1927

Billaras

Εμπνευση, γνώση, ρίσκο-UPDATE!!

Θέμα πρώτον: Καλά περάσαμε στις γιορτές τελικά. Πέρασε και η 4η εγγλέζικη αγωνιστική, ήρθε κέρδος, θετικό πρόσημο από τις 22/12 που ξεκίνησε ο “μαραθώνιος”. Τα έγραψα αναλυτικά στο χθεσινό Editorial, δεν έχω κανένα παράπονο. Με λίγη τύχη ή χημεία, θα ήταν έως εξαιρετικά, αλλά και τώρα μιά χαρά περάσαμε.

Θέμα δεύτερον: Είδατε (ξανά) τι είναι η μπάλα.

Θα το γράφω μέχρι να πάω βαθιά γεράματα, όλα είναι μικρές λεπτομέρειες. Χιλιοστά. Βάζω και την φωτό εδώ από το μη-γκολ της Λίβερπουλ, μετρήθηκε στα… 1,12 εκατοστά η μπάλα που ήταν πάνω στη γραμμή, η υπόλοιπη είχε περάσει! Ετσι είναι. Ο Μανέ δοκάρι κι έξω (και μετά η…φοβερή φάση), ο Σανέ δοκάρι και μέσα, νικητήριο γκολ. Αλλά αυτό ισχυει γιά όλους.

Πριν ένα μήνα η Λίβερπουλ στο 96ο λεπτό “μίλησε με την τύχη της”, αν θυμαστε με την Εβερτον, δοκάρι, αναπήδηση, δοκάρι ξανά, σκάει μέσα, πάνω στη γραμμη ο Οριτζί και 1-0. Και μετά από σουτ της απελπισίας κυριολεκτικά, δηλαδή ουρανοκατέβατο και εντελώς τυχερό γκολ.

Συμπέρασμα: Η μπάλα κάνει ότι θέλει. Λεπτομέρειες κρίνουν τα πάντα όταν όλα κρέμονται σε μιά κλωστή.

Η Σίτι στάθηκε τυχερή στην φάση που θα θυμόμαστε, αλλά έκανε και πολλά που δεν είχε ξανακάνει. Και πάθος απρόσμενο (και η κερκίδα μανιασμένη), και κλωτσίες και τάκλιν και καθυστερήσεις και διώξιμο στο πουθενά! Οι ομάδες του Πεπ “υποτίθεται” δεν τα κάνουν αυτά, αλλά….να που τα έκανε. Και μπράβο της. Οπότε, ας πάμε στον στοιχηματικό παραλληλισμό, ας κάνουμε εμείς ότι καλύτερο μπορούμε και μετά… η μπάλα αποφασίζει αν θα πέρασει τη γραμμή ή όχι.

Θέμα τρίτον: Να συγχαρώ και από εδώ τους ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟ (Newton) που κέρδισε το ταξίδι, ΓΙΩΡΓΟ ΒΕΡΡΟ (Gverros) που κέρδισε τη εξάμηνη συνδρομή και ΧΡΗΣΤΟ ΤΙΚΗ (Warrior) που κέρδισε την φανελα! Παντα τέτοια παιδιά, να είστε πάντα τυχεροί, οι υπόλοιποι…αναμονή, θα έχουμε κι άλλα τέτοια όμορφα στο Betsellers!

Πάμε πλεόν στα φρέσκα στοιχηματικά.

Είδα ισπανοπορτογαλογαλλίες, τίποτα απολύτως. Αύριο ίσως ένα κλικ στη Λανς μόνο. Αλλά ας μείνω στο σήμερα. Πάω λοιπόν μόνο με το Νησί. FA CUP, ο περιβόητος 3ος γύρος, μπαίνουν στον χορό οι “ξεζουμισμένες” μεγάλες από Premier και Championship, είναι η τελευταία κουταλιά από την εορταστική τούρτα. Θέλει τρέλλα, έμπνευση, να το απολαύσουμε και λίγο.

Οι βασικοί παράμετροι είναι το κινητρο, ποιές θα το κυνηγήσουν, ποιές θα το αφήσουν έχοντας κατά νου άλλες προτεραιότητες. Και φυσικά, ειδήσεις και απόδοση. Στην Αγγλία είμαστε, όλοι κερδίζουν όλες, κανένας Δαυίδ δεν είναι χαμένος σήμερα (και αύριο) κόντρα σε κανέναν Γολιάθ.

Πετάγομαι πάλι στο αύριο, η Ντόνκαστερ είναι σοβαρά στα υπ’οψην μου, όπως και η Γουλβς τη Δευτέρα.

Οπότε, μαζί με τη Λανς έχω ακόμα δύο εγγλέζικα, θα ξαναδώ και τα της Ιβηρικής και κάτι θα παίξουμε και αύριο.

Ποιά ξεχώρισα γιά σήμερα; Σριούσμπερι, Μπέρμιγχαμ, Μπάρσνλεϊ, Λίνκολν, Νότιγχαμ, Πιτέρμπορο, Πόρτσμουθ. Αυτά τα επτά. Μαζί με τα δύο που ανέφερα αύριο-μεθαύριο είναι ο κορμός μου, καμιά δεκάδα δηλαδή από τα 32 συνολικά.

Προφανώς σκέφτηκα κι άλλες. Τις άφησα. Δεν παίζω πχ Γουόλσολ (με Μπόλτον). Γιατί; Γιατί δεν της το’χω! Εχει σημασία και πως έχει στο μυαλό σου τις ομάδες. Ειναι και ντεφορμέ. Και η ομάδα μου, ίσως το κυνηγήσει γιά κανά φράγκο (δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε). Δεν παίζω Χαλ γιατί έμαθα ότι θα κάνει ολικό rotation! Ηταν στον αρχικό κορμό μου.

Δεν παίζω Ολνταμ γιατί την έχω ως….Γουόλσολ. Ομάδα με μικρό ταβάνι δηλαδή. Τώρα οκ, αν αύριο μάθω ότι ο Ρανιέρι βάζει τσικό, το ξαναβλέπουμε. Πάντως δεν την πιστεύω. Ομοιως, η βασική μου διαφωνία με Μάκη (αλλες φορές ταυτιζόμαστε στο 90%, τώρα όχι), είναι η Τζίλιγχαμ. Δεν την πιστεύω. Θα θυμάστε, την κοντράραμε με την Χάρτλπουλ ένα γύρο πριν και εντός και εκτός.

Γλύτωσε από θαύμα. Ε, και αναπληρωματικούς να βάλει ο Γουόρνοκ (που δεν του έχω εμπιστοσύνη ότι και να λέει, παλιά… τατάνα στο κουρμπέτι, θα προσέξει να μην εκτεθεί), δεν κοντράρω την Κάρντιφ με αυτή την Τζίλιγχαμ (που είναι και ντεφορμέ).

Εχω λοιπόν αυτά τα επτά. Τελευταία παρένθεση: Κοίταξα και Στιβενέιτζ, Μάκλεσφιλντ από την 2η Αγγλίας αλλά προσπέρασα γρήγορα, άρα σήμερα μόνο FA CUP.

Από την επτάδα, δύο είναι….κατηγορία-φάντασμα. Νότιγχαμ και Λίνκολν. Είναι τόσο απίθανο όμως; Σίγουρα Τσέλσι και Εβερτον δεν είναι καλά. Και οι δύο έκαναν κακές γιορτές, και οι δύο δύστοκες, γκολ με το στανιό βάζουν, και οι δύο από άσχημα αποτελέσματα και κάμποση γκρίνια έρχονται, ενώ η Τσέλσι έχει και ημιτελικό Λιγκ Καπ εν’όψει, άρα θα κάνει και καλό rotation.

Και σαφώς Νότιγχαμ και Λίνκολν το έχουν το ύψος. Και με χιλιάδες λαού πίσω τους (η Λίνκολν θα έχει 5,500 φανατικό κόσμο, μιλάμε για ομάδα αντίστοιχή….Δ’ Εθνικής έτσι;). Και οχι παλιά, εχουν ξανακάνει θαύματα. Η Λίνκολν το 2017 ήταν Κόνφερενς (ανέβηκε εκείνο το Μάη) και έφτασε…..5ο γύρο σκοτώνοντας Ιπσουιτς, Μπράιτον και Μπερνλί, έκανε ρεκόρ από το 1914!

Τα άλλα πέντε είναι μπόμπες αλλά όχι….

κτήνη. Επιγραμματικά: Η Στοουκ έχει πολλή γκρίνια. Πολλή όμως. Στα σχοινιά ο Ροουετ και σε καλή έδρα σήμερα (από 4/8 μιά ήττα εντός η Σριούσμπερι). Η Μπέρνλι θα κάνει μεγάλο rotation, η σωτηρία καίει τον Ντάις. Η Μίντλεσμπρο έχει σοβαρές απουσίες στην άμυνα, χωρίς στόπερ είναι, ένας 16χρονος θα παίξει. Η Νόριτς ομοίως πολλές και σοβαρές απουσίες, ενώ δείχνει σκασμένη τον τελευταίο καιρό (παρότι την εκτιμώ απεριόριστα).

Το μόνο που δεν έχει “κάτι” είναι το Γουέστ Χαμ-Μπέρμιγχαμ, η λονδρέζα μάλλον θα βάλει πολλούς βασικούς, τον θέλει ο Πελεγκρίνι τον θεσμό.

Και τώρα η….χημεία, η έμπνευση. Ανέφερα και όσα δεν παίζω (και γιατί), ανέφερα ότι έχω και γιά όσες έφτασαν ως εδώ. Οπότε, ουσιαστικά, η απόφαση είναι δική σας. Τι σας κάνει το κλικ. Εγώ θα αφήσω έκτος αρχικά τις Μπέρμιγχαμ και Λίνκολν.

Ειναι σημαντικό που Γούεστ Χαμ και Εβερτον δεν έχουν άλλα άγχη και σκοτούρες οπότε θα το χτυπήσουν το FA CUP. Πήγα στις πέντε.

Η Νότιγχαμ σίγουρα μόνη της, σε draw no bet του 11,00. Και κοιτάω τις άλλες τέσσερις… Σριούσμπερι στο 4,10-Μπάρνσλεϊ στο 5,25-Πιτέρμπορο στο 4,33 του draw no bet (6,50 το σέκο διπλό)-Πόρτσμουθ στο 4,20.

Αν προσθέσω και Ντονκάστερ (αυριο, 4,50), Γουλβς (Δευτέρα, 4.50), είναι η “καλή” εξάδα, όλα σημεία του 4+.

Τσιγάρο και καφές. Θέλει σκέψη και καλή χημεία αλλά και πως θα παιχθούν. Τα αυριανά τα αφήνω προς το παρόν. Και σβήνω και Σριούσμπερι, κάτι μέσα μου μου λέει ότι η Στόουκ θα βγαλει αντίδραση. Οπότε μένω με την τριπλέτα Μπάρσνλεϊ-Πιτέρμπορο-Πόρτσμουθ.

Θα την κανω ένα patent και τέλος.

Αυριο ίσως να μην κανω νέα στήλη, ίσως να κάνω απλά update, αλλά σίγουρα θα παίξω, οπότε το νου σας στο twitter. Μετά πάμε στην (χαλαρή) Τρίτη, έχουμε ελάχιστα πράγματα μεσοβδόμαδα (καιρός ήταν). Τα λέμε και αργότερα στο chat φυσικά σήμερα!

UPDATE: Λίγες οι εκπλήξεις χθες στο FA CUP αλλά …οριακά αρκετές! Αν δείτε τα αποτελέσματα και βάση αποδόσεων (πχ δεν θεωρώ έκπληξη την νίκη της Ακριγκτον ή της Μπρίστολ παρότι έπαιζαν με Ιπσουιτς και Χάτερσφιλντ τις δύο τελευταίες των κατηγοριών τους), ουσιαστικά τρεις “βόμβες” έσκασαν.

Τζίλιγχαμ, Σουόνσι, Πόρτσμουθ. Αυτές οι τρεις. Και από εκει και πέρα, το “άγγιξαν” η Μπλάκμπερν (1-1 με πέναλτι στο τέλος), η Μπάρνσλεϊ (1-0 με πέναλτι στο 92′), η Σριούσμπερι (1-1 κι αυτή ισοφαρίστηκε προς το τέλος).

Τώρα αν δείτε τα κείμενα μας χθες, θα δείτε ότι…. αυτές συζητήθηκαν. Ο Μάκης ευστόχησε στις δύο, εγώ στην μία, τέλος.

Μας έκανε το χατήρι η μπάλα χθες και πήραμε ματς στο 94′ (Πόρτσμουθ) κάτι που είχε να συμβεί καιρό και με χαροποίησε ιδιαίτερα, ουσιαστικά αυτό κρατάω από χθες. Παίξαμε με τα θηρία (FA CUP ειναι αυτό, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς) και όλα πήγαν καλά.

Γιά σήμερα, αφού τις μελέτησα, αποφάσισα να μην ασχοληθώ με τις γαλλίδες (Λανς και Μπρεστ μελετήθηκαν βασικά), ενώ γιά αύριο η Γουλβς έχει πάει στο 3,90 και δεν έχουμε ακόμα ειδήσεις.

Οπότε, γιά το αυριανο επιφυλλάσομαι γιά νέο update, να δούμε που θα “πατήσει” η απόδοση και τα φρέσκα νέα. Στο 3,90 χαλιέμαι λίγο (ως πολύ). Κι έτσι, τι (απ)έμεινε; Η Ντόνκαστερ. Αυτή, θα παιχθεί, στο 4,00. Ειναι καλά, είναι “κυπελλική” ομάδα, μιά ήττα μόλις εδώ και ένα δίμηνο, μεγάλα σκορ στα τελευταία της ματς, γενικώς όλα πρίμα.

Και βρίσκει μια Πρέστον και ντεφορμέ (σε τέσσερα γιορταστικά ματς πήρε ένα πόντο όλο κι όλο) και πληγωμενη σοβαρά από τραυματισμούς, ίσαμε 10 παίκτες της έλειπαν προχθές. Το 4,00 με καλύπτει (παρότι είχαμε μικρή πτώση), είναι και το μοναδικό σημερινό σημείο σε ένα μονό αποδεκτό. Νέα στήλη την Τριτη (χαλαρώνουμε λίγο, καιρός ήταν), το απόγευμα στο chat και φυσικά χρόνια πολλά σήμερα σε όσους γιορτάζουν και όχι μόνο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras