διαλέξαμε λάθος ματς στην τελική επιλογή, σε σχέση με την αρχική. Και ότι επιβεβαιώθηκαν αυτά που αφήσαμε απ’ έξω. Ε, θα υπάρχουν και μέρες σαν τη χθεσινή, που η χημεία θα αγγίζει το… τέλειο. Τέλεια θα ήταν αν περνούσε και η Ρέξαμ, όμως ΟΚ, δεν γίνεται να έχουμε παράπονο όταν η Χάνγκερφορντ (4.

20) κερδίζει με ανατροπή και η Μπράντφορντ ΠΑ πληρώνει ξανά σε απόδοση αουτσάιντερ (έφτασε ως το 3.00 ο άσος το μεσημεράκι). Την ίδια ώρα, που οι υπόλοιπες αρχικές σκέψεις έσπαγαν η μία μετά την άλλη. Προχωράμε, ουσιαστικά σήμερα έχουμε τα τελευταία πονταρίσματα του Αυγούστου, με τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ. Το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ δεν με απασχολούν στοιχηματικά αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι ελληνικές ομάδες έχουν φέρει εντελώς στα μέτρα τους την πρόκριση στους ομίλους και πιστεύω ότι θα επιβεβαιώσουν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Δεύτερος γύρος Λιγκ Καπ λοιπόν, με την είσοδο ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ (δεν παίζουν μόνο οι Ευρωπαίες). Η φιλοσοφία είναι γνωστή, την είπαμε και στον πρώτο γύρο, θέλει διάβασμα ειδήσεων για πιθανές αλλαγές που θα γίνουν στην ενδεκάδα, θέλει «διάβασμα» σκέψης των προπονητών (υπάρχουν ορισμένοι που η φιλοσοφία τους είναι να μη δίνουν βάρος στα Κύπελλα και υπάρχουν άλλοι που «ζουν» γι’ αυτά), θέλει αξιολόγηση των στόχων των ομάδων, θέλει έμπνευση.

Και φυσικά απόδοση. Εκπλήξεις θα γίνουν, μέσα από τα δεδομένα που υπάρχουν θα πρέπει να «μαντέψουμε» που θα σκάσουν. Λιγκ Καπ Μπλάκμπερν – Λίνκολν, ήταν μια σκέψη η κόντρα του φαβορί (στο 7.00), όμως είναι ξεκάθαρη η διάθεση των φιλοξενούμενων να κάνουν αλλαγές, καθώς έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα και θέλουν να παραμείνουν ψηλά, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι δύσκολο.

Οπότε δεν προχωράει η σκέψη. Υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα, πάνω από 10.00 δίνουν, τα Μπόρνμουθ – ΜΚ Ντονς (12.00) και Λέστερ – Φλίτγουντ (12.00). Με αλλαγές περιμένω την Μπόρνμουθ (παραδοσιακά ο Χάουι αλλάζει σχεδόν όλη την ενδεκάδα του), με μεγάλο ροτέισον και τη Λέστερ. Το θέμα είναι η συμπεριφορά των «μικρών». Τόσο οι Ντονς στη Λιγκ 2, όσο και η Φλίτγουντ στη Λιγκ 1 τα πηγαίνουν εξαιρετικά ως τώρα και είναι λογικό να έχουν περισσότερο το μυαλό τους εκεί.

Ειδικά οι Ντονς, που ξεκίνησαν τη σεζόν έχοντας αποκλειστικό στόχο την άνοδο. Για τη Φλίτγουντ (πρώην ομάδα του Βάρντι, ο οποίος δεν θα παίξει σήμερα λόγω τιμωρίας) δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αυτοσκοπός η άνοδος, έχει και έναν προπονητή (Τζόι Μπάρτον) που στο ξεκίνημα της καριέρας του φαντάζομαι ότι θα «ψοφάει» για τα φώτα της δημοσιότητας, οπότε πιστεύω ότι η Φλίτγουντ θα το παλέψει όσο πάει.

Το είπε, άλλωστε, και ο ίδιος ο Μπάρτον. Στα αρνητικά, ότι ο Πιέλ είναι προπονητής που γενικά δίνει βάρος στα Κύπελλα. Μπράιτον – Σαουθάμπτον είναι ματς μεταξύ ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπράιτον ξεκίνησε τη σεζόν με έναν και μοναδικό στόχο: την παραμονή. Κέρδισε τη Γιουνάιτεντ και έχασε από Γουότφορντ και Λίβερπουλ ως τώρα, ενώ μπροστά της έχει το ντέρμπι νεοφώτιστων με τη Φούλαμ.

Μέσες-άκρες ο Χιούτον παραδέχθηκε ότι εκεί πέφτει το βάρος, περιμένουμε σήμερα να ανακατέψει την ενδεκάδα. Από την άλλη, η Σαουθάμπτον δεν ξεκίνησε καλά και ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Ο Χιουζ είναι από την αρχή στην πίεση και θεωρώ ότι θα το προσέξει όσο δεν πάει, δεν αποκλείω να δούμε φουλ βασικούς απόψε. Εξάλλου, είναι προπονητής που παραδοσιακά ενδιαφέρεται για τα Κύπελλα.

Στο 3.10 το διπλό. Στο Μπέρτον – Αστον Βίλα έχουμε δύο ομάδες που πέρσι έπαιζαν στην ίδια κατηγορία (Τσάμπιονσιπ), όμως του χρόνου δεν αποκλείεται να έχουν τρεις κατηγορίες διαφορά! Η Αστον Βίλα είναι στις ομάδες που διεκδικούν άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μπέρτον έχει ξεκινήσει χάλια και είναι στη γραμμή υποβιβασμού της Λιγκ 1. Δεν νομίζω ότι θα πέσει, ωστόσο αυτή τη στιγμή ψάχνει κι αυτή (όπως και η Σαουθάμπτον που λέγαμε παραπάνω) από κάπου να πιαστεί.

Ο Κλαφ είναι κλασικός προπονητής που δίνει σημασία στα Κύπελλα, οπότε θεωρώ ότι θα το κυνηγήσει όσο μπορεί. Το θέμα είναι πως θα κατεβάσει την Αστον Βίλα ο Μπρους (παρεμπιπτόντως, η Βίλα πήρε τον Μπολάσι της Εβερτον, σούπερ κίνηση για Τσάμπιονσιπ!). Στο 4.20 είναι ο άσος, η αλήθεια είναι ότι τον περίμενα λίγο παραπάνω. Για την Κάρντιφ, που είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό από την Πρέμιερ Λιγκ, το Λιγκ Καπ φαντάζει αυτή τη στιγμή ως πολυτέλεια.

Εχω τη διάθεση να την κοντράρω, οπότε η κουβέντα πηγαίνει στο «αν μπορεί η Νόριτς». Η αλήθεια είναι πως η Νόριτς αγωνιστικά δεν έχει πείσει ως τώρα στην Τσάμπιονσιπ. Ερχεται από τριάρα εντός έδρας από τη Λιντς (0-3), σε ένα ματς που το πάλεψε περισσότερο απ’ όσο δείχνει το σκορ. Το αρνητικό είναι ότι ακολουθεί το ντέρμπι με την Ιπσουιτς και παρά το γεγονός ότι είναι στα… σχοινιά και ο Φάρκε, δεν αποκλείω να κατεβάσει εναλλακτική ενδεκάδα απόψε.

Είναι λίγο βλέποντας και κάνοντας το ματς αυτό (4.20 το διπλό). Στο Μίντλεσμπρο – Ρότσντεϊλ έχουμε έναν προπονητή (Πιούλις) που γενικά δίνει σημασία στα Κύπελλα, αλλά που στον πρώτο γύρο έκανε φουλ αλλαγές και αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι τον «καίει» περισσότερο το πρωτάθλημα. Ακόμα παραπάνω από τη στιγμή που για τη Μίντλεσμπρο ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τη Λιντς, το οποίο μάλιστα είναι Παρασκευή και όχι Σάββατο.

Υπενθυμίζω, ότι η Μίντλεσμπρο στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε στα πέναλτι τη Νοτς Κάουντι. Για τη Ρότσντεϊλ τα είπαμε και την Παρασκευή, το κλίμα χάλασε με τις διαδοχικές ήττες, ο κόσμος τα έβαλε με τον Χιλ, ο οποίος όμως δεν είναι χθεσινός. Γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα (γι’ αυτό, άλλωστε, έμεινε εκτός από το παιχνίδι μου η κόντρα της Ρότσντεϊλ το Σάββατο), νομίζω ότι θα το κυνηγήσει πολύ το σημερινό, έστω κι αν υπάρχουν οι δεδομένες δυσκολίες (διαφορά δυναμικότητας, ποιότητας, κατηγορίας, κ.

λπ.). Στο 6.25 το διπλό, προφανώς σηκώνει ό,τι κάλυψη θέλει ο καθένας. Στο Νιούπορτ – Οξφορντ οι μπουκ δίνουν φαβορί την ομάδα της Λιγκ 2 (Νιούπορτ). Εχει ξεκινήσει καλά η Νιούπορτ, δείχνει σε καλή κατάσταση και δεν νομίζω ότι σκοπεύει να κάνει μεγάλο ροτέισον. Από την άλλη, η Οξφορντ προέρχεται από την πρώτη της νίκη στη Λιγκ 1 (την Μπέρτον, 3-1), όμως παραμένει στα χαμηλά στρώματα.

Προφανώς είναι πιο ποιοτική από την αντίπαλό της, το διπλό είναι στο 3.10, θεωρητικά γίνεται κουβέντα. Στο Γουίκομ – Φόρεστ Γκριν, έχουμε ομάδα Λιγκ 1 κόντρα σε ομάδα Λιγκ 2. Η Γουίκομ μετά το κακό ξεκίνημα πήρε 4 βαθμούς στα 2 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (σε δύσκολες έδρες, Πλίμουθ και Μπράντφορντ) και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Θεωρώ φυσιολογικό να είναι στο πρωτάθλημα το μυαλό της, μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Ακολουθεί, εξάλλου, δύσκολο ματς με τη Λούτον. Η Φόρεστ Γκριν ξεψάρωσε μετά την περσινή δύσκολη σεζόν και παραμένει αήττητη στη Λιγκ 2. Δεν έχει την ποιότητα για να διεκδικήσει άνοδο, δείχνει γενικά να μην έχει άγχος και φέτος δεν την κερδίζεις εύκολα.

Στον προηγούμενο γύρο έδειξε ότι θέλει να προχωρήσει στο θεσμό, αποκλείοντας τη Σουίντον εκτός έδρας. Στο 4.33 είναι μια επιλογή. Τσεκάραμε αρκετά (όχι πάρα πολλά για τα δεδομένα του Λιγκ Καπ), στο παιχνίδι μου θα μπουν τρία από αυτά: Σαουθάμπτον (3.10), Ρότσντεϊλ (6.25, 4.33 το dnb) και Φόρεστ Γκριν (4.33). Ο καθένας αποφασίζει το πώς θα τα παίξει, προσωπικά θα πάω σε μονά αποδεκτά.

Τα λέμε ξανά από εδώ την Παρασκευή, όπου θα επιστρέψουμε σε ρυθμούς πρωταθλημάτων. Αν προκύψει κάτι, τα λέμε και στο twitter (@makismindrinos).  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος