1387

Μάκης Μηνδρινός

Εναλλακτικά με μια δυάδα

Χαιρετώ! Δεν ήταν καλό το Σ/Κ που πέρασε στοιχηματικά, αρχίζει να επιβεβαιώνεται αυτό που υποψιαζόμασταν, ότι δηλαδή μόλις ξεκινήσουν τα διαδοχικά ματς και οι ομάδες αρχίζουν να επιβαρύνονται, θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα που θα δυσκολεύουν το έργο μας. Όλα αυτά τη στιγμή που πλησιάζουμε στο φινάλε σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, όπου πάντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Θυμάστε ότι και σε προηγούμενες σεζόν, σε κανονικές σεζόν χωρίς κορονοϊούς, λέγαμε ότι ουσιαστικά το στοίχημα τελειώνει 3-4 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ή, μάλλον, οι πιθανότητες να βρεις καλά σημεία στις τελευταίες στροφές της Αγγλίας είναι πολύ λιγότερες. Και λόγω αποδόσεων και λόγω κινήτρου. Προφανώς το ίδιο ισχύει και τώρα, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Συν, βέβαια, ότι τώρα έχουμε να επιλέξουμε από δύο κατηγορίες και όχι από 7, όπως θα ήταν υπό νορμάλ συνθήκες αν έπαιζαν όλες οι κατηγορίες.

Πάμε να δούμε τι έχουμε μεσοβδόμαδα, στις αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ.

Πρέμιερ Λιγκ

Το Γουότφορντ – Νόριτς είναι must win και για τις δύο, αλλά κυρίως για τη Γουότφορντ, νομίζω ότι η Νόριτς και να κερδίσει δεν θα τα καταφέρει.

Είναι και η εικόνα της τέτοια άλλωστε. Σας κάνει το 1,75 του άσου; Τέτοια εποχή μπορούμε να βλέπουμε και τέτοιες αποδόσεις, όμως προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ.

Η Πάλας εμφανώς πλέον έχει κατεβάσει ταχύτητα, λογικό, καθώς εξασφάλισε την παραμονή της και ξεφούσκωσε. Πιθανόν να περάσει η Τσέλσι από το Σέλχαρστ Παρκ, αλλά το 1,45 είναι για γέλια.

Αν κάποιος ήθελε να ρισκάρει θα μπορούσε να δει το goal/goal σε απόδοση αουτσάιντερ.

Το Αρσεναλ – Λέστερ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να καίγονται. Αγωνιστικά η Αρσεναλ πατάει καλύτερα τελευταία και αν έπρεπε να διαλέξω κάτι, ο άσος θα ήταν (2,43).

Προσοχή στο Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι, όπου ναι μεν το κίνητρο είναι μονόπλευρο (Γουέστ Χαμ), όμως επίσης μονόπλευρη είναι και η πίεση.

Η Μπέρνλι θα παίξει το παιχνίδι της, δεν θα μασήσει, περιμένω ότι θα τους δυσκολέψει τους Λονδρέζους. Εδώ μου αρέσει το over, σε απόδοση άνω του 2,00.

Η Γουλβς στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι της μετά τη διακοπή έχασε από την Αρσεναλ και τώρα ψάχνει αντίδραση κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα όπως είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τη Γουλβς δεν τη βολεύει ο τρόπος που παίζει η Σέφιλντ και δεν αποκλείω να αφήσει βαθμούς. Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανή η ισοπαλία.

Η Λίβερπουλ κυνηγάει τα ρεκόρ πλέον, είναι χωρίς άγχος και πίεση, όμως από την άλλη είναι φανερό ότι αγωνιστικά δεν… πετάει. Πηγαίνει στο Μπράιτον, με τη γηπεδούχο να έχει κάνει καλά παιχνίδια μετά τη διακοπή και να είναι αρκετά κοντά στην παραμονή.

Δεν βγαίνει κάτι στοιχηματικά.

Το Εβερτον – Σαουθάμπτον είναι πολύ ύπουλο. Καταρχάς στη φάση που είμαστε η μία ημέρα παραπάνω ξεκούραση μπορεί να κάνει διαφορά. Η Σαουθάμπτον έπαιξε Κυριακή με τη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε σπουδαία νίκη 1-0, η Εβερτον Δευτέρα βράδυ στο Λονδίνο με την Τότεναμ, όπου έχασε 1-0. Ετσι κι αλλιώς η Σαουθάμπτον εκτός έδρας έχει κάνει τα καλύτερά της παιχνίδια, έχει 8 διπλά ενώ εντός έχει μόλις 5 τρίποντα.

Απλά και εδώ μπαίνει η παράμετρος «αδιάφορες βαθμολογικά», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σίτι – Νιουκάστλ, Βίλα – Γιουνάιτεντ και Μπόρνμουθ – Τότεναμ σαν να μην υπάρχουν.

Τσάμπιονσιπ

 Η είδηση εδώ είναι ότι αποτελεί παρελθόν από τη Μπρίστολ Σίτι ο Λι Τζόνσον. Δεν είναι μια απλή είδηση, ήταν σχεδόν 5 χρόνια στον πάγκο της και φαντάζομαι η απόφαση δεν ήταν εύκολη.

Όπως και να ‘χει, αγωνιστικά η Μπρίστολ Σίτι όντως δεν ήταν καλά και πλέον μπαίνει και αυτή στο γκρουπ των ομάδων που θεωρούνται αδιάφορες βαθμολογικά. Αδιάφορο το σταύρωμα στο πρώτο χωρίς τον Τζόνσον, καθώς η Μπρίστολ Σίτι υποδέχεται την επίσης προβληματική, Χαλ.

Πολύ κρίσιμο στην ουρά το Λούτον – Μπάρνσλεϊ, τελευταίος – προτελευταίος.

Μετά την 5άρα της Λούτον από τη Ρέντινγκ το Σάββατο, μπήκα να δω αποδόσεις για το σημερινό, αλλά οι μπουκ προφανώς το φοβούνται περισσότερο από μένα. Αν το διπλό ήταν πάνω από 3,00 θα το συζητούσα. Σε απόδοση φαβορί, στο 2,50, ούτε καν.

Αυτό που με απασχόλησε περισσότερο είναι το Ρέντινγκ – Χάντερσφιλντ. Η Ρέντινγκ, το είπαμε ήδη, έκανε περίπατο το Σάββατο απέναντι στη Λούτον (5-0), αντιδρώντας σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων που έτρεχε και βυθίζοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο την αντίπαλό της.

Παρ’ όλα αυτά η Ρέντινγκ δεν παύει να είναι αδιάφορη βαθμολογικά, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε τα πάνω-κάτω στην απόδοσή της. Όταν δεν έχεις να κυνηγάς κάτι χειροπιαστό, πολλά στην απόδοσή σου εξαρτώνται από την όρεξη που θα έχεις.  Από την άλλη, η Χάντερσφιλντ καίγεται. Μετά το διπλό στο Μπέρμιγχαμ, πήρε 0-0 κόντρα στην Πρέστον, είναι πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού αλλά προφανώς δεν έχει σωθεί.

Εκτός έδρας, το λέγαμε και παραμονές του αγώνα στο Μπέρμιγχαμ, παίζει καλύτερα. Το πρόβλημα εδώ είναι η μεγάλη πτώση του διπλού, το οποίο γύρισε φαβορί! Εμ, έτσι δουλειά δεν γίνεται…

Νορμάλ άσος μοιάζει της Κάρντιφ απέναντι στην Μπλάκμπερν, λίγο πάνω από τις δύο μονάδες. Σε καλή κατάσταση οι μεν και με κίνητρο, σε κακή κατάσταση οι δε και χωρίς κίνητρο.

Ε, πόσο να στο δώσει;

Αν η Ντέρμπι δεν είχε σοβαρές απουσίες στην επίθεση, το έψηνα πολύ σε μια τέτοια αγωνιστική να ψάξω αυτό το… φαντασματάκι στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Εχει πέσει βέβαια το διπλό, άνοιξε κοντά στο 5,00 και είναι στο 4,50 τώρα. Αλλά είναι λίγο υπερβολή, λίγο τραβηγμένη σκέψη να παίξω διπλό όταν ξέρω ότι θα λείψουν δύο βασικοί σκόρερ της φιλοξενούμενης.

Πάμε στη σούμα. Όπως βλέπετε λίγα πράγματα, ακόμα και σε αυτά που κοίταζα πιο ζεστά (π.χ. Χάντερσφιλντ), οι αποδόσεις δεν βοηθούν. Τι να παίξω; Μια δυάδα θα βάλω με over Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι (2,05) και άσο Αρσεναλ (2,43). Στο πολύ χαλαρό. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος