4037

Billaras

Ενα ακόμα ρίσκο…

Με την …ξυνίλα έμεινα την Τρίτη και δεν χρειάζεται να γράψω αναλυτικά το γιατί. Να διαλέγεις μιά χαρά εννιά επιλογές, από τις τρεις που αφήνεις έξω να περνάνε οι δύό (Μπλάκπουλ Χ και Πλίμουθ 2), κι από αυτές που παίζεις να σε αδικεί κατάφωρα με την Σέφιλντ, ε…παραπήγε! Μιά χαρά επιλογές ήταν (πλην μιάς, της Σκάνθορπ), αλλά φέτος η Αγγλία….

με κοντράρει (γέλια). Οχι ο μπουκ, η Αγγλία! Να έχω καλύτερα ποσοστά από πέρυσι και να μην κάθεται ένα καλό ταμείο, ε, έχω καημό, μην πω ψέματα. Και μιά χαρά πήγα προς την Σάουθεντ, μιά χαρά προς την Ολνταμ, μιά χαρά προς τη Λιντς, μιά χαρά προς την Σέφιλντ αλλά…2-2 στο 89' με παίκτη λιγότερο η Μπρέντφορντ. Κάπου 1000 μονάδες. Ας είναι. Τακτική δεν αλλάζω.

Οτι είναι να γίνει, θα γίνει. Πήρα το μισό μου μπετ πίσω, ενώ θα έπρεπε να έχω διπλάσιασει τουλάχιστον. Γιά να δούμε τι θα γίνει ως το φινάλε… Σήμερα δεν έχει πολλές επιλογές. Λίγες, αλλά ίσως να είναι καλές. Εκτός νησιού ειδικά, ψίχουλα έχει. Αντίθετα, αύριο έχει “ψωμάκι”. Σήμερα κοίταξα 2-3 αουτσάιντερ γιά αρχή, τις Αννόβερο, Μάλαγα, Μπέτις.

Τις έσβησα όλες γιά διάφορους λόγους. Και κράτησα μόνο δύο φαβορί. Σάλκε και PSV. Η μιά κυνηγάει 4η θέση και παίζει με την ντεφορμέ (μιά νίκη σε εννιά ματς κι αυτή επί της Φιρτ) Αίντραχτ που έχει και ένα κάρο σοβαρούς απόντες. Η άλλη “είδε φως” μετά το Χ του Αγιαξ χθες και έχει κίνητρο, ενώ η Αλκμάαρ αν σκεφτεί πονηρά την…συμφέρει να χάσει, μπας και βγει Ευρώπη μέσω κυπέλλου (είναι στον τελικό με την PSV).

Τους λίγους πόντους που θέλει μπορεί να τους βρει αλλού. Αρα, μην το ψειρίζω, 2.10 Χ 1.85 μας κάνει 3.88, αυτή θα είναι η μοναδική μου δυάδα εκτός Αγγλίας. Και πάω στο νησί… Μπήκαν πολλά στο ζύγι. Στόουκ, Νιουκάστλ, Γουίγκαν, το over στην Σουόνσι, Μπλάκμπερν, Πιτέρμπορο, Τορκί, Σάουθεντ, Γουίκομ, Σάντερλαντ. Το over το αφήνω, αν θέλει κάποιος ας παίξει το 2-2 σκορ, είναι πιθανό σε ματς χωρίς άγχος και με ομάδες που προσφέρουν θέαμα.

Ολα τα άλλα, είναι αουτσάιντερ. Ολα. Φαβορί…γιόκ σήμερα. Θα ρισκάρουμε. Σιγά μην παίξω τα “ψειράκια” της 1ης κατηγορίας. Οι δύο που δεν…κουνιούνται από το παιχνίδι μου είναι Στόουκ και Τορκί. Στο ματς ΚΠΡ-Στόουκ, τα λέμε μέρες. Τυφλός-μονόφθαλμος. Μόνο που ο μονόφθαλμος ακόμα βλέπει, ο άλλος…πίσα σκοτάδι. Γιά μένα η ΚΠΡ δεν έχει τύχη, ούτε καν κοιτάω τι λέει ο Ρέντναπ.

Κάκιστη ομάδα, κάκιστη φόρμα, ηθικό υπό του μηδενός. Η Στόουκ κι αυτή δεν είναι καλά, αλλά και ελπίζει σε παραμονή και “κάπως” έχει δείξει ότι μπορεί να κουνηθεί. Ο πρώτος γύρος της ας πούμε, δεν ήταν καθόλου κακός. Την βολεύει και το ματς σήμερα. Γιά τις φιλικές σχέσεις Ρέντναπ-Πιούλις τα είπαμε επίσης. Οχι ότι θα το “δώσει στεγνά” το ματς η ΚΠΡ, προς Θεού.

Αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω και ότι γνωρίζω! Καταλήγω στην απόδοση, αφού το 3.60 είναι μιά χαρά. Οσο γιά την Τορκί; Αμα έχω στο 3.20 ομάδα που δείχνει ότι μπορεί (σούπερ νίκη την Τρίτη, με τον Νιλ στον πάγκο πήρε τα πάνω της) και θέλει μόνο αυτή διακαώς το τρίποντο, γιατί να μην πάω μαζί της;;;; Δύο στο χέρι λοιπόν…. Κοιτάω καλά τα άλλα επτά.

Σβήνω Μπλάκμπερν σίγουρα γιατί το χθεσινοβραδυνό Χ της Χαλ έβαλε στην πρίζα την Γουότφορντ. Σβήνω Νιουκάστλ. Και με το Χ δεν χαλιέται ιδιαίτερα (+5 από τη ζώνη και με τέσσερις ομάδες από κάτω της) και η Γουέστ Μπρομ δεν είναι γιά πέταμα και η Νιουκάστλ εκτός έδρας…εξαφανίζεται. Οποτε φέτος δικαιολογήμενα πήγα πάνω της εκτός έδρας, με “πρόδωσε”.

Σβήνω Γουίκομ και Σάουθεντ. Μοιάζουν αυτά. Αδιάφορες μεν, αλλά σαφώς καλύτερες ομάδες από τις “καιόμενες” γηπεδούχες. Την Τρίτη έκανα την…μαγκίτσα, σήμερα όχι. Θέμα ενστίκτου. Μου μένουν άλλες τρεις. Γουίγκαν, Σάντερλαντ, Πιτέρμπορο. Και στις τρεις έχω ενδοιασμούς. Η Γουίγκαν παίζει με την Γουέστ Χαμ που είναι καλά, συν ότι έχει και ματς στο χέρι.

Η Σάντερλαντ πήρε πάνω της με τον θρίαμβο στο Νιουκάστλ, αλλά..σε σούπερ κατάσταση και η Εβερτον! Τέλος, η Μπόρο είναι μεν δέκα αήττητη, αλλά τα έξι από αυτά ήταν χινάρια και η Ντέρμπι από την άλλη είνα αλλοπρόσαλλη (και δεν έχει ξεμπερδέψει κιόλας). Θέλει σκέψη. Ετσι κι αλλιώς θα ρισκάρω, το θέμα είναι με…ποιές θα ρισκάρω! Αποφασίζω να αφήσω έξω την Σάντερλαντ.

Πολύ καλή η φόρμα της Εβερτον γιά να το ρισκάρω. Και θα πάω με μονό αποδεκτό την Στόουκ και με ένα yankee πολύ ρισκαδόρικο. Στο 3.60 η Στόουκ, στο 3.20 η Γουίγκαν (που να σημειωθεί , ήταν εξαιρετική προχθές με την Σίτι), στο 3.80 η Πιτέρμπορο και στο 3.20 η Τορκί. Βλέπετε ότι την Στόυκ την έχω και μονό, ενώ θα την κάνω και δυάδα με ένα “πονηρούτσικο” της Δευτέρας, την Ολανένσε! Ανάλυση γι αυτήν θα κάνουμε αύριο….

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 16/4: 300 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.700 μονάδες. Ποντάρισμα 20/4: Μονό αποδεκτό: Στόουκ 2 (3.60), με 180 μονάδες. Δυάδα: Στόουκ 2-Ολανένσε 1 (8.56), με 100  μονάδες. Yankee: Στόουκ 2 (3.60)-Τορκί 2 (3.20)-Πιτέρμπορο 2 (3.80)-Γουίγκαν 2 (3.20), με 45 μονάδες σε κάθε δυάδα, 20 σε κάθε τριάδα και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 360 μονάδες. Δυάδα: PSV 2-Σάλκε 2 (3.

88), με 160 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 800  μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 17.900 μονάδες. Είναι σαφές ότι κομβικό είναι η Στόουκ. Αν περάσει, αυτομάτως παίρνω ένα μονό, μπορώ να “διπλώσω” με οποιαδήποτε από τις άλλες τρεις στο yankee και ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, θα είναι ζωντανός ως την Δευτέρα, να πάω και  κερδος! Και ακόμα και απολύτως τίποτα να μην περάσει, μόνο με ένα στα επτά σημεία, μπορώ να πάρω πίσω 70% του πονταρίσματος.

Επίσης βλέπετε ότι ενώ “είμαι στα σκοινιά”, ρισκάρω. Παίζω yankee μετά από καιρό. Δεν είμαι από αυτούς που θα παίξουνε….παρολί-κορδόνια με 1.40 και 1.60 όταν χάνουν. Παίζω κανονικά, όπως πάντα. Οποιος είναι διαθετιμένος να πάρει ρίσκα μαζί μου, ακολουθεί. Προσφάτως είχα γράψει “αν είναι να χάνω μιά-δύο τρεις, την τέταρτη θέλω να βγαίνω από πάνω”.

Γιά να δούμε αν θα συμβεί αυτό σήμερα ή αύριο (που μου αρέσει το πρόγραμμα).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras